Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x10 – Go Your Own Way

2009. április 08. 16:06 - Sangria

Kedélyes közös vacsorán találjuk magunkat egy nagyon elegáns helyen Dexszel, Ritával, Miguellel és Syllel. Látszólag minden remek, Dex és Miguel jól elviccelődnek egymással, de Dexter nem mulaszt el figyelmeztetni minket, hogy ez csak álca, és neki sürgősen el kell döntenie, mitévő legyen Miguellel: Az egyes számú lehetőség nyilván az, ha megöli. Csakhogy Miguel túl híres, az összes ismerőse gyanús lenne, beleértve magát Dextert is. Meg ő az esküvői tanúja, még a végén gyászolnia kéne. A második lehetőség az hogy kiiktatja az életéből. Csakhogy ez se ilyen egyszerű ügy: Miguel megtanította Dexet golfozni, Dex meg Miguelt gyilkolni, hát Dex lesz a felelős, ha Miguel kiirtja az ügyvédi kamarát. Ráadásul Miguel és Syl nászajándékként felajánlják, hogy a ma esti méregdrága séf fogja az esküvői menüt készíteni, és mielőtt Dex tiltakozhatna, Rita már Miguelék nyakába is borul. Sakkban akar tartani – gondolja Dex, s ehhez még Ritát is felhasználja. Tehát hármas opció: Dexnek kell sakkban tartania Miguelt.

A hazaúton első lépésként megpróbálja lebeszélni Ritát Miguelék nászajándékáról, egyáltalán minek kaja a násznépnek szerinte. Miguel ugyanis nem az, akinek Dex hitte, ám Rita ezt valamiért úgy értelmezi, hogy Miguel mégis csalja Sylt, méghozzá Maria LaGuertával, bár Dex egy szóval se mond ilyet, cáfolni meg hiába is próbálná. Mikor hazaérnek, látjuk, hogy Deb vigyázott Rita gyerekeire, és ott van Anton is, akit Dex egy kedves "á, te vagy a Nyúzó áldozata" mondattal üdvözöl. „Akkor őt hozod az esküvőre, Deb?” – kérdi Dex, csak hogy rontsa a helyzetet, mert Anton semmiféle esküvőről nem tud. Az sem plusz pont, hogy másnap reggel, mikor Debnél felébrednek, Deb szó szerint kidobja Antont a lakásából, mert a védőőrizetesek azt fogják hinni, hogy szexeltek. Persze szexeltek, de ennek nem szabad kiderülnie, mert Anton immár koronatanú a Nyúzó-ügyben, és ha az ügyvédek értesülnek Deb és Anton viszonyáról, ízekre szedik a vádat. Ami logikus ugyan, Antonnak nyilván mégsem esik jól.

Dex közben azon agyal, hogyan tarthatná sakkban Miguelt, Ellen holttestének kiásása ugyanis nem hatotta meg kellőképpen. LaGuertának viszont van egy gyanúsítottja: egy Tony nevű csapos, aki Ellennel halála estéjén flörtölgetett egy bárban, ahol Maria is ott volt és az éjszaka folyamán többször is próbálta hívni. Nocsak, gondolja Dex, egy esetleges szemtanú, ez bejöhet. Még elmondják, hogy Ellen ujjáról hiányzott egy gyűrű, amit a gyilkos nyilván magával vitt, még ez is hasznára lehet Dexnek. Bepofátlankodik hát Miguel irodájába, miközben az benn sincs és lövöldözőset játszik a számítógépén. Persze ez még nem volna elég jó terv, így hát amikor Miguel betoppan, Dex megemlíti neki, hogy van egy gyanúsított a helyére, ám ennek annyira ne örüljön, mert ha tényleg ott járt a fickó akkor éjszaka, akár láthatott is valamit. Miguel szerint majd Dexszel megoldják ezt a kis problémát, de Dex nem valami segítőkész, hisz a gyilkot is meg tudta oldani Miguel nélküle. Egy esetben azért hajlandó lenne segíteni: ha az esküvő után végleg elválnak útjaik, Miguel marad a tiszteletreméltó államügyész, Dex pedig az aki mindig is volt. Ebbe Miguel jobb híján belemegy. Egyelőre.

Angelnek közben el kell rohannia, mert fontos hívást kap a kórházból, ahol a nyomozó csaja fekszik: megtámadta ugyanis egy potenciális kuncsaft, miközben az utcán ál-strichelt. Szerencsére nem erőszakolta meg, „csak” jól összeverte, ám Barbara elmondja Angelnek, hogy a támadóját megsebesítette a kulcsával. Angel át is adja a kulccsomót Barbara kollégáinak, de egyet azért megtart, a biztonság kedvéért. Ezt az őrsön odaadja Dexnek, hogy futtassa le az adatbázison, ha van rajta vér. De ne hivatalosan.

Közben folyik a csapos srác kihallgatása, LaGuerta persze biztos abban, hogy ő a gyilkos. Dex kívülről, a képernyőn keresztül követi a kihallgatást, és csatlakozik hozzá Miguel is, aki ugye nem bánná, ha a fickót lecsuknák helyette. Az derül ki végülis, hogy a fickó lepaktált Ellennel, hogy műszak után beugrik hozzá egy kis etyepetyére, még a bárból telefonált Ellennek éjfél körül, hogy későn végez, és csak olyan háromkor ért oda hozzá. Ellen azonban nem nyitott ajtót a fiúnak, aki így még az utcából próbálta hívni Ellent kétszer is, ám az nem vette fel, így végül szegény gyerek hazakullogott. LaGuerta szerint szegény gyerek hazudik, ám jön Quinn, aki szerint a bár vendégei és biztonsági kamerája is bizonyítják, hogy Tony még a bárban volt a gyilkosság idején. LaGuerta még azért visszaoldalog megkérdezni, hogy nem látott-e valami gyanúsat, ha már ő nem csinált, és hát bizony Tony elmondja, hogy elvakította őt valami idióta halogénfényszórókkal. Amik egy nagy, sötét terepjáróhoz tartoztak. Dex rávigyorog Miguelre, és megjegyzi, hogy jól jöhet még a segítsége. Miguel azonban gyűlölködve néz, és megy LaGuertához nyalizni, ami veszélyes lehet, mert ha Maria Miguel befolyása alá kerül, Dex elveszítheti a helyzeti előnyét.

Amihez jó kezdet, hogy LaGuerta leteremti Dexet az Angel-féle kulcs miatt, amit suttyomban vizsgált meg, de persze észrevették. Szerencsére aztán azért bocsánatot kér, hiszen feszült igencsak, és Dex biztos abban, hogy ezt Miguel megpróbálja kihasználni. Jobb lesz tehát szemmel tartani őket. Quinnek pedig hamarosan Antonnal gyűlik meg a baja, aki besétál az őrsre Debrát keresve, ám Deb nincs benn épp. Beszélgetésbe elegyednek Quinnel, aki bocsánatot kér, hogy Anton ilyen helyzetbe került, mert nem közölte vele, hogy nem is informátor hivatalosan. Antonnak viszont Deb ugye csak annyit mondott, hogy adminisztrációs hiba történt, így Anton igencsak meglepődik, hogy igazából Quinn vágta át, és ezért ért majdnem igencsak fájdalmas véget a Nyúzó keze által. Anton tehát behúz egy hatalmasat Quinnek, épp mikor Deb is megérkezik. Anton kirohan, Deb utána, és csúnya veszekedés veszi kezdetét: Anton szerint Deb nem veszi komolyan a kapcsolatukat, Deb meg nem akarja kockáztatni az esetleges kinevezését stb.stb., s úgy tűnik, ennek szakítás lesz a vége.

Este Miguel folytatja a „LaGuerta becserkészése” projektet: Mariánál van a szentem, akit éppen próbál leitatni, és ez majdnem sikerül is neki. Átmegy érzelgősbe, előadja, hogy mennyire hiányzik neki az öccse, meg hogy milyen szép idők is voltak azok, amikor Maria meg ő kavartak. Nő léttemre bevallom, hogy igencsak jól csinálja, már majdnem el is hiszem, és Maria is, mert hogy-hogynem, szenvedélyesen csókolózni kezdenek. Ám ekkor kopogás hallatszik, na és ki az? Hát, öreg haver, Dexter, akit lelkiismeretes dolgozóként nem hagyott nyugodni a kulccsal sunnyogás ügye, és személyesen szeretne bocsánatot kérni meg magyarázkodni, jaj, dehát nem is zavar ő tovább, megy is haza. Otthon Rita elmondja neki, hogy kikotyogta Sylnek, hogy Miguel és LaGuerta kavarnak, mert szegény olyan szomorú volt az esküvőiruha-próbán, hát mondania kellett neki valamit. WTF? A lényeg, hogy Syl elmegy LaGuertához, ahonnan Maria és Miguel épp jönnek kifelé, és azzal a lendülettel ki is dobja a férjét, aki hiába mondja, hogy félreérti, nem volt itt semmi olyan. Syl odaüvölti neki, hogy a múlt csütörtököt még bevette, de ezt most már nem fogja. Maria mondaná, hogy „ácsi, de múlt csütörtökön nem is...”, ám Sylt ez már nem érdekli. Végül Miguel is elhúz, és ahogy Maria néz utána, elvakítja Miguel böszme terepjárójának fényszórója. És ekkor szörnyű gyanú kezd körvonalazódni a fejében.

Miguelnek persze nem volt ínyére ez a jelenet Syllel, pedig ezt nem is Dex generálta, hanem Rita, de végeredményben mindegy. Másnap reggel tehát utoléri Dexet a fánkosnál és megfenyegeti, hogy ha nem segíti az Ellen Wolf ügyben és bármikor, amikor szüksége van rá, nyilvánosságra hozza az aktákat, amikben dokumentálva van Debra kavarása Antonnal, ami árthat Dex szeretett hugicájának. Dex belátja, hogy kénytelen lesz megszerezni az adu ászt, ami természetesen Ellen eltűnt gyűrűje, tehát beállít Miguelékhez, amikor a házvezetőnőn kívül nincs otthon más, és holmi meglepetésszerzés ürügyén kihasználva az asszony jóhiszeműségét bekéredzkedik Miguel dolgozószobájába. Némi keresés után meg is találja a gyűrűt Miguel szivarosdobozában, és szépen kicseréli egy ruhatisztítós cetlire. Miguel hamarosan meg is találja azt, és vajon milyen ruhadarabhoz szól? Naná, a véres inghez, amit Miguel Dexnek adott a bizalom zálogaként, most pedig kimosatta. Nagy mókamester ez a Dexter, nem vitás.

Masuka közben ezerrel szervezi Dexter legénybúcsúztatóját, adományokat gyűjt rá, bár Angel figyelmezteti, hogy két nagyon komoly ügyön dolgoznak, ezért nem lenne jó, ha valami perverz orgia sülne ki. Masuka mérhetetlenül csalódott, hogy vissza kell fognia magát abban, amiben a legjobb, a végén még csorba esik a hírnevén. És már nyilván a foglalót is bukta, ehh. Mikor a pornóbohócok is visszamondják a szereplést, olyan káromkodást nyom le, hogy Quinn megszánja, és mivel elég tapasztalt legénybúcsúztató-ügyben, megadja Masukának egy partiszervező cég számát. Akiket aztán Masuka később fel is hív, majd kijön egy csaj, aki Masuka bárgyú vigyorából láthatóan bejön Masukának, ami nem olyan meglepő. Az viszont már az, hogy látszólag a csajnak is bejön Masuka.

Megvan az eredmény a Barbarát megtámadó fickó DNS-éről, és Angel megköszöni szépen Dexnek, hiszen hallotta, hogy balhé volt belőle LaGuertánál. Dex viszont nem szívesen adja ki a kezéből a dossziét, mert nem szeretné, ha Angel bajba keverné magát, és bár megfogadta magában, hogy nem szól bele Angel dolgába, most azért mindent megtesz, hogy lebeszélje. Angel azért megkeresi a fickót, és olyan gyilkos arckifejezéssel várja, hogy nagy jövőt én nem jósolok neki. Végül kiszáll az autóból, megszólítja a fickót, és azza a lendülettel kicsap egy viperát (vagy hogy mondják ezt?). Ezután vágás, ám később látjuk, amint a fickót Angel kíséretében beviszik megbilincselve, Angel pedig megköszöni Dexnek, hogy lebeszélte arról, hogy hülyeséget csináljon. Hát van akit le lehet, gondolja Dex.

Miguel beállít az őrsre,és jelzi Dexnek, hogy találkozzanak a tetőn. És az ominózus tetős jelenet az egyik legütősebb ebben az évadban, szerintem: Miguel most nem jópofizik, nem színészkedik, nem hízeleg, hanem megmutatja igazi dühöngő, ellentmondást nem tűrő lényéti. Megfenyegeti Dexet, hogy bemártja a gyilkosságokkal, amikről tud, ám Dex szerint semmi sem bizonyítja a bűnösségét, sőt még azt sem, hogy az áldozatok meghaltak. Ám Miguel szerint azért Rita biztos nem örülne, ha kihallgatásokra kéne járnia, meg ki tudja mit találnának a zsaruk Dex lakásán vagy hajóján. És Dex hiába hivatkozik a gyűrűre, ami egyértelműen bizonyítja Miguel bűnösségét, Miguel szerint ő meg maga a törvény, akivel nem lehet packázni! Dex ekkor belátja, hogy itt már nem használ semmiféle észérv vagy fenyegetőzés. Azt már csak magában mondja, amivel Harry is egyetértene bizonyára: hogy nem maradt más választása, mint visszatérni az egyes opcióhoz. Megölni Miguelt.

Miközben Dex elhagyja a tetőt, mi még látjuk, hogy egész idő alatt figyelte valaki a jelenetet távcsővel. Természetesen a Nyúzó, akit Dex távozása után Miguel fel is hív, hiszen a múltkor azért engedtette szabadon, hogy elkapja Dexet, aki – mint mondja – az egyetlen, aki tudja, hol van Freebo, és ha King Freebot akarja, nem ártana előtte hosszan elbeszélgetnie Dexterrel. És eljön az este, Dex hazaér, leparkol a mélygarázsban, kiszáll a kocsiból és megszólal a telefonja. Ekkor valaki hátulról ráront, zsákot húz a fejére, és ragasztószalaggal hátraköti a kezét. És elhajt vele.
 

Címkék: dexter
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cutthroat bitch (törölt) 2009.04.08. 16:42:29

eszméletlen jó rész, főleg a végefelé

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.08. 17:54:09

Jó arc volt ez a Miguel. Jimmy Smits szuperül ráérzett a szerepre.

rattenfanger 2009.04.08. 18:20:37

@agyvihar:Egy Star Wars-os színművésztől ezt el is várhatjuk :)
Csak a magyar hangja ne lenne :(

equinox 2009.04.09. 08:41:48

hihhhhhetetlenül jó rész volt!!! - ettől a Deb féle "már megint nem tudom, mit csináljak, karrier vagy magánélet?" közjátéktól eltekintve, ha Anton nézte volna az előző évadokat, biztos nem áll le a csajjal

Dallas 2009.04.09. 09:26:27

Miguelhez szerintem passzol Gergelyróbert hangja. Először zavart, de megszoktam.. Így voltam Dexterrel is, House-al is, stb.. Ez tényleg nagyon ütős rész volt.. Érdekes lesz a két sorozatgyilkos találkozása.. Valahogy úgy érzem, mégis a nyúzó és Miguel fogja a végén megszívni.. :)

csibra 2009.04.09. 10:44:26

Na még jó. Csúnya lenne, ha Dexter szívná meg.

piszy 2009.04.09. 10:50:11

Király rész volt, köszönjük a hogyvoltot is!

báró Csekonics 2009.04.09. 11:25:29

Végülis Dex már a hűtőkocsist is hidegre tette :-D

rattenfanger 2009.04.09. 12:30:53

@Dallas: Rossz gondolat, Gergely Miguel és a Nyúzó összefog és megeszi Dextert. A sorozat a 4. évadtól pedig a "Miquel and the Skinner" címen fut majd.

subidubinemértem (törölt) 2009.04.09. 12:47:11

mivel miguel ártatlant ölt, egyértelmű, mi lesz a végkifejlet :)

báró Csekonics 2009.04.09. 13:55:04

Szerintem inkább a nyúzó öli meg Miguelt - vagy legalábbis annak fog látszani.
A lényeg ugyebár, hogy Dexter még véletlenül sem keverheti megát gyanúba.
Pl. Doakes-ot is Lejla tette el láb alól.
Mondjuk Dex kiszabadul a nyúzótól, de előtte még (v. utána) közli vele, hogy persze hogy csak ő tudja hol van Freebo, mert nem kötötte Miguel orrára, hogy hová _ásta_...
Na, erre szerintem a nyúzó tuti begorombul, merthogy ugye ő meg 'tiszteletmániás'

Gabba 2009.04.10. 09:07:32

A tetőn azért kijött Miguelből a tőzsgyökeres suttyó: ahogy ledobta a zakóját, tökéletes "gyere ki a hóra, haver, és megbeszéljük" fíling volt.
Azt esetleg még mondhatta volna, hogy "Mivan, mivan, mivan?" :D

Dallas 2009.04.10. 10:03:44

rattenfanger: Ezt a vicc dolgot ne erőltesd szerintem..

Egyébként egyértelmű, hogy ők húzzák a rövidebbet, megnézem majd a nyúzó arcát, amikor rájön, hogy "rossz embert" rabolt el.. Meg persze Miguelét, amikor Dex közli vele, h ő ölte meg az öccsét.. :)

piszy 2009.04.10. 10:25:41

@Gabba: Jajj, nekem ez nagyon tetszik!! :)

Luthor 2009.04.10. 10:26:33

Es mi van, ha a legenybucsu miatt raboltak el? Volt mar ilyenre pelda :)

Gabba 2009.04.10. 11:12:23

Ja, és Masuka megint jó volt, amint a Masuka Productions nevében gyűjtött adományt a legénybúcsúra.

rattenfanger 2009.04.11. 15:51:32

@Dallas: Ok, Dzsoki, de ez nem vicc volt.
Csak azt a zseniális jóslást akartam megdícsérni, miszerint a sorozat címadó főhőse fog győzedelmeskedni a főgonoszok ellen. Tényleg nagy meglátás volt.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.05.12. 10:39:28

azt azért ne felejtsük el, hogy a kulcsot angel nem azért adta dexnek, hogy van-e rajta vér, hisz az szabad szemmel is látható volt...
egy vérelemzést kért...
süti beállítások módosítása