Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A Klónok Háborúja 1x04 - Destroy Malevolence

2009. március 10. 09:00 - GeBali

Aki mostanáig álmatlanul forgolódott az ágyában, hogy vajon mi lett a drága Malevolence nevű rombolóval, most békére találhat, ha végigolvassa a postot, vagy megnézi a részt (amit egyébként is érdemes megtekinteni, hisz a készítők a droid-humor legalsó bugyraiig ástak le). Ugye ott hagytuk abba, hogy Grievous elég morcos, ami nem is csoda, hisz Anakinék eltették láb alól a rettegett romboló elsődleges fegyvereit, az ionágyúkat. A droidtábornok menekülőre fogja, de a Jedik nem hagyják annyiban, és üldözőbe veszik a hajót, ami már elvesztette a hiperhajtóművet, a stabilizátorokat, az elsődleges pajzsot, de még így is túl masszív, nem lehet olyan egyszerűen szétlőni. Kenobi szerint egyedül nem boldogulnak, erősítésre lenne szükség, de nincs a közelben szabad flotta, maguktól kell boldogulni. Szerencséjükre a normál hajtómű is felmondja a szolgálatot, most már tényleg nagy szerencsére lenne szükség, hogy a szeparatisták jól jöjjenek ki a dologból.

És a szerencse már érkezik is: Dooku odaszól Grievousnak, hogy egy fontos galaktikus szenátor közeledik a csatatér felé, ha őt sikerülne foglyul ejteni, kicsikarhatnának némi tűzszünetet Kenobiékból. A tábornok először nem akar belemenni a tervbe (droid-büszkeség), aztán mégis. Rögvest az is kiderül, hogy ki az a szenátor, aki annyira fontos, hát persze, hogy Padmé Amidala, aki a hiperűr koordinátáit épp Palpatintól kapta, tehát tuti biztonságos. Az apró naboo-i cirkálón utazik C-3PO, akit először tisztelhetünk a sorozat történetében, bár őszintén szólva nekem nem hiányzott. És itt már aranyszínű. Szóval Padmé és az Aranyember nagyot koppan, mikor a hiperűrből kilépve szembe találják magukat a Malevolence-szel.

Padmé tulajdonképpen hamar vágja, hogy valami nincs rendben, és meg is próbál a köztársasági flotta felé orientálódni, mérsékelt sikerrel: vonósugárral bevontatják őket a Malevolence hangárjába. Azért még tudja értesíteni Anakinékat, hogy hahó itt van, de folytassák nyugodtan a támadást, az ő élete mit sem számít… ez persze úgyse hat semmit. A támadás leáll, egy-null a Sitheknek. A droidok kihasználva a pillanatnyi tűzszünetet azonnal neki kezdenek a javításnak, Grievous pedig személyesen megy le a hangárba Amidala-ért. Sugárvasúton. Ami bemondja az állomásokat, és azt is, hogy vigyázzanak a résnél. Eszem megáll.

Persze Padmét sem ejtették a feje lágyára, túlterheli a naboo-i cirkáló motorját, és fedezékből nézi a tűzijátékot. Grievous mit sem sejtve felcaplat a hajóra, de gyorsan kapcsol, és ugyan rárobban az egész hóbelevanc, valahogy kikecmereg a roncsok közül, és elég morcos. Anakin közben elhatározza, hogy nem fog csak ülni, és nézni a fogytán lévő vizét, hanem egymaga megmenti Padmét. Obi-wan úgy látja a legjobbnak, ha vele megy, de azért a kérdéseivel csöndesen alázza volt tanítványát, akinek mellesleg a terve a következő: a szenzorok sérültek, senkinek nem fog feltűnni, ha egy apró vadásszal az egyik vészzsilipen landolnak. Padmé ezalatt nagyon oson, majd talál egy sérült kom-panelt, és az a halva született ötlete támad, hogy megjavítja, és úgy üzen a köztársasági flottának. A terv természetesen nem jön be, ráadásul Grievous is épp arra jár, ezért gyorsan elbújnak az egyik sérült oldalfalba. Grievousnek gyanús a kom-panel, de nincs ideje ilyen bugyutaságokra, inkább elcsörtet jelentést tenni Dookunak.

 

Anakin és Obi-wan sikeresen landol az egyik légzsilipen, és gyorsan végeznek is két doriddal, akik észrevették őket. Elindulnak megkeresni Padmét, Artunak pedig kiadják a szokásos parancsot: maradj itt! Padmé közben mégis helyrepofozta a kom-panelt, és sikerült elérnie Anakint és a flottát is. Némi fölösleges mellébeszélés után randit beszélnek meg a hajó közepén, ahol állítólag egy nagyobb nyílt térség van. Hát ez tény, bár kicsit alábecsülték, a „nagyobb nyílt térség” ugyanis egy több négyzetkilométernyi (nincs rá jobb szó) mágnesvasúti csomópont. Ez csak a kisebbik baj, a nagyobb, hogy Anakinék az egyik oldalon, Amidalaék pedig a másikon vannak, jó móka lesz összehozni a brigádot. A következő pár percben lőnek és ugrálnak sokat, úgyhogy ugorjunk is.

Ott járunk, hogy Anakin és Padmé együtt van, Obi-wan C3-PO-t hajkurássza, és mellesleg megpróbálja végleg működésképtelenné tenni a hiperhajtóművet. Az Aranyemberrel nincs is probléma, Artu gondoskodik róla, a hajtómű kérdése azonban már nagyobb gond, ugyanis Grievous elkapja Kenobi üzenetét, és már díszkísérettel várja a Jedit. Szuper Harci Droidok, Romboló Droidok és Golyófogó Droidok, van itt minden, mint Bécsben. A Jedi eszén persze nem lehet ilyen egyszerűen túljárni, aprófát csinál a droidokból, de a hiperhajtóműre már nincs idő, arról majd Anakinék gondoskodnak. Skywalker könnyedén szétszedi az összes hídon tartózkodó droidot, és gyorsan lelépnek, mielőtt Grievous visszatér. De előtte eltakarítják a szemetet.

 

Grievous utoléri Kenobit, és a mágnesvasúton egy rövid, de annál látványosabb kardpárbaj után a Jedi lehagyja üldözőjét. Végül összeáll a nagy csapat, és az egész bagázs elhúz a Malevolence-ről, Grievous pedig nagyon nem akar lemondani a túszáról, úgyhogy vadászba pattan és a nyomukba ered. Anakin rápirít Padméra, hogy tegye magát hasznossá, és próbáljon meg néhány droid vadászt kilőni a fedélzeti ágyúval, amivel egész jól boldogul. Közben a droidok jelentik Grievousnek, hogy a hiperhajtóművet sikerült megjavítani, lehet-e ugrani? Lehet. Azonban nem minden a tervek szerint alakul, a navicomputer hiperugrás helyett a közeli holdnak irányítja a Malevolencet, na most van baj. A drodiok nem igazán értik a helyzetet, de mi tudjuk, hogy Anakin babrált a hídon, és valahogy Grievous is érzi a büdöset, le is kapcsolja a helyzet felől érdeklődő Dookut, és elvitorlázik a naplementébe (vagy valami hasonló). A Malevolence belezuhan a holdba, mindenki boldog.

 

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.03.10. 20:21:05

Van vele egy Árányember, valami külföldi!:DDD
A droidhumor, hát az kész. Mekkora fémarcok:D

Amúgy a SW-t CN-en nézed vagy a retekklubon? Mert mintha 1-2 hete láttam volna ezt a részt az utóbbi csatornán.

GeBali 2009.03.10. 21:48:06

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: az rtl-en kezdtem nézni 8mert az adta hamarabb), de most már a hogyvolt meg a lustaságom miatt (ki bírja követni, mikor adják?!) az internetről szerzem be.
Am innen is szeretnék gratulálni a Retekklubnak, a Klónok Háborúját egy másfélórás időintervallumban teljesen random kezdéssel adják... Azóta nem is nézem náluk, lásd előző bekezdés.

Onix Titan 2009.03.11. 00:21:59

Jó kis hogyvolt. Árányember.
"A Malevolence belezuhan a holdba."
Hát, konkrétan hiperűrsebességgel próbál meg átmenni rajta, csodálom, h nem esett szét a hold (einstein ugye).
süti beállítások módosítása