Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x15 - A Zóna

2009. április 08. 10:00 - Bedrock

Bagdadban vagyunk, a Zöld Zónában. Szabadidejüket élvező katonák kosaraznak egy placcon. Gránát süvít, erre a bakák rutinosan hasravetik magukat. Először úgy tűnik, nincs nagyobb baj, a többség leporolja magát és elfut a térről. A becsapódástól viszonylag távol tartózkodó százados viszont a földön marad, társai orvos után kiáltanak, főcím.

Központ, McGee arcán puszi csattan, méghozzá Zivától. A monitoron is épp McGee puszizkodik, mégpedig - DiNozzo legnagyobb meglepetésére - egy lánnyal?? A képet Ziva kivetíti: McGee-t épp új kutyája, "Jethro" nyalja képen. Nikkinek a kép puszta látványától is mosakodhatnékja támad. Jól teszed, McGee, ezután legalább nem kell tartásdíjat fizetned - vonja le a kép tanulságát Gibbs.

Doki a boncterembe hívja Gibbs-t, és "bemutatja" neki John Rankin századost, aki egyenesen Bagdadból érkezett. A miniszter közbenjárásával a százados nem a hadsereg bonctermébe került, hanem a mi Dokinkhoz. Az elsődleges vizsgálatok alapján, bár a gránát egyetlen repesze is kisebb körutazást tett a százados testében, ő mégsem abba halt bele, hanem... lelőtték.

Tim megnyugtatja Tony-t, hogy "Jethro" fiú. DiNozzo számítógépe tréfa áldozata lett: a billentyűk lenyomásakor egy-egy vakkantás hallatszik. Tony veszi a lapot, és ráül a billentyűzetre. A kutyaugatást Gibbs érkezése szakítja félbe: infókat vár McGee-től. Kap is, sokat. A gyilkosság rekonstruálása alapján nem lehetett egyszerű összehozni az aknavetős támadást a lövéssel. Indíték is akad az alapos munkához: Rankin százados tartalékosként szolgált Irakban. Civilben jól menő ingatlanbefektető volt, szupermacával az oldalán - aki épp betoppan az irodába. Gibbs beszélget vele. Megnevezi a férje egyik lehetséges ellenségét, Kelvin Ridgeway személyében. Közösen vásároltak egy földterületet, és az adásvételi papírokat aláírásra Rankin után küldték Bagdadba. Ő azonban - egy megérzésére hagyatkozva - nem küldte vissza a szerződést.

Leon és Gibbs videós kapcsolaton keresztül beszél az áldozat parancsnokával, Varnai őrnaggyal (na, egy magyar szálat csak sikerült becsempészni). Elmondása szerint a századost kedvelték a társai. A Zónába többszörös ellenőrzés után lehet bejutni, ez megerősíti, hogy helyi gyilkost kell keresni. Leon, a miniszter utasítására, nem akarja, hogy a kintiek vizsgálják az ügyet. Gibbs, te kit küldenél? - jön a váratlan kérdés. McGee nagyon be van sózva, mert rajta kívül már mindenki járt Bagdadban. Abby félti, mert Bagdadban biztosan felrobbantanák és lelőnék őt. McGee viszont bizonyítani szeretne, de DiNozzo tanácsára nem jelentkezik, hátha akkor nagyobb eséllyel választják ki. Ziva a mosdóban (hol máshol...) találkozik Nikkivel, akinél egy papírt talál, "Miért engem kell Irakba küldeni" címmel. Ziva mindenféle szutyok és betegség ecsetelésével akarja Nikkit eltántorítani a jelentkezéstől, kevés sikerrel.

Gibbs és Ziva Ridgeway irodájában tesz látogatást. Megpróbálják kipuhatolni, hogy állhatott-e az érdekében Rankin meggyilkolása. Elsőre nem tudnak meg túl sokat. Visszaérkezve a központba, Ziva és Nikki versengenek egymással az iraki küldetés elnyeréséért. Leon nem érti, hogy McGee miért nem jelentkezett a küldetésre. Tim csúnyán át lett verve - igaz, hogy hivatalosan Tony sem jelentkezett, de ő személyesen beszélt Leonnal. Így már csomagolhat is, McGee ezt csúfosan benyelte... Leon továbbá egy izraeli ügynököt sem küldene szívesen Bagdadba, így Nikki lesz a másik utazó. A nagyot csalódott Tim és Ziva egymásra talál, együtt elemzik a gyilkosság lehetséges indítékait. A százados a halála előtti napokban többször beszélt George Stennerrel, aki egy talajvizsgáló céget vezet, még érdekes lehet.

Humvee-fanok számára igazi ínyencfalatok, illetve percek következnek! Nikki és Tony ugyanis megérkezett Bagdadba, épp talpig golyóállóban szállnak ki egy Hummerből. Szállásuk egy hangárban lesz, amelyben vaságyak vannak. Tony a Bagdad Hilton névvel illeti. Nikki jobbra számított, eleinte csak a magánszférát hiányolja, de a mosdó csapján kifolyó barnás trutyit látva mintha azt is megbánná, hogy eszébe jutott megpályázni a küldetést. Ezúttal kénytelen lesz beérni egy papírtörlős kéztörölgetéssel. A gyors berendezkedés után máris mennek a tetthelyre, hogy a százados társait meghallgassák. Szerintük Rankin közkedvelt, jó katona volt. Nem hallottak lövést, csak az aknavető zaját. Tony megállapítja a lövés leadásának feltételezhető helyét. Elindul a ház felé, Nikki közben arab nyelven telefonon beszél valakivel. Tony egy töltényhüvelyt talál a szobában, ahonnan a gyilkos lövést leadták. Nikki segítségével arról érdeklődik, ki járhatott a szobában. Egy bizonyos Ali Mahmoudnak van kulcsa a lakáshoz, de ő a támadás óta nem járt ott. Ismerőse viszont tudja, hogy hol lakik. A Hummer-konvoj máris oda tart. Az ott lakó nő jajveszékelve elpanaszolja, hogy Alit az előző éjjel megverték és elvitték, szerinte ki fogják végezni.

Gibbs Stennerrel beszélget, aki feltűnően idegesen viselkedik. Elmondja, hogy a Rankinék által vásárolt földterületen nehézfémszennyezést talált. Rankin ekkor döntött úgy, hogy nem írja alá a szerződést.

Tonynak nagy nehezen sikerül kiszednie Nikkiből, hogy miért volt neki olyan fontos a bagdadi küldetés. Van egy bátyja, aki két évvel ezelőtt megsebesült itt, és Nikki látni akarta a helyszínt. Közben Tonynak sikerül videókapcsolatba lépnie a központtal, Abby megörül, hogy végre láthatja. A talált töltényhüvelyen Abby Ali ujjlenyomatát azonosítja. Ali testvére egy hónapja halt meg egy kereszttűzben, amelynek Rankin százados csapata is részese volt. Ez elegendő indíték lehet Ali számára a gyilkossághoz. Nikki kapcsolata ismeri Ali egyik elrablóját, és kész elvezetni Tonyékat hozzá. Viszont éjszaka nem mehetnek sehová, mert a város tele van lövészekkel, akik a katonákra vadásznak.

Ridgeway telefonlistájában Tim megtalálja, hogy Rankin a halála előtti napon kétszer is hívta őt. Ha elmondta neki, hogy eláll a szerződéstől, Ridgeway-nek volt egy egész napja a gyilkosság megszervezésére. Elmondják neki is az elméletet, de ő természetesen tiltakozik, nem tud semmiről.

Eközben a Hummerek újra vonulnak, majd egy megállás alkalmával Nikki hirtelen kiszáll a kocsiból. A katonák pánikszerűen igyekeznek fedezni őt. Ezen a helyen lőtték meg Nikki bátyját, ezért szállt ki a kocsiból. Találkozik helyi kapcsolatával, Jameel-lal, aki családjával együtt látta a két évvel ezelőtti esetet. Jameel elvezeti a csapatot Ali elrablóihoz, meg is találják Alit. Kihallgatni azonban nem tudják, mert Ali nyelvét kivágták... Tonynak már Varnai őrnagy is gyanús, ezért Ali halálának időpontját ki kell deríteni. Ezt Nikki meg is teszi, Doki távsegítségével. Ali halála idején Varnai őrnagy Tonyék társaságában volt, van tehát alibije.

Nikki az épületben furcsa szagot érzett, ugyanazt, amit a kosárlabdapályán is, amikor a tanúkat hallgatták meg. Tony arra kéri McGee-t, hogy nézzen utána az egyik szemtanúnak, a terpentinszagú Alan Hayes-nek. Hayes Irakban nyomozás alatt áll, jelenleg épp Washington felé repül. Tonyék bagdadi küldetésének vége, indulás haza. Nikki egy kis kitérőre kéri Varnai őrnagyot. A konvoj újra Jameel lakóhelye felé tart. Nikki közben elmeséli Tony-nak, hogy a sebesült bátyját Jameel apja próbálta újraéleszteni, de az odaérkező amerikai katonák lelőtték őt. Nikki apró jóvátételként a laptopját odaajándékozza Jameel húgának.

Ridgeway-nek égető szüksége volt a Rankin által aláírt szerződésre, ezért lefizette Hayes-t, hogy megölje a századost és ellopja a szerződést tőle - ez Tim és Ziva elmélete. Gibbs pisztolyt ragad, és McGee-vel a repülőtérre indul. Gibbs szerint nem Ridgeway a felbujtó. És valóban: az épp megérkező Hayes Stennerrel találkozik. A talajvizsgálati jelentést meghamisították és kicserélték. Hayes Alival ölette meg Rankint, majd megölte Alit. Mindkettejüket bilincsben vezetik el.

Nikki meglátogatja a kórházban fekvő bátyját, mesél neki a bagdadi útról, Jameelról és a húgáról. Visszaemlékezik a gyerekkorukra, bátyja azonban nem válaszol, kómában fekszik... Vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.04.08. 12:45:13

köszi a hogyvoltot.
Kimaradt viszont, hogy Ziva kicsit féltékeny volt, mikor Nikki ment végül Tonyval Irakba, a videóbeszélgetésnél is elég féltékeny pillantásokat vetett rájuk. Volt néhány jó beszólás a részben, pl. McRomeo :D
Egyébként szerintem Tony tök szexi ebben a részben! :D

winston01 2009.04.08. 16:05:56

Kivételesen gyenge rész volt, de hát a haditechnikáért cserébe kell néha egy kis propaganda...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.09. 07:50:25

Azért az tény is említést érdemelne, hogy Nikki, ha a kómás bátyjáról van szó, elfelejtkezik a fóbiáiról, és megfogja a kezét, hozzábújik...
süti beállítások módosítása