Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x11 - Árnyak ébredése

2009. március 23. 09:00 - kiricsiz

Igazából nem örülök, hogy Dénest nyugdíjazták, valahogy megszerettem a fickót. Mondjuk az is igaz, hogy valószínűleg ugyanúgy szerepelni fog ezután is. Ellövi a tortán a tüzijátékot, ezzel a nyit ez az epizód, a többiek meg tapsolnak. Aztán a Herceg-ügyről beszélget Bordással a parkban sétálva. (Jó poén: "Nem bírom, ha a parasztjaim között beépített ügynökök vannak." "Óriási tévedés. Az ügynökeid között vannak beépített parasztok.") Herceg lelövése persze forgatókönyvi homályban marad, Bordás szerint az oroszok intézték el, Kolonics meg nem bocsátkozik találgatásokba.

Kiscsaj tévét néz, Telesport megy, vagy valami ilyesmi. Aztán kimegy a konyhába kenni egy szenyát. Közben két álarcos alak hatol be a lakásba, a kiscsaj arcához kloroformot, vagy hasonló anyagot nyomnak, a lány elkábul és elrabolják. Ez az ügy indítja el a széria második felének fő vonulatát.

A kiscsaj egy főrendőrnőnek a lánya, aki egyből kiveri a balhét, ezért rögtön nyomozni kell az ügyben, pedig eddig a pontig ez még csak sima eltűnési ügy, nem emberrablás. Hogy a KMCS már megint, és minek kerül az ügybe, inkább ne firtassuk mindesetre Bokros Bordást bízza meg, hogy támogassák a kerületi kopók nyomozását. Bordás persze először csodálkozik, hogy mi köze van ehhez a KMCS-nek (ez jó kis beépített megelőző forgatókönyvi intézkedés a szőrszálhasogató hogyvoltírók ellen). De Bordás egyébként még nem tudja, hogy ez az évszázad bűnügye lesz, és hogy a főkapitánynál van nagyobb hatalom is: a forgatókönyvíró. Mindenestre Bokros a főkapitányra hivatkozik, hogy azért kell a KMCS, és kész. Bokros egyébként csak ideiglenesen irányítja a KMCS-t, amíg Dénes helyére nem találnak valakit.

Bordás Károlyival, a kerületi nyomozóval beszélget az eltűnt kiscsaj ügyéről. Az új színész nem rossz, csak olyan ruhában van, mint egy nyaraló író a szigligeti Alkotóházból, nem nyomozónak néz ki, az biztos. Károlyi baromira nem örül, hogy a KMCS is belefolyik az ügybe, illetve Károlyi egyelőre még azt hiszi, hogy a KMCS át is akarja venni egy az egyben a dolgot. Aztán Bordás igyekszik megnyugtatni, egyébként meg nem rossz fej ez a nyomozó.

Kálmán bá megint Móricznál. Eszméletlen a csávó, megint van egy jó ötlete a Papával kapcsolatban. Móricz persze már idegbajt kap Kálmán jobbnál jobb "ötleteitől". Most egyelőre csak annyit tudunk meg, hogy Kálmán föl akarja venni a kapcsolatot Papával. A lényeget majd a kocsmában pakolja ki az öreg rendőr.

Károlyi közben bemutatja Bordást Katikának, az elrabolt lány muterjának. A csajszi hisztizik, hogy nem tart sehol a nyomozás, meg hogy csak a töküket vakarják. Aztán Bordás megkérdezi tőle, hogy elképzelhető-e, hogy ez egy Katika (mármint a vizsgálótiszt csajszi) ellen irányuló bosszú. Szóval egyelőre ezen a vonalon próbálnak tapogatózni.

Kálmán bá a Dühösben, miután Móricz elküldi az ötletével a fenébe. Kálmán Editnek és Gyulának is elmondja a hatalmas ötletét: megkeresi Papát, és együtt rendet raknak a kerületben, mert a fiatal gengszterek már nagyon elkanászodtak. Persze Gyula és Edit szerint is Kálmán megbolondult, próbálják rábeszélni, hogy Papa után ne nyomozzon, mert úgy jár, mint Áron. De Kálmán csökönyös, nem lehet vele értelmesen beszélni erről a dologról. (Egyébként Újlaki Dénes eszméletlenül jó. Sőt, Kálmán és Gyula párosa nagyon jó, jobb lenne őket többet látni együtt hülyéskedni.) Jó poén: "Inkább igyál, addig se beszélsz hülyeségeket. Jó?"

Ilcsik Bokrosnál. Szóval megint együtt dolgozik majd az NBH, meg a KMCS, ez a jól bevált recept, mármint a sorozatban, Alter óta. Bokros Ilcsikkel üzeni meg Bordásnak, hogy megszületett a nyomozás eredménye a Herceg-ügyben: az orosz titkosszolgálat a hunyó.

Kriszta Katikát nyugtatgatja, most ő őrzi az anyát. Közben látjuk, hogy a kiscsaj magához tér egy zárkában, behozzák neki a kaját az emberrablók, de nem tudunk meg egyelőre többet.

Vidocq pedig bement balhézni Bokroshoz a KMCS miatt. Zavarja ugyanis, hogy belefolytak ebbe az emberrablásos sztoriba (is). Mondjuk Vidocq-ot nyilván az zavarja legjobban, hogy egyáltalán létezik KMCS, és nekik nem parancsolhat. De az egész emberrablásos ügyről már Pircsiék is tudnak, ők is kérdezősködnek az utcán a hajlékonyoktól, meg mindenkitől.

Hosszú hírt hozott Gyulának Kálmánról, egészen konkrétan azt, hogy az öreg az angyalföldi nehézfiúktól kérdezősködik Papa után, és emiatt épp most verik péppé. Kálmánt egyébként Kárász Zénó készül nagyon megverni, de aztán még időben befut a felmentősereg Gyula formájában, aztán a Pircsiék is, akiket Hosszú riasztott. Persze Kálmán nem akar feljelentést tenni, szeretné, ha eltussolnák az egész ügyet, tulajdonképpen le is lép a helyszínről, faképnél hagyva Pircsit és Johnnyt.

Károlyi az őrsön. Az epizód legdurvább bakija, a fickónak fél nap alatt kinőtt a haja, aztán pár jelenettel később megint visszakopaszodik. Nyilván nem egyszerre vették föl a jeleneteket, mindegy. Károlyi egyébként Bordáshoz jött, és arról akar beszélni vele, hogy Vidocq teljesen ki van akadva. Károlyi végül is azt akarja, hogy Bordás győzze meg Bokrost, hogy a KMCS-nek nincs nyomozati joga, és akkor majd Vidocq is lehiggad. Zavaros, de valami ilyesmi. Bordás szerint viszont ez csak Vidocq szokásos keménykedése, úgyhogy a maga részéről ő leszarja, hogy Vidocq mit pattog.

És az epizód legrosszabb jelenete: amikor Kéry Kitti banánt hámoz, kvázi szopogat és közben csábosan próbál nézni Móriczra, könyörgöm Móriczra! Kábé annyi erotika és szenvedély szorult ebbe a jelenetbe, mint egy drótkefébe.

Ilcsik Bordásnál. Azt pedzegetik, hogy ahogy Dénes nyugdíjba ment, rögtön lezárták a Herceg-ügyet. Ilcsik szerint lehet, hogy pont emiatt küldték nyugdíjba a nagy sakkjátékost. Ilcsiket viszont érdekli az új ügy, és be akar segíteni.

Johnnyék valahogy találtak egy fazont, aki látta, ahogy a kábult kiscsajt bepakolják a kocsiba. Ez mondjuk látszólag nem sok, viszont annyiban előrébb löki a nyomozást, hogy így már biztosnak tűnik, hogy emberrablásról van szó. Johnnyék beviszik a fazont az őrsre, hogy Bordás is tudjon vele beszélni. Ja, és üzenem Bordásnak, én sem ismerem a kocsimárkákat felnőtt létemre, a debil kisfiát meg leszarom.

Az viszont véletlenül kiderül, hogy Bordás megint elfelejtett szólni szegény Lacinak az Imola-ügyről. De aztán bocsánatot is kér emiatt. Nagyon kemény jelenet, amikor Miklós arról érdeklődik Pircsinél, hogy akkor Otyó kész van-e annyira, hogy veheti-e úgy, hogy van egy megüresedett hely a KMCS-ben. Mert akkor ő befurakodna arra a helyre. Pircsi jól el is küldi a francba. Másrészt meg az elég vidám, hogy Miklós a maga sajátos kialakítású felsőtestével, amit sokszor megszemlélhettünk már a sorozatban, kommandós szeretne lenni. Egy olyan tíz, de minimum ötéves edzésmunka után talán. De addigra meg Otyó is felépül lazán.

Katika meg a pisztolyával babrál, Kriszta erélyesen rászól (többször is), hogy azonnal tegye le. Sohasem lehessen tudni. Egyébként a csaj nem akart öngyilkos lenni, de ezt persze Kriszta nem tudhatta. Aztán megérkezik Ilcsik (úgy látszik, máris bevették az új buliba) és Juli, profi géppisztolyokkal, vagy mikkel. Bordás pedig megnyugtatja Krisztát, hogy nem volt gáz, hogy lerakatta a fegyvert a nővel.

Az epizód legszomorúbb jelenete Otyó a kórházban. A srác teljesen maga alatt van, nem tud kilábalni a sokkból, hogy lebénult. Pircsiből mellesleg elege van, de ez nyilván a bénultság miatti depresszió és fásultság következménye, csakhogy a csajszi ezt egyre kevésbé bírja elviselni. Reméljük, hogy az írók nem csesztek ki ennyire Otyóval, az egyik legpozitívabb karakterrel, habár izgalmas szál - az biztos -, hogy mi lesz a sorsa.

Bordás hazaviszi Krisztát, meglepetést is ad neki, két váll-lapot. Krisztát előléptették, nem tudom, őrmester után mi a következő fokozat. De az jó poén, ahogy Bordás elővezeti ("Nem akarom látni az arcodat.") Aztán Bordás Koloniccsal is beszél. Rejtett poén, hogy megkérdezi, mit csinálsz te Szombathelyen? "Ha elmondom húsz évre lecsuknak." Katt ide. Szeretjük az ilyen poénokat, amiket csak a magyar néző érthet.

Zárójelenet. A kiscsajt bepakolják egy tolószékbe, adnak neki egy szurit, aztán elviszik egy műtőhelyiségbe. Akik olvasták a sorozat promóit anno, azok tudják, mit csinálnak a kiscsajjal, akik nem olvasták, azoknak most nem áruljuk el.

De az mondjuk elég durva baki volt a gengszterektől, hogy egy rendőr lányát lopták el, aki egyből rászabadít mindenkit az ügyre. Ha befolyásos emberek, főleg rendőrszázadosok gyerekeit lopkodják, akkor nem lesz hosszú életű ez a vállalkozás.

Címkék: tűzvonalban
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.03.23. 09:57:50

Tudom, hogy meg kell(ene) várni, ebből mi sül ki, de ez így a legérdektelenebb (fél)évadnyitó rész volt, amit létezik.
Egy dolog vitte a részt: jók voltak a dumák, na, de ez mégsem egy szitkom...

miszerint 2009.03.23. 10:02:56

jobb a hv mint maga rész. köszi!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.23. 10:10:29

"Krisztát előléptették, nem tudom, őrmester után mi a következő fokozat"

Na mi van, kihagytad a katonaságot? :-) Az őrmester után a törzsőrmester jön, de a z csak két csillag, itt meg emlékeim szerint három volt azon az új vállapon, tehát kettőt ugorva rögtön főtörzs lett...

"Rejtett poén, hogy megkérdezi, mit csinálsz te Szombathelyen? "Ha elmondom húsz évre lecsuknak."

Igen, ez nekem is rögtön leesett, de hát ez sorozat eddig is tele volt ilyen apró utalgatásokkal a színészek magánéletére.

Kárász Zénót meg biztos az itt főgonosszá váló volt nővérkéje protezsálta be, mert nem is tudom amúgy, hogy mikor láttam utoljára a tévében.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.23. 10:17:52

Nem értem mit problémázol. Kolonicsot minden évadban legalább egyszer nyugdíjazzák. Ez a minimum, néha kétszer is...:-D

"Ja, és üzenem Bordásnak, én sem ismerem a kocsimárkákat felnőtt létemre, a debil kisfiát meg leszarom."

Én négy-öt éves koromban kívülről fújtam mindegyiket... igaz akkor jóval kevesebb is volt... :-D (ma már persze nekem is megkülönböztethetetlenek ezek az új egyforma kocsik...:-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.23. 10:21:24

@Los Alamuszi: nem volt ez rossz rész, de amilyen jó volt az előzőheti promó, ahoz képest nem volt sok (tiszta horrorscifi hangulata volt azoknak az összevágott képeknek...)

Az meg várható volt, hogy az oroszok lőtték le Herceget - lásd Irina rejtélyes telefonozása, amit a fordítók már megint elfelejtettek feliratozni :-( :-)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.23. 10:25:04

Én most azt nem értem, miért volt szükség a maszkra az elrabláshoz, ha utána megmutatták az arcukat a rablók. Akik szigorúan öltöny-nyakkendőben tudnak csak fogolyt etetni.

A szigligeti poénon meg fél órát röhögtem.

larry 2009.03.23. 11:38:46

Nem tudom, jól emlékszem-e, de Károlyi esetében nem csak a haja változott, hanem a rangja is. Egyszer hadnagyként, egyszer századosként beszéltek róla.

Onix Titan 2009.03.23. 12:03:35

@nyomasek_bobo: talán azért hogy a rablásnál az esetleges szemtanúk ne ismerjék fel őket. A kislány meg sztem mindegy, mert nekem nagyon úgy tűnt, hogy ki fogják kapni a szerveit.

kamarti 2009.03.23. 12:27:05

ez a szigligeti hasonlat tényleg nagyon találó, legalább annyira üt, mint maga a baki...

viszont az a vicc, hogy "20 évre lecsuknak" nekem annyira nem jött be, épp azért, mert a szombathelyi utalást értettem, persze lehet, hoyg ettől a kis megjegyzéstől lett "univerzális" a poén, azoknak is érdekes, vagy inkább a Déneshez illő beszólás, akik nem tudják a színházi hátteret

jesszus, Zénó hogy megtestesedett...

Dr. jegeket_bérleteket 2009.03.23. 14:01:53

@Fedor: Énnekem úgy rémlik, mintha mondtak volna már olyat a filmben, hogy "Kende törzsőrmester"...

mizrolist 2009.03.23. 14:04:43

@Fedor: én úgy emlékszem korábbról, hogy emlegették Krisztát törzsőrmesterként... (viszont többször és később volt őrmester, szal a fene se tudja)

Dr. jegeket_bérleteket 2009.03.23. 14:06:07

Amúgy ez a Kati nevű némber elég gáz. Az egy dolog, hogy eltűnt a lánya, és ettől kiborult, de szerintem még ehhez mérten is messze felülmúlta a hisztériájával a tolerálható mértéket. Még tanúskodni se szeretnék olyan ügyben, aminek ő a vizsgálója...

És még jó, hogy nem közlekedési, vagy közrendvédelmis... egy három napja lejárt zöldkártyáért vagy egy otthon felejtett személyiért csuklóig vágná bele a seggembe a gumibotját??? :-)

kiricsiz 2009.03.23. 14:06:31

@Onix Titan: hogy mi lesz a kiscsajjal, elvileg nem kell találgatni, mert promózták még ősszel, hogy milyen szálak lesznek az évadban. én csak azért nem említem itt a hogyvoltban, mert hátha valaki nem tudja, és izgulni akar.

de a comment:comon írtunk annak idején róla. xantus barbara stb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.23. 15:50:06

@jegeket_bérleteket: @mizrolist: Hisztianyu konkrétan őrmesternek szólította, bennem ez maradt meg (meg gondolom kiricsiz-ben is, mert ő is ezt írta). De úgyis az a lényeg, hogy most főtörzs lett :-)
______

Na, kerestem egy fotót, és az egyik forgatókönyvíró blogján találtam is:

sheenard.sfblogs.net/files/2008/05/zsarusorozat-tablo3-copy.jpg

Eszerint törzsőrmester volt eddig.

Amúgy ez a forgatókönyvíró (ő írta ezt a részt) mellékesen többkötetes scifi-szerző, és minő véletlen, na mi a címe az egyik 2006-os művének? Az árnyak ébredése :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.23. 17:39:22

nekem bejött kéry kitti banános jelenete:)
aki viszon már a kezdetektől idegesít, az a "hosszú". iszonyúan amatőr, rossz színész, még hallgatni is rossz.
otyót sajnálnám ha kiírnák, az egyik leghitelesebb karakter.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.23. 18:08:27

@Bombadil Toma: a törpéket általában nem a shakespeare-i mélységű játékukért szerződtetik...

Cattish 2009.03.23. 18:15:37

@Fedor: Érdekes, hogy a forgatókönyvíró keveri a karaktereket. Nézd meg a jobb alsó sarkot...

Renáta_ 2009.03.23. 18:44:08

@Cattish: A forgatókönyvíró nem keveri a karaktereket, csak mikor a forgatókönyvet megírták, még ez volt a helyzet (sőt én olyat is olvastam valahol, hogy Pindroch őrsparancsnok-helyettesként fog borsot törni Laci orra alá), aztán kiesett Kálid Artúr, és átíródott minden.

Renáta_ 2009.03.23. 18:48:24

@Fedor: "Igen, ez nekem is rögtön leesett, de hát ez sorozat eddig is tele volt ilyen apró utalgatásokkal a színészek magánéletére."

Az egyik legjobb az volt, mikor Kolonics beszól Krisztának úgy egy éve, hogy "Olyan hitelesen alakította a naív de lelkes rendőrlányt, hogyha én lennék a Nemzeti Színház igazgatója, azonnal lesezrződtetném" :)))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.23. 19:14:42

@mizrolist: nem volt egyszer hogy lefokozták, még az első évadban, mert valami nagyon elszúrt - amikor nem is vették fel a kommandóhoz?

@Renáta_: Mi történt Kálid Artúrral? Ő valóban sokkal jobb lett volna erre a szerepre - és a Pindochhoz is inkább illet volna a helyettes... Kár, hogy nem így lett.:-(

Renáta_ 2009.03.23. 20:12:17

@vadász2: Én nem tudom, csak valamelyik forgatókönyvíró blogjában láttam a hírt, miszerint "Kálid Artúr kiesett".

Sajnálom én is, noha nagy Ilcsik-fan vagyok. Azért Kálid Artúrnak marha jól állt az a cinikus, de mégis profi, mesterlövész figura, amit a II. évad utolsó részében már elkezdtek bevezetni. Azért lassan Pindroch is belejön a saját szerepébe, a mellény már jól áll rajta :)), a puskát meg csak megtanulja egyszer úgy fogni, hogy elhigyjem neki a profi múltat ;)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.23. 20:31:57

@Renáta_: És ez válasz is arra, hogy miért lett Norbert Ilcsik keresztneve, amikor korábban Kálidot is így hívták - igaz neki vezetékneve nem volt...

Renáta_ 2009.03.23. 20:52:45

@vadász2: Nem. Az a Norbert Pilinger volt. Állítólag tán stáblistán volt, ezt most nem nézem vissza, az viszont biztos, hogy mikor Kolonics idén rákérdezett, hogy hogy is volt ezzel a Rózsahegyi dokumentummal, akkor mondta is Bordás, hogy MIKE meg "Pilinger" volt ott, amikor megsemmisítette a CD-t.

Vagyis Pindroch Ilcsik Norbertje nem egyenlő Kálid Artól Pilinger Norbertjével. Pedig ez engem is sokáig bezavart, főleg mert ugye én olvasgattam ezeket a szereplőkavarásokat.

Azt viszont nemtom, mi lesz a kiscsajjal, így esz a fene péntekig. Bár gyanítom, sok jóstehetség nem kell hozzá :((

hottentotta 2009.03.24. 14:21:17

NA. Kriszta törzsőrmester volt ( 2 csillag ), ezt mondta Hercegnek is anno, amikor lekislányozta a vén kurva, hogy a rangom törzsőrmester, asszonyom.

most pedig főtörzsőrmester lett ( 3 csillag ). A KAtika azért őrmesterezte le, mert megszokott dolog, hogy a feljebbvaló eltekint a fő- és törzs előtagoktól. Tábornokoknál is ( dandártábornok, vezérőrnagy, vezérezredes, stb ) megszokott dolog, hogy csak Tábornok úrnak aposztrofálják őket :)

Károlyi pedig hol hadnagy, hol százados, ezen én is röhögtem :D

Bob Arctor 2009.03.24. 15:16:35

Nagyon kezd az egész sorozat paródiába átmenni. Álarcos (miért?) emberrablók az éj közepén. Húúúú de ijesztő! Na meg a nyomozó a vidéki jószágigazgató szerelésben...mindent visz. Az aggódó anya sem egyszerű ha ripacskodásról van szó. A hangja olyan tartományban szól, amely valamiért roppant kellemetlen az emberi fül számára. Az abszolút mélypont persze Zénó. Ráadásul ha jól tudom, mindennek a tetejébe még Xantus Barbarával súlyosbodik a helyzet. Mi lesz még itt....

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.24. 21:49:32

Én Xantus Barbarán kívül Egri Mártát is megemlíteném a köv résszel kapcsolatban...:-)
Ez a rész végre nekem megint az első évadot idézte, a bakik ellenére megvolt a "tűzvonalbanos" alaphangulat, tetszett.
amúgy tuti van valami sötét titka a rendőrnőnek, nagyon jól tudták, kit rabolnak el. szerintem:-)

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.24. 21:51:15

ja amúgy csodálom, hogy a Papa még nem nyírta ki Kálmánt:-D remélem nem is fogja, csak a második évadban hajszálon múlt Johnnyék élete, itt meg hogy húzza az időt:-P

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 00:27:56

@plk: szerintem nincs itt különösebb titok. lehet, hogy a lánynak csak ritka vércsoportja van...

@Fedor: biztos találhattak volna egy tehetségesebb törpét (sorry, de nem tudom mi a pc megnevezés) is, ha már ennyire ragaszkodtak a koncepcióhoz:)

@Bob Arctor: miért is mélypont kárász zénó?? magyarázd meg légyszives. xantus barbarának meg még egy jelenete sem volt, máris fikázni kell??

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.03.25. 15:35:09

Bombadil Toma: az is meglehet. ez végül is a Tűzvonalban, ahol nem jó túl sokat a történtek mögé képzelni, mert pofára lehet esni:-) én kíváncsi vagyok erre a szálra. Kárász Zénó meg egyáltalán nem mélypont csak azért, mert televíziós sorozatban nem játszik mostanság...színházban többet van jelen, de mindegy.:-)

kiricsiz 2009.03.25. 16:05:09

a csapos közbeszól :) - szerintem se volt rossz a kárász zénó. vannak és voltak epizódszereplők, akik sokkal gyatrábbak. de hát ez minden filmnél így van egyébként.

Bob Arctor 2009.03.26. 20:31:52

@Bombadil Toma: igaz, Zénó legalább vicces volt, bár gondolom nem a rendező szándéka szerint. Barbara tényleg nagyon tehetséges. már rengeteget bizonyított. mindent visszaszívok. :) UI: megnézetem a blogodat. szinte tökéletesen egyezik az izlésünk film és zene terén. ja és a képek is tetszettek. :)
süti beállítások módosítása