Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x09 – About Last Night

2009. április 02. 13:00 - Sangria

Dex felébred a Miguellel közös gyilkolást következő reggelen tehát, és most még üdítő érzés, hogy van egy barátja, aki osztozik a titkában. Nade hamarosan beállít Syl, aki igencsak zaklatott, merthogy Miguel nem volt otthon az éjszaka, és azt állítja, hogy Dexszel volt. Sylt pedig érdekelné, hogy igaz-e. Igen, mondja Dex, Rita is megmondhatja, hogy ő sem jött haza egészen...éjfélig. Csakhogy Miguel alig egy órával ezelőtt ért haza. Syl elsírja magát, és Rita nyakába borul, mert akkor most bebizonyosodott, hogy Miguel megcsalja. Dexet is érdekelné, hogy merre leledzett Miguel a gyilkosság után az éjszaka, hát úgy dönt, útbaejti őt munkába menet. Miguel nagyon vidám, fütyörészve indulna dolgozni, ám Dex beszámol Sylvia látogatásáról, meg hogy ő hiába próbált falazni neki, nem tudta, hogy a gyilok után nem haza indult egyenesen. Miguel persze állítólag csak beült egy kocsmába egész éjszakára, mert olyan izgatott volt, ám Dex történetesen ismeri azt a kocsmát, amit Miguel említ. És tudtával 2-kor zár.

A következő helyszín már Anton lakása, ahol nagy nehezen kiderítik, hogy Anton a szemetet vitte le éppen, amikor leütötték és elrabolták. Csakhogy ez már egy napja volt, tehát igyekezniük kell, ha Antont még életben akarják találni. Egyelőre George King házát kezdik keresni, hátha ott találnak valamit, ami elvezethet hozzá, mivel magát George Kinget nem találják. Mi viszont most megtudjuk hol van: a következő képben Antont látjuk, akinek csúnya nyúzott sebek éktelenkednek a hátán, és George Kinget, amint éppen egy véres kést törölget: tehát tényleg George King a Nyúzó! Szegény Anton természetesen nincs jól, remegő hangon magyarázza Kingnek, hogy ha tudná hol van Freebo, már rég elmondta volna, meg hogy ha pénz kell Kingnek, majd szerez ő Freebo helyett. De King erről hallani sem akar, mert szerinte ez az egész a „tiszteletről“ szól, ami úgy követeli, hogy Freebo rendezze a tartozást személyesen. Úgyhogy egy óra múlva visszajön, Antonnak ennyi ideje van gondolkodni.

Az őrsön Dex felfigyel arra, hogy LaGuerta próbálja Ellent elérni, mert az kihagyta a reggeli megbeszélést a Chicky Hines-ügyben, Dexet pedig egyre rosszabb érzés keríti hatalmába. Deb és Quinn eközben King háza körül sertepertélnek, várják a házkutatási parancsot, ám Antonnak semmi nyoma, pedig Deb még a kerti szerszámoskamrát is feltöri. Nyoma van viszont Kingnek, aki épp csak hazaugrott reggelizni, mert az egész éjszakai kínzástól megéhezik az ember. A reggeli elmarad, Deb és Quinn beviszik Kinget kihallgatni. Sajnos azonban nem járnak sok sikerrel: King csak egy szegény jómunkás bevándorló, akinek fontos a tisztelet és sajnos nagyon is tisztában van a jogaival, magyarul, hogy nem tarthatják benn bizonyítékok nélkül egy napnál tovább. Már Deb is elbizonytalanodik, hogy talán mégsem ő a Nyúzó, ám Dex – aki végigköveti a monitoron King és Mario kihallgatását - felismeri benne a gyilkost, és biztosítja Debet, hogy de bizony hogy ő az. És talán ha Deb tiszteletlenül bánna vele, az segítene megtörni.

Dexnek azonban most dolga van: még érdeklődik egyet LaGuertánál, hogy Ellen akkor most beteg-e tényleg, de Maria nem tudja és aggódik, mert már három üzenetet is hagyott Ellennek, de az nem válaszol. Dex már pattan is a kocsiba, és irány Ellen háza: nincs otthon senki, Ellen autója viszont a kocsifelhajtón, és Dex vérnyomokat talál a nappaliban. Persze lehet, hogy még az előző lakó hagyta itt, elvégre Miguellel megegyeztek, hogy Ellen ártatlan. De Dexter fejében már meg is szólal Harry, hogy ne legyenek illúziói. Dex még megpróbál érvelni, hogy dehát Miguelnek fogalma sincs, hogy hogyan kell megszabadulni egy holttestől, hisz Dex ezt nem mutatta neki. Vagy mégis? Bakker, irány a temető.

Deb tehát Dex tanácsát megfogadva ráront Kingre, leteperi a földre és üvölt vele, hátha az megilletődik az ilyenfajta tiszteletlenségtől és hirtelen bevall mindent, ám Quinn beront és eltávolítja Debet, mielőtt erre sor kerülhetne, ha egyáltalán. Eközben szegény Anton valami autópályahíd alatti kis kamrában üvölt segítségért, de reménytelennek tűnik, hogy valaki meghallja.

Dexet a temetőben látjuk viszont sírásónak álcázva, amint az aznapi temetésre váró sírokat bolygatja. Már a másodikban megtalálja Ellen holttestét, ami mérhetetlenül megdöbbenti, hiába számított erre. Visszatakarja, kimászik a sírból, lerogy egy fa tövébe, és ismét Harryről hallucinál, aki arra figyelmezteti, hogy lesznek még sokan mások is Ellen után. Dex biztosítja Harryt, hogy nem lesznek. Ebédre hívja hát Miguelt, hogy első lépésben beszéljen a fejével, és Miguel nem is tagadja, hogy Ellent ő iktatta ki. Dex szerint ez hiba volt, mert Ellen nem volt bűnös, de Miguel szerint ő meg Dex másképp értelmezik ezt a szót. Az csak természetes ugye, hogy a barátoknak nem egyezik a véleményük bizonyos dolgokban, és ha ez történne, mint ahogy most is, akkor mindketten mennek a saját fejük után. Dex azonban ezt nagyon nem így gondolja, és úgy dönt, megleckézteti Miguelt, hogy belássa, ő sem érinthetetlen. Visszamegy tehát a temetőbe, és nagyon úgy tűnik, Ellen Wolf már nem marad sokáig eltemetve.

Miguel pedig ezután az őrsön legyeskedik, merthogy igazából most neki el kéne engednie Kinget, hiszen nincs bizonyíték, ami miatt benntarthatnák. LaGuerta viszont arra kéri, hogy tegyen meg mindent, amit csak lehet, ennyivel tartozik neki meg a kollégáknak Ramonért, hiszen időt kell nyerniük Antonnak. Ám ekkor érkezik egy hívás: egy női holttestet találtak a temetőben, és az a pillantás, amit Dex küld Miguel felé, igen sokatmondó. A holttest természetesen Ellené, ám arról Dex gondoskodott, hogy a tetemen ne legyenek nyomok, hiszen az, hogy Miguelt elkapják, nem része a leckéztető tervnek. Meg Dexnek sem tenne jót, megjegyzem. Maria is kiér, és igencsak kiborul, de az is része Dex tervének, hogy Miguel lássa, hogy mennyi embert érint egy ártatlan ember halála. És érkezik a díszvendég is természetesen, akit Dex egy sírkőnek támaszkodva vár már, elbeszélgetnek, és most éppen úgy tűnik, Miguel tanult a leckéből: elmondja, hogy bolond volt, hogy nem hallgatott Dexre, hiszen Dexter megmenti az életét.

Otthon Rita büszkélkedik Dexnek, hogy valószínűleg megmentette Miguelék házasságát, elbeszélgetett ugyanis Miguellel, aki Sylt keresve bukkant Ritára az egyik eladásra szánt házban. Miguel szerint Rita egy nagyon bölcs ember, és azzal, hogy elbeszélgetett vele, megmentette az életét. Dex ledöbben, merthogy Miguel neki is ugyanezt mondta a temetőben, tehát ha Ritának hazudott, hazudott neki is. És eszébe jut az ing Freebo vérével, amivel Miguel Dex bizalmát szándékozott elnyerni. Vajon már az is hazugság volt?

Miguel viszont az őrsön bukkan fel most ismét, ahol Debráék összes bizalma benne van, rajta áll vagy bukik, hogy el kell-e engedniük Kinget. Persze Miguel hivatalosan be se mehetne hozzá, amíg nincs ügyvédje, ám Angel meggyőzi, hogy a kamera már úgy is javításra szorul, nem lepne meg senkit, ha nem működne, amíg Miguel benn van. Miguel tehát, mint hős megmentő, besasszézik Kinghez, és annak rendje és módja szerint kikapcsolja a kamerát. Pár perc múlva pedig egy enyhe fejrázással jön ki, minden magyarázat nélkül, azért kíváncsi lennék, mi folyhatott odabenn. Az utolsó reménységnek ezzel annyi, nincs mese tehát, a Nyúzót ki kell engedni.

King tehát elsétálhat, és én nem értem, Deb mért nem követi, vagy mért nem állítanak rá valakit akár nem hivatalosan, akármi. Ehelyett Debra egy agyafúrtabb tervet talál ki: Mariot, a srácot aki retteg Kingtől, szintén ki kell engedni. Hát Deb hazaviszi őt, csakhogy a srác – mily furcsa – frissen nyírt pálmákat meg lenyírt falombokat talál a háza előtt. Ettől igencsak megretten, és nagy nehezen elárulja Debnek, hogy King bérel egy épületet az autópálya alatt. Hát nyomás akkor oda, csak Quinn még kifizeti a két fanyíró melóst, akik elhintették a faágakat Mario házánál. És épp időben érkeznek, King éppen odaér a kisházhoz és nyitná ki a lakatot, mikor meglátja Deb és Quinn autójának fényszóróját. Erre eliramodik, és sikerül is meglépnie, minthogy Debráék Anton kiszabadításával vannak elfoglalva. Anton tehát megvan, bár nem túl jó bőrben.

Miguel pedig az őrsön LaGuertát vígasztalja, miközben Dex számítógépe a Miguel-féle ingen található állítólagos Freebo-vért elemzi. És végre megvan az eredmény, ami Dexből elég heves reakciót vált ki: A vér ugyanis nem Freeboé, sőt mi több, még csak nem is emberi. Hanem egy tehén vére. Dex ekkor ébred rá, hogy Miguel kihasználta őt az elejétől fogva: miközben ő azon őrlődött, hogy teremtett egy szörnyeteget, kiderül, hogy őt használta ki egy. És a jelenet zseniális: Dex dühöngő őrültté válik, tör-zúz az irodájában ördögi arckifejezéssel, miközben Miguel nevét ordítja. Miguel pedig be is nyit mosolyogva, hogy „Dex, akkor holnap a golfpályán?“ Dex pedig visszamosolyog, hogy ja, persze. A nagy dühöngés persze csak Dex fejében létezett, aki úgy dönt, hogy ma még fenntartja a látszatot, de hamarosan – talán már holnap - megtudja Miguel, hogy mit is érez valójában.

Mert végre, ez az érzés valódi.

Címkék: dexter
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dallas 2009.04.02. 14:10:42

Na végre, azt hittem már sosem lesz hogyvolt..
Egy biztos, én biztosan nem kúrnám át Dexter Morgan fejét.. Nem szerencsés dolog.. :)) Nagyon jó rész volt.

caeiro 2009.04.02. 14:16:20

Huhúúú, azt hittem Dexter felrobban a végén! Azért nem semmi, hogy az ügyészünk mennyire rafinált! (Mondjuk az elég röhejes, hogy egy vérnyomelemzőt marhavérrel akar átverni...)
Dex felkötheti a gatyáját, ha el akarja rakni láb alól. Túlságosan is szem előtt van Miguel és az ő kapcsolata...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.02. 14:32:21

kezdek teljesen kiábrándulni a szériából... olyan gyenge lett.. olyan lett mint az unikum után a next, vagy... "anyuhúslevese" után a menza. van cselekmény, meg némi izgalom, de olyan érdektelen már... nem tudom szavakba önteni - de kb ez a baja a forgatókönyvíróknak is...
a Hugi pedig már olyan gáz - a színésznő és a szerep egyaránt - hogy csodálnám, haa miami rendőrség nem határolódott volna el tőle.

Pasi a konyhából 2009.04.02. 14:56:08

Na, Miguelnek annyi. Megszegte Dexter törvényét és ez egyenlő a halállal. Neki annyi.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.02. 15:10:17

Valóban kezd kicsit laposodni a sorozat, az elmúlt 9 részt simán leadhatták volna négybe sűrítve.
Ami viszont tetszik, az a valódi rendőrségi munkához közelítő cselekmény. Nem vesznek kilóra besúgókat, semmi autósüldözés, meg motorháztetőn átugrás, meg semmi "csak úgy pofánvágom a gyanúsítottat". Na jó, Debra bepöccenéséért szerintem simán fegyelmi járt volna. Ha nem rögtön pár hét kényszerszabi.

Gabba 2009.04.02. 15:38:28

Hát igen, Miguel elbaszta. Gondolom a Dexterrel történő összecsapása lesz az évad csúcspontja.

rattenfanger 2009.04.02. 18:00:31

Az évad leggyengébb pontja a Nyúzó srác. Elég lagymatag az indítéka a kényszervallatós gyilkolászásra.

Dallas 2009.04.03. 09:51:43

Nemtom, lehet, h nem ugyan azt a sorozatot nézzük? :) Lehet, h gyengébb mint az előző évad, de ettől még mindíg a legjobb jelenleg futó sorozat, azért ezt szögezzük le.

equinox 2009.04.03. 13:19:03

kíváncsi vagyok rejteget-e még valamit miguel, nagyon ki lett találva e a figura, végig lehet érezni, hogy mennyire nem az aminek látszik, de nehéz eldönteni hogy csak egy sima elmebeteg vagy egy dexterhez hasonlóan kiforrott egyéniség

Prophet 2009.04.03. 20:50:52

Miguel biztos nem véletlen kapcsolta ki a kamerát, vagy hogy a jó ügyvéd látszatát keltese... nem lennék meglepve, ha a nyűzót is ő "teremtette" volna. Kérdés persze, miért.
süti beállítások módosítása