Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 11x05 - A holtak nem beszélnek

2009. március 23. 17:16 - Sylba

Egy hét kényszerszünet után végre újra itt, vágjunk is a közepébe. A sötét autópályán találjuk magunkat, ami eléggé emlékeztet az M0-s új szakaszára. Semir és Chris éjszakai műszak után van, fáradtak is, mint a kutya. Hát nem is Semirnek való már ez az életmód, főleg, hogy napok óta, még egy nagy árkot is ásnak előttük. Sajnos ismerős helyzet mindegyikünk számára. Szegény Semirt megsajnáltam, mert pihenésre hétvégén sem lesz lehetősége, Andrea barátnőket hív. Nembaj, majd megdobjuk egy fülvédővel.

Miközben hazafelé tartanak, egy dudáló idióta autós tűnik fel mögöttük, aki a leállósávban megelőznek mindenkit. Semirék megállítják a két férfit, és a rutinigazoltatás során találnak Jackie Chanhez köthető védelmi eszközöket, a sofőr jelzi, hogy ezek a tiltott eszközök csak a mellette ülő barátjának a dekorációs eszközei. Semir rá is kérdez, hogy talán a karácsonyfadíszek is megvannak, Chris fellelkesedik, hogy tőlük lehet rendelni a Húsvéti dekorációt is, a csomagtartóban sporttáskát találnak, ám ez valahogy az autó utasának nem nagyon tetszik, hogy meg is mutassa. Fegyvert fog Semirékre, majd likvidálja Chris Mercijének a gumijait, majd elmenekülnek.

Semirék kénytelenek autót szerezni maguknak, és meg is találják a megfelelőt, Egy hippi dekorált VW Bogarát. Igazi szuperautó, csak szuperlatívuszokban tudok írni róla, dekorált külső, vicces belső, és persze a fenyő alakú autóillatosító. Igazi üldözőautó Semiréknek, meg is kezdődik a nosztalgiázás, Akinek az autója hippi, ragad rá minden pipi. Hát igen, meg is nézném Semirt hippi göncbe, hosszú hajjal, ki is derül gyorsan, hogy fekete lángnyelves Bogara volt neki (olyan, mint House botja) és jó rockszámokat üvöltetett benne. Semir mint rocklegenda. Miközben a gyanúsított menekül, szegény hippi Bogár kap egy-két lövést. A szokásos karambol is bekövetkezik, így két menekülő kénytelen lábbusszal folytatni, a menekülést, szétválnak, a fiatalabbik, Koslak egy pajtába tör be, amit az SEK körbe is vesz reggelre. Autót követel, de nem tudom, hogy miért nem tud választani a szebbnél szebb SEK-es BMW-k közül. A SEK emberei közül a vezetőjük Rolf Dorn barátként üdvözli Christ. Régen neki kellett vigyáznia Chrisre, aki hát beállt "autópályás cowboynak".

Dorn eléggé felhúzza a szemöldökét, amikor meghallja, hogy Koslakot kell kicsalogatni a pajtából. Koslak követeli az autót, ezért lövéseket ad le. Az SEK nem vár tovább betör, és likvidálják a férfit, ám érdekes dolog történik, Semir hamarabb ér oda, és látja, hogy fals indokkal lövik le Koslakot, mert nem volt a közelében fegyver. Semir állítja, hogy nem volt fegyver Koslak kezében, Chris ugye nem látta, az unszimpatikus Dorn pedig tagad mindent a társaival. Semir megint jó fába vágta a fejszéjét, ám ezt még csak Semir érzi, de hogy milyen jó a szimata, ezért is szeretjük. Az államügyész elé kell menniük, és mindenki elmeséli a saját verzióját. Dorn jobbkezének azért kell egy kis biztatás, hogy nem lesz baj, csak nyugodtan valljon. De sajnos sok lúd disznót győz, Semir egyedül marad az állításával, ráadásul 3 napja nem alszik, tehát Schrankmann főállamügyész jó szokásához híven nem Semirnek ad igazat. Főleg, hogy az ő kapcsolatuk nem felhőtlen, fáradtnak, nyügösnek, rosszul koncentrálónak mondja Semirt és közli vele, hogy tévedni emberi dolog.

Semir lefelé jövet az államügyészség lépcsőjén, összekap Chrissel, semmi Társam, csak lepartnerezi. Itt sajnos semmi békülési próbálkozás nem segít. Semir nem ismeri be, hogy tévedett, Chris meg azzal védekezik, hogy fáradtak voltak, és hát emberből vannak. Semir elvárná egy társtól, hogy higgyenek neki, igazából azt hittem, hogy ezt a kört már lefutották. Chris még egy bájcsevej kört fut Dornnal.

Amíg ők szenvednek az ügyészség előtt, Koslak társa Oliver Zenker ellop egy autót, és megkeresi a barátnőjét, hogy segítsen neki eltűnni. Az Örsön Semir kiakad teljesen, hiszen önkényesen még Chefin sem engedi nyomozni az SEK ellen. Végül Chefin beleegyezik, hogy titokban azért követheti az SEK nyomát. Fordul a kocka mert most Semir viharzik el úgy, Chris szokott, amikor szegény Chris próbál vele beszélni.

Az SEK hadiszállásán sem nyugodtabb a helyzet. Dorn Sebastiannal egyik jobb kezével üvöltőzik, hogy rossz embert szerveztek be, Koslak ugye halott, de Koslak társa Zenker még nem. Zenkert a barátnője által akarják csőbe húzni. Ez be is jött, Zsanett elmondta, hogy hol van Zenker: Beethoven utcában várakozik Zenker, ám ne feledjük az SEK Semir előtt, jár. Közben Chris Hartmutot látogatja meg, aki megint rátapintott a lényegre, Semirék veszekedtek, mint a friss házasok. De segít azért Chrisnek, így ő is a Beethoven utca felé veszi az irányt. Chris nagyon be akar vágodni, mert lezsenizi Hartmutot. Nem árt jóba lenni Hartival.

Az emlegetett Beethoven utcai kávézóban várakozik Zenker, ám amint a símaszkos fickókat meglátja, menekülőre fogja a dolgot. Sajnos nem nézett körbe, így az első autó elgázolja. A táska tartalma, a sok fehér por meg szétszóródik. A két símaszkos elmenekül, Semir és az időközben megérkező Chris a nyomukba erednek. Chris kis híján hősi halált hal, hiszen akit üldözött leteríti. Szerencsére Semir érkezik, aki ezzel megmenti társát.

Chris felismerte a szempárt, aki a fegyvert szegezte rá, így gyorsan bocsánatot kér Semirtől. A koko ami a földre szóródott, nos ahhoz Dornnak volt köze. Több kiló eltűnt belőle. Chris elmegy beszéli Dornnal, elég bunkó vele, igazából csalódottsága miatt. Dorn meg kis híján melegebb éghajlatra küldi Christ, a védjük a jót dumával, próbálja meg lerázni Christ, de Chris hajthatatlan az igazságot akarja, és még az sem hatja meg, hogy Dorn és csapata mentette meg anno. Feladásra kéri Dornt, és megfenyegeti Christ, hogy nem akar neki ártani. Ha helyzet lenne egyik, sem tétovázna hogy lelője a másikat.

Semir az Örsön kutyapózban várja Christ, aki csalódott. Az okokat keresi de, nem tudja, miért tette régi cimborája ezt. Semir egy régi aktát talál. Egyetlen lehetőségük van, Zsanettet mint szemtanút kérik fel, hátha felismerik a szupertitkos SEK-sok képarchívumából valakit. Bingó, Koslak kapcsolattartója megvan, Sebastian az. Semirék elindulnak érte, ám Sebastian éppen szülinapi zsúrt rendez magának, így csak egy kis közjáték után tudják magukkal vinni az Örsre. Semir ebben a részben megdöntötte a kávéivási rekordját, és ebben a jelenetben is kávét vedel. Sebastian Matize Koslakról állított vallomása megdől, hiszen Semirék rájöttek Zsanett vallomásából, hogy ők már ismerték egymást korábbról. Sebastian kap egy nap haladékot, vagy vall és elmondja az igazságot, vagy ő is Dorn sorsára jut, és a családját és a gyerekeit tönkreteszi.

Hazatérvén Dorn várja Sebastiant, és kifaggatja, hogy mi volt az Örsön, ráadásul jó barát lévén még ellenőrzi, hogy nem kapott-e valami kis poloskát Sebastian. Fő a bizalom. Sebastian felesége érzi, hogy férje bajban van, leülnek beszélgetni, és fő vonalakban elmeséli, hogy mi a baj. Jelzi feleségének, hogy Ő az első. Pechére Dorn kihallgatja a beszélgetést, így reggel, miután Sebastian felesége elfuvarozza a gyerkőcöket a suliba, meglátogatja Sebastiant. Addigra a férfi már jelzi Semiréknek, hogy hajlandó vallani. Ez a szerencséje, mert Dorn öngyilkosságnak látszódó gyilkosságot akar elkövetni.

Semirék végszóra érkeznek, Dorn társát lelövik, de Dornt nem tudják megállítani, elkapja Sebastiant, és a kocsiba tuszkolja, miközben egy pisztolyt szorít a fejéhez. Sebastian egy erőtlen próbát tesz, hogy Dornt megakadályozza, majd esztelen száguldásba kezd. Egy felüljárónál végződik a rész, Sebastian elvét egy kanyart, és a kocsi saját magán megperdülve végzi összetörve a földön. Dorn elmenkül Chris utána. Dorn és Chris szemtől szembe, Chris felajánl egy kiutat, ám Dorn dönt, modern kori párbaj alakul ki, aminek a győztese Chris. Dorn a záróképsorokban még erőtlenül megfogja Chris kezét, majd összeesik és meghal.

Címkék: cobra 11(8)
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2009.03.23. 18:42:01

Most nem másolom ki az összes mondatot, aminek nincs értelme alany-állítmány egyeztetési problémák vagy kihagyott szavak miatt, de szvsz nézd át még egyszer.

voelgyi 2009.03.23. 20:10:29

Kösz, jó volt mint mindig :-)
Zenker meghalt, mert számomra direktbe nem derült ki (gondolom meg, mert zsanett volt az egyetlen tanú)

voelgyi 2009.03.23. 20:12:13

@zoxó: azért ki lehet találni, és ez különben sem az édes anyanyelvünk című műsor hogyvoltja volt

Sylba 2009.03.23. 20:38:41

@voelgyi: Igen Zenker meghalt a részben. Elütötte az autó. De eléggé sok szál elvarratlan maradt a részben. Sajnos. :D :(

Mesteri Margarita 2009.03.23. 20:39:42

Rögtön az elejéről három kérdés:
- miért nem lőtték ki a két pasas kocsijának is a kerekét?
- mikor vette ki Zenker/Koslak a táskát a csomagtartóból?
- mikor világosodott ki üldözés közben (majd az istállónál, amint elkapta a csajt, megint sötétebb volt)?

De két másik bosszantó dolog is volt:
amikor megtalálták Jeanett-et (nehogymá' Zsanett, mindegy :D), miért nem hagyták, hogy felhívja a pasit, hogy lépjen le? De a csúcs, az amikor Semir rákiabált Dornra, amikor az fegyvert szegezett Chris-re, ahelyett, hogy telibelőtte volna.

Tudom, akkor nincs ki a műsoridő :D

Sylba 2009.03.23. 20:47:26

@zoxó: Jövő héten is várunk kell mindenféle kritika. De írhatsz a részről is.

Sylba 2009.03.23. 20:57:01

@Mesteri Margarita: Nálad a pont. A rész elég zizi volt. Több szál elvarratlan maradt.
-Akkor nem lett volna rész szerintem. Bár úgy emlékszem, hogy a pisztolyt elvették Semiréktől. De ez nem tuti.
- A táska mikor került ki a kocsiból az elég sötét rész, hiszen abban igazad van, hogy a kocsi felborult, bár elvileg amikor ugye megállították Semirék kikapták a táskát. Ezt nem láttam. :D
- A sötét világos probléma több részben is előfordult már. Például a Tom apja részben is, hogy a Kölntől néhány km-re lévő tóig Tom elindul este, és reggel érkezik meg. Semirék dettó. De itt is így volt, bár ebben a részben pont világosodott, amikor jöttek Semirék, ez látszott, amikor menekült a Zenker páros. De az SEK eléggé lassan nyomult akkor is. :D
Amiket leírtál azok teljesen igazak, sajnos a Chrises részeknél sajnos eléggé elfáradt a sorozat, de ez szerintem érezhető most is, és hát emiatt lesznek eléggé érdekes hibák a sorozatban. De ezek majd idővel javulnak. Annyi jó hírem van.

mándruc 2009.03.23. 21:28:45

Köszi a HV-t Sylba. Ez a rész most nem tetszett annyira, pedig az 1 hét kihagyás után már elvonási tüneteim voltak.
Nekem az volt a legneccesebb, hogy Dorn nem lőtte le Chris-t, pedig biztos, hogy tudta, hogy felismeri, hiszen Chris a rész elején is felismerte a maszkban. Dorn ezzel gyakorlatilag elásta magát, ezt nagyon jól tudhatta is, de persze az egyik főszereplőt nem illik ilyen hamar kinyírni :)

Sylba 2009.03.23. 21:46:04

@mándruc: Szivesen.
Fentebb már elemezgettünk. De azt észrevettétek hogy eddig szinte az összes Chriszes rész korrupt zsarukról szólt? Az építkezéses részt kivéve eddig az összes a rossz útra tért zsarukról szólt. Nem???

A másik, hogy nekem elég sötét az autópálya, és hát sajnos később sem kap világítást. :S Ez ugye a Cobra saját bejáratú autópályája, és néha elég idegesítő, hogy ugyanott mennek. Engem a kameraállások zavarnak még. De ez van.

the black ball 2009.03.23. 22:05:05

Sylba!

Nem akarok offolni, de a címkéknél felesleges odaírni zárójelbe, hogy hányadik hogyvolt. Így csak nehezebben találja meg az, aki el akarja olvasni őket. (Na meg egy rakás c11 taggel lesz tele a címkefelhő.)

Mesteri Margarita 2009.03.24. 08:55:31

@Sylba: kössz a bíztató híreket :) csak tényleg olyan bosszantó, nem hiszem el, hogy másképp nem lehetett volna "elhúzni" 45 percesre.

Amúgy nem csak a korrupt zsaru, mint főbb elem, van a Chris-es részekben, hanem alapvetően ez a ki mikor kezd el bízni a társa szimatában. Hol Semir haverja, hol Chris (igen, nála több :))...

zoxó 2009.03.24. 09:20:45

@Sylba: Azért olvastam el, mert nem láttam. A továbbiakban ezt a hibát (az elolvasást) nem fogom elkövetni.

voelgyi 2009.03.24. 09:25:14

@mándruc: nekem teljesen logikus volt, hogy Dorn nem lövi le Christ, hiszen úgy gondolta, hogy Chris a korábbi megmentések miatt nem fog beszélni. Mint ahogy bastit sem akarta megölni egyből, csak azután, hogy megbizonyosodott arról, hogy köpni fog.

voelgyi 2009.03.24. 09:26:38

@zoxó: ? most akkor megtudtad, hogy mi volt a részben vagy sem?
Ha ennyire igényes vagy akkor ne nézz tévét se, hanem olvass ,mondjuk Tolsztojt

Sylba 2009.03.24. 11:39:58

@the black ball: Lekerül a szám onnan :) offtopikot írhattok priviben is. :D

Sylba 2009.03.24. 11:44:31

@voelgyi: :) Forever Tolsztoj és Cobra :D:D

Abban igazad van, hogy Dorn inkább a pénzre hajtott, mint rendőr, SEK tag emberi életeket kéne védenie. De tetszik ez az okfejtés is. :D

Sylba 2009.03.24. 11:47:39

@Mesteri Margarita: Igen sajnos itt az elhúzni a baj benne, mert erről van szó. De majd (spoiler lenne ha mondanék konkrét példát) de a jövőben megoldják ezt nagyon okosan. :D

Ruslana 2009.03.26. 17:47:04

Hello mindenki. Én ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy Semir, mint hippi. Akik látták, miként kezdődött a sorozatbeli szereplése, azok még emlékezhetnek rá, hogy akkoriban hosszú haja volt.

Sylba 2009.03.27. 22:33:53

@Ruslana: Üdv itt nálunk. Juj tényleg, elég megdöbbentő visszanézve Semir. Köszi hogy emlékeztetsz rá. Az első rész vele az a best of nálam. Annyit még Cobrán nem sírtam a nevetéstől. :D Egy élmény volt. :D Mikor megkérdezte SEmir, hogy mit kell mondani "Cobra, vipera :D"
süti beállítások módosítása