Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x03 - God Is a Comedian

2009. március 06. 12:00 - Sonrisa

Az epizód teljes címe: God is a comedian playing an audience afraid to laugh" - Isten egy olyan komédiás, aki egy olyan közönségnek játszik, aki fél nevetni" (Voltaire)

Ez egy "speciális" rész, eredetileg is csak online volt megtekinthető. Ugyanazon a napon vált elérhetővé a neten, amikor az 1x02 – A Stone of the Heart c. rész adásba került. A további számozást is eszerint halad majd, így lesz az évad 12+1 rész összesen.

Joey „Ice Cream” gyorsan elhadarja nekünk az eddig történteket, „Az egyetlen módja, hogy két ember megtartson egy titkot, az, ha mindketten halottak”. Ugorjunk. Kevin a kórházban gubbaszt Sean ágyánál, örömmel tudatja az öcsikével, hogy meglakoltak a tetvek, akik ezt tették vele. Tommy Isten házában próbál meg bűnbocsánatot és tiszta lelkiismeretet nyerni – a pap nem elégszik meg a 10 Miatyánkkal, a fiú menjen el feladni magát a rendőrségen. Vissza a jelenbe, a rendőr furcsán néz Joeyra, szóval akkor most Tommy tényleg nem gyilkolt meg többé senkit?

Tommy biztonságban akarta tudni a lelkét Isten előtt, ugyanakkor a testvériért bármire képes volt. Ezért először is elment Jimmyhez a börtönbe, rábeszélni őt arra, hogy menjen rehabra. Jimmynek esze ágában sincs, és különben is, nagyon is jól tudja, hogy „mészárlást” ő követte el, szóval csak ne tartson itt Tommy hegyibeszédet a tisztességről és becsületről, s végképp ne keverje bele Donnellymamát. Huey halott, Tommy simán átvehetné a környék irányítását. Nem sikerült egyezségre jutniuk. Főcím.

Tommy kissé ideges Kevinre, tudja, hogy ő árulta el Jimmynek. Ennyit arról, hogy minden kettejük között marad. Kevin mindenáron ki akarja hozni tesóját, Tommy azonban nem ragaszkodik hozzá, főleg, amíg a drogok rabja. Múltidézés, gyerekkorukban és később is, számtalan esetben Tommy mindig azon volt, hogy Jimmy ne kerüljön a rács mögé, most pedig, hogy ott van, ezegyszer nem siet kihozni. Telefon cseng, Donnellymama, Seannal valami baj van, Tommy rohan a kórházba, Kevin pedig önállósítja magát. Kopogtat Joey ajtaján, pénzt kér tőle. Közben Nicky igyekszik az ügy végére járni, ki kell derítenie, ki volt Sal gyilkosa.

Alonál járunk, ő a család feje, megbeszélés. Vágás, kórház, Tommy számonkéri Jennyn, hogy mi volt reggel ez a „nem tehetjük”-dolog az ágyban. Jenny kitér a válasz elől, inkább elsiet melózni. Donnellymama aggódik Seanért, át akarják helyezni egy másik szobába, ám attól fél, ott nem kapja meg a megfelelő ellátást/figyelmet. Tommy majd elintézi ezt is, a doki dobálózik a szakzsargonnal, így stabil, úgy stabil, semmi akadálya az áthelyezésnek. Joey és Kevin közben azon agyal, hogyan kaparják össze a pénz az óvadékra. A nagy ötlet, hogy egy barkácsáruházban egy (két) fürdőkádba rejtve kisétálnak fél tonna hasznos cuccal. A fürdőszobai cuccért fizetnek, a többiért nem. Zseniális.

Tommy a kórház fejeseinél próbálkozik, nem sok sikerrel. Kiderül, Seannak nincs biztosítása, ami fedezné ezt, ezért akarják annyira átpaterolni egy másik osztályra. Tommy vagy beleveti a magát a bürokrácia útvesztőibe, és előássa a kérdéses bércetliket, vagy belenyugszik a döntésbe. Dokey sem tétlenkedik, testvére gyilkosa után kutat, útját törött végtagok szegélyezik. Nicky elhűlve látja, hogy Alo fogadja Dokeyt, az írek készülnek valamire, ez már tuti fix. Dokeyt egyedül a bosszú érdekli. Alo szerint az olaszok ölték meg, csak ugye az a bökkenő, hogy az olaszok is ugyanúgy halottak.

Felmerül a gyanú, hogy talán Nicky dolgozott a saját szakállára, de ő ügyesen hárít. Egyszóval nincs meg a gyilkos, vagy féltucat népcsoport jöhet szóba gyanúsítottként. Kevinék viszik a szajrét egy vízvezeték-szerelőhöz, aki közli, hogy a fűrésszel ő nemsok mindent tud kezdeni, keressenek fel inkább egy ácsot. Jimmy könyörög Kevinnek, jutassa ki innét, nem a pénz a baj, hanem az, hogy van egy tanú, a lopott teherautó sofőrje, aki látta az arcát. Ez a nagyobb para. De ha eltűnik a tanú, nincs feljelentés, nincs ügy, mindenki boldog.

Tommy az egyesületnél próbálkozik, akik szóba se akanrak állni vele, mikor kiderül, hogy Seanról van szó. Aki nem melózik, az nem kap biztosítást. Ő nem tud semmit tenni, jöjjön vissza, beszéljen egy Mac nevű arccal, hátha. Alo lecsillapítja Dokeyt. Nicky megpedzegeti, hogy mi legyen Sal üzleteivel, erre csak 2 szót kap válaszul: Louie Downtown. Mert Nicky megverte Seant, ezért halt meg Louie, s miatta halt meg Sal és Huey is. Szóval Nicky csak kussoljon, az a nagy szerencséje, hogy a fenti láncsorról Alonak fogalma sincs. De L. anyukája nem akar leszakadni róla, szóval jobb lesz minél előbb a dolog végére járni.

Tommy Joeyt hívogatja telefonon, kevés sikerrel. Sor kerül egy kínos beszélgetésre Jennyvel is, Jennyapuka is bekapcsolódik a társalgásba, rontva az esélyeket a lánynál. Kevin egy lánynál próbálkozik meg a pénzszerzéssel, valami alkura hivatkozik, ám semmi értelme, dollárt nem lát. Majd Jimmyre terelődik a szó, ám hiába a bambi szemek, a lány nem fogja elárulni a tanú nevét. Kevin bevet egy laza fenyegetést, ez segít, a tag neve Harold McElroy. Bingó. Jimmy szenved már a börtönben, kezdődnek az elvonási tünetek.

Tommy és Joey ellopnak egy légkondit, ezzel próbálják meg lekenyerezni a kórház igazgatóját. Persze nem jön össze, Seant már átszállították a tömegszállásra. Nem túl bizalomgerjesztő az egész, ám nem kell berendezkedniük, Sean a viziten rosszul lesz, elég komolynak néz ki, azonnali hatállyal vissza is viszik az intenzívre. Végülis sikerült, az más kérdés, hogy Sean jelenleg elég közel jár ahhoz a bizonyos határmezsgyéhez.

Kevin elmegy a sofőr lakására egy baseball ütővel, rátámad, ám a dolgok rosszul sülnek el, menekülőre fogja a dolgot, sajnos késő. McElroy alaposan helybenhagyja, de nem öli meg, inkább elmegy a rendőrségre, s mesél egy kicsit a zsaruknak a mai estéről. Mesélne, ugyanis szónoklata közben kisétál az utcára, nem figyel eléggé, és a menetrendszerinti busz simán telibekapja. Tommy is hasonló megoldást választ az kórházi fejes meggyőzésére, szike a kezében, zuhogó eső a parkolóban. A fejes szabadkozik, a dokiké a döntő sző, ha nincs ágy az intenzíven, nem tud mit tenni. Talán mégis, az ujjai épsége kellőképpen meggyőző erejűek.

Sean állapota változatlan. Tommy tartotta magát a fogadalmához, nem ölt újra. Isten néha meghallgat, néha nem. Jimmyt Kevin várja a börtön előtt, aki kitörő lelkesedéssel fogadja a friss levegőt, megy is rögtön drogot szerezni. Jimmy rájön, hogy azért van kint, mert a tanú elpatkolt. Hoppá. De kit érdekel, Jimmy megy a feje után, Tommy megmondta, hogy ez lesz. Kevin az összevert fejével sétál oda Sean kórházi ágyához, naná, hogy Tommy rögtön levágja, mi történt.

Képesek lennének összeverekedni a kórteremben, de inkább az a fontos, hogy most mindegyik Donnelly-tesó (viszonylag) egyben és épségben van. Nicky megkeresi Tommyt, s közli, hogy a Louie távollétében fizetendő heti 1000$ felment 2500-ra. Függetlenül attól, hogy a 30 rongyot már visszafizette (ugye ez volt a váltságdíj). Nickyt ez a legkevésbé sem izgatja, ha nem, fizet akkor a Donnelly-fivérek elkezdenek egyesével hullani. A nagy család átka.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása