Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x13 - Rablók és pandúrok

2009. április 06. 08:30 - kiricsiz

Móricz és Juli alszanak félmeztelenül, persze Móriczból látjuk a többet, naná, majd Kéry Kittiből, mi? Csörög a telefon, éjszaka van, Pircsi hívta Móriczot, mert a kerületi járőr észrevette, hogy Kálmán bá eltűnt.

Látjuk is mindjárt Kálmánt székhez kötözve egy sötét helyiségben. Ordibál, hogy "Segítség!" Aztán később bejön Kárász Zénó, leül Kálmánnal szemben pisztollyal a kezében. Nyílik az ajtó, valaki más is belép. Jó kis késleltetett megoldással tudjuk meg, hogy Gyula az. Kiderül, hogy a kocsmáros már harminc éve ismeri a Papát, ugyanannyi ideje, mint Kálmánt.

Bokros a "Tanár úrral" tárgyal, akinek véletlenül Dr. Havas a neve, és akit Bárdy György alakít. Szegény, nincs a legjobb formában, mintha beteg lenne, de persze örülünk, hogy egyáltalán a tévében látjuk. Egyébként ő fejlesztette ki az Infóvadász programot, aminek később még lesz szerepe, pontosabban ez lendíti ki majd a holtpontról a nyomozást.

Bordás elmondja az őrs állományának az új fejleményeket, amikből az előző részben már volt sok szó: csatlakozhatnak a KMCS-hez, de akkor nekik is kell járni gyakorlatokra. Ha viszont nem akarnak csatlakozni, akkor áthelyezik őket a kerülethez. Így viszont Miklós ügye megoldódni látszik, hiszen felvétel nélkül is bekerülhet a KMCS-be, ami úgy látszik, ilyen nyitott kommandó lett. Egy csajszi jön az őrsre, Bordást keresi. Az Infóvadász nevezetű programot mutatja be Krisztának és Bordásnak, amiről az előbb esett szó. A program működéséből sokat nem értek, de a lényeg, hogy elvileg minden bűneset be van táplálva, és a program kapcsolatot talál olyan esetek között is, amelyek között látszólag nincs összefüggés. Bordás egyből meg is hívja kávézni a csajt, amíg Kriszta játszik a programmal. Bordás kicsit udvarol is az informatikus lánynak, ahogy az kell, reméljük, lecseréli Erikát.

Anita kilép a ház kapuján, közben mobilon beszélget a barátnőjével. Mivel Kálloy Molnár Péter egyből felbukkan a színen, ezért kétségeink nem lehetnek, mi fog történni. A csajszi figyelmét a "nem tudja merre van a Rózsafa utca" szöveggel terelik el, aztán beráncigálják egy kocsiba. Ott szúrták el, hogy Anita nem csak úgy kisétált a kapun, hanem találkozót beszélt meg a barátnőjével, aki pont ekkor érkezik meg, és elkezd kiabálni. Kálloy erre rálő, ami többszörösen is hiba, például mert így hagy maga után egy csomó nyomot, amit eddig nem nagyon. Szegény csajszi össze is esik, eltalálták, de még nem halt meg. Majd később.

Kálmán bá felhívja Bordást, hogy "minden rendben, csak fejére esett egy gerenda". Közben persze még mindig a Papa vendégszeretetét élvezi a pincében. Gyula elmondja, hogy ő nem bűnöző, csak néha verőemberkedett a Papának, ha igény volt rá. De lassan besétál maga Papa is, akit már láttunk ugye az előző széria végén, Lőte Attila játssza. Kálmán bá felajánlja neki a nagy egyezséget: hajlandó szemet hunyni (haha) Papa stiklijei fölött, ha Papa eltakarítja az utcáról a dílereket, és ha gyerekek nem juthatnak droghoz. Papa úgy látszik, jó hangulatban van, azt mondja, oké, meggondolja a dolgot. Ez a szál mostantól lesz igazán érdekes. Mit lehet ebből kihozni? Papa rendet raK?

Bordásék kimennek biztosítani a lövöldözés helyszínét, de aztán megérkeznek a kerületiek, és elhajtják őket a jó búsba. Viszont Kriszta eközben nem csak próbálgatta a programot, hanem meg is találta az összekötő kapcsot az eltűnések között. Az elmúlt időkben volt egy csomó olyan eltűnés, ahol az eltűnt személyek az eltűnés előtt komplett orvosi szűrésen estek át. Na, ezért nem szabad komplett orvosi szűrésre menni, még a végén valaki kedvet kap a szerveinkre. Vagy a másik megoldás, hogy megfelelően rozzant állapotban kell tartani a szerveinket, akkor senkinek nem szottyanik rá kedve. A májat természetesen napi alkoholbevitellel tartjuk lerobbant állapotban. Egy szó, mint száz: Bordás kiadja az utasítást, meg kell tudni, hol végezték a komplett orvosi szűrést.

Bordás és Pircsi bemennek a kórházba, megnézni, hogy a lány kihallgatható állapotban van-e. Szegény lány szegény faterja ott áll az ágynál, a fater mondja, hogy a lánya annyit tudott elmondani, hogy Anitát elrabolták, és az emberrablók lőttek rá. Ekkor derül ki (Bordásék számára) az is, hogy Anita nem más, mint Johnny barátnője. Bordás erre betelefonál Móricznak, hogy azonnal szerelje le Johnnyt. Bordás saját maga akarja közölni Johnnyval a rossz hírt, ezért Pircsit hagyja ott őrizni a lányt. Óriási hiba, hogy miután megtudta, hogy emberrablásról van szó (és nem arról, hogy egy Anita nevű csaj rálőtt a másik csajra - mint ahogy előtte hitték), nem hagyott a kórteremnél más őrséget, mint Pircsit egyedül. Oda kellett volna rendelni Mike-ot, vagy Krisztát is. Ráadásul Mike egyből kapcsol is, hogy az emberrablók még visszajöhetnek kinyírni a szemtanút.

Doktor Mengele néni irodája, Kálloy jelentést tesz, hogy a donor megvan, de volt egy kis bibi, izé, lövöldözés, meg minden. A doktornő ideges lesz, visszaküldi Kálloyt, hogy nézze meg, életben maradt-e a tanú. (Mellesleg megjegyzem, ezek szerint magát a lövöldözést egyetlen tanú sem látta fényes nappal, ezért tapogatóztak eddig Bordásék sötétben? És ezért nem adtak ki rögtön körözést a kocsi ellen és zártak le mindent? Elég hihetetlen, de mindegy, így lett megírva.)

Johnny viszont tiszta ideg, hogy miért szerelték le, Móricz ugyanis nem mondott neki semmit (hiszen ő se tudja, mi van). Bordás megérkezik az őrsre és elmondja neki, mi a helyzet. Aztán visszamennek Krisztával a kórházba vigyázni a csajra. Nem sietik el a dolgot, úgyhogy a doktornő emberei simán hamarabb érnek oda. Közben Juli még azt is kideríti, hogy Anita is volt mostanában menedzservizsgálaton. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy még mielőtt a gengszterek odaérnek, a meglőtt lány magához tér, és Pircsi tud vele beszélni.

A lövöldözéses jelenetek egész jók. Pircsi kimegy vízért, és valamiért tök gyorsan kiszúrja, hogy Kálloy a pisztolyáért nyúl, úgyhogy Pircsi is lőni próbál. Kálloy viszont gyorsabb, és leteríti Pircsit, akin szerencsére golyóálló mellény van. Meg is ijedtünk kicsit, hogy újabb veszteség, de nem. Kálloy kivégzi szerencsétlen fatert, meg a lányt is, és amikor kimennek a szobából, akkor érkeznek meg pont Bordásék. Egyből tüzet nyitnak rájuk a gengszterek, nem szaroznak, de Bordás szerencsére gyorsan kiiktatja Ricsit a képletből. Aztán üldözőbe veszi Kálloyt, akit nem tud elkapni, de mindegy, mert Sajdikot majd később úgyis utoléri a végzete. Mondjuk a bejáratnál tébláboló faszit megkérdezhette volna, hogy merre futott a másik fickó, aki kirontott ezen a kapun. Később egyébként kiderül, hogy iratok nem voltak Ricsinél, de végül is valamilyen nyilvántartásban biztos benne van. Meg aztán más nyomon már úgyis eljutottak az elkövetőkhöz, úgyhogy mostmár tökmindegy.

Anitának van egy szerencséje, de peche is. Szerencséje, hogy a ruszki csaj, aki a veséért jött, lebetegedett a kórházban, ezért a műtét több napot csúszik. Vagyis még nem kell megölni Anitát, így Bordásék időt nyernek. Peche viszont, hogy elviszik a kórházból, le vidékre, így majd a kórház átkutatásánál nem találják meg Johnnyék. De ne szaladjunk előre. Egyelőre ott tartunk, hogy a ruszki csaj beteg, Bordásék viszont már tudják, hogy melyik klinika állhat az eltűnések hátterében. Bordás házkutatási parancsot akar szerezni Bokrostól, ami elég nagy baromság, mert így csak gyanút fog a banda, és elvarrják a szálakat, eltűnnek, bizonyíték meg semmi. Ezt mondja Bokros is Bordásnak. Bokros inkább a megfigyelésben, lehallgatásban bízik, teljes joggal. De aztán mégis rábeszélik Bokrost, hogy szerezzen házkutatási parancsot, ami első hallásra értelmetlen dolog. Szerencsére jön Ilcsik és megpróbálja lebeszélni erről a hülye ötletről Bordást. Persze Bordás szempontja is érthető, ha belegondol az ember: ő nem csak a tetteseket akarja leleplezni, hanem még élve meg akarja találni Johnny barátnőjét, ehhez pedig minél gyorsabban át kell kutatni a kórházat. Megint a forgatókönyv hibája egy picit, hogy ezeket a szempontokat, meg ezt a dilemmát nem bontották ki eléggé, pedig ez jó kis dráma, ugyanakkor szokatlanul feszes rész volt ez, úgyhogy nem szabadna kukacoskodni.

Bordás épp Johnnyval próbálja megvitatnia dolgok állását, amikor Johnny jó ötletet ad Bordásnak. Csináljanak bombariadót, és ennek ürügyén kutassák át az épületet. Így nem veszélyeztetik az akciót, viszont elvileg megtalálhatják Anitát. (Mondjuk ők még nem tudják, hogy Anitát közben kiviszik a tanyára.)

Az egyik gengszter, meg Kálloy elindulnak a tanyára, de útközben Kálloynak le kell fordulni egy félreeső útra. Aztán ki is szállnak. A sírgödör már meg van ásva, jó mélyre, elég jó jelenet, és Kálloy is jól hozza a figurát, hagyhattak volna neki több epizódnyi szereplést, mert ebben a részben nagyon jó volt. A lényeg, hogy a gengsztereket nem hatja meg Kálloy rimánkodása, miért is hatná, hiszen parancsot kaptak a főnökasszonytól. Belelövik a csávót a sírba, aztán elássák. (Jó poén: "Takard be, nehogy megfázzon.") Mire megtanultuk volna a rendes nevét (Sajdik), addigra kinyírták.

Bordásék kivonulnak a klinikához mint bombariadóra riasztott rendőrök és tűzszerészek. Azért ez a tűzszerészmaskara enyhe túlzás, sima bombariadónál én eddig csak kutyás rendőröket láttam, ilyen páncéloslovagokat nem. És hát nem is szokták ennyire kiüríteni az épületeket, a személyzet mindig bent maradhat. A lényeg, hogy kiürítik a kórházat, átvizsgálják, de Anitát nem találják. Viszont Ilcsik bütyköl valamit a klinika egyik számítógépén, nyilván a következő részben derül ki, hogy miben mesterkedett.

Kálmánt majdnem el is felejtettük a nagy izgalomban. A Dühösben ücsörög, úgy látszik, kibékült Gyulával mégis. Edit kérdezgeti tőle, hogy mi volt, erre Kálmán előad egy kamu sztorit arról, hogy egy pincében elesett üldözés közben, és elájult. És miután Kálmán elmegy, persze kiderül, hogy Edit nagyon jól tudta, hogy Gyula ismeri Papát.

A Húsvét miatt a következő rész egy hét múlva.

Címkék: tűzvonalban
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.06. 09:22:34

ahogy Kálloy elgurult a pocakjával a csúcskommndós Bordás elől, az a széria mélypoltja volt. Pedig már sok volt az ilyenből...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.04.06. 09:23:40

Az az egy hét akkor 2 két múlva, ugye?

Egyébként jó rész volt, csak a csaj apját sajnáltam (a csajon kívül természetesen), rendes embernek látszott.

miszerint 2009.04.06. 09:32:49

csak kérnem kellett, és itt a laci-juli szeksz! most mit kérjek? ilyen részeket, mint ez, tényleg zsír volt!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.06. 09:37:23

Na, ez egy jó rész volt! Viszont ezt a hogyvoltot úgy írtad, mintha már mindenki látta volna végig a részt a sok előreutalgatással... De az, hogy Kálmánon kívül mindenki ismeri a Papát, miközben pedig ő olyan szupertitkos fantomasként lett belengetve.... (Ha nem lett volna Lőte korábban már bemutatva, hihettük volna, nézők azt, hogy ez az egész Gyulával csak színjáték Kálmán megnyugtatására, így ennek lőttek... :-(
Azért milyen nagy bűnöző lett ebből a papából, ahhoz képest, hogy először csak pénztárnokként sikkasztott. :-D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.06. 09:38:50

Ja és tényleg kár, hogy a Kálloy csak beugrótt ide a sorozatba, erre a rövid szerepre!

2009.04.06. 10:00:56

Szerintem a sorozat egyik legnagyobb bakija, amit Bordás csinált a szemtanú barátnővel. Mi az, hogy Pircsire ráadja a golyóállót, mert biztos benne, hogy jön még rosszfiú gyilkolni, de magában otthagyja Pircsit ő meg rohan Johnnynak beszámolni? Mike-ot ugyan meg odaküldi, de mikor beér az őrsre, és Mike ott dekkol, semmit nem mond neki, és csak akkor indul vissza Krisztával, mikor Pircsi telefonál, hogy magához tért a csaj?
Mekkora lúzer és amatőr dolog volt már ez? Amatőrebb, mint az álkaszinóbéli Viola csapda.
Az meg a készítők lúzersége, hogy a Mikehoz intézett parancsot benne hagyták, de aztán az nem tűnt fel nekik sem, hogy Mike nem hogy nem ment sehová, de Bordásnak sem igazán számított, hogy magasról tett a feljebbvalója utasítására...

Kállóy Molnár meg egy Usain Bolt, ha azokon a rövid lábakon simán lehagy egy edzésben lévő sztárkommandóst! ;-)))

2009.04.06. 10:06:02

Ja, és a másik problémám, hogy ahhoz képest, hogy ahhoz képest, hogy az előző rész gyakorlatilag úgy ért véget, hog Jana Kovac gyakorlatilag leállította Anita elrablását, mert rendőr barátja van, és nagyon veszélyes, a mostani simán azzal kezdődött, hogy ohne zsanér akcióban van a két legbénább gengszter Anitával..
Az okés, hogy a Tűzvonalban-ra jellemző, hogy hagyják a nézőt is gondolkodni, de azért nem ártott volna egy fél mondat annak magyarázatára, hogy miért éri meg most mégis nekik. (pláne, mikor Szvjetlánának még torokgyulája is van, és nem műthető)

don rafael 2009.04.06. 10:09:12

de Bordás, mondta is, hogy tiszta labirintus ez a kórház, szóval még el is tévedt, sőt ezt fel is vezették azzal, hogy Krisztával elsőre eltévesztették az emeletet :) hát ez nem Bordás napja volt..

don rafael 2009.04.06. 10:14:22

ami meg szomorú, h jóságos Johnny bácsi egy darabig nem fog poénkodni, pláne ha Anita neadjisten meghalna.

nina2000 2009.04.06. 10:46:22

......csak annyit, hogy lövöldözéses emberrablás 1db élő tanujáról telefonban, semmi infót nem adhat ki a kórház....és qvára nem 1db rendőrt hagynak hátra, pláne ha két rendőri csoport összeveszett az ügyön :))) azé' Piroskát kinyír6ták vóna'..... és kereshetnének végre rendesebb bűnözői arcokat....a dagadt zsírdisznó, ex-légiós vitte eddig a pálmát :)))

nasab 2009.04.06. 10:52:39

Ez a rész olyan volt amilyen szokott...tele hibával és dilettanizmussal, kicsit jobban is figyelhetnének a készítők az apróságokra:)))Mert itt kivesézzük őket!:)))
Viszont ami/aki engem irritál az Anita figurája.Már megerőszakolták,megverték most a szervei kellenek!Később a tálibok fogják elrabolni??:-)Kicsit olyan mint Jack Bauer lánya, Ő is mindig nyakig benne van a slamasztikában.

winerprince 2009.04.06. 11:12:36

Ez az egész sorozat egy nagy baki.Hihetetlen történetekkel.Magyar kommandósok a dél amerikai dzsungelben,túsz szabadítás a ferihegyi reptéren-ahogy Bordás mesélte,nukleáris töltetek....Na ennek mind az ellenkezője a magyar rendőrség és hadsereg.Szánalmas.

winerprince 2009.04.06. 11:14:42

De kedvencem az első sorozat promóciója:jobb mint a 24.Jajj....

báró Csekonics 2009.04.06. 11:33:17

Az első két széria után én is többet vártam volna...
:-(
Komolyan olyan, mintha elfáradt volna a forgatókönyvíró.

A Bordást lehagyó Sajdik volt a szupergáz, bár a még nagyobb az volt, mikor a svarcklinikánál Sajdikék kocsija elmegy Bordásék mellett, de persze a szuperzsaru nem szúrja ki hogy ki az.
Ja, a Papás szál meg kicsit vicces csak: egy ilyen 'jólnevelt' gengsztert szvsz. a mai alvilágban ledarálnának parizernek emberestül.

nasab 2009.04.06. 11:53:18

Friss HÍR!

A "Papának" most cseréljük a téli kerekét nyárira!!!:)))Löte Attila a korához képest nagyon jól tartja magát!

báró Csekonics 2009.04.06. 11:54:09

azt tudod, hogy ezért az infóért cserébe el fog intéztetni az embereivel?
:-DDDDD

nasab 2009.04.06. 11:59:20

:)))))
Majd Kálmán bá' megvéd:)))

altero 2009.04.06. 12:28:28

Elégedetten dörzsölöm a tenyerem, mostmár majdnem mindenki azt írtja, amit már az előző szálnál kifejtettem: ez az évad nem is mérhető a magyar szinten hibátlan előző kettőhöz. Tele van bakikkal, dilettáns megoldásokkal, de ez az Anita dolog tényleg a legviccesebb. Mint Mágenheim a szomszédokban, csak ő nem az egyetlen mentőorvos, hanem az egyetlen egészséges donor a városban :D

kamarti 2009.04.06. 12:37:50

sztem Bárdy György nem beteg, csak 88 éves... de én nagyon örülök, hogy láttam

az tényleg vicces volt kicsit, hogy Bordás nem futott Sajdik után, meg tényleg hiba volt Pircsit egyedül hagyni, és mintha letr volna valami időbeli probléma a "vigyétek vidékre" és a "bombariadó" között is, de ennek ellenére még tudom élvezni a sorozatot.
Az meg végképp eszembe nem jut, hogy a nagy büdös magyar valóságot kérjem rajta számon - egyrészt, mert nem vagyok rendőrségi bennfentes, mint itt annyian, másrészt meg épp elég a nagy magyar valóságból minden áldott nap...
szóval azt hiszem, előbb fogok leszokni a kommentek olvasásáról, mint a sorozatról...

báró Csekonics 2009.04.06. 12:39:37

altero 2009.04.06. 12:28:28

:-(
Ja - pedig (nem röhögni!) az első két szériát akár el tudtam volna képzelni, hogy eladják külföldre is.

altero 2009.04.06. 13:15:24

@kamarti: Ezzel én fordítva vagyok, az elmúlt 2 részt már nem néztem meg, mégis kommentelek :) Addig az összeset láttam.
@báró Csekonics: az első két évadot én is el udtam volna képzelni külföldre, különösen a Demsa-féle vonal sikerült jól. A Maleknek inkább a kezdete volt ígéretes, aztán közejött a Stohl sérülése meg a kicsit suta befejezés.

malevil 2009.04.06. 13:16:54

Eddig én nagyon ritkán kommenteltem, és a sorozattal se volt semmi bajom, de ez a rész komolyan kiborított. Eddig Bordásék hülyeségeit részleteztétek, most lássuk a gengszterekét:
1. Elég őrültek azt gondolni, senkinek sem fog feltűnni, ha sorra tűnnek el a klinikán szűrésen rész vett betegek, rádásul a főgengszter ott ül a klinikán, hogy az első ellenőrzésnél meg lehessen találni.
2. Az elrabolt és a szervre szoruló lányt is ott tartják, hogy őket se kelljen sokat keresni.
3. Bordásék úgy látszik számítanak a gengszterek fenti hülyeségére, sőt arra is, hogy amikor a bombariadókor kiürítik az épületet, és mindenki kimegy, az elrabolt lányt véletlenül se csempészik ki valahogy, hanem az ő kedvükért bent hagyják.
4. Nem hinném, hogy a sírba lőtt gengsztert forgatőkönyv szerint temették el élve, viszont Kálloy még temetés közben is jól láthatóan lélegzett.
Voltak már a sorozatnak rosszabb részei, de ennyi bakit egy részben én még életemben nem láttam, más sorozatnál sem, pedig mindegyikben - külföldiekben is - szoktak előfordulni hibák.

báró Csekonics 2009.04.06. 13:28:30

Ja, ée persze az egyik szuperzsarunak sem tűnt fel, hogy a pincében is van egy 'kórterem' kinézetű zárka...

báró Csekonics 2009.04.06. 13:40:51

Mondjuk azt továbbra is tartom, hogy a mai magyar sorozatok között a Tűzvonalban 'vakok közt a félszemű', szóval riszpekt az alkotóknak!

2009.04.06. 14:09:14

@nasab:
Hát mit mondjak, nem kapkodta el. És, ha menekülni kellett volna valahonnan, és simára kopik a 23°C-ban?

2009.04.06. 14:10:42

@báró Csekonics:
Az a baj, hogy ez kevés... Azaz, azért kevés, mert egy icipici odafigyelés kellene (nem is pénz!), és máris verné Dzsekkbajert!

2009.04.06. 14:12:33

@malevil:
Fejeld meg azzal, hogy miért Kállóyt küldik vissza a csajt kinyírni a kórházba, ha már nem egy küldetést elbaltázott.
Kállóyt AZONNAL vinni kellett volna a tanyára, a msáikat is, aki még ott volt Anita elrablásánál, aztán hadd keressék őket a zsaruk. Még, ha életben hagyták volna a barátnőt, akkor sem mentek volna vele sokra.

báró Csekonics 2009.04.06. 14:32:36

Na ja, az igazi profi lecsapja a barátnőt is és elviszi - aztán öli meg.
De akkor szegény Buciék továbbra is csak ülnek a sötétben.

Dallas 2009.04.06. 14:35:10

Hát, igen ez a rész egy hulladék volt, sajnos valóban hemzsegett a hibáktól. Kállói kurvára nem illett a szerepébe, én majdnem elröhögtem minden jelenetét, annyira kínos volt mint bérgyilkos.. És tényleg, hogy lélgzett még, amikor rádobálták a földet.. Joe Pesci is élt még a Casinóban, amikor elföldelték, de valahogy azt mintha jobban elhittem volna.. :)) És valóban, ahogy futni hagyta a köpcöst, mert "eltévedt" vagy mi, hát ez mekkore baromság már!? valszeg egy exkommandós hagy egy zavarodott piti gyilkost elszaladni, a helyszínről, pláne hogy lelőtt 2 ember meg egy rendőrt.. A forgkönyv író menjen már a picsába! Viszont Bárdi Gyuribá rulez!

kiricsiz 2009.04.06. 16:51:53

én engedékenyebb vagyok ezzel a sorozattal természetesen, és ez a rész is inkább tetszett, mint nem.

a probléma a forgatókönyvvel (illetve az írókkal) mindig az, hogy ugye meg kell bonyolítani a cselekményt, eddig rendben van. egy kórházi lövöldözés azért nem árt egy kriminek, szerintem ezzel mindenki egyetért. az a baj, hogy a cselekményt nem tudják úgy gombolyítani, hogy példának okáért ez a kórházi mészárlás, vagy akármelyik más balhé kivédhetetlen és/vagy szükségszerűen bekövetkező eseménynek hasson.

persze az is igaz, hogy mi itt nagyítóval nézzük a dolgokat, agathe christie szerintem sokkal többet csalt, meg sunnyogott, mint a tűzvonalban írói :D

szóval ezeket a hézagokat a harmadik szériára sem sikerült betömni.

2009.04.06. 18:46:30

Igen, lehetett volna lövöldözés a kórházban, de olyan történetvezetéssel, hogy ne legyen az az ember érzése, hogy gyakorlatilag Bordás lőtte, lövette fejbe azt a tanút.
És gondolom, ezért külön szakma a forgatókönyvírás, és ezért nem írom én vagy más a sztorit, mert mi nem értünk ahhoz, hogyan kell úgy kanyarítani a dolgokat, hogy azok hihetőek legyenek, működjenek stb.
Az én ötletem, hogy Bordás nem csak Pircsit hagyta volna ott, de olyan túlerővel (nem szegény Kállóy Molnárral meg a másik szerencsétlennel) kerülnek szembe), hogy ők ugyan a golyóállómellénynek köszönhetően megmenekülnek, de a csaj nem.
Anno Demsánál pl. viszonylag jól elintézték ezt.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.04.06. 19:09:52

A kórházban egyébként jól láthatóan (43:34) ketten hirtelen megfordulnak, mikor észreveszik a zsarukat. Ők aztán nyom nélkül felszívódtak - mint Kriszta merénylői anno - a lezárt épületből?!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.06. 19:48:59

@nyomasek_bobo: Azt a jelenetet én sem értettem... Annak mi volt az értelme?

báró Csekonics 2009.04.07. 12:49:04

Igen, van egy csomó ilyen a sorozatban: apró utalások valamire, amiről azt hinném (mint 24 fan) hogy mindjárt lesz valami nagy összeesküvés vagy valami dráma, de aztán a végén kiderül hogy nem lett belőle semmi sem...
Persze, ez is egyfajta csavar, nem mondom.

ssjani 2009.04.07. 21:41:25

Én is azt hittem, hogy a sorozatot el lehetne adni külföldre is, de csak eddig a részig. Komolyan mondom szégyeltem magam. Tűzpárbaj a fényes utcán és a kórházban ? (Mondjuk ilyen kihalt kórházban sem jártam mostanában, nálunk az az életszerü, hogy százak várnak a sorukra.)
Menedzservizsgálat=donorszervleltár=eltünés és kibelezés pár hónapon belül?
Na meg a Bordás aggodalmaskodó dumája.
Ez sok volt egy részre.

s.p. 2009.04.14. 15:14:00

Szerintem nincs ezzel a sorozattal semmi nagy probléma. Az a gond, hogy sokan olyan amerikai sorozatokhoz hasonlítják, amikhez nem kéne! Az amcsik évente mennyi krimi/akció sorozatot gyártanak, mennyi pénzből, milyen profi stábbal? Itt végre valaki megpróbálkozik ezzel a műfajjal, sz itteni lehetőségekből építkezve, ráadásul a köztévében, ami azért lássuk be nincs tele pénzzel! Azt gondolom, hogy a színészek is egész jól lettek összeválogatva. Én úgy vagyok rendszeres nézője a sorozatnak, hogy pl. Stohlt úgy utálom mint a ...
Természetesen itt is vannak bakik, mint a legtöbb sorozatban. Szóval kár ennyire leszólni, nyilván a készítőknek van mit tanulni, én úgy látom, hogy menetközben tanulnak a hibákból.
Kicsit hosszú lett, bocsánat! :)
süti beállítások módosítása