Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x13 – Fated to Pretend

2009. március 09. 15:00 - Sonrisa

Szinte az összes részből kapunk jelenetet, fontos momentumokat, képben legyen mindenki, majd Shannon Noll – Shine című számára jópofa összevágással nyitunk. Mick rise and shine, élvezi az emberi lét minden pillanatát. Ágybanalvás, kávé, száguldás egy nyitott sportkocsival, koleszterindús hotdog, napfürdő a stégen. Majd séta a tengerparton, és egy piknik Bethtel a déli napfényben. Mick boldog, jól áll neki a halandóság. A hatás időtartamát azonban nem lehet tudni, talán 6 hónap, ezért St. John egyetlen egy pillanatot sem akar tétlenül eltölteni. Beth bűnbánóan bocsánatot kér Micktől, már nem hibáztatja Josh haláláért. Nem mellesleg belátta, oltári baromság volt azt kérnie tőle, hogy változtassa vámpírrá. A „soha át nem adott jegygyűrűt” Beth már nem viseli, az a temetésen volt rajta utoljára – elengedte Josht.

Ugyanis beismerte magának, ha sor került volna a lánykérésre, nem tudott volna igent mondani, mert már elég régóta van valaki az életében. Ez a személy pedig Mick, aki jó lenne, ha már lépne ezügyben. Vágás, nagyvárosi fények, Josef épp az irodája újjáépítésén fáradozik, a felkért lakberendezőknek azonban nem sikerül épkézláb ötlettel előállni. Nagyon nehéz olyan stílust megteremteni, ha az illető konkrétan élt is az adott korban, helyen. Josef a lényegre tér, mikor fog végre összejönni Mick a riporterrel, minden a szexről szól. Exvámpírunk csak szabadkozik, majd lesz valami. Vágás, Beth, azonnal másszon be a BW-höz, forró nyom van egy sztorihoz. Mikor azonban odaér, csak fönőke holttestét találja bent. Főcím.

Helyszínelés, felbukkan Ben Talbot az ügyészségtől, a tenyérbe mászó képű öltönyös majom. A gyilkos magával vitte Maureen sz.gépét is, abban van a megoldás, ami gyilkossághoz vezethetett. Ben nem titkolja, hogy mi a véleménye a BW-ről, részéről csak egy szennylap, semmi más. Befut az aggódó Mick, tőle sincs elragadtatva Ben. Felsőbb körökben állítólag a szuper magánnyomozónak elég rossz híre van. Látogatás a hullaházban, a lányt egy vámpír ölte meg. Guillermo hangot ad rosszallásának, az nem normális, hogy Mick újra normális (ember). S miatta a felhalmozott A+ vér a nyakán marad, senki nem rajong ezért a típusért. Mick egy vállrándítással elintézi a dolgot.

Betörés, Beth és Mick tesz egy látogatást Maureen lakásában, a riporter meggyőződése, hogy valahol van egy pendrive elrejtve, rajta minden hasznos adattal. Beth eszmél a saját ravaszságából, egy doboz tamponba rejtve meg is találja a keresett meghajtót. Ami persze jelszóval védett, de hát ott van Logan. Közjáték: a cicus, Travis immár nem fél az exvámpírtól, hanem hálásan dorombol az ölében, Mick legnagyobb meglepetésére. Beth körül is hullanak a szerettei, kezdi átérezni azt, milyen lehet a MSJ-nek.

Logant ismért heves GuitarHero közben érik barátaink, ha kedd vagy csütörtökön jöttek volna, akkor WoW-ás közben zavarták volna meg. Azért készséggel segít. A jelszó triviális: travis. Sajnos az a helyzet, hogy a valóságban is elég sokan adják az állatuk neveit jelszónak, az 12345-n kívül. Találnak néhány kivágott újságcikket, egy nő haláláról, aki a fogyifánkhoz kapcsolódik. Illetve valami Perez nevű csókártól egy levelet, aki azt állítja, hogy a fánkkirálynő szóvivőjének halála nem baleset volt. S Josef Konstan neve is felmerül. Logan kissé meglepődik azon, hogy Mick ismeri egyáltalán Logant.

Látogatás Josefnél, láthatólag nincsen nagyobb gondja a mindenütt ott levő gipszkarton pornál. Igen, tud róla, hogy az egyik jótékonykodásával kapcsolatban volt valami gubanc, találkozott is ezzel kapcsolatban a néhai riporterrel, de semmi több. Könnyű mindig a vámpírt okolni, de ezúttal máshol kell keresni a tettest. Beth épp az elhunyt nő férjének sajtótájékoztatóján próbál meg nem elaludni, a polgármesteri székért folyik a kampány. Megható szavak hangzanak el, az első sorban pedig kisírt szemmel ott ül a karrierista apuci egyetlen kislánya, aki szó nélkül asszisztál a színjátékhoz. Mick szóba elegyedik Bonnieval, apucival is próbálna néhány szót váltani, de „nincs kommentár”.

Beth a fánkkirálynőnél próbálkozik, ő se tud meg sokkal többet a semminél. De legalább kapott egy doboz ingyen fánkot, amire Mick kiéhezve veti rá magát. Kupaktanács Logannél, valami biztosan van a háttérben, csak senki nem akar beszélni róla. Szerencsére a geeknek néhány dollárért van egy használható ötlete, csak egy kis időt kér. Mick közben kiengesztelte Guillermiot, megvette tőle az összes vért, s elküldte Josefnak, „bocs, hogy meggyanúsítottalak”-ajándéknak. Ügyes.

Kiderül, hogy a halott nőnek zsírleszívása volt korábban, a megmaradt hegeket azonban a halottkémi jelentés rejtélyes (hanyag?) módon nem említi. Logan ráakadt Perez nyomára, Mick indul is, míg Beth a folyosón Benbe botlik. Nehezményezi, hogy a hivatalos szervek kihagyásával nyomoz a riporter – nagyon nem tetszik neki. Perez lakásánál az ajtó nem nyílik, Mick egy tipikus kisvárosi üldözésbe botlik, ahol az üldözött hátsóudvarokon, és ruhaszárítóköteleken keresztül menekül üldözője elől. Mick megállapítja, hogy amíg vámpír volt, addig ez sokkal könnyebben ment.

Perez csak azért menekült, mert azt hitte, a magánnyomozó a bevándorlásiaktól jött. A politikus apuci ugyanis a hallgatását kérte: ő volt a parkolófiú, amikor a baleset történt. Csakhogy nem a nő vezetett, hanem a férfi, aki részeg volt. Így viszont már másképp fest a helyzet. Főleg, hogy valaki hackelt a gépen, Perez soha nem küldött semmilyen e-mailt. Mindenki odaözönlik a sajtóirodába, a rendőrség, Ben, Mick, Beth, kérdőre vonják a politikust, aki tagad. Bonnie erre sírva elrohan a tető irányába.

Elege van az egészből, így a magasból való leugrást szorgalmazza. Mick is kilép a párkányra, meggyőzi, hogy ez nem helyes. A lány sírva bevallja, hogy kezdettől fogva tudott apuci dolgairól, ám inkább hallgatott. De betelt a pohár. Épp ugrana, mikor Mick leránjta a földre. Beth, Ben és apuci végignézte az egészet. Beth Mickért aggódott (ugye már halandó), Ben pedig elvezeti apucit, lesz 1-2 dolog, amit tisztáznia kell. Ben elárulja a plasztikai sebész nevét, cserébe azért, amiért Mickék segített lebuktatni a politikust. Mick randira hívja Bethet.

Meeting a dokinál, aki néhány udvarias szó után felfedi kilétét, ő bizony egy vámpír. Magával hurcolja Bethet, és az ügyészt, Mick pedig ottmarad kiütve a szétvert irodában. Mick Guillermohoz "rohan", eléggé ramaty állapotban van. Embernek lenni tényleg szívás, ebben egyre biztosabb Mick. A plasztikai sebész vámpírokat látott el, ritka vércsoportokra specializálódott, nem csoda, ha Beth élve kell neki. Mick összeszed néhány hasznosnak ítélt fegyvert, mikor Josef lepi meg a lakásában.

Rövid vita után Mick belátja, hogy az egyetlen esélyt, hogy megmentse a szeretett nőt, ha újra vámpírrá válik, halandóként ugyanis esélye sincs. Josef habozik néhány pillanatig, de hát ezt akartad egész életedben, ám a szerelem mindennél fontosabb. Eddig tartott a séta az emberi oldalon. Egy könnyes szemmel elmorzsolt sajnálom után, Josef hozzá is lát a „procedúrához”, melynek végén Mick újra vámpírként ébred. Rise and shine, again.

Josefék rajtaütnek a dokin, nemsok huzavona után át is veszik az irányítást, kiszabadítják az ügyészt és a riporterlányt. Igen, emberként esélye sem lett volna Micknek. Beth megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy barátja ismét halhatatlan, ahogy mondani szokták, ilyen az élet. Az eset után sor kerül egy romantikus vacsorára a tetőn, háttérben a sosem alvó nagyváros. Ben miatt lesz még aggódnivalójuk. Beth meg van hatva mindazért, amit Mick érte tett, hiszen feladta érte az annyira vágyott halandóságot. Mick azonban sosem tudná őt gyűlölni. Beth annak köszönheti az életét (többek között), hogy 23 évvel ezelőtt MSJ megmentette. Ahogyan ma este is. A vámpírságának köszönheti az életét. Bif Naked – Lucky c. száma alatti szenvedélyes csókkal, és egy magányos nézéssel a távolba zárunk.

Két bónuszkép a végére:

Címkék: moonlight
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása