Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A klónok Háborúja 1x03 - Shadow of Malevolence

2009. március 04. 15:00 - GeBali

Túl vagyunk a Malevolence nevű romboló felemelkedésén, a mai rész sem ígér sok jót a cím alapján. A hajóról ugye már értesült a Köztársaság, nincs is más teendő, csak el kell pusztítani, de nem zavarhatnak oda egy egész flottát, ezért (ahogy az eligazításon elhangzik) Skywalker azt találta ki, hogy pár vadász-bombázó ki tudja cselezni az ionágyúk védelmét, és megszorongatni Grievous tökét. Mármint képletesen. Szétlőni a parancsnoki hidat, azt kéne tenniük. A klónok nem túl bizakodóak (mondjuk ők mikor azok?), de még a frissiben befutott Plo Koon mester is némi fenntartással van a terv iránt. Anakin válaszként kikéri az egyik klón véleményét, aki most bezzeg, mikor a jedik is hallják, oda meg vissza van az ötletért, hogy egy maroknyi vadásszal támadjanak meg egy olyan rombolót, amivel még egy flotta sem bírt. Nohiszen. Mindenestre Plo Koon figyelmezteti, hogy egy vadászt sem veszíthetnek el, hogy sikerüljön az akció.

Vágás, Grievous épp nagyon elégedett, mert megint szétvert egy köztársasági flottát, sőt, még az utolsó menekülő transzportot is elpusztítja, hát most jól láthatjuk, milyen gonosz. Dooku is beloginol időközben, és elhúzza a véres húst az android tábornok előtt: sikerült megszerezni a Köztársaság peremvidéki titkos orvosi bázisának koordinátáit (lehet tippelni, hogy kitől…), ahol 60.000, igen, jól hallották hölgyeim és uraim, hat-van-e-zer sérült klón lábadozik, na azt kéne elpusztítani. Grievous gonoszul felkacagna, ha tudna, de inkább csak szétlövet még pár mentőkabint, és nagyon boldog.

Időközben Anakinék is értesülnek a Gonosz Tervről (de csak miután Skywalker közli Ahsokával, hogy lövészként számít rá a vadászán), de jól tudják, hogy a Malevolence-nek jó nagy kerülőt kell tennie (10 parszek, ha valakit érdekel), hogy elérje a bázist, Anakin meg tud rövidebb utat, úgyhogy hajrá. Plo mester is velük tart, úgy látszik nincs jobb dolga, így végre teljes a csipet-csapat, lassan talán el is indulnak. Ja, és Plo Koon megint szól, hogy nem veszíthetnek el senkit, úgy látszik, elfelejtette a szövegét, azért mondja mindig ugyanazt. Ezalatt értesítik az orvosi állomást a veszélyről, az ott felügyelő kaminói szerint nincs sok esély a teljes evakuálásra, de azért egy próbát megér.

Az Árnyék-osztag (ez Anakinék neve most) kirepül, és egy gyors névsorolvasás után a hiperűrbe ugranak. Ezenkívül semmi érdekes nem történik, ha csak az nem, hogy megtudtuk: a klónok szeretik a sört. A Malevolence dobszó kíséretében a hiperűrben suhan, de Grievousnak még ez sem elég gyors. Az egyik pilótadroid közli vele, amit mi már tudunk: nem tudnak toronyiránt az állomás felé menni, mert meg kell kerülni egy nagy ködöt. A tábornok nem örül. Az Árnyék-osztag is megérkezik a ködhöz, és mivel tökös csávók, bele is repülnek azon nyomban, bár Plo mester figyelmeztet, hogy ezek a ködök elég kiszámíthatatlan jószágok.

Az orvosi állomáson közben ezerrel megy az evakuálás, először a könnyebb sebesülteket, majd azokat, akik komolyabb sérülésekkel rendelkeznek. Akik meg a bacta-tartályokban vannak, így jártak. Három parszekkel arrébb Anakinék nagyon lopakodnak a ködben, az érzékelők sajnos nem működnek, úgyhogy a „régimódi repüléssel” próbálkoznak. Anakin és Plo Koon felváltva próbálja ösztökélni Ahsokát, hogy használja az Erőt, és ne a műszerekre hagyatkozzon, de nem sok sikerrel. Hagyják is a fenébe. Nem messze onnan Grievous már dörzsöli a tenyerét, hisz egy parszek, és ott is vannak, de Dooku figyelmezteti, hogy a Köztársaság egy csapásmérő zászlóaljat küld a Malevolence ellen, legyen óvatos. Az android nagyon bízik a hajójában, még Skywalker nevének említésére sem szorul össze a gyomra, ami nem is csoda, hisz nincs neki olyan.

Az Árnyék-osztag tovább lopakodik a ködben, és mi meg csodálkozunk, hogy még mindig nem történt semmi váratlan. Na majd most. Ahsoka firtatni kezdi, hogy Anakin honnan tud erről a kis levágóról, aki erre elmeséli, hogy a Tatuinon a csempészek gyakran beszéltek erről az útról, még neve is van, Balmorra Run. Plo Koon azonnal felébred erre a kifejezésre, vissza kéne fordulni véleménye szerint, ugyanis a Balmorra az ősi nebray sáskák fészke, úgyhogy hátra arc, de azonnal. Még reménykedhetünk, hogy az talán egy másik Balmorra, de Ahsoka vidáman jelenti, hogy a radar szerint nagyon nagy valamik közelednek feléjük, és hamarosan megpillanthatjuk a nebray sáskákat. Nos, a nebray sáskák körülbelül… 10-15 méter hosszú és 20 méter szárnyfesztávú lények, és inkább a bálnákra hasonlítanak, mint a sáskákra, ami jó, hisz a Kincses Bolygó óta szeretjük az űrben élő, hatalmas, bálnaszerű izéket. Amúgy egész barátságosak, nem akarnak senkit megenni, és egy-két nyaktörő mutatványon és egy odacsapott fúvókán túl az egész Árnyék-osztag épségben megússza az űrszafarit.

Kenobi szintén nagyon siet, csak ő visz a flottáját is, ezért neki is meg kell tenni a kerülőt. Azért örömmel hallja, hogy az orvosi állomás jelentése szerint már a klónok felét sikerült evakuálni. Nem elég gyors, dörmögi a bajsza alatt, de azért reménykedik. A ködből kiérve Plo Koon észreveszi az egyik vadász sérülését, de a klón lerázza annyival, hogy csak egy kis karcolás. Erre a mester megint belekezd a „ha akár egy hajót is elvesztünk” kezdetű szokásos mondókájába, de ekkor kitör a hiperűrből a Malevolence. Kár, pedig meghallgattuk volna harmadszor is. Grievous azonnal elkezdi lövetni a menekülő transzportokat, és kizavar egy vadászrajt is, hogy foglalják le Anakinékat, akik azonban meglepően jól boldogulnak. Lőjetek közéjük az ionágyúval, adja ki a parancsot Grievous, és nagyon nem érdekli, hogy azzal a saját vadászait is eltalálja. És gonoszul nevet, amire ezek szerint mégis képes.

Anakinnak az a zseniális ötlete támad, hogy nosza, kerüljük ki az ionlövedéket a szélénél. A megvalósítás már ennyire nem jó, két vadász elpusztul, hármat meg eltalál a sugár és lebénulnak. Sebaj, show must go on, szóval bombázórepülésben elindulnak a romboló hídja felé, amiről értesítik Grievoust is, de a tábornok szerint jobb ötlet először az orvosi állomást elpusztítani, utána majd foglakoznak Skywalerrel. Itt hallható az epizód beszólása is, az egyik droid navigátortól: I have a bad feeling about this. Közben egy újabb klónt lőnek ki, és Ahsoka röviden, de lényegre törően vázolja a helyzetet: Anakin meg tudja csinálni, de mindenki más odavész. Az ionágyú lassan feltöltődik, ezért Plo Koon bedobja a mentőötletet: ha elegendő kárt okoznak az ágyukban, talán lemerül, és megmenekül az állomás. Egy időre.

Anakinnak vérzik a szíve, de új célpontot ad a bal oldali ionágyú személyében.A támadás meglepően jól sikerül, a torpedók hatására a száz százalékon lévő ionágyuk egész egyszerűen berobbannak, és a kárjelentés szerint a hiperhajtómű is bemondta az unalmast. Ráadásul ekkor érkeznek meg a köztársasági cirkálók Kenobi vezetésével, szegény embert az ág is húzza. Grievous már visszavonulna, de már ugye nincs mivel, meg tűz alatt is vannak, szóval csak szenved a Malevolence. Anakinék az orvosi bázisra landolnak, hogy kipihenjék a csata fáradalmait, és egymást jól körbedicsérik. Happy end, gondolhatnánk, pedig az még messze van.

 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onix Titan 2009.03.04. 22:52:53

Jó rész, jó hvolt.
süti beállítások módosítása