Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x12 – A bankrabló

2009. március 19. 14:00 - Deana W.

A héten Milwaukeeban vagyunk, ahol a várost izgalomban tartó esemény ezúttal nem igazán természetfeletti – legalábbis első ránézésre: a városi bankban 3 órája túszokat ejtett egy rejtélyes bankrabló. Egy izgatott riporternő bejelentkezéséből megtudjuk, nem sokkal korábban rövid tűzpárbaj alakult ki a helyszínen, de a rendőrök és kommandósok egyelőre a helyükön vannak. A túszok nagyjából tízen vannak… de várjunk csak, valami történik. A bank ajtaja kinyílik, a bankrabló szabadon engedi az egyik túszt. Minden fegyver rá szegeződik, de egyelőre a rendőrök nem lőnek – szerencsére, mert a mi rémült szemű bankrablónk nem más, mint Dean Winchester. És ezt így hogy?

A történet egy nappal ezelőtt kezdődött, ez is csak egy szokásos vadászatnak indult. Sam és Dean egy ékszerboltban nyomozott, FBI ügynököknek kiadva magukat. Ugyanis az egyik alkalmazott, Helena, aki kollégája szerint szinte családtagként bánt mindenkivel, egy este csak úgy spontán megőrült. Zárás után visszatért az ékszerboltba, kipakolta a vitrinekből és a széfből az összes gyémántot, majd hidegvérrel arcon lőtte az éjjeliőrt. Az egész esetnek már csak azért sincs semmi értelme, mert Helenát később holtan találták a fürdőkádjában, ahol egy hajszárító által öngyilkos lett. Sajnos a biztonsági kamera felvételeit a rendőrök lefoglalták, így azt „ügynökeink” nem tudják megkaparintani – ellenben a csinos eladó hölgyike készséggel nyújtja át Deannek a telefonszámát, ha esetleg a későbbiekben még egyszer ki szeretné hallgatni. Jaj :)

Dean persze ki van akadva a zsarukra, amiért szemét módon lefoglalták az egyetlen nyomot, de az ügy még sincs veszve. Nemrégiben volt ugyanis egy másik, ijesztően hasonló történet, csak az épp egy bankban történt: egy ott dolgozó, végtelenül kedves ember egyik éjszaka kirabolta a bankot, majd hazament és öngyilkos lett. Ennél az esetnél azonban az éjjeliőr megúszta egy fejbeveréssel, szóval következőnek őt keresik fel a fiúk.

Ronald Resnick, mert hogy így hívják a csókát, gyanakodva nyit ajtót az ügynököknek, de izgalomba hozza, hogy előadhatja az esetről saját verzióját, így aztán beinvitálja Deanéket. Ronald lakása mindenféle ufóval és összeesküvés elmélettel van kidekorálva, és kerek perec kijelenti, a bankot nem a kollégája, Juan Morales rabolta ki, hanem valaki, aki a tökéletes mása volt barátjának. Ronald rájött arra is, hogy az ékszerbolti rablás kísértetiesen hasonlít az ő ügyére, úgyhogy le is vonta a végső következtetést: a tettes nem lehetett más, mint egy félig ember, félig gép lény, aki bárkinek a bőrébe képes belebújni, azaz egy DROID.

Jó elmélet Ronald, imádtuk Sam képét, ahogy ezt kimondtad. Nem csoda, hogy a rendőrök egy szót sem hittek el neki, de a srác nem hagyja magát egykönnyen lerázni, hiszen bizonyítéka is van az elméletére. Mielőtt a rendőrök elvitték a biztonsági kamera felvételeit, Ronald okosan lemásolta őket, és most diadalmasan mutatja a felvételen a „droid” kamerában világító LÉZERSZEMEIT. Szerinte ez a droid öngyilkosságnak álcázva megöli az embereket, aztán a bőrükbe bújva követi el a bűntényeket.

Persze Ronald fantáziája kicsit túlkombinálta a dolgokat, de azért lássuk be, annyira nem is áll messze ez a teória a valóságtól. Természetesen Sam és Dean már pontosan tudják, hogy egy alakváltóval állnak szemben, de csak hogy letörje a srác harci kedvét, Sam kegyetlenül leoltja Ronaldot, és ellentmondást nem tűrő hangon közli vele, hogy lézerszemű robotok, vagy egyéb természetfeletti lények márpedig nincsenek, a felvételt pedig lefoglalják.

A motelban Dean – Ronald elméletét felhasználva – berajzolja a város térképén az eddigi tetthelyeket, és megállapítja, az alakváltó a város alatt húzódó csatornában közlekedik. A csatornahálózat segítségével már gyerekjáték meghatározni a következő lehetséges helyszínt is, a Milwaukee Városi Bankot. Dean, mióta St. Louisban egy alakváltó az ő képében gyilkolt, érthető módon különös ellenszenvvel viseltet ezen lények iránt, úgyhogy most jól felpaprikázva indulnak a vadászatra.

A bankban folyik a normális élet, Sam és Dean szerelőnek öltözve érkeznek meg, mondván a biztonsági kamerák működését jöttek ellenőrizni. A biztonsági őr készséggel mutatja meg nekik, hol találják a kamerákat és aztán magukra is hagyja őket, hadd dolgozzanak, így aztán zavartalanul megfigyelhetik a bankban kószáló embereket. Kissé unott fejjel nézik a monitorokat, Dean azzal szórakoztatja magát, hogy egy női alkalmazott szűkszoknyás hátsójára zoomolgat (a szeme helyett). Már-már feladják az egészet, mikor hirtelen megcsillan egy szem a kamerában. Meg van az alakváltónk! Most már csak el kell kapni, és ezüstgolyót küldeni a szívébe. Ez így sima ügy lenne, ám hirtelen még valaki feltűnik a színen. Ronald ront be az épületbe, maga után vaslánccal elreteszeli az bank ajtaját, majd géppisztolyával a plafonba lő és közli, ez nem bankrablás. :)))

Deanék nem kezdenek örömujjongásba újdonsült haverjuk láttán, de azért igyekeznek menteni a menthetőt, és meggyőzni Ronaldot, hogy tegye le a fegyvert. A srác totál ki van akadva Samre, vele nem hajlandó beszélni, de szerencsére Dean elég meggyőzően adja elő a hiszünk neked dumát. Ronald persze senkit nem akar bántani, csak úgy döntött, hogy ha a rendőrök nem tesznek semmit, akkor majd ő kezébe veszi az ügyet, és elintézi barátja gyilkosát. Mivel addig nem tudják elkapni az alakváltót, amíg Ronald sakkban tartja őket, Dean úgy dönt, bevonja őt is a vadászatba: közli vele, akit keres, az a fiókvezető, látták a kamerán a lézerszemét (hehe). És mielőbb meg kell keresni, mert félő, hamarosan átalakul.

Így hát Dean a páncélterembe zárja a túszokat, ő maga pedig Ronalddal tart hogy felkutassák a szörnyet. Ronald baromira örül magának, hogy ezek szerint mégsem őrült, de sajnos hamar elszáll a jókedve, amikor elvágódik az alakváltó levedlett, nyálkás, undorító bőrén. Ezt cseszhetik, most már fogalmuk sincs, kit kell keresniük. Azért Dean felvilágosítja a mi kis új vadászunkat, hogy nem egy droidot kell megtalálniuk, hanem egy többé-kevésbé emberi lényt, aki úgy változtatgatja alakját, ahogy kedve tartja. És még csak meg sem kell ölnie hozzá a lemásolt személyt. És hiába is lobogtatja a hatalmas géppisztolyát, a lénynek csak az ezüst árt. Mint például egy ezüst levélnyitó kés, milyen jó hogy ez minden bankigazgató asztalán megtalálható, most már fegyverünk is van.

Miközben bent gyanútanul vadászgatnak, odakint egyre több rendőr veszi körül az épületet, sőt kommandósok is érkeznek. Mert hogy Ronald sikeresen kizárta a biztonsági őrt, aki nyilván rögtön erősítést kért. A kiérkező rendőrfőnök első dolga pedig nem más, mint lekapcsolni az áramot – ami nélkül persze a kamerák sem működnek, tehát az utolsó remény is elszállt, hogy kiderítsék, kinek a bőrébe bújt az alakváltót.

Eközben a széfbe zárva Sam egy szőke liba lelkendezését hallgatja a hős megmentőjükről, Deanről, aki olyan bátran farkasszemet nézett a fegyverrel. Mikor Dean kinyitja az ajtót, a csaj majdhogynem a nyakába ugrik, de gyorsan arcára fagy a mosoly, amikor észreveszi, a jófiúnál is fegyver van, sőt, további túszokat ejtett.

Ideje összeülni a családi kupaktanácsnak. Dean elmondja Sammynek a tényállást, aki persze azon parázik, hogy ha el is kapják az alakváltót, utána hogy fognak kijutni a bankból, főleg hogy bátyja a st. louisi eset óta a top körözött bűnözők listáján vigyorog. Dean nem tud egyszerre két problémán agyalni, úgyhogy először is lezárná az ügyet, majd utána tervezik meg a szökést. Ő elindul átfésülni az épületet, Sammy pedig addig is felügyelheti a túszokat és a kissé kelekótya túszejtőt, hogy nehogy kárt tegyen valakiben – vagy mondjuk magában.

A rendőrség sem tétlenkedik, felhívják a bankot, hogy megkérdezzék Ront, mik a követelései. Ronnak persze nincsenek követelései, és kikéri magának hogy ő bankrabló volna. A helyzetet súlyosbítja, hogy az egyik túsznak infarktusa kezd lenni – persze lehet, hogy ez is csak az alakváltó trükkje, hogy kijusson a szorult helyzetből. Úgyhogy senki nem megy sehová, Sam berendel a zsaruktól egy orvost. A páncéltermes eseményekkel párhuzamosan Deannek francsetudjahogy, szemet szúr az álmennyezeten egy csálén álló elem, úgyhogy megböködi, és ki is zuhan a plafonból egy hulla. Mit ad isten, az a fickó az, aki éppen próbálja meggyőzni Saméket, hogy a beteget ki kell vinni az épületből. De legalább már tudjuk, kit kell leszúrni a levélnyitóval.

Vissza is tiplizik a páncélhoz, hogy közölje öccsével a jó hírt. Sam gyorsan átveszi a beteget az alakváltótól, hogy majd ő mégiscsak kiviszi, a gonosz lényt pedig Dean gondjaira bízza. De az alakváltó sem hülye, rájön, hogy lebukott, úgyhogy ahelyett hogy hagyná magát leszúrni, gyorsan kiüti Deant és rohanni kezd. Ronald meg utána. A szerencsétlen hülye megáll a bankfiók közepén, a helikopterek fényének árjában, így a már készenlétben álló mesterlövészek egy fél pillanat alatt kilövik a szíve kellős közepét. Isten veled, Ronald Resnick.

Egy pillanatra mindenkiben megáll az ütő, Dean még sírva is fakadna, de nincs idő az érzelgésre. Sam átveszi az irányítást, az alakváltó nyomába ered, míg Dean kikíséri a beteg fickót a bankból – és ezen a ponton elérkeztünk a nyitó képsorhoz.

A rendőrök egy szót sem értenek abból, mi folyik itt, miért vette át az egyik túsz a „bankrabló” szerepét, és egyáltalán nem örülnek, hogy az FBI is kiszállt a helyszínre. Régi barátunk, Victor Hendrickson különleges ügynök veszi át az ügyet (aki így belegondolva nem is régi barátunk, hiszen most jelenik meg először a sorozatban, de mivel a második évad közepén kezdtem el hogyvoltozni, és azóta már másfél újabb évad is a fejemben van, fogalmam sincs, ki hol focizik, elnézést). Na szóval Hendrickson ügynök az ő nyers modorában közli a hadnaggyal, hogy felőle akár elmehet fánkot zabálni, de a bankban egy szörny van és ő most el fogja kapni, ha fene fenét eszik is.

Persze nem az alakváltóra gondol, hanem Deanre, és ezt igyekszik is tudtára adni: személyesen telefonál a bankba, és közli Deannel, hogy mindent tud róla, Samről, a gyilkosságokról meg a sírgyalázásokról, sőt, még Apáról is, ezért egy órát kapnak, hogy kijöjjenek maguktól, különben ő megy be értük, és az sem érdekli, ha a srácok hullazsákban hagyják el a bankot. Na, most van nagy szar.

Főleg, hogy Hendrickson kamuzott, és a behatolást máris megkezdik. Ráadásul az alakváltó mindeközben ismét alakot váltott, úgyhogy Sam még mindig csak keresgél, hogy ki lehet az. De végre talál egy hullát: a lelkes csajét, aki korábban úgy odavolt a hősnek hitt Deanért. Ezért aztán kirángatják a széfből, és mielőtt ledöfnék, szembesítik a saját hullájával, ez elég morbid. A csaj erre sikítófrászt kap és elájul. Na most akkor mi? Van egy hullánk és egy ájult alakváltónk? Ez nem igazán stimmel. Vadászaink totál értetlenül állnak és azon hezitálnak, melyik testet szúrják le, amikor a kommandósok berepülnek az ablakon. Ez a kis közjáték egy pillanatra eltereli a figyelmüket, és észre sem veszik, hogy a hulla lány hirtelen életre kel. Okos egy alakváltó ez.

Jöhet a heti közelharc. Az alakváltó megint leüti Deant, menekülni kezd, Dean utána, Sam pátyolgatja az időközben felocsúdó igazi lányt, kommandósok lopakodnak az épületben, jajj mi lesz itt. Dean az alagsorban elkapja az alakváltót, tovább küzdenek, a kommandósok elkapják Sammyt, ők is küzdenek. De egyet se féljetek kedves tévénéző gyerekek, a Winchester fiúkat kemény fából faragták: Sam fél kézzel lenyomja a két SWAT kommandóst, Dean pedig kemény pofonok után, de végül leszúrja a gonosz alakváltót. A bökkenő csak az, hogy a háta mögött egy kommandós áll. Na most mi lesz.

Valami lett, mert a rendőrök átfésülték az egész épületet, de a Winchesteréket sehol sem lelik. Ellenben egy takarítószekrényben rátalálnak két kiütött, megkötözött és levetkőztetett társukra. Hát ez nagyszerű, egy SWAT osztaggal a sarkában Sammy fél kézzel lenyomott két kommandóst, leszedte az ájult katonák ruháit, tehetetlen testüket megkötözte és elrejtette őket, ő maga beöltözött kommandósnak, a másik felszerelést a hóna alá csapta, megkereste Deant, aki szintén gyorsan magára kapta a teljes menetfelszerelést, így végül a sok feketeruhás-símaszkos ember között észrevétlenül megléptek. Victor Hendrickson különleges ügynök fejben elmorzsol egy baszdmeget és elszánt arcot vág. A fogócska ezennel elkezdődött.

Oh mamma I'm in fear for my life from the long arm of the law /Lawman has put an end to my running and I'm so far from my home…

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bejgli 2009.03.20. 08:42:44

Jaj, de jó, hogy megírtad, már alig vártam! :) Nem véletlenül lettek Winchesterék a legjobbak, hiszen a válogatottan f@sza kommandósokat is lenyomják, még ha egyesével kell is harcba menniük a keményfiúk ellen :)

zsinacity (törölt) 2009.04.06. 21:13:05

Sziasztok,

No végére értem a blog Odaát sorozatrészeinek olvasásában. :)
Előrébb tartotok, mint a jelenlegi viasat, így az iránt érdeklődnék, hogy milyen gyakorisággal teszitek fel az epizód összefoglaló posztokat?

Deana W. 2009.04.15. 21:29:52

sziasztok,

húha, most vettem észre, hogy az utolsó részt - mármint amivel körbe érek az első két évadon - elfelejtettem megírni! bakker, elnézést, hétvégén pótlom :)

egyébként elvileg heti rendszerességgel hogyvoltolok, de ez az utóbbi időben inkább kéthetenként sikerült :(

megbeszélem Sixxel, hogy mi legyen a harmadik évaddal. vajon behozzák valaha a magyar adók?

Desperatefan14 2009.04.15. 23:51:42

Én nagyon örülnék ha megírnád a 3.évadot is. Én egyébként nem vagyok töltögetős, de a 3.évadra már nem tudtam tovább várni... Ugyanígy vagyok a 2.évad DVDjével is... Reméltem már szeptemberben meglesz... Ehhez képest itt vagyunk április közepén. Olyan, mint esőre várni aszályban...

Bejgli 2009.04.17. 16:32:18

@Deana W.: ebben a tempóban valószínűtlen... :( de úgy tűnik, sokan örülünk neki, ha megírod, azt ertéel meg kapjabe

zsinacity (törölt) 2009.04.20. 12:00:59

@Deana W.:
Wow, nagyon örülnék, ha megírnátok a 3. évadot is, és alig várom a pótlást! :))

Bejgli 2009.05.16. 16:40:31

@Deana W.: Szia! Szívedre ne vedd, pláne sürgetésnek ne de lesz az uccsó hogyvolt valamikor? :) mindig reménykedek... :)

Desperatefan14 2009.05.16. 23:16:07

Nekem is éppen ma jutott eszembe. Jó lenne ha teljes lenne a munkád:) persze én sem sürgetni akarlak.

kekhalal21 2009.07.18. 11:32:31

Mikór kerül fel az új rész?

kekhalal21 2009.11.12. 19:59:58

Figyelem aki még ide néz az oldalra akkor érdemes mert neki által folytatni az Odaát sorozat azaz 2x13 rész fel került úgy Odaát folytatása ha meg jelenik az oldalon várom a véleményeteket minden képen.
süti beállítások módosítása