Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x14 - Click

2009. március 16. 15:00 - Sonrisa

Emlékeztető jelenetek, Mick egy ideig megtapasztalhatta a halandóság annyira vágyott érzését, de mindez már a múlté. Napsütés, szürke BMW, amit egy fiatal csitri vezet, az anyósülésen Mick retteg („Nem tudsz meghalni” – ismételgeti magában), paparazzók üldözik őket. A lány rutinos, filmekből tanult trükkel lerázza őket – egy időre. Étterem terasza, Ben és Beth kedélyesen iszogat, az ügyész továbbra is csak egy alja-szenny-bulvárlapnak titulálja a BW-t, ahol a minőségi tájékoztatást még hírből sem ismerik. Ben éppen azt kezdené pedzegetni, hogy vajon a múltkori alkalomnál Mick hogy a rákban tudta megmenteni őket Joseffel, mikor az emlegetett leparkol az étterem mellett a kocsival. Beth nem kicsit van elképedve, amint meglátja, hogy a magánnyomozó száll ki az ezüst csodából, az éppen aktuális sztárocska, Tierney Taylor kíséretében.

Mick rádöbbent, nem szabad, hogy a vámpír mivolta határozza meg. Ezért is vállalta el ezt a munkát. Tény, elég nagy sebességbe kapcsolt, villanó fények követik minden lépését. Mick nem igazán tudta még megszokni ezt a nagy felhajtást maga körül, de Tierney már észre sem veszi. Valamiért mindent tudnak, nem ér semmit a leadott hamis napirend. Ki a tégla? A lány pasija, Scott valami kis zenész, új albuma fog megjelenni, talán ő akarja a hírverést. Felbukkan Jason, a rendező, az ő filmjében játszik a lány. Mick feladata, hogy meggyőződjön arról, hogy a lányt a legmegfelelőbb emberek veszik körül. Beth elereszt egy féltékeny pillantást vámpírunk felé, majd zavartan mosolyog, és kilátásba helyeződik a következő randi is. Főcím.

Josef kissé aggódik Mick hirtelen jött népszerűsége miatt, most már ő is a hírportálok címlapján szerepel. Ám ahelyett, hogy Josef visszavonulót fújna, biztatja barátját. Tierney az ő Jean Harlowja. Nemcsak Mick, mi is meglepődünk, hogy Josef az 1930-as évek egyik legnagyobb szexszimbólumának ágyában hentergett. 1 perc néma tiszteletadás. Vágás, BW-nál bemutatkozik az új főnök, aki új irányvonalat vázol fel: legyen még „leprább” az oldal. Legyenek szaftos hírek, bombaként robbanó pletykák, és azt sem baj, ha csak a tizede igaz annak, amit leírtak. Az oknyomozás kora lejárt. Kap valaki egy fülest, kicsit kiszínezi és készen is van a hír. Beth nincs elragadtatva a változástól, főleg mikor azt a feladatot kapja, hogy Micken keresztül szerezzen infókat Tierneyról és filmjéről.

Vakuk villogása közepette érkezünk a kikötőbe, a Lusitaniához, az esti parti színhelyére. Mickben felrémlenek az emlékek, amikor még a hadseregben szolgált. Ott járt a híres Poszeidón-katasztrófánál, Gene Hackman karakterét talán róla formázták. (vicces, ahogyan az alkotók egybeszövik a XX. század emblematikus eseményeit vámpírjaink életével.) Mick személyes összetűzésbe kerül az egyik fotóssal, Dean Fosterrel. Neki Tierney a mániája, csak vele foglalkozik, de neki ő csak munka, amivel elég jól keres.

Beth is ott van a partin, örömmel veszi tudomásul Mick jelenlétét, így nem kell tovább hallgatnia a rémunalmas blabla-t asztaltársaitól. A fedélzeten, elvonultan beszélgetnek, háttérben Tierney szórakozik a barátaival. Mick nem igazán romantikázott azóta, mióta vámpírrá vált. Mielőtt elcsattana a csók, Tierneyt halljuk, amint éppen összeveszik a barátjával. Annyi a meghitt pillanatnak.

A pultnál folytatódik a társalgás, mikor MSJ vízcsobbanásra lesz figyelmes a szuperhallásával. Mindenki rohan a korláthoz, a sztárocska holtteste lebeg a víz felszínén, Mick gondolkodás nélkül veti magát a mélybe. A parton a mentők már csak azt állapítják meg, hogy a lány valószínűleg részeg volt, és ezért esett le/ki hajóról/ból. Megjelennek a hiénák, akiknek minden csak üzlet, ilyenkor nincs méltóság a halálban, az utolsó lélegzetedet is eladják, harcolnak afelett, amit hátrahagytál (ahogyan Robbie Williams is megénekelte ezt az Advertising Space c. számában).

Mick saját magát hibáztatja ügyfele haláláért, valami felett biztosan elsiklott, ezért nem szúrta ki a gyilkost. A lány szobájában meg is találja a gyilkos fegyvert, egy rozsdás vasmacskát, amit csak dekorként használtak. Ezidáig. De ez még kevés az üdvösséghez. Ben is megjelenik, meglepődik azon, amikor Beth közli vele az eddigi tényeket. BW-nél az új főnök már éppen azon csámcsog, hogy melyik lehetne a legblikkesebb főcím, erre a riporter kijelenti, addig nem hozza le a sztorit, amíg nincsen több bizonyíték. A főnök a Deantől kapott közeli képeket kívánja mellékelni a rövidhír mellé.

Hullaház, Guillermo is megerősíti mindazt, amire Mick már a hajón rájött. Beth is befut, kezében a fotókkal, ezekhez a közeliekhez Deannek ott kellett lenni az eset történetkor. Talán ő gyilkos? Beth következő útja a rendezőhöz vezet, Mick is vele tart. Azzal azonban nem számoltak, hogy amint Mick kiteszi a lábát az utcára, fotósok hada jelenik meg. Ő most már a halott Tierney barátja. St.John vámpírüzem-módra kapcsol, felugrik az egyik tetőre, ahol váratlanul 2 srác bukkan fel fényképezőgéppel. Ők is vámpírok, Mick az Elveszett fiúknak titulálja őket (örvendetes, hogy ismeri a Joel. Schumacher-klasszikust). Sajnos nem tudnak segíteni, most már Mick is egy árucikk lett. Annyit azért elárulnak, hogy Dean híres arról, hogy kizárólag Tierneyt fotózta, így a halála biztosan letaglózta.

A film forgatásán már a kezdetektől fogva átok ül, s mivel nincs főszereplő, nincsen film se. Mick ezalatt a fiúbarátot, Scottot hallgatja ki. Aki állítása szerint tökéletes kapcsolatban élt a lánnyal, nem használta ki, bár igaz, voltak néha összezördüléseik. De kiknek nincsenek? Este, a ház előtt vár Mick Bethre, remélve, hogy a fotósok ezúttal nem követték őket. Tévedtek. A kocsi gondolkodás nélkül gázolja el magánnyomozónkat, még szerencse, hogy vámpír, meg se kottyan neki ez az egész. Csak ugye a dologról fotók készülnek Dean jóvoltából, ahogyan ő felkel a földről és lazán, karcolás nélkül továbbsétál. Ajjaj.

Lakás, hangulat, minden ami kell. Beth még mindig meg van rémülve, hiszen Micknek éppen csak sikerült félrelöknie őt a közeledő kocsi elől. Nem egyértelmű, pontosan melyiküket is próbálták meg megölni. Scottot ki lehet zárni, egyetlen bűne, hogy egy emós bandában játszik. Talán Dean vagy a stúdió lehet a háttérben. Beth indulóban van hazafelé, mire Mick közli, hogy ki van zárva, itt tölti az éjszakát, a saját biztonsága érdekében. De tényleg csak azért. Másnap Logan kicsit kutakodik Tireney kiadásai között, s találnak egy nagyobb összeget kiállítva Dean nevére. S van még egy összeg is, amit a személyi tanácsadó állít ki magának havonta. Érdekes.

Beth megpróbálja Talbotnak vázolni a tegnap estét, de konkrétum lévén ebből nem lehet ügyet fabrikálni. Kiderült, hogy a titkos kis összeg Tierney anyjának a gyógykezelésére kellett. Az apuka mindig részeg volt, verte a családot, egy nap azonban anyuka visszaütött, s azzal a lendülettel meg is ölte. A börtönben idegronccsá vált, folyamatos ápolást igényel. Tierney nevet változtatott, de titokban továbbra is segítette édesanyját. Mick megelégszik a válasszal, mindez titokban is fog maradni. Dean erre jött rá, s azért kapta a zsíros csekkeket havonta. A hallgatásáért. Micsoda féreg. Kiderül még, nem a stúdió állította le a filmet, hanem a rendező. Nocsak.

Beth rejtélyes e-mailt kap Deantől, mellékletként a képek az esti balesetről. Mick közel van ahhoz, hogy leleplezzék. Kétszeres ajjaj. Éjszaka a riporter és a magánnyomozó a stúdióban sétálgat. A rendező már a film elkészülte előtt elköltötte a büdzsé nagy részét, így neki érdekében állhatott a lány kiiktatása. Válasz helyett a filmes csóka futásnak ered, ez egyenlő a beismeréssel, ő tehát a gyilkos. Jobban félt a stúdiók haragjától, mint a gyilkosság gondolatától. Mick gyorsan elkapja, ügy lezárva.

Mick tudomásul veszi, számára véget ért a 15 perc hírnév. Beth tapintatosan arról kérdezi, mi történik akkor, ha egy vámpír lelepleznek. A válasz egyszerű: eltünteti a nyomokat maga után, elköltözik, nevet változtat, új életet kezd. Ennek fényében Beth titokban felkeresi Josefet, segítsen megoldani a problémát, nem akarja ugyanis, hogy Micknek el kelljen tűnnie. A digitális forradalom az oka mindennek, a képeken már nem mosódik el a vámpír képe, mint a régi ezüst-korszakban. (Greta Garbo egyébként Josef miatt élt visszavonultan élete hátralévő részében) Vágás, étterem, Mick és Beth esti randija. Josef segít, felkéri az elveszett fiúkat, akik maguk intézik el Deant. Zárójelenetként Beth utolsó bejelentkezése riporterként, az ügyész pedig elteszi a már látott fotókat MSJ aktájába. Háromszoros ajjaj.

Végére a két – a szokásos – bónuszkép:

Címkék: moonlight
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása