Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 1x10 – I Don’t Wanna Know

2009. április 08. 14:00 - Madmoazell

Sookie gyakorlatilag szívroham-közeli állapotba kerül a meztelen Sam láttán. Nem nagyon érti, hogy mi van, mi sem, de hamarosan minden kiderül. Hirtelen ugyanis újra előkerül a kutya, és mikor Sookie elkezdene hozzá közeledni, átváltozik – Sammé. Wow. Tara eközben a saját démonját űzeti a tűz mellett. Miss Jeanette-et kezdi idegesíteni, hogy a lány, mint az imamalom, folyamatosan kérdezgeti, mit miért csinál, de hát érthető, ez a démon hatása. Különben pedig ezek a bizonyos démonok a mikrón és a mobilokon keresztül közlekednek, jó, ha tudjuk. Tara kap egy trutyit, hogy bekenje vele az arcát, és valami borzalmas löttyöt, az majd segít.

Amy rendületlenül csapolja Eddie-t, aki próbálja a lányt provokálni, hogy milyen gonosz és rossz, de Amyről lepereg, még mindig a Gaia-sztorit nyomja. Természetesen az se tetszik neki, hogy Jason megitatta Tru Blooddal a házivámpírt, majd mikor megtudja, hogy a fiú szerint ő az igazi, eléggé meglepettnek tűnik. Eközben Sam próbálja Sookie-nak elmagyarázni, hogy mit is jelent az, hogy ő alakváltó. Mivel örökbefogadták, nem tudja, hogy a szülei is át tudtak-e változni, annyi biztos, hogy ő több állat alakját is fel tudja venni, csak éppen a kutyáé a legszimpibb. Sookie erre persze rögtön nekiáll kattogni, hogy vakargatta a kutya hasát a múltkor is, de Sam megnyugtatja, hogy az az igazi volt, akiről ő is „veszi a mintát”. Szegény lány attól sokkol le igazán, hogy kiderül, még vérfarkasok is léteznek, meg még sokminden más, amit nehéz elképzelni.

Miss Jeanette össze-vissza hablatyol, míg Tara rángatózik a földön attól a szoszitól, amit megivott. A démon majd elpusztítja önmagát, de előtt a lány konkrétan kihányja az egészet, aztán elkezd hallucinálni – önmagát kiskorában. Tarának kell őt elpusztítania egy hegyes fadarabbal. A lány döf, a fadarab véres lesz, most már vége – a démon elhúzott örökre. Másnap reggel Amy előadja Jasonnek, hogy Eddie-t nem túl civilizált módon „kezelik”, ezért meg kéne magukat kedveltetniük vele, ami nem lesz nehéz, mert a vámpír már csípi Jasont. Amyvel valami nincs rendben ám, mert azt is kitalálja, hogy később Eddie annyira fogja élvezni a kis kommunát, hogy együtt utazgathatnak, meg majd ő ajánlja fel a vérét, olyan lesz, mint egy cuki háziállat. És persze kaphatna majd Tru Blood-ot is.

Tara, miután hazaér, boldogan újságolja anyjának, hogy használt a démonűzés. Mosolyog, szóval valami tényleg történhetett, még ünnepelni is elmennek együtt. Eközben Samék készülnek Arlene-ék eljegyzési bulijára a Merlotte-ban. Sookie még mindig mérges Samre, nem nagyon hajlandó együttműködni. Arlene megkritizálja a girlandokat, mire Terry Bellefleur előadja, hogy az unokahúga elsőbálozó partiján hogy nézett ki a dizájn, Sam pedig elbambul. Eszébe jut egy emlék, amikor egy dühös kutya „hatására” ő is átváltozott.

Lafayette videózik, mikor váratlan vendége érkezik. Az öltönyös férfi V-ért jött, bár a szakácsgyerek inkább kis huncutkodásra szeretné rávenni, a V ugyanis elfogyott. A fószer valami fontos ember lehet, este beszédet tart, így V hiányában megelégszik a huncutkodással is. Tara anyjával a létező legnagyobb szeretetben hazafelé tart az étteremből, mikor Lettie Mae gyomra elkezd rosszalkodni, és betérnek a gyógyszertárba. A patikusnő gyanús lesz a lánynak, és amikor lerántja a fejéről a parókát, kiderül, hogy Miss Jeanette az. Ennyit a nyugodt és démontól mentes Taráról, jó szokása szerint a nőnek ugrik, aki, miután szóhoz jut, elmondja, hogy csak a családjáról akar gondoskodni. És hogy a hit erős dolog, Lettie Mae azóta is józan, mert elhitte, hogy nincs már démon, nem is kéne neki megmondani, hogy Miss Jeanette nem igazi. Tara buzgón fákkolva elhúz a gyógyszertárból.

A buli elkezdődött. Arlene és René élvezik a partit, meg mindenki más is, a zene is tökjó. Terry megpróbál közeledni Sookie-hoz, de a lánynak nincs kedve táncolni, Terry meg amúgyis tök depis mindig. Végre hallunk valamit Billről is. Ericék elvitték a törvényszék elé, ahol elég brutálisan folynak az események, a Fenség (azaz a nagyfőnök) éppen most foszt meg egy vámpírt az agyaraitól, mert megkóstolta más tulajdonát. Hogy Vilivel mi lesz, még nem tudjuk meg, mert közben Jason Eddie-t eteti, ez meg fontosabb. A fiú boldogan újságolja, hogy Amy milyen kis kedves, de az nem tetszik neki, mikor a vámpír elmeséli, hogy a lány megtalálta az üres Tru Blood-üvegeket. Eddie fél, hogy Amy megöli, ha még egy ideig ott kell maradni a pincében, mert szerinte még mindig pszichopata. Eközben Lafayette menne a szokásos adagjáért, de mivel Eddie nincs otthon, beparázva hívogatja telefonon. Jason lesz a „gyanúsítottja”.

Míg Arlene pihen, René felkéri Sookie-t táncolni. Csak annyira jut ideje, hogy kifejtse neki, szerinte nem illik Vámpír-Billhez, mikor Sam lekéri a lányt, aki még mindig mérges. Nem is táncolnak sokat, Sam duzzogva elrohan, hogy igaza volt, amikor az ösztöneire hallgatva nem mondta el Sookie-nak egyik titkát sem. Jason és Amy között valami nincs rendben, bár Hoyt és René nagyon csípik a lányt. Jason előadja nekik, hogy nagyon odavan, meg minden, de kezdi elveszíteni az irányítást, és ez megijeszti. René szerint nem kérni kell, hanem kijelenteni – ez lesz, meg az lesz, a nők úgyis mindig megcsinálják.

Vili-vámpírt ezalatt a Fenség rendesen megkritizálja, hogy ilyen vérzivataros időszakban egy ember védelme miatt megölt egy vérszívó-társat. Az senkit se izgat, hogy egyrészt Hosszúárnyék lopott Erictől, és le akarta nyúlni Bill „tulajdonát”, az ítélet – öt év egy koporsóban, ezüstlánccal megkötözve. Azaz csak ez lenne, ha a Fenség nem lenne kreatív pillanatában. Majd kiderül, mit talált ki. Míg ő ezen gondolkozik, Arlene áradozik, hogy René milyen jólelkű, szereti a gyerekeket is, és hogy ő az első az életében, akire tényleg számíthat. Amy Jasonért van oda, Sookie meg morog, hogy ez hülyeség, mert nem lehet bízni senkiben, mindenki csak hazudik. Ekkor bukkan fel Tara, csinosabban, mint valaha, meg kicsit részegen és mérgesen.

Andy Bellefleur Samnél érdeklődik erről a kamu naturista-sztoriról, mert érdekelné, mit is csinált a férfi, mielőtt Bon Temps-ba költözött volna. Sam újra elréved, mi pedig megtudjuk, hogy a családja szó nélkül elhagyta, mikor megtudták, hogy fiuk alakváltó. Ekkor jön Tara, letámadja Samet, majd berángatja a hátsó szobába. Mikor nem sikerül egy kis entyem-pentyemre rávennie, elrohan. Lafayette odakint Jasont piszkálja, hogy hova tűnhetett Eddie. Nagyon ki van bukva, de Jason tagad. A Fenség közben kitalálta, mit kezd Billel – kedvencünknek egy emberlányt kell vámpírrá tennie.

Sookie ezalatt jégért megy be a bárba, amikor odabent elmegy az áram, a hellózásra meg nem jön válasz. Egyszercsak valaki a lányra támad, nem tudni, hogy ki, de Sookie-nak sikerül elmenekülnie – be a konyhába. Míg azt várja, az a valaki elmenjen, „meglátja” az illető emlékeit – ahogy simogatja egy riadt nő arcát. Tara a kocsiban is iszik, teljesen ki van készülve, majd hirtelen meglát egy meztelen nőt és egy malacot az út mellett, amitől annyira megijed, hogy belehajt a kerítésbe. Amy veszekszik Jasonnel, aki minden jel szerint szabadon akarja engedi Eddie-t. A lány ésszerűnek nem mondható megoldást választ – beledöf egy falécet Eddie-be, aki szépen meghal.

Billnek nem tetszik, hogy a Fenség mit talált ki neki, de nem tud mit tenni. Még soha nem csinált vámpírt senkiből, hát most itt az alkalom. Mindenki legnagyobb megelégedésére Bill harap, a lány pedig kidől.

Címkék: true blood
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

subidubinemértem (törölt) 2009.04.08. 15:45:09

sookie hihetetlenül irritáló, és egyre inkább az. előbb azt hittem, csak a magyarhang, de eredetiben is meghallgattam (mert az én tévém ilyet is tud :) és ott is az.
a fenség amúgy a magyar keresztségben a magiszter nevet kapta.

husy 2009.04.10. 17:55:11

"a fenség amúgy a magyar keresztségben a magiszter nevet kapta." Ha eredeti hanggal nézted, akkor tudod hogy angolul is...ha nem hiszed nézd meg az ismétlést a szipiszupi tévéden.
süti beállítások módosítása