Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x05 - Lies

2009. március 20. 12:00 - Sonrisa

„For a moment the lies becomes the truth” /Dosztojevszkij/ - „Egy pillanatra a hazugság igazsággá válik”

Joey emlékeztet minket az eddig történtekre, ne feledjük, egy (két?) összetört szívet hagytunk magára legutóbb. A cellájában a zsaruk megvádolják Joeyt, talá össze-vissza hazudozik, erre ő kikéri magának, ő nem ferdít semmit. Ugyebár Sean kórházban volt, épp ott járunk, amikor elhagyni készül a H betűs épületet. Tommy sürgeti, neki órája van, szerencsére Anyuci ott van, majd ő elintézi a dolgot a hazacuccolással. Kim (Tommy lenyúlt „barátnője”) cseng, de senki nem veszi fel a telefont. Anyuci közli Seannal, szeretné, ha visszamenne tanulni a suliba, ez alkalommal számíthat a segítségére. Jenny Samson ágyában töltötte az éjszakát, ezért reggel kínos másodpercekkel indulhat a napja – van valaki más az életében. De legalább az elképedt Samsont nem kábítja holmi „majd felhívlak” dumával. Ő igazat mondott.

Jimmy fél tucat üres üveg társaságában fetreng a kocsma biliárdasztalán, mikor arra eszmél, hogy nemcsak őt ütötte ki az alkohol, a földön Joey húzza a lóbőrt. A visszatérést a valóságban egy mobilcsörrenés gyorsítja meg, Louie telója az, ami a pincében maradt (ennyit nap után, most keresték először?). Sean szerencsésen hazaér, majd Tommy az ott várakozó Nickybe botlik a bejárati ajtó előtt. Fizetésnap van. Az írnek esze ágában sincs fizetni az olasznak, ezért az olasz lazán megfenyegeti az írt, ma éjfélig van időd. Az írt sem kell félteni, ő is beszól az olasznak. Főcím.

Tommy úgy gondolja, jobb, ha Kevin is tud róla, hogy Nicky mielőbb látni akarja a pénzét. Csak az a bökkenő, hogy őt nem lehet csak úgy eltenni láb alól, így nincs más választás, össze kell kaparni az összeget. De honnan, Tommy egy vállrándítással elintézi az ügyet, van egy ötlete. Ami hazugság, de arra elég, hogy lenyugtassa az kedélyeket. Jimmy ismerkedik a talált telefonnal, egy csomó adatot talál benne, és az észlény Joeyval kisütik, ezek biztosan fogadások. (Én inkább fegyverre tippeltem volna, hiszen a Colt inkább egy fegyvernév, mint egy tizedosztályú focicsapat) A tétek fele valószínűleg vesztes, nincs aki begyűjtse a pénzt, hívjuk Kevint, meg is van mára a nap zsebpénz. Elvileg.

Samson az utcán várakozik Tommyra, az éjjel összejött Jennyvel, így az áldását kéri az ügyre. Amit meg is kap. Jenny a felsőbb hatalmakhoz fordul, meggyónja bűneit: a lúzergyerekkel eltöltött éjszaka nyomja a lelkét. Mindeközben Jenny ügyebár férjnél van, akit az atya nemes egyszerűséggel egy tetűnek titulál. Hozz rendbe mindent. Egyenként – szól a tanács. Kezdésnek mondjuk váljon el. Kevin (Lucky21) csak megerősíti Jimmyék feltevését a fogadási listákról, is benne van. A tartozások kiegyenlítésének ma van a napja. Jimmy kezébe veszi a dolgokat, indulhat a begyűjtés.

A suliban Kim rohan Tommy után, beszélni kíván vele: kicsi Sean miért nézi levegőnek őt, gyanítja, hogy ő mondott neki valami. Tévedés, semmi ilyen nem történt. Tommy a tanulmányi osztályon dekkol, kiiratkozik a következő félévről, azért, hogy visszakaphassa a befizetett tandíját. Ez azonban nem fog menni. Kiderül, hogy nincs is befizetve semmi tandíj. Be volt, de valaki visszavonta. A tanítatásának költségét Huey fizette a Szövetségen keresztül, de ugye ő halott, így nincs aki fizessen. Jimmy meg nagyban intézi a hívásokat az ismeretlen arcokkal.

Jenny sétál be a kocsmába, Tommyt keresi, aki nincs ott, Jimmy meg emlékezteti arra az aprócska tényre, hogy házas – ezt jó lenne tudatni azokkal, akiket az ágyába cipel. A tandíjat Dokey vonta vissza, s esze ágában sincs fizetni a művészeti sulit. Más szelek fújnak azóta, mióta Huey elment, jobb, ha megbarátkozol a gondolattal, Tommy. Az sem érdekli, hogy 2500 $-ral lóg az olaszoknak. Egyéni probléma. Pénzt nem, de egy munkaajánlatot azért ad: meg kellene szerezne valamit Kate Ferrel házából (Huey pincében lévő irodájában van a doboz). Ha van doboz, a Nicky-s probléma megoldódódik.

Kevin túlzott aggódása megrémíti Donelly-mamát, tudni akarja, mi van a háttérben. Ismét egy telefon csörren, Nicky figyelmeztet, tik-tak, tik-tak. Tommy rohan, nem találnak senkit a lakásban, fogja az éppen elkészült tál rakott tésztát, s elviszi ajándékba Katenek. Kedélyes csevegés, majd Tommy felajánlja, segít rendberakni a néhai írfőnök cuccait – így legalább bejuthat a lakásba. Jenny szétszórt, ez már az apjának is feltűnik. Kim kopogtat, Anyuci nem épp mosolyogva fogadja, közli, a megérzései azt súgják, a fiacskája jobbat érdemel nála. Azt hiszi ugyanis, hogy a lány miatt kapta a fia a kiadós verést.

Huey háza, ruhák pakolása, beszélgetés, családi szeretet. Ugrás, Jimmy és Joey besétál egy ürgéhez, álnéven mutatkoznak be, aki közli, hogy az még oké, hogy nem Louie hívja személyesen, de hogy nem az jön el, aki felhívta, ez már bűzlik, ő ugyan nem fog fizetni. Kis csetepaté, ketten nagy nehezen legyűrik az ürgét. Vissza a dobozoló pároshoz, Kate szerint nem rossz, ha az embernek van néhány testvére, életrevalóságot tanul. Tommy nem igazán ért ezzel egyet, ő csak fejfájást és agyvérzést kap a tesóitól, de azért felajánlja, ha kell, Matthewt nyugodtan rájuk bízhatja, van elég Donnelly-gyerek, akin gyakorolhatja a verekedést. Eltörik a mécses, Huey nagy ürességet hagyott maga után. Irány a pince, Tommy elkezdi módszeresen áttúrni az íróasztalt.

Sor kerül egy anya-fiú beszélgetésre a Donnelly-családban, Sean kissé el van keseredve, amiért ilyen csúnyán átrendezték a szépfiús pofikáját. Anyuci közli, a külső nem minden, az számít, milyen az ember belülről, mi az, ami a szíve mélyén van. Ettől leszel igazi Donnelly. A hazugság előnye, ha jó vagy benne, az emberek nem is sejtik, hogy átverted őket. A kérdés az, hogy vajon te képes vagy-e együttélni a hazugsággal. Tommy ráakad végre a dobozra, gyorsan elbúcsúzik és lelép. Dokey örül a teljesített feladatnak, oda is adja az egyheti pénzt Tommynak. Aki kissé furán néz, nem ez volt az üzlet, ó, dehogyisnem, itt a heti fizetés, ennyi, húzz el, fiacskám.

Tommy átadja Nickynek a pénzt, majd közli, itt a vége, nagyonis jól tudja, hogy az olasz a saját szakállára verette meg Seant. Ez az infó pedig szépen el fog jutni a főnökéhez, Alohoz. Egyelőre kvittek. Tommy egy ideig úgy érezi, helyes, amit tett. Jenny beszélni akar vele, bocsánatot jött kérni, s bevallja, hogy lefeküdt Samsonnal. Inkább hazudott volna. Tommy gyorsan rövidre zárja a beszélgetést, nem érdekli, hogy a lány épp kiönti a szívét neki. Tedd, amit tenned kell. Jenny leszegett fejjel kisétál a kocsmából.

Kate riasztja Tommyt, valaki betört a házba és elvitte a dobozt. Nem a pénzt a lényeg, hanem az, hogy az illető szabadon járhat-kelhet a lakásban. Kate Dokeyt gyanúsítja, arra kéri Tommyt, cserélje le a zárakat. Matthew tudja, hogy mit tett Tommy, de nem mondja el senkinek.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2009.03.20. 13:10:47

sean vagy kevin a legfiatalabb?

Sonrisa 2009.03.20. 15:11:35

Sean a legfiatalabb.
Jimmy a legidősebb, majd Tommy, és Kevin.

mókus 2009.03.20. 19:49:00

akkor jól tudtam, köszi

a magyarok végig leadják, ugye?

KiWiSaGe 2009.03.21. 10:51:55

Azt is érdemes megemliteni, hogy Tommy is tud ám fenyegetni hisz ő is óda ált Niky mama háza elé.

Ez a Samson meg egy állat.

Sonrisa 2009.03.21. 12:13:17

mókus:

Igen, én úgy tudom végig leadják, a 12. rész márc 25-én, a 13. pedig április 1-én lesz 23:40-től

KIWISaGe:
Na igen, Tommyt sem kell azért félteni :)

mókus 2009.03.21. 16:37:41

kiwi: most láttam, hogy samson őszül, pedig fiatalosnak tűnt.

Tommy úgy néz ki, mint egy szakmunkásfiú (a kis bajsza is megvan hozzá).

A dokey-t alakító színészt kedvelem más filmekből, csak sajnos nem tiszta.
süti beállítások módosítása