Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x06 – Run Like Hell

2009. március 27. 13:00 - Sonrisa

„If ever I was sure that someone was coming to help me, I should run like hell" /Thoreau/

A rácsok mögül Joey tart nekünk egy „gyorstalpalót” az eddig történtekből. A rendőrök a jófiúkhoz tartoznak, mindenkinek megpróbálnak segíteni, ez előbb-utóbb az életükbe kerül. Ahogyan erre Tommy is kezd rájönni. Az utca túloldaláról bárgyú képpel, fogpiszkálót rágcsálva, mert az olyan menő, sasolja Jennyt. Majd erőt gyűjt, s a Huey halotti toráról származó tálcákkal belép az üzletbe, ahol harapni lehet a feszültséget és a csendet. Nincs sok mondanivalójuk egymás számára, mikor George, a szállítós fiú sétál be, árut hozott, s diszkréten emlékeztet rá, hogy negyedéves tartozása van a boltnak. Jennyt meglepetten éri a dolog, Tommy meg feszeng a pulthoz lapulva, segítséget ajánlj, a lány nem kér belőle.

Jimmy és Kevin épp a Louie-bizniszen ügyködik, mikor adódik egy kisebb probléma: Eddie Maxwell, régi ismerős, ő ugyan nem fizet, csak magának Louienak. Nála fogadott, nála pengeti ki a lóvét. Egy 38-sal nyomatékosítja szavait. Jimmy vérnyomása 200, eddig nem igen sikerült értékelhető mennyiségű, értsd bármennyi pénzt is behajtani. Az ötlet megvan, a megvalósítás hibádzik. Főcím.

Az irodában Jenny szöszmötöl a számlákkal és a visszajött csekkekkel, Apa érkezik, játssza az értetlent, nem tud semmit a hiányzó pénzről, állítja, ő befizetett mindent a bankba. Tüntetőleg feltúrja az összes fiókot, persze a bizonylatok sehol, majd közli, elmegy a bankba, elintéz mindent. Eddie utoléri Tommyt az utcán, érdeklődik nála, hogy most akkor Jimmyék tulajdonképpen hogyan is kerülnek a képbe a fogadásokkal kapcsolatban. Tommy megnyugtatja, majd ő intézkedik.

Tommy útja a kocsmájukba vezet, a pincében meg is találja Kevinéket, nem kertel, egyből a lényegre tér, azonnal tudni akarja, már megint milyen kreténséget csinálnak a tesókái. Jimmyt cseppet sem zavarja az a tény, hogy pénz az olaszokat illeti meg, előkeresi a fegyverét, majd indul Eddiehez. Nehogy már a kis mitugrász megússza a fizetést. Tommy kiakad, milyen jogon kéri számon Maxwellen a fogadást, a válasz egyszerű: ez már egy becsületbeli ügy. A telefonnal bizonyítja, hogy nem 500, hanem 5000 $-ról van szó, meg különben is. Jimmy mindenképp pénzt akar látni a csávótól, majd Tommy megszerzi.

Kevin elkezd pánikolni, talán meg kellene szabadulni a telefontól, mielőtt az olaszok rájönnek a csalásra. Jimmy szeme előtt azonban csak a dollárkötegek lebegnek, oké, szabaduljunk meg a mobiltól, de előtte mentsük le róla a fontos adatokat. De hogyan? A tétlenül lebzselő Joey sem tud segíteni, ám Kevin talán igen, ismer egy srácot, valami Whitey, nála fogadott régen. Joey megjósolja a jövőt, azzal, hogy Kevin egyáltalán bemutatta bátyát Whiteynak, a környék egyik legborzalmasabb és legerőszakosabb halálesetéhez tették meg az első lépést. Szép volt Kevin, ezt azonban ő sem tudhatta. Csak segíteni akart.

Whitey természetesen meg tudja oldani a dolgot, de persze részesedést akar. Mondjuk 1/3. Jimmy sem most jött le a falvédőről, nagy kegyesen felajánlj 10%-t. Nicky besétál a szövegséghez, Dokeyval akar társalogni. Azt sajnos még nem tudja, ki ölte meg Hueyt, de amint rájön, D. lesz az első, akivel megosztja az infót. Most pedig térjünk rá az üzletre: Dokeynak 20%-t kellene fizetni a területei bevételéből, cserébe megkapná az olaszok támogatását. Ugyanezt ajánlotta Sal is Hueynak anno. Dokey viszont nem kér az ajánlatból, hiszen elég csak ránézni a tesójára, akit a föld alá jutatott ez az egész. Megfélemlítésként a beszélgetés alatt az olaszok elintézik Dokey testőreit a másik szobában. Csak jelzésértékűen, az erőviszonyok tisztázására.

Fénymásoló üzlet, Tommy Mary Annbe botlik, aki az igazi lett volna számára, ha épp nincs Jenny. Eddie házon kívül, így esély nyílik egy kis baráti csevejre, azért Tommy jövetele igazi okát nem árulja el a lánynak. Vágás, Sean az ágyán ücsörög, kétségbeesetten Kimet hívogatja, aki nem siet visszahívni őt. Donnelly-mama ennek örül, annak kevésbé, hogy fiacskája nem tudja kiverné fejéből a csajt. Jimmy és Whitey egy netcaféból nemes egyszerűséggel elemel egy laptopot, minek gazdája épp csak kiszaladta mosdóba. Így kell ezt csinálni. Kevin is megpróbált szerezni egy laptopot, neki is sikerült, igaz, csak kisebb harc árán.

Tommy az utcán vár Eddiere, a szemébe vágja, hazudtál, te disznó. Eddie tiszta ideg, hiába megy jól a bolt, nem tud előrántani 5 rongyot, időre van még szüksége. A felét estére össze tudja szedni, így kap haladékot. Whiteyék ezalatt azon fáradoznak, hogy összerakják a rendszert. Joanie húzza száját, nem igazán akarja a kéróját kölcsönadni főhadiszállásnak. Kevin feladata megszabadulni a telótól, Jimmy addig őrzi az csókát, nem nagyon bízik benne, hogy ez az egész működni fog. Joanie kiborul Whiteytől, Jimmy meg nem tudja kinek higgyen, repülnek a tányérok és az átkok.

Jimmy nem igazán elégedett Tommy munkamódszerével, Eddie fizesse csak ki szépen az egész összeget, amivel lóg, ám nem hiszi, hogy bármennyi is összeget is össze tudni szedni, ő csak egy walesi mitugrász. A háttérben Jenny bizonygatja az apjának, talán a banknak van igaza, azért nincs pénz a számlán, mert senki nem fizette be. Apuka kikéri magának, hogy hazugnak nevezzék. Ugrás, vacsora Donellyéknél, Kevin kikotyogja, hogy Kim nem azért nem hívja vissza Seant, mert látta, ahogyan péppé verik, hanem azért, mert Donelly-mama szolidan megfenyegette.

Éjszaka, Tommy Eddiere várakozik, Jenny pedig rajtakapja az apját, amint az utcai postaládába próbálja meg bedobni a nehezen keresett centeket. Apuci elintézi egy „összezavarodtam” dumával az esetet. Tommy már lekaparja a falat kínjában, mikor felbukkan Mary Ann, férjecskéje ugyanis félt eljönni, félt Jimmytől. Mary arra kéri Tommyt, ne engedje, hogy Eddiet bántsa a tesója, hiszen jó ember vált belőle, nem tökéletes, de ő szereti. Átad 500 $-t, Tommy pedig közli, majd továbbítja a pénzt. Arról nem szól semmit, hogy ez csak a töredéke a valódi tartozásnak.

Withey összerakta a rendszert, pontról pontra elmagyaráz mindent, s a legfontosabb, hogy ők maguk nem fogadhatnak. Ez főleg Kevinnek szól. Withey megjegyzi, ha azt akarják, hogy menjen a biznisz, a nyerő téteket is ki kell fizetni, nemcsak be kell hajtani a lóvét. Jimmy igazad ad neki, de rossz néven veszi, ha kioktatják. Kevin csinál majd egy kis hírverést, lesz több új kuncsaftjuk. De nekik nem játékosok kellenek, hanem vesztesek, így irány az szerencsejáték-függők „anonim” gyűlése. Hehe, van fantáziájuk, az biztos.

Egy üres telken Alo épp Nickyt döngölteti a földbe, gyanítja, hogy a háttérben elkezdett munkálkodni, s máris hullák tűnnek fel mindenütt. Csak épp Nicky sem tud róla semmit. Tommy utálta a fél világot azért, amiért ismét egy belekeveredett ebbe a balhéba. Letámadja Eddiet a tegnapi miatt, kéri a pénzt, Eddie azonban nagyon jól tudja, hogy a galamblelkű Tommy nem fog hozzáérni egy ujjal sem. Legalábbis eddig így tudta. Tommy lekever neki néhány pofont, kiveszi a széfből a hiányzó összeget, ekkor lép be Mary Ann az üzletbe, kínosan érzi magát mindenki, Tommy lelép, a fegyvert a bolt kukájába dobja.

Jenny a postást vonja kérdőre azért, hogy kiderítse, az apja vajon miben sántikál. Követeli vissza az elmúlt hetek pénzeit, szükségük van arra a pénzre, ha nem akarják lehúzni a redőnyt. A postás azonban nem tud semmiről. Dokey épp meghívja egy hotdogra Jack Trevort, a mintapolgárt, akinek sikerült egészen magasra kapaszkodnia ranglétrán. Jack rávilágít arra, hogy Dokeynak fogalma sincs arról, mit művelt Huey, mert ha lenne, nem lenne az emberei holttestével kiplakátolva az egész környék.

Dokey jobban tenné, ha a dolog végére járna. Sal és Huey a békéért küzdött az olaszok és az írek között, Dokey is törekedjen erre, Jacknak szüksége van a békére. Tommy odaadja bátyjának a behajtott összeg felét. Whitey hangot ad rosszallásának, erre Jimmy széttöri fején a söröskorsót, a miheztartás végett. Tommy a pénz másik felét odaadja Jennynek, egy mese kíséretében, hogy a mosdóban a tartály mögül esett ki, mintha valaki odarejtette volna. Jenny azonban átlát a szitán, tudja, hogy az írgyerek szerezte, így nem kell a pénze, biztosan valami szörnyűség árán jutott hozzá. Ha nem kell a pénz, el is lehet égetni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása