Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A Klónok Háborúja 1x06 - Downfall of a Droid

2009. április 12. 14:00 - GeBali

Feleim! Mielőtt belevágnánk a soron következő részbe, nem mehetünk el szó nélkül a közelmúlt történései mellett, van itt két dolog, amit meg kéne beszélnünk. Először is, nagy-nagy bocsánatkéréssel tartozom minden kedves olvasónak, akik hetekig kénytelenek voltak nélkülözni a Klónok Háborúja leírását, de technikai okok lehetetlenné tették a hogyvoltozást. Bocsi, mégegyszer. Másodszor azoknak hívnám fel a figyelmét, akik eddig az RTL Klubbon követték a sorozatot, és megkérném őket, hogy legyenek olyan drágák, és a saját érdekükben nyergeljenek át egy valamivel megbízhatóbb forrásra (szándékosan nem csatornát írtam, remélem, mindenki érti). Ugyanis az RTL úgy bánik a Clone Wars-szal, mint az ember az albérletben a mosatlannal szokott: csak pakolgatja ide-oda, és reméli, senki nem veszi észre. Az egy dolog, hogy a műsor eddig is teljesen randomize került adásba 9 és fél 11 között, de a legutóbbi forma-1 nagydíj okán egyenesen a hajnali blokkba száműzték a pikacsu mellé. Ha a tévénél maradunk, remek alternatívát kínál a Cartoon Network, ami péntek esténként 7 órától (ok, tudom, party time, de), ismétlésként pedig szombat reggel 11-től vetíti az aktuális részt. Igaz, van öt nap lemaradás az RTL-hez képest, de hát ennyi áldozatot megér a dolog. Na akkor főcím.

A klónos kitérő után ezzel a résszel újabb több epizódon átívelő történetszál veszi kezdetét, nem is akárkire, hanem mindenki kedvenc asztromech droidjára, R2-D2-re fókuszálva (Artu a továbbiakban). A Bothawui rendszerben kezdünk (gyűrűs bolygó, lásd kép), az alapfelállás pedig az, hogy ugyan az eddigi részekből nem ezt szűrnénk le, a Köztársaság eléggé bajban van, egyre jobban kiszorul a Peremvidékről. A hetibolygónkat személyesen Anakin védi, akit Ahsoka és Kenobi felváltva győzköd, hogy vonuljon vissza, semmi esélye Grievous-szel szemben, de Anakin tökös Jedi, nem adja fel egykönnyen, már ki is talált valamit. Be is fut a szakadár flotta, és hát tényleg sokan vannak. Grievous a meteorgyűrűn át támad, ami több szempontból is jó neki: előny nála, plusz előny nála.

De ahogy korábban elhangzott, Anakin kitalált valamit, épp ezért elterelésképp a vadászaival a szakadár flotta felé indul, Ahsoka meg nagyon figyel, hogy elcsípje a pillanatot a támadás kiadására, ami biztos meglepő lesz. Grievous tüzet nyit, és némileg megkavarja a köztársaságiakat, de Ahsoka végül kiadja a tűzparancsot, és előbújnak az egyik meteor üregében rejtőző AT-TE-k (lépegetők), és tűz alá vonják a droidcirkáklókat, amik nagy ütemben hullani is kezdenek. Grievous persze nem hagyja magát, reflexszerűen bepattan a vadászába, és csöndben lelép. Ne. Azonban Anakin észreveszi és utána ered, csakhogy a vadásza léket kap, és berobban a jobb oldala.

Persze Anakint megmentik, de Ahsoka közli vele, hogy Artu eltűnt, ami nem jó hír, ugyanis a Jedi mester „elfelejtette” töröltetni az asztromech memóriáját, magyarul kinn az űrben egy hengeres testben sodródik a Köztársaság teljes haditerve és információja, meg persze adata. Anakin meg akarja keresni, Kenobi meg hallani sem akar a dologról („egy Jedi nem kötődhet semmihez”, ilyesmik), de végül a fenti ok miatt mégis elküldi régi tanítványát, hogy találja meg azt a bádogdobozt. Ehhez viszont szükség van egy pót-asztromech droidra Anakin gépébe, ő lesz R3-S6, és Ashoka nagyon bízik benne, a mestere már annyira nem. Goldie mindenesetre csatlakozik a csipet-csapathoz.

 

A csata helyszínén hamar megtalálják a vadászt, de Artunak nyoma sincs, és a radar sem jelzi. Hogy-hogynem épp a környéken kószál egy tradoshan guberálóhajó, mi már sejtjük az összefüggést. Természetesen Anakin nem hagyja annyiban, és dokkol a transzporteren, persze szigorúan kereskedőnek álcázva magát, aki egy droidot szeretne venne, asztromech-et, mégis milyet. Mellesleg ettől az epizódtól érdemes nagyon figyelni, rengeteg helyen beépítik a környezetbe a klasszikus trilógiában látható technikákat, például a hajón épp olyan izé fogadja Anakinékat, mint C-3PO-ékat a Jedi visszatér legelején, Jabba palotájának bejáratánál.

Nagy nehezen előbújik a tradoshan is (aki szerintem nem tradoshan, csak szeretne az lenni)(egyébként meg magyarhangja Csuja Imre), és sajnálattal közli, hogy R2-es egységből épp kifogytak, pedig úgy, de úgy örülne, ha lenne. Ennek vaj van a füle mögött, gondolhatja a pengeéles eszű néző, de majd meglátjuk. Anakin persze tudja, hogy kell ezekkel beszélni, és csak úgy mellesleg elkezdi számolgatni, hogy mennyi kreditje is van (sok), amire a guberáló barátunk szeme felcsillan, hogy talán mégis van a raktáron, mélyen. Nagyon mélyen. El is vezeti őket oda, de ő maga nem megy be, most már tényleg gyanús a pali. Ahsoka felfedez néhány kikapcsolt orvgyilkosdroidot, és örülnek egy sort, hogy ki vannak kapcsolva, majd Anakin megkéri Goldie-t, hogy lépjen be a számítógépbe, és kérje le a raktár listáját, vagyis ne, nyissa ki inkább ezt az ajtót, Artu tuti ott lesz.

Valami azonban balul sül el, Goldie van annyira béna, hogy az ajtó helyett az orvgyilkosdroidokat hozza működésbe, amikkel Anakinék viszonylag gyorsan végeznek is, de ez is mutatja, Artut nem lehet pótolni. Ezután a Jedik dühösen el. És itt ugrik a majom a vízbe, a tradoshan kapcsolatba lép Grievous-szel, hogy talán többet is adhatna ezért a droidért, épp most pattintott le két jedit. Ne is álmodj róla, válaszol a droidparancsnok. A flottához visszatérve Kenobi úgy gondolja, hogy Artu mér rég elpusztult, inkább Grievous titkos bázisát és kémét kéne megkeresni, mert az is van. Anakin beletörődik, de attól még nem tudja megkedvelni Goldie-t. magányos útra kelnek ketten Grievous hajója felé, de az idióta asztromech a szkenner helyett a követőjelet aktiválja, tehát oda a gyors rajtaütés lehetősége.

Anakin menekülőre fogná, de Goldie ahelyett, hogy felkészítené a hipergyűrűt, ledobja azt a vadászról. Na most van gáz. Anakin persze még ezzel is megbirkózik, de a jelek szerint Goldie szeretné a saját akaratát érvényesíteni, és nem egyszer vitába száll a Jedivel. Mázli, hogy Ahsoka épp ekkor jelenik meg a Twilighttal (nem, nem a szupernyálas horrorfilmmel, hanem a saját vadászával, amiről már eddig is volt szó, csak nem neveztük nevén), és már menekülnek is. Anakin kicsit durci, mert Goldie majdnem megölte, az meg szánja-bánja, de előrébb nem vagyunk. Szóval várjuk a folytatást.

 

 

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6faludi (törölt) · http://lacikonyha.blogspot.com 2009.06.07. 15:18:13

Hát ez kifulladt utolsó rúgásra... pedig ígéretes hogyvoltnak tűnt

GeBali 2009.06.07. 16:15:08

@wampa01: neeemnem,csak gimnazista lévén ez az utolsó hónap olyan, hogy meghalni nincs időm, de ha minden igaz, akkor jövőhéttől megint felveszem a történet fonalát... vagy hogy mondják.
süti beállítások módosítása