Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A Klónok Háborúja 1x05 - Rookies

2009. március 16. 16:00 - GeBali

Most, hogy végére értünk a három részt felölelő Malevolence-sagának, kicsit más vizekre evezhetünk: a mai rész főszereplői a klónok. Az alaphelyzet az, hogy a harcok továbbra sem csitulnak, a Köztársaságnak ezért egyre több és több harcost kell kiállítani, ami meg azért probléma, mert így sok zöldfülű kerül azonnal a mélyvízbe. Heti klónjaink épp egy peremvidéki bázist (Ryshi-rendszer) felügyelnek, ami épp annyira fontos mint amennyire unalmas, ezért válogatott mókákkal töltik az időt: szkanderoznak, holorádiót hallgatnak, és néha kinéznek az ablakon, hogy miújság. Épp egymást túllicitálva kezdenek regélni arról, hogy mennyire dögunalom hely már ez, de befut az őrmester, és közli velük a szitut: ha a helyőrség elbukik, a szeparatisták díszmenetben mehetnek a Kaminóra, és akkor oda a klóngyár. Ja, és nemsokára ellenőrző hajó érkezik, hogy ellenőrizzen (végülis mi másért jöhetne).

Jóval arrébb Obi-wan számon kéri Anakint, hogy miért nem alszik, a válasz: mert még nincs meg Grevious. Ha meg lesz, majd pihen. Hát igen, Anakin a Köztársaság hőse, ennyit el is várunk tőle. A hősies pátoszban úszó jelenetet Cody bejelentkezése zavarja meg, aki jelenti, hogy az ellenőrzések rendben haladnak, a kövi a ryshii állomás lesz, majd szól, ha odaér. Cody kilép. Közben a bázison helyzet van, kapnak a nyakukban némi meteorzáport, csak hogy ne unatkozzanak. Ezzel nincs is semmiféle gond, a pajzsok elhárítják az űrkavicsokat, de az egyik meteor nem meteor, hanem droid landolóegység (mellesleg tiszta HL2-űrkabin, már csak a headcraberek hiányoztak belőle)! Na most van gáz, fiúk.

Ráadásul ezek a robotok már nem a standard golyófogó egyedek, hanem speciális kommandós droidok, és hamar elvágnak egy-két fontos vezetéket, mint például a jeladót. A klónok persze felveszik velük a harcot, bár tök esélytelenek, úgyhogy inkább csak megpróbálják feltartani őket, amíg bátran elfutnak, mint anno Sir Robin. A droidok kiörömködik magukat, majd értesítik Grievoust a helyzetről, úgyis rég hallott már jó híreket, az meg csak hal a tortán, hogy régi barátunk, Ventress is bejelentkezik, hogy ő készen áll Kaminó ostromára, a bolygón mindent előkészített.

Cody már közel jár a Ryshihez, ezért leszállási engedélyt kérne, de az állomás nem akar bejelentkezni, ami a továbbra is sugárzott tiszta jel ellenére sem jelent jót. Végül a droidok megoldják a helyzetet: az egyik eltorzítja a hangját olyan igazi klónosra, és a fejébe nyom egy klón sisakot, úgy válaszol. Cody nem fog gyanút annak ellenére sem, hogy a párbeszéd közte és az ál-klón között több sebből is vérzik: a klón-droid szegényes szókincse minden elemét latba vetve bizonygatja, hogy neeeem, nem kell nekik ellenőrzés, köszönik szépen, aztán képes úgy nyugtázni a kiadott parancsot, hogy vettem-vettem.

Lassan a maradék négy klón kijut a bázisról a hátsó bejáratot használva, de őrmester nélkül (akit a szemét droidok öltek meg) elég tanácstalanok. Főleg miután az egyiket megeszi egy óriásangolna, ami annyira óriás, hogy csak na, és klónokkal táplálkozik. Hát ezért mondták nekik, hogy nem menjenek ki az állomásról. Aztán felfedezik, hogy Cody parancsnok épp most landol, és sétál bele a csapdába, de nem tudnak jelezni neki a komlinken, ezért rakétát lőnek fel. Cody-nak és Rexnek (szintén klón-tiszt) persze már így is nagyon gyanús a dolog: a landolóplatform túl elhagyatott, és a klón, aki jön üdvözölni, és egyben meggyőzni őket, hogy nem kéne tovább menni, pont úgy viselkedik, ahogy egy élőlény soha. Robot.

Rex nem viccel, azonnal fejbe is lövi szerencsétlent, de a kibontakozó tűzpárbajban körbeveszik őket, meg hődetonátorokat hajigálnak rájuk, szóval jobbnak látják lelépni, pontosabban leereszkedni a völgybe, ahonnan a jelzőrakétát lőtték ki a túlélők. Hamar össze is fut a két brigád, de az örömteli találkozást megzavarja az óriásangolna, ami megint éhes, vagy mi, de ezúttal Rex gyorsan kapcsol, és kilövi a bestia szemét, ami erre halállal reagál. A gyors bemutatkozás után pedig elhatározzák, hogy zöldfülűség ide, esélytelenség oda, visszafoglalják a bázist.

A jedik a flotta élén nem igazán törődnek a dologgal, hogy Cody nem jelentkezett még be, biztos Anakintól tanulta a szabályok áthágását, különben is van nekik fontosabb dolguk, mondjuk Grievous megtalálása. A klónok a Ryshin rendíthetetlenül másznak és másznak, és közben Rex remek tervet talál ki: úgy tesz, mintha ő egy klónnak öltözött droid lenne, és így próbálja átverni a droidokat, hogy kinyissák az ajtót. De azok gyanakodnak, és arra kérik Rexet, hogy vegye le a sisakját, amit klón barátunk úgy old meg, hogy leguggol, és feltart egy letépett drodifejet (amin persze nem látszik, hogy letépett, csak az, hogy droidfej). Így már meg vannak győzve, nyílik is az ajtó, és a klónok szépen mindenkit lelőnek, majd a bázist is visszafoglalják, ami során két fontos dolgot tudunk meg: az egyik az, hogy ezek a kommandósdroidok fémkarddal (!) is fel vannak szerelve, a másik meg, hogy nem félnek használni.

Mielőtt azonban spontán örömünnepbe kezdenének, Grievous (a biztonság kedvéért) újabb zászlóaljat küld a bázisra. Ami nem jó hír, ez így már túl sok, és a jeladó sem működik, nincs más választás, Rex szerint fel kell robbantani az állomást, hogy abbamaradjon a tiszta jel, és a Köztársaság értesüljön róla, hogy valami nincs rendben a bolygón. Szóval a csata beindult, de a klónok egyre hátrébb szorulnak, ami végülis nem gond, a folyékony tibanagáztartályokat már összekötözték a detonátorral, ami azonban nem működik. Nem gond, Hevy pik-pak megjavítja, a többiek menjenek csak, mi meg már sejtjük, mi lesz ennek a vége. Legalább hősiesen akar meghalni, úgyhogy a forgótáras lézerágyúval lelő még egy tucat robotot, majd miután halálos lövést kap, megnyomja a nagy piros gombot, és bumm.

A köztársasági flotta azonnal észleli, hogy nincs jel, és épp időben rajtaüt Grievous-ön, akinek muszáj menekülőre fognia, és ha már ott van a köztársasági flotta, kimenekítik a túlélőket. Végül mind a három klón érdemrendet kap, és Rex behívja őket a legjobb ötszáz embere közé, ami azért nem semmi.

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.03.16. 17:20:17

"behívja őket a legjobb ötszáz embere közé"
Szinkronnal vagy eredetiben nézed? Azért kérdem, mert nem emlékszem a magyarban, hogy fordították, de nem a legjobb ötszáz emberről beszél, hanem az 501-es légióról, akik többen vannak 500 főnél. Vader az ő élükön ostromolja meg később a Jedi templomot és azután is az ő kis saját bejáratú csapata lesz.
Az már csak mellékes, hogy nem hívja be őket, csak példaként említi őket, hogy az 501-esben is ilyen emberekre van szüksége. No offense.

GeBali 2009.03.16. 17:30:41

tényleg, az 501-es légió... hát kicsit már fáradtan írtam, bocsi :) De szerintem ezzel azt akarta mondani, hogy szívesen látná őket az 501-esek között.

Sixy 2009.03.17. 22:03:37

Az a fémkard, az szerintem vibrosword, azok kicsit azért bonyolultabbak holmi középkori kardoknál. : ) Egyébként szinkronnal is lehet ezt nézni? Hol?

Llew 2009.03.18. 08:31:33

A magyar Cartoon Network-ön tudtommal péntek este, a RTL Klubbon meg vasárnap reggel.
süti beállítások módosítása