Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x14 - Belügyek

2009. április 01. 11:00 - Bedrock

Munkakezdéses életkép a központból. Ziva archiváláshoz készíti elő a papírjait, McGee három évnyi anyagot ment le a gépéről, Tony jókedvűen, kávét kortyolgatva belibeg. Tim infarktus-közeli helyzetben van, attól tartva, hogy DiNozzo beleönti a kávéját a számítógépbe, és akkor oda a többéves munka eredménye. Tony pedig határozottan élvezi a helyzetet, és a poharat egyensúlyozgató kezével ki is önt... egy pohár konfettit a halálra vált Tim fejére. Aztán tényleg bejön valami műszaki hiba: a telefonvonalak elnémulnak, a számítógépek is sorra dobják be a kulcsot. A liftből a fél FBI száll ki, Tobias Fornell különleges ügynök bejelenti, hogy La Grenouille-t pár hónapja meggyilkolták. Az egész egység nyomozás alatt áll, főcím.

Embereink a garázsba zárva türelmetlenül várják, hogy egyenként kihallgassák őket. Különösen Abby veszítette el a türelmét, és ennek hangot is ad. A kihallgatást Gibbs-szel kezdik, ezúttal az asztal másik oldalára kell ülnie a kihallgatószobában. Tobias tájékoztatja őt a nyomozás eddigi eredményeiről: Grenouille találkozott az NCIS embereivel a halála napján. Jenny lakásán is járt, Gibbs-szel egyidőben. Tobias azt is tudja, hogy Jenny - személyes okokból - már évek óta el akarta kapni Grenouille-t. Leon Vance igazgatóhelyettes elkéri az igazgatónőtől a jelvényét és a fegyverét, és tájékoztatja Jenny-t, hogy felfüggeszti a beosztásából. Ezek tényleg komolyan gondolják...

McGee következik a kihallgatások sorában. Tobias tudja, hogy minden lehetséges tiltott szerverre betört, de őt most nem ez érdekli. Csak az, hogy kinek a megbízásából kezdett nyomozni Jenny apjának öngyilkossága ügyében. Tim elmondja, hogy Gibbs volt a kezdeményező, aki kíváncsi volt a Jenny és Grenouille közötti konfliktus okára. Tobias arról érdeklődik, hogy mi volt az oka annak, hogy DiNozzo-t is bevonták az akcióba. McGee erről nem sokat árul el, legalábbis a következő képen már Ziva kihallgatását látjuk.

Zivától a kanadai kiküldetés részleteit szeretné megtudni Tobias. Grenouille már Ziva fegyverének célkeresztjében állt, de az akciót az utolsó másodpercben lefújták. Ziva sem túl bőbeszédű, de ezeket a részleteket már tudja az FBI. Doki következik. Elmondja, hogy egyszer találkozott az áldozattal, aki igen nagy hatással volt rá. A Grenouille-ról szerzett benyomásai alapján készített profilról be is számolt Jennynek a találkozás után. Doki számára világos, hogy Tobias mindenáron bizonyítani akarja, hogy Jenny állt bosszút Grenouille-on - erről Doki már Gibbs-nek beszél.

Leon a garázsba megy, kiengedi azokat, akik már túl vannak a kihallgatáson. Gibbs egy ügyes mozdulattal elcseni a lift előtt őrt álló ügynök igazolványát, erre később még szükségük lesz. Leon megtiltja a csapatnak, hogy nyomozzanak a Grenouille-ügyben. Hát jó, akkor az FBI után nyomozunk...

A nyomozás Gibbs pincéjében kezdődik. Előkerül egy poros, nagyjából húsz éves számítógép, és McGee még egy csavarhúzót is kap segítségül, hogy lelket varázsoljon bele. Doki pedig szerezze meg a boncolási jegyzőkönyvet. Mindezek közben Ziva a háztömb körül autózik, lekötve ezzel pár FBI-ügynök figyelmét. McGee aggódik, mert a hálózatba való bejutáshoz szüksége lenne egy ügynök azonosítójára. Gibbsnél éppen akad egy FBI-igazolvány, további kérdés nincs. Illetve csak annyi, hogy hogyan viszed ki majd a hajódat a pincéből, ha elkészült...

A garázsban ezalatt Abby és Tony halálra unja magát. Abby ezeréves bizonyítékok között turkál, Tony épp éhenhalni készül. Mérsékelt örömmel fogadja a bizonyítéktárolóban talált édességet. Abby végre elfoglalja magát a talált pakli tarotkártyával. Azaz csak elfoglalná, mert jön Tobias, most Abby-nek kell mennie a kihallgatásra.

Abby tökéletesen játssza a komplett idióta szerepét. Előbb megfontoltan és jelentőségteljesen kiissza a literes Caf-Pow dézsát, majd lyukat beszél Tobias hasába, csupa hasznavehetetlen dologról. Abby kihallgatása később a jelenet komikumához illően, üvegen keresztül folytatódik...

Gibbs pincéjében eközben működőképes lett a számítógép, az antennaként kifeszített drótot Ziva tartja kényelmetlen pózban. Majd sikerül rögzítenie, így Gibbs a kezébe ad egy bökőt, hogy viselje vele gondját a ház előtt parkoló FBI-os autónak. De nem a benne ülőknek, csak a gumiknak - hangzik Gibbs figyelmeztetése, csak a félreértések elkerülése végett. McGee helyszínrajzokat talált az FBI hálózatában, és ha lenne itt egy nyomtató, ki is lehetne őket nyomtatni. Gibbs máris előhúz egy - korban a számítógéphez illő - mátrixnyomtatót az egyik polcról. A holttest kinyomtatott fotóját Doki vizsgálja. Az egyetlen golyó nyoma közvetlen közeli lövésre vagy balkezes öngyilkosságra utal.

Tobias most DiNozzo-t faggatja, a La Grenouille lányához, Jeanne-hez fűződő kapcsolata felől érdeklődik. Tony szerint csak pár csajozós dumára lenne kíváncsi. Ebben azonban - családi titoktartásra hivatkozva - nem segíthet. Gibbs a városban találkozik Grenouille lányával, beszélgetnek. Dokiék a pincében próbálják rekonstruálni a gyilkosság pillanatait. Tony igen nehéz helyzetbe kerül a kihallgatás során, Tobias most őt gyanúsítja meg a gyilkossággal. Ugyanekkor Jeanne is azt mondja Gibbs-nek, hogy Tony lőtte le az apját. Dokiék is erre a következtetésre jutnak, ráadásul Tonynak az adott időpontra alibije sincs...

Az ügynökök nem találták Jenny bejelentett második fegyverét, ami történetesen épp olyan típus, mint amilyennel Grenouille-t megölték. Jenny azt mondja, odaadta neki a pisztolyt. Amikor megtudja, hogy Tony-t Jeanne tanúvallomása alapján őrizetbe vették, éktelen haragra gerjed, azonnal beszélni akar Jeanne-nel. Néhány perc alatt rutinosan rábizonyítja a lányra a hazugságot, még az is kiderül, hogy Jeanne nem is járt a kikötőben a kérdéses időpontban.

Gibbs behozza Trent Kort CIA-ügynököt, aki elmondja, hogy a gyilkos Grenouille egykori üzlettársa volt, aki azóta átvette a szervezet irányítását. Tobias szerint az ügy megoldódott; Jenny fegyverével Kort lőtt, Jenny tisztázódott. A távozó Kortot Tony egy jól irányzott jobbhoroggal jutalmazza. Ziva arra biztatja Tony-t, hogy mondja el az igazságot Jeanne-nek. Őt nem érdeklik Tony szavai - bárcsak sohasem találkoztak volna, mondja. Jenny visszakapja a fegyverét. A Királynő visszatért a trónra, éljen a Királynő, mondja Gibbs, vége.

Címkék: ncis
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2009.04.01. 11:40:18

Izé, a vége azért nem egészen így zajlott, sőt ha lehet ilyet mondani éppen az ellenkezője volt a végkicsengés. Jeanne azért küldi el a halálba Tonyt, mert az azt mondja, hogy minden csak munka volt, Jenny-nek pedig Gibbs megmondja, hogy ő jól emlékszik rá, hogy Grenuille visszaadta a rátukmált pisztolyt - vagyis Jenny a tettes. Így Gibbs utolsó mondatának kicsit más a hangsúlya.

Onix Titan 2009.04.01. 12:09:26

Ja, és szerintem Ziva is azért mondja, hogy legyen férfi, hogy azt mondja a csajnak, hogy nem szerette, ne törje össze a szívét mégegyszer.

Gibbs meg ugye önmaga is híve a vendettának, ezért nem köpi be Jennyt.

Kurva jó rész volt, na!

Llew 2009.04.01. 12:31:10

A hv vége tényleg kusza lett, de az előttem szólók már kifejtették.
Az tök jó jelenet volt, mikor a jobbos után Kort még keménykedni akart és erre Ziva oda lépett Tony mögé.

ChPh 2009.04.01. 14:29:28

Igen, az első két hozzászólóval egyetértek (hacsak nem rossz a fordítás, bár kétlem, hogy az a jelenet, mikor a Béka leteszi a fegyvert az asztalra fordítási hiba lenne:D)

NCI 2009.04.01. 14:31:31

Az is kimaradt, hogy Jenny most hosszabb szabira megy és Vance lesz a góré

SANNA 2009.04.01. 18:42:30

Bizony Ziva azt mondja Tonynak, hogy mondja azt Jeannenak, amit hallania kell, ahhoz, hogy egyszer majd túltegye magát ezen a dolgon, vagyis, hogy minden hazugság volt, így nem töri össze újból a szívét, és Ziva mily szerelmes pillantásokat vetett ebben az epiben Tonyra. Azt sajnáltam, mikor Ziva odaficcent Tonyhoz, szívesen láttam volna egy bunyót Trenttel. Abby frenetikus volt, meg Gibbs is a számítógéppel meg a nyomtatóval, ezeken mindig annyit nevetek :D
Számomra ez az 5. évad legjobb része!

zeugma 2009.04.01. 21:13:37

Na igen, Gibbs a régi kütyüivel, annyira jellemző...
De Abby kihallgatása se volt semmi.

Bedrock 2009.04.01. 21:23:17

@Neoprimitív: Hmmm.. valahogy éreztem, hogy kicsit necces lesz :) . Köszönöm a javítást!

webmestar 2009.04.01. 21:25:14

igen a vége sztem is össze lett csapva egy kicsit. mert a végén kiderült h Jenny volt v nem?! o_O" :D
am. meg imádom ezt a részt mki nagyot alakít benne!!! :D

solol 2009.04.02. 00:07:14

"szerintem gibbs egy varázsló..." by abby
ezen a történeten behaltam

szanna 2009.04.02. 08:06:08

Sziasztok! Nem emlékszem rá (valószínűleg lemaradtam róla), hogy melyik részben szakít Tony és Jeanne. Valaki megmondaná, plz? Szeretném a hogyvoltját elolvasni. Előre is köszi!

SANNA 2009.04.02. 08:09:36

@szanna: Konkrétan az 5x01-ben szakítanak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.02. 09:26:15

@szanna: Hát pedig elég jelentős rész volt. Viszont az a rossz hír, hogy nincs róla hogy volt, mert az előző hogyvolt-író pont akkoriban adta fel, és így kimaradt pár rész...

ManciNéni 2009.04.02. 18:37:03

Sziasztok! Az 5x01-ről sajnos én is lemaradtam. Jó lenne, ha valaki összefoglalná (hogy volt hiányában).

szanna 2009.04.06. 07:35:57

Köszönöm a válaszokat! Egyúttal csatlakozom ManciNénihez: plz, írja meg valaki azt a hogyvoltot.
süti beállítások módosítása