Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x07 - Fait Accompli

2009. április 05. 13:30 - sixx

Az előző epizódban megismerkedtünk a berettyóújfalui terrorkirállya, Vak Jánossal, akitől a kurvának öltözött ÚjSyd lenyúlta a Mindent Elpusztító Szitta Csudafegyver szoftverét, ezzel ráhozva a frászt Gordon Deanre és egyben letudva első szóló küldetését. Örültünk. Róma, az örök város, Syd szőke parókban látogat egyetemet, Renee meg az alagsorban titokzatoskodik. Syd jó terhes nőhöz méltón rosszullétet színlel odafent, közben lenyúlja kísérőjének a kulcsát és egy Hordozható Kulcsmásoló Bizbasz segítségével lemásolja az irattár kulcsát, amit átlő wifin Renee-nek, hogy az megkeressen valami izét. Közben apró akadály: Sydney első évados egyetemi professzora éppen Rómában vendégelőad, és összefut Syddel, aki a beszélgetésbe belefonja a Renee-nek szánt infót, azaz a cucc pontos hollétét.

Odafent Syd továbbra is a professzorral van elfoglalva odalent Renee-nek viszont ellenfele támad a keresett tárgy megszerzésében egy szimpatikus félvér fiatalember képében, akivel verekednek egy kicsit, és a szajréra (egy szobor) közben rohadtuk vigyáznak, de csak egy ideig, mert egy májgeri közben Renee elejti, és előkerül belőle egy kártya, ez kell mindkettőnek. Renee két egyforma köríves csáknorrisszal legyakja az ellent, és máris indul kifelé, Syd viszont nem tud szabadulni a proftól, de aztán csak lelép. Az egyetem előtt találkoznak, és máris Los Angelesben vagyunk, ahol Arvinbácsi lassított felvételes és szomorú hegedűhangos látogatása jön elzombult lányánál, akit mesterséges kómában tartanak, nehogy megegye az ápolókat. Valami speckó gyógyszert kap, de semmi nem segít rajta, ha felébresztik, harap.

Arvint máris hívja Gordon, aki kicsit geciskedik vele a telefonban, majd közli, hogy 2 napja van arra, hogy visszaszerezze a kártyát, amit Rómában Sydék lenyúltak. Amy Acker közben aggodalmát fejezi ki Gordonnak a kártyával kapcsolatban és nagyon titokzatoskodnak, Gordon megemlíti, hogy nem szeretné, ha kiiktatnák felülről és felszámolnák az általa vezetett sejtet. Nem, mintha nem sejtettük volna hogy Gordon csak kis része a puzzle-nak, hiszen ez az Alias, itt mindig van egy nagyobb hal. Arvon az APO-ban úgy dönt, hogy elege van a pórázból amin Gordon rángatja, és bevall mindent KémFaternek: Gordon Deane láncos kutyája vagyok én.

Marshall lefuttatott egy programot a kártyán és kiderítette, hogy a segítségével be lehet jutni valami titkosított hálózatba, csak azt nem tudjuk még, hogy melyikbe. Szállító emberek jönnek Syd lakásába és babaágyat hoznak a kicsinek, aki bármelyik percben megszülethet. ÚjSyd szerint össze kéne rakni a gyerekágyat, Syd szerint meg menjenek melózni, mert az fontos, és addig sem gondol Vaughnra. Telefon, irány az APO, ahol Arvinbácsi bevallja bűneit Sydnek, és azt is, hogy tudja: ZombiSydből nem lesz már ember. Syd erre azt kérdezi, hogy ezzel most akkor mindent meg kéne bocsátani, vén gazember? Nem, mondja Arvin, inkább csaljuk tőrbe Gordont, mert úgy a lelkem is megkönnyebbül. KémFater belemegy csináljuk. Arvin hívja is Gordont, és egy lóversenypályán találkoznak, ahová ÚjSyd szerint Gordon két testőrrel érkezik majd. Az eligazításon Grace ügynök jön elő a nagy ötlettel: Gordon engem nem ismer, én leszek a májer.

Dubaj, hol máshol lenne a titokzatos találkozás. A terv: Arvin találkozik Gordonnal átadja a kártyát, aztán elkapják. Kiváló terv, kár, hogy még csak a 15. percben vagyunk, így tuti, hogy nem jön össze. Syd arrogáns amerikai terhesasszonynak öltözködve megy fel a lelátóra és a táskája titkos rekeszéből kinyúló mikrofonnal hallgatja le Gordont és sameszeit, illetve Arvinbácsit. Mindenki figyel mindenkit, Dix konkrétan arab olajsejknek öltözködve, amikor megérkezik Gordon. Grace elindul vele szembe, Dix mögötte, ÚjSyd meg elégedetten nyugtázza, hogy most elkapunk, geciláda. Grace nekimegy Gordonnak, részeg ausztrálnak kiadva magát, de csak azért, hogy a Gordont követő egyik testőrt azonosíthassa és lesokkolózhassa. Gordon eljut Arvinhoz, ÚjSyd közben rádión szól, hogy a másik testőr is a közelben kell, hogy legyen, Syd ki is szúrja a csávót, Dix meg ezt is lesokkolózza.

A verseny elindul, mindenki feláll, Gordon leellenőrzi a kártyát, majd rádióba beszól, hogy hol vannak a testőrök. KémFater azonnl beindítja a többieket, tessen elkapni Gordont, de menten, mert valami bezavarja a titokzatos rádióadásukat. Gordon ideges lesz, mert nem kap visszajelzést a tetsőröktől, Sydék meg nem tudnak kommunikálni, így Gordon pisztolyt fog Arvinra, és viszi az istállóba, ahol Arvin bunyózni kezd vele, de Gordon legyűri. Megjön ÚjSyd, de összeszarja magát Gordontól, vagyis úgy tűnik elsőre, aztán inkább verekedni kezd vele, és leüti egy kibaszott nagy lapáttal. A rádió ekkopr kezd működni, és Syd utasítja, hogy üsse le még egyszer. Így is lesz, Gordont bilincsbe verve viszik LA-be, ahol majd mindent kiszednek belőle, tájékoztatja Syd Renee-t telefonon.

Kezdődik a kihallgatás, aminek első lépése, hogy Syd megkéri Gordont, hogy ugyan beszéljen már saját jószántából, mert nem akarja igazságszérummal vegzálni, Gordon megjegyzi, hogy ő sem tudja kinek melózik, és a kártya pont erre let volna jó, azaz arra, hogy kiderítse a főnöke kilétét. Syd ezzel nem foglalkozik, hanem felszív egy istenes adagot valami kék löttyből, és a fecskendőt már be is készíti Gordon karjához, aki aszongya, hogy valamennyi infója van, ami a kártyával együtt majd fasza lesz Sydéknek, de kell neki títzmillió dollár, egy csomó útlevél és egy plasztikai műtét, mert el akar tűnni. Syd erre beint egy hatalmasat, de Gordon kineveti, kislányom, a belépőkártya 12 óra múlva érvényét veszti, heló, gondold meg, mit szúrkálsz, kibe. Syd ezt is leszarja, és beadja neki a cuccot.

Marshall elmeséli ÚjSydnek, hogy egy továbbfejlesztett LSD-keveréket kapott Gordon, amitől ugyan jókat haluzni nem fog, de az agya szíjjelcsapódik, s lőn. Arvin közben a kikötőben nézelődik, mire odamegy hozzá egy ismeretlen, aki rögvest azal nyit, hogy nyírd ki nekem Gordont bazmeg. Arvin kineveti, mindent elmeséltem már KémFaternek, szóval semmivel nem tudtok zsarolni. Az ember erre elmosolyodik, és nagyon magabiztosan néz. Megszólal Arvin telefonja, Zombilánya feléledt, és nem zombi. Hoppácsak. Gordon közben heavy-metal zenét hallgat, egészen pontosan Twisted Sistert, ami nagyon jó, engem simán kínozhatnnak ezzel. Gordon állítólag nagyon szarokat haluzik, de Syd bemegy hozzá, és segít megnyugtatni, valamit kiszedni belőle az infót. Gordon attól aggódik, hogy valaki kiszedi a szemét, kemény.

Syd kérdezgeti a titkos hlózatról, de Gordon elsőre nem mond semmit neki, hanem Sydre keni az egészet, maga miatt vagyok ilyen szar helyzetben! Valami tetőt emleget, őrökkel, a Gleinheim torony tetején, ahol antennák vannak és lehet, hogy ott a titkos hálózat belépési pontja. Gordon Sydnek azt is elmondja, hogy ő nem akarta kinyírni Vaughnt, és vigyázzon, mert a főnökeinek tervei vannak Syddel is. KémFater ekkor lép be a kínzókamrába vagy mibe, és hozza a jó hírt ZombiSydről. Nágyja pont ebben a pillanatban esik vissza, a szeme vörös lesz, és enni akar, így megint jön a kóma. Szegény Arvin ki van borulva, és most ki kel nyírnia Gordont is, ha azt akarja, hogy az ismeretlen geciember segítsen a lányán.

Seattle, a torony teteje, ahol a belépési pont van. Dix és Grace érkezik, hogy tegyék a dolgukat, a többiek az APO-ban irányítnak. Gordon hálózata egy telekommunikációs hálót meglovagolva működik, észrevétlenül, ebbe kell majd valahogy a kártya segítségével belépni. Igen, zavaros, de az Alias már csak ilyen, Grace és Dix kinyitja egy műholdvevő agyát rejtő doboz ajtaját, ahol valami kijelző van, amit összekötnek az APO-val, hogy Marshall rádöbbenhessen: a kommnikációs csatornán a nagyhatalmak titkosszolgálatai osztoznak, helló. Gordonék faszán beépültek. Arvin megjön az APO-ba, és nekilát kinyírni Gordont. Marshall közben próbál belépni a titokzatos hálózatba, de kell pár belépési kód hozzá, amit csak Gordon ismer, őt meg éppen Arvin nyírja ki - Syd elkésett, nem tudnak belépni a rendszerbe.

KémFater elmeséli Sydnek, hogy Gordon halálát egy ciánkapszula okozta, amit az arcüregébe építettek be, na persze, muhaha. Syd el van keseredve, hiszen Marshall 12 összetevőt fedezett fel a hálózatban, kezdődik minden előröl, SD-6, Alliance, Covenant, kurvaisten. KémFater sztoikus nyugalommal közi, hogy megoldják, nyugi. Vágás, Arvin ismeretlen vegzálója Amy Ackerrel piál egy limuzinban, és a csaj megkapja Gordon szervezetét, ő lesz a góré innentől kezdve. A kis áruló kurva, nahát. Emberünk kiszáll a kocsiból és Arvinnal tárgyal, aki Nágyja gyógyulása iránt érdeklődik: mikor lesz jobban a lányom? Majd, mondja a másik, de addig még neked nagyon sok geciséget el kell követned. Az utolsó jelenetben KémFater és Syd a gyerekágyat rakják össze, a nyál ömlik ki a tévéből.

Címkék: alias
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.04.05. 15:43:03

'kezdődik minden előröl, SD-6, Alliance, Covenant, kurvaisten.' - ebben a sorrendben :))
Arvin te vén róka te, egy fél rész után már megint kénytelen leszel rosszalkodni, mi?

Anni* 2009.04.05. 19:51:51

jelentem, teljesen alias-hogyvolt függő lettem,
az első tíz percben legalább tucatnyi olyan pillanat volt, amire azt mondtam: na kíváncsi vagyok, ezt hogy adja vissza majd a hogyvolt :)

candyperfumegirl 2009.04.05. 20:29:28

Következő részt várom, de nagyon. :D

Gabba 2009.04.05. 21:41:43

Világos, hogy az Aliasban csak egy dubaji lovipályán lehet titokzatoskodni, és nem a Kincsem parkban.

"KémFater és Syd a gyerekágyat rakják össze, a nyál ömlik ki a tévéből."
De szerencsére nem fért ki az ajtón :P

sélli_: Arvinbácsi nem is lehetne meg kavarás nélkül, ő abból vonja ki a zoxigént.

"L" 2009.04.06. 16:55:07

Nem is tudtam, hogy szülővárosom, Berettyóújfalu ekkora "szerephez" jutott a sorozatban! :)
süti beállítások módosítása