Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x12 - Maradj mellettem

2009. március 30. 09:00 - kiricsiz

Intro. MTV-s riporter Katikánál. A csaj nyiltakozni akar a lánya eltűnéséről, gondolja, majd így felgyorsítja az eseményeket. Már megy a felvétel, amikor Kriszta bemászik a képbe, hogy "jól meggondolta, asszonyom?" Ebből van is egy pár másodperces kis vita, de aztán folytatódik a tévéfelvétel, legalábbis addig, amíg meg nem érkezik Mike és Bordás. Bordás szintén megpróbálja leállítani a forgatást, de egyszercsak kiderül, hogy a stáb Bokros engedélyével van itt.

Vívóterem. Két ember vív, még nem tudjuk, kik ők, persze gyanítható, de az egyiknek megszólal a mobilja, leveszi a maszkot, egy nő az. Xantus Barbara csörgette meg, hogy jöjjön be és nézze már meg a videót, amin Imola muterja az emberrablásról beszél. Merthogy a felvétel az interneten jelent meg. Mint várható, a két csaj nemigazán örül ennek a fejleménynek, de főleg annak nem, hogy van egy szemtanú. Aztán az idősebb csaj, aki a főnök, egész hamar túlteszi magát a dolgon, és szarik az egészre magasról, nem hisz abban, hogy a magyar rendőrség bárkit is megtalálna. Xantus viszont elkezd rinyálni, hogy ez túl rizikós, meg hogy a főnökasszony szeme előtt csak a lóvé lebeg, de ez már a főnökasszonynak is sok. Finoman megfenyegeti Xantust, hogy ha így folytatja, akkor ki lesz nyírva.

Bokros az őrsön. Azért jött, mert Kolonics - habár nyugdíjazták - azt próbálja elintézni minden követ megmozgatva, hogy a KMCS különleges státuszt kapjon, ami nyomozati jogkörrel járna. A lényeg az, hogy Bokros nem akar szembemenni Dénessel, mert Dénesnek jók a kapcsolatai, és ha Bokros ellenezné Kolonics ötletét, akkor még a végén hoppon maradna. Azt meg ugye nem akarja. Szóval, ilyen taktikai megfontolásokból, ha Bordás vevő a különleges státuszra, akkor Bokros nem fogja ellenezni. Aztán Bordás, Kriszta és Juli statisztikáznak egy kicsit, mennyi eltűnés, abból mennyi kerül meg és így tovább.

És pont van egy kisfiúeltűnés is aznap, ez lesz ennek az epizódnak a "hétköznapi ügyek"-része. Családon belüli erőszak és a kapcsolódó dilemmák.

Katika az őrsön. Miután a segélykérése megjelent az interneten, elszabadult a pokol. Folyamatosan hivogatják hülyeségekkel, ráadásul a kommentelők arról beszélgetnek a neten, hogy a lányát biztos eladták kurvának.

Johnnyék megtalálják az eltűnt kisfiú anyját, aki az utcán rohangál és ordítozik, hogy "Balázs!" Beviszik az őrsre, ott elkezdenek vele beszélgetni, kiderül, hogy a kisfiú már többször elszökött, méghozzá azért, mert a faterja részegen veri.

Eközben Bokros tiszteletét teszi a lőtéren is, Mike-kal akar beszélgetni, ami annyit jelent, hogy Bokros bepróbálkozik Mike-nál, hogy ha Bordást netalán eltávolítanák ("nyugdíjaznák"), akkor elvállalná-e a KMCS vezetését. Persze Mike-nak helyén az esze és a szíve, nemet mond, ha Bordás megy, akkor megy ő is. Nem tudni, Bokros komolyan próbálkozott-e, vagy csak az volt, amit Mike mond később Bordásnak, hogy csak tesztelte, van-e összetartás a csapatban. Később meg is kapják a különleges státuszt. Hú, de fog ennek örülni Zsigmond. Kérdés, hogy mi lesz Móriczékkal. Bordás azt mondja, ki kellene emelni őket a közrendvédelmi állományból. Viszont akkor kevés rendőr lesz a kerületben. Ezen maximum úgy tudnak segíteni, ha Bordásék is beszállnak a közrendvédelmi feladatokba.

És a legviccesebb jelenet. Miklós kommandósnak jelentkezik. Először is kopogás nélkül sétál be Bordáshoz, aztán azt kamuzza, hogy kopogott, később bevallja, hogy nem is kopogott, ami csak azért fontos, mert egyből hazugságba keveredik, pedig még nem is felvételizett. Bordás mondja neki, hogy komoly felvételi vizsgán kell megfelelni, amire Miklós odaveti, hogy ha Kriszta átment, akkor neki is sikerülni fog. Egyre ellenszenvesebb ez a csávó, alakul a karaktere, az elején még csak lúzer volt, de mostanában már ő a csapat sunnyogó, gerinctelen fiúja. Bordás mondja is neki, hogy az első vizsgán megbukott, gyakorlatilag lerázza a hülyegyereket. Miklós ettől ki van készülve, és dühöng Móricznak az öltözőben. Hogy Bordás "csak" azért pikkel rá, mert jelentenie kellett annak a ruszkinak. Odakint folytatja Johnnynak a dühöngést, hogy Bordás csak azért haragszik rá, mert nem ő dugja Krisztát. Haha.

Kálmán bá kap egy tuti tippet egy kutyasétáltató csajtól, hogy hol lehet Balázska. Az öreg el is megy a grundra, meg is találja a gyereket, aki először elbújik a gumikerekekbe, amikor meglátja a rendőrt, de Kálmán végül nagy nehezen rábeszéli Balázskát, hogy bújjon elő, és jöjjön el vele az őrsre. Aztán megpróbálják rábeszélni a csajszit, hogy tegyen feljelentést az apa ellen, aki veri a gyereket, de a csaj természetesen erre nem hajlandó.

Hurrá, Kálloy Molnár Péter is feltűnik a Tűzvonalban-ban, ennek örülünk. Ő vezeti be a doktornőhöz azt a hölgyet, aki új vesét fog kapni Anitától. (Ha jól értem, Imolának a mája kellett és azt egy előző beteg kapta meg.)

Bordás és Móricz elmennek sörözni, ahogy azt az előző részben meg is beszélték, csak akkor nem jött össze. A sorozat egyik legmeglepőbb fordulata, hogy kiderül, Móricznak van egy 21 éves gyereke. (Nem az volt az előző szériában, hogy szűz?) A lényeg, hogy volt egy csaja anno, aki teherbe esett tőle. De Móricz nem is látta a gyereket még soha, mert annak idején igyekezett minden kapcsolatot megszüntetni a csajjal.

A szervkereskedő doktornő két embere megfigyel. Úgy látszik, akkora lúzer ez a szervkereskedő banda, hogy mindig rendőrök ismerőseit szúrják ki maguknak. Most például Anitára, Johnny csajára utaznak. Ráadásul ki is derül, hogy Johnny rendőr, mert pont akkor teszi ki őket a rendőrautó. Gyorsan telefonálnak a doktornőnek, hogy gáz van, mert a csaj barátja rendőr. Ebből kiderül, hogy aznap akarták elrabolni, mert az orosz csajnak sürgős az új szerv. Ráadásul úgy akarták elrabolni, hogy Johnny is otthon van, ami nem túl profi ötlet, hiszen így több nyomot hagynak maguk után. A doktornő le is fújja az akciót, de csak 24 órájuk van, hogy találjanak egy új donort, ami nem túl sok, tulajdonképpen nulla.

A zárójelenetben Kálmán bá hortyog (lásd "eseménymentes szolgálat") a fotelban, a tévé meg közben megy. Aztán egyszercsak dörömbölés. A kurva zene miatt nem lehet hallani, hogy mit ordibál, aki kint van, de végül is, mindegy. Kárász Zénó jött Kálmán báért, fejéhez nyom egy stukkert, beülteti Kálmánt egy kocsiba, aztán elviszik. Nem volt ez rossz rész, ráadásul a jöv heti promó alapján bedurvulnak megint a dolgok. Vajon ki lehetett az a hulla, akire éppen a földet lapátolják?

Címkék: tűzvonalban
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2009.03.30. 09:38:33

Imolából nem lehetett volna a vesét is kivenni? nekem nem is esett le, h. a mája kellett. sztem nem volt a legjobb rész. jó lenne, ha a szerelmi szál bedurvulna. több Juli-Laci csókolózást!!!!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.30. 09:51:59

Lassan már az egész Familia Kft, bent van, a többi családtag mi lesz vajon? :)

don rafael 2009.03.30. 10:15:52

na ez a rész baromira bejött, a múltheti nagyon szenvedős volt. nem rossz az új szál, azt viszont nagyon sajnálom, hogy a legjobb karaktereket valószinüleg kiírták (Láki, Kolonics, Herczeg - utóbbit nem csak valószínüleg)

"Hurrá, Kálloy Molnár Péter is feltűnik a Tűzvonalban-ban, ennek örülünk"

örülünk hát, de annyira nincsen neki rosszember feje :) a pénteki beugróban nem volt Szabó Győző, remélem ő is éppen Tűzvonalbant forgatott :)

don rafael 2009.03.30. 10:22:09

@szs.: na ilyen debil család mellett nem csoda, hogy Ádám meg Kriszta (asszem ez volt a nevük) is bűnöző lett :D

bukott madonna, nagy didikkel 2009.03.30. 10:46:58

Figyuzzatok, azt honnét tudják a szervkereskedők, hogy megfelelő donor lesz, akit elrabolnak?

don rafael 2009.03.30. 10:52:49

@latin szerelő: biztos valahogyan hozzáférnek az orvosi aktáikhoz, de ez szerintem részletkérdés

báró Csekonics 2009.03.30. 10:54:49

szs. · omagyar.blog.hu 2009.03.30. 09:51:59

Ha feltűnnek a Spáh-ikrek én belevágom a távirányítót a képernyőbe! :-D
Amúgy tényleg - ha már valakit kipakolnak, nem lehetne kicsit gazdaságosabban - nem egy ember, egy szerv alapon?

pityu84 · http://pityu84.extra.hu/ 2009.03.30. 11:00:11

Anita nem sportolt véletlenül valamit? Vagy csak bemesélem magamnak? Én erre tippelek, h miért ő a következő.
Mert ugyebár a sportolók szervei sokkal jobb állapotban vannak, mint az átlagos embereké.

Dr. jegeket_bérleteket 2009.03.30. 11:43:14

@miszerint: Igen, keményedjenek a szerelmi szálak! Legyen még szex Krisztával is! :-) Csak ne ez a Miklós legyen a szerencsés nyertes...

vanek ur 2009.03.30. 14:41:01

Volt egy csúnya logikátlanság a részben. Főnökasszony az elején kijelenti, hogy "a magyar rendőrség még a havat sem találja meg télen." Majd mikor kiderül, hogy a következő "önkéntes" donor pasija rendőr, leállítja az akciót, mert a rendőrség még összefüggést talál.

Most akkor jó a rendőrség, vagy nem jó? Ha nem jó, akkor a jóságos Johnny bácsi csaját is nyugodtan el lehet rabolni, úgysem találnak semmit. Ha pedig jó, akkor a főrendőr lányát sem kellett volna, és jogos volt a rinya Xantus Barbara részéről.

hottentotta 2009.03.30. 15:05:14

Köszi a hogyvoltot. Nekem tetszett a rész. Az a csaj, aki sétáltatta a kutyát, rohadt ismerős volt, segítsetek már, hol játszott...

Kenda 2009.03.30. 15:25:14

@hottentotta:
A Barátok köztben volt gonosz csajszi elég régen, a nevét nem tudom.

Nekem ez a rész nem nagyon jött be, talán majd a következő!
(A Beugró viszont hatalmas volt!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.30. 15:43:52

@miszerint: "Imolából nem lehetett volna a vesét is kivenni? nekem nem is esett le, h. a mája kellett. "

Volt erről szó, pont akkor, amikor arra jutottak, hogy ő lesz a megoldás Anita helyett...

2009.03.30. 16:32:03

Nem tudom, ez a szál harmat gyenge, szerintem. Szerencsére, a szöveg, meg a karakterek egyelőre viszik a hátukon a sorozatot, de azért kezd bosszantani, ha a hülye gengszterek nem Dél-Amerikában v. Afrikában keresnek donort, ahol némi pénz reményében önkéntes donorokat is szerezhetnének, nem is ott, ahol szinte nincs is rendőrség, hanem itt és most, csak nálunk, csak nálunk....
Meg valóban, szerintem is sokkal bonyolultabb dolog egy donor alkalmassági, mint, amit csak úgy szimplán egy sima orvosi adatbázisból megszerezhetnek.
Plusz a rosszfiúk (azaz, esetünkben a lányok) hülyék, mert milyen már az, hogy akkor jönnek rá, hogy a donort mégsem lehet elrabolni, mert rendőr a hapija, mikor már ideérkezett rá a kedves ügyfél?
(egyébként, miért csak a két rendőrségi rokon hozhat lebukást: nyilván kisebb lett volna a figyelem, ha már Imolát sem rabolják el)

Báró Csekonics: a párom pont ezt mondta Kárász Zénó és Xantus után. De felőlem jöhetnek a Spáh ikrek, csak Esztergályos Cili ne legyen, könyörgöm!!!!!!
Ja, és mintha arról lett volna só nem, hogy Imola SZERVEIT már több felé várják Európában, azaz, nekem az pont úgy tűnt, mintha Imolát nem is konkrét megrendelőnek rabolták volna, hanem nagybani húsvétel volt.
Bár ettől még két különböző szakág Anita és Imola, nem hinném, hogy egy bűnbanda mindkettőt csinálja...

akyyy 2009.03.30. 16:49:14

miért kellet törölni a kommentemet??? nem mondtam semmi sértőt:

csak azt hogy miért kell a promó tartalmát is leírni (hogy ásnak pl?)
más nem is látta mert pl videótárból nézte

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.30. 16:57:47

@Kenda: Szabó Margaréta.
Látta valaki tegnap a Múlt-kort? A Szkítás riport alatt a Tűzvonalban főcímzenéjét adták!

kiricsiz 2009.03.30. 17:17:38

@akyyy: nem lett törölve komment. én biztos nem moderáltam, de más se, mert megnéztem, hogy van-e letiltott komment, de nincs. uh valószínűleg a rendszer nyelte el.

egyébként szerintem az nem olyan nagy poénlelövés, hogy elmondtam hogy ásnak. a főcímben ennél durvább poénokat is lelőnek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 18:00:27

@báró Csekonics: a spáh ikrek legfeljebb mint rendezők ugornának be, mivel mindketten azok lettek azóta. méghozzá nem is rosszak...:)

szerintem nem egy nagy feladat bárkiről részletes orvosi anyaghoz jutni. sajnos mindenhol lehet megvesztegethető embereket találni. valószínüleg később ki fog derülni, hogy egy orvoshoz/kórházba jártak az eltüntek...

mizrolist 2009.03.30. 18:09:07

Szeretném javasolni a forgatókönyvíróknak, ha legközelebb le akarnak valakit lőni - ne adj isten, felrobbantani - a szereplők közül, akkor hosszan és erősen gondoljanak Pálik Miklósra :D

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.30. 19:53:45

én a hivatalos honlapon láttam, hogy Kozma Orsi is benne lesz :-)
Nekem is tetszett ez a rész, Egri Márta söpört, több monológot kellene neki adni, iszonyatosan jól ,és hatásosan beszél. A "Kálmánt elfogják a Papa parancsára"- dolgot már rég sejtettem, remélem komolyabb baja nem lesz. Az előzetesben meg frankón lelőtték, hogy Anitát elrabolják, ergo mégsem lesz lefújva az eksön. Laci gyereke meg...kéééész:-D

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.30. 19:57:49

hottentotta: a kutyás csaj, ha jól emlékszem játszott a Gálvölgyi-show-féle Leggyengébb láncszemben, a youtube-on fenn van, nekem ő onnan rémlik:-)

GJ1 2009.03.30. 21:34:13

az új szál első 2 részének eseményeiből egy fél epizódra valót sem engedtem volna adásba. nem szoktam a promót nézni, de sztem esélytelen, hogy igazi akcióba bontakozzon ki ebből (az amúgy nem rossz) a szálból. violával lehetett tűzharcot vívni, két szervkereskedő után max nyomozni lehet, meg 1-2 emberüket lepuffantani.

2009.03.30. 21:47:40

Bombadil Toma, nem az a kérdés, hogy hozzá lehet-e jutni orvosi adatokhoz (azt egészen biztosan), hanem, hogy bárkiről készül-e olyan részletességű kivizsgálás egy "normál"egészségügyi vizsgálat alkalmából, ami tartalmaz minden olyan adatot, ami szükséges ahhoz, hogy eldönthető legyen-e a donor kompatibilis-e a szervre váróval.
Én laikus vagyok, de szerintem nem, mert amit az ember hall meg lát, elég sok, összetett és sokrétű vizsgálat kell egy szervátültetéshez (nem elég mondjuk egy vércsoport, oszt ámen), amit biztosan nem csinálnak meg egy sportorvosnál vagy egy mandula- vagy vakbélműtét előtt.
Ha igen, akkor viszont akkora bedolgozó csapata van ennek a szervkereskedő maffiának, hogy nagyon-nagy a kockázat, hogy bebukhatják, mert amiről ugye sokan tudnak, az hamar kiderül. (nem beszélve arról, hogy talán még az OEP is vizsgál olyanokat, hogy volt-e szükségtelen vizsgálat, amit, ha folyamatosan és nagyüzemben rendel el egy vagy pár orvos, előbb-utóbb megint bukóvári lesz a biznisz...)

kamarti 2009.03.31. 08:12:37

hát nem tudom, de engem nagyon zavar, hogy ha az ember mondjuk végig akarja nézni a stáblistát, és marad ezen a csatornán, akkor tuti megkapja az arcába a következő rész alapvonalait - most épp Anita elrablását. Erre azért odafigyelhetnének, mert marha idegesítő és egyszer már úgy tűnt, leszoktak róla...

az viszont nem nagyon hoz kis a sodromból, hogy ez vagy az a valóságban biztos nincs így, mert sztem úgy nagyjából semmi nincs így... elvégre ez nem dokumentumfilm, akkor sem, ha a statisztikai adatok, amik most elhangzottak, nyilván a valósághoz közelítenek (meg aztán annak idején is túl tudtam tenni magam azon, ha a mesében repült a ló például, pedig sejtettem, hogy ilyen nemigen van...)

jaj, és Egri Márta tényleg nagyon szuper! A hangját is nagyon szeretem! Jó lenne, ha még több hasonló korú, nagyszerű színésznőnek lenne helye a tévében (vagy ebben a sorozatban)

hottentotta 2009.03.31. 11:29:32

Hűű. @Kenda @plk

Igen, most már nekem is beugrott, BK ( asszem valami oldalági testvér-sógor-koma-.rokon volt ), Gálvölgyi Show, Leggggyengébb láncccssszzzem :-)

Ami ezt a szervkereskedelmi dolgot illeti, tényleg elég irracionális, de én már nem akadok fenn ilyen dolgokon ( egy donorkiválasztás tényleg nem ilyen egyszerű ), élvezem a sorozatot :) Nem kell annyira kritikus szemmel nézni és akkor jó lesz :)

Kálloy Molnár Péter, Xantus Barbara, Kárász Zénó... :) Jó a'.

Engem ez a KAtika idegelt fel a hányásig azzal az arrogáns rekedt hülyepicsa hangjával. Kedvem lett volna jól pofánveretni. Amúgy meg maximális a színészi teljesítménye :) Persze csak akkor, ha az életben nem ilyen hülyepicsa. Ha igen, akkor monnyon le!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.31. 15:03:18

@hottentotta: És a Riporter-kerestetikes L. Dézsi Zoltán nem ismerte fel senki? (már az első évadban is szerepelt azt hiszem...)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.31. 15:29:06

@Los Alamuszi: Miért, ha Amerikát minden éveben legalább egyszer elpusztítják a marslakók, és legalább egy nagy oroszok vezette nemzetközi összeesküvés irányul ellenük, akkor nálunk egy kis szervkereskedelem azért még belefér... :-D

Amit viszont nem szeretek, hogy szinte csak oroszok külföldi a rosszfiúk, rosszlányok (jó, volt a Szavinyi, de ő is magyar volt...)

Szerintem az a kisgyerek nem játszott hitelesen... :-(

2009.03.31. 17:31:22

vadász2, azt szólom ;-), hogy azok olyan filmek.
De ott is vannak azok a filmek, sorozatok, amik alapvetően ugye a valóságot képezik le (mondjuk, Dr. House. Isten párbajokban NEM Isten szokott nyerni, hanem igenis mindennek materiális és racionális magyarázata van, legtöbbször csak annyira eltorzítva, hogy filmképes legyen)
Persze, nyilván vannak filmes klisék, amiket nem tudtunk volna meg az amcsi filmek nélkül, pl.hogy ha egy csapat rosszfiú támad a pozitív hősre, akkor egyszerre mindig csak egy bocsátkozik vele harcba, a sötét utcán MINDIG lopakodik valaki a főhős után, és, hogy a paplanok a férfi oldalán derékig, a nőén nyakig érnek, meg ilyesmi :-DDD.
De a Tűzvonalban szerintem a valóságból indul ki (ha nem így lenne, Johnny, Kálmánbá, Pircsi nem is lehetnének rendőrök, mert nem elég kigyúrtak ;-)))
süti beállítások módosítása