Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x05 – Egy férfi és három nő

2009. március 03. 14:00 - Llew

A kamera térdmagasságban halad egy folyosón, majd befordul egy hálószobába, és az ágyhoz közelít. Amiben Booth ügynök és Rebecca éppen agyondicsérik egymást a reggeli szex után, majd megegyeznek, hogy ez csak egy botlás volt, amit a tapasztalatok alapján legalább egy negyed évig nem fognak megismételni. Most azonnal biztos nem, mert Bootht egy ügy miatt hívják és rohan is a fürdőbe öltözni. A telefonja azonban megint csörög, és Rebecca lányos zavarában fel is veszi. Brennan az, kíváncsi, hogy a társa beugrik-e érte útban a helyszínre. A beszélgetés után, az arcára van írva, hogy azon gondolkodik most vajon mibe tenyerelt bele. Booth, pedig egyszerre igyekszik az exét és saját magát meggyőzni arról, hogy semmi fura nincs abban, hogy reggel együtt vannak, és a nő veszi fel az ő telefonját.

A helyszínre érve még mindig a telefonnal megszakított valami-ami-nincs-is a téma. A félig kész épületben azonban már várja őket a hulla. Vagyis, ami maradt belőle, miután 2-3 napja egy fürdőkádnyi maró vegyszerben fekszik. Mondhatjuk, hogy valaki megoldotta a holttest eltüntetését. Befut az építési vállalkozó, és azzal a lendülettel tele is rókázza a még be sem épített mosdókagylót. Nem hibáztatom, most tényleg sikerült valami igazán undorítóval előrukkolni a forgatókönyvíróknak. Bones már hívná Zacket, hogy horgássza ki a páciens darabjait, de Booth javasolja, hogy vigyék az egész kádat. Erre a vállalkozó rögtön magához tér, és tiltakozik, hogy nem lehet, az egy drága darab. Booth szerint ezek után úgy sem kell már senkinek, mire a fickó megjegyzi, hogy nem muszáj róla tudniuk. Kedves ember.

A Jeffersonianban mindenki a kád körül sürög és meglepő módon még Angela sincs rosszul. Cam és Brennan rögtön össze is ugranak azon, hogy előbb a személyazonosságot vagy a halál okát állapítsák-e meg. Cam megy testzsír mennyiséget méricskélni, Hodgins vegyi anyagokat azonosítani, Angela a koponya tetejéből és a skalpból próbál egy arcot összehozni, Zack, pedig egy vasvillával igyekszik kiszűrni a nagyobb alkatrészeket. Kezdetnek rögtön egy csípőprotézissel ellátott combcsontot, amiről azonban a fürdő már lemarta a sorozatszámot.

Booth ugrik be Camhez, aki már talált 9,3 liter zsírt. Zack érkezik lelkesen egy üveg trutyival, amiről megtudjuk, hogy az áldozat tárcája volt. Cam mond pár általánosságot a testtel kapcsolatban, majd rákérdez, hogy Booth újra összejött-e Rebeccaval. Aztán mikor a férfi tiltakozik, megjegyzi, hogy eleget voltak együtt ahhoz, hogy ismerje. Miközben Booth afférjáról és a szexnek az emberek életében betöltött szerepéről beszélgetnek, Bonest rájön, hogy az áldozat porcelán csontúságban szenvedett. A betegeknek nincs hivatalos adatbázisa, mivel azonban a betegség enyhébb típusa - amiben a felnőtt áldozat is szenvedett – örökletes, egy weboldal segítségével kiderítik, hogy mely gyerekbetegek egyik szülője lehet az ismeretlen.

A pletykálás miatt mosolyszünet van, ezért párosunk külön megy kérdezősködni, így Bones találja meg a családot, ahonnan apuka csütörtök óta eltűnt. Az intézetben éppen a koponya darabbal próbálják összevetni a fényképét, mikor megérkezik Booth, és közli, hogy megtalálta a fickót. Egy Marylandi nő és a lánya aggódik, mert a faternak csütörtök óta nyoma veszett. A gond csak az, hogy a családi fotón, ugyan az a fazon van, akinek a nejénél és fiánél Bones járt Virginiában. Előbbi Lawrence Turner, utóbbi Lawrence Seawere. Mindkettő 35 éves és villanyszerelő. Larry bizony két malomban őrült.

Booth irodájában beszélnek Mrs. Turnerrel. A férje igazi angyal volt, mindenki szerette, csak sajnos sokat dolgozott, hogy eltarthassa őket. Nem mondják el neki a másik családot, helyette leültetik a váróvá alakított kihallgatószobában, és bevezetik Mrs. Seaweret, hátha lebuktatják magukat, hogy közösen nyírták ki a félrelépős férjet. Semmi reakció, látszólag tényleg nem ismerik egymást. Megfigyelés közben Booth elmeséli, hogy anno megkérte Rebecca kezét, de ő nemet mondott, aztán megint a szex fontosságáról beszélgetnek. Cam és Angela sem érti, hogy Booth miért nem mondta még el a nőknek, hogy ugyan az volt a férjük. Közben viszont arra utaló nyomokat találnak, hogy Larryt alaposan fejbe csapták a fürdetés előtt. Hodgins háztartási vegyszerekként azonosította a maró anyagokat, és ha már itt van, megint flörtöl Angelaval.

 

Booth az építési vállalkozóval közli, hogy keressen új villanyszerelőt. A titkárnője nagyon sajnálja Larryt, de a főnökének az a legnagyobb gondja, hogy most akkor búcsút mondhat egy rakás pénznek. Larry nagy előleget kért, aztán meg ócska munkát végzett, ami indíték is lehetne, de Mr. Hányós azt mondja nem ő tette. Zack egy elefántcsont darabot talált a maradványok között, Hodgins meg egy gumikesztyű ujját a kád dugója alatt, amiről ujjlenyomatot vehetnek. Larry mindkét családjára jelentős örökséget hagyott, így Booth szerint bármelyik nőnek lehetett indítéka akkor is, ha nem tudtak a másikról. Az FBI-nál végre összeeresztik őket, hogy elmondják nekik Larry titkát. Brennan azonban még azelőtt lefújja a csajbunyót, mielőtt igazán elkezdődne, ráadásul a talált ujjlenyomat egyik feleségével sem egyezik.

A folyosón Brennan összefut Rebeccaval és megkérdezi, hogy miért nem ment hozzá Seeleyhez, hisz egy igazi alfa hím. Rebecca nem akart a gyerek miatt, szükségből férjhez menni, de mire rájött, hogy rosszul döntött, addigra a kapcsolatuk már nem volt ugyan az. Brennan szerint Booth azt hiszi azért, mert azt gondolta róla rossz apa lesz. A Jeffersonianban Hodgins is az ex üggyel fárasztja ügynökünket, de megjön Zack, aki a várttal ellentétben mégsem veszett el egyedül a helyszínen, ráadásul talált egy kapcsolódobozt, ami passzol a fejsérüléshez. A korábban a kádban talált rézdarabokról, pedig megtudjuk, hogy madársörét. Ergo Larryt lelőtték, amitől beverte a fejét, az meg a betegsége miatt halálos volt.

Angela hajtűként azonosította az elefántcsontot. Nyílván nem Larryé volt, így csak a gyilkosé lehet. Bones és Booth úton vannak Mr. Hányós titkárnőjéhez, aki használ ilyesmit. Közben arról társalognak, hogy a hősnőnk próbál normális lenni, ezért beszélgetett a kollégákkal társa kalandjáról az exével. A titkárnő egy hamburgeresnél találkozik a barátaival. Bones rögtön azt kérdi tőle hány hetes, mert a járásából megállapította, hogy terhes. Közben megjönnek a barátok is: Mrs. Turner és Mrs. Seawere a csemetékkel. Larrynak nem volt elég két család.

A két feleség véletlenül találkozott egy különleges igényű gyerekeknek tervezet játszótéren. Beszélgetni kezdtek és kiderült a turpisság. Követték Larryt a munkába, de ő Chloeval (a titkárnő) találkozott. Hármasban akarták kérdőre vonni, de nem ők lőtték le és oldották fel, ahogy azt hőseink hiszik. Vagyis utóbbit igen, de Larry már öngyilkos lett mire rátaláltak az építkezésen. Rebbeca érkezik Boothhoz, hogy elmondja, remek apának tartja a férfit. Majd tisztázzák, hogy már egyikük sem szeretné, ha összeházasodnának.

Larry nőinek vallomásait próbálják összhangba hozni a bizonyítékokkal, amik azt mutatják, hogy a villanyszerelőnek előbb tört be a feje, minthogy a puskacső a szájába került. Tehát mégiscsak az asszonykák ölték meg. Cam azonban Larry fogain kívül egy fogkoronát is talált a kádban. Bones szerint férfi méret, amivel vissza is ugrottunk az építési vállalkozóhoz, aki fogorvostól érkezett az epizód elején. Kérdőre vonják, mire bevallja, hogy bunyó volt a pénz miatt. Pofán verte Larryt, aki ettől beverte a fejét. Ezt leplezendő találta ki a puskás öngyilkosságot, a kádat meg ugye a későn érkező nők intézték. Ügy lezárva.

Már csak a magánéleti szálak maradtak. Hodgins a már tiszta kádban fekve beszélget Angelaval a megvezetett feleségekről, és arról, hogy végre megint csipkelődős-piszkálódós viszonyban vannak. Booth elmeséli társának, hogy Rebeccaval lezárták a dogot, mire Bones megígéri, hogy bárki is legyen a következő nő, ő tartani fogja a száját. Mindezt olyan hangsúllyal és tekintettel, ami akár felhívás is lehet keringőre. És ezek után az epizódot úgy fejezzük be, ahogy kezdtük, csak ezúttal Cam fekszik Booth ágyában.

Címkék: dr. csont
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.03.05. 11:59:04

hát igen, a másik csoportban Bones a harmadik nő :) szegény Booth, jól zavarba is jött. kíváncsi vagyok, futtatják-e ezt a szálat tovább, és ha igen, merre

Gladia Delmarre 2009.03.05. 22:14:20

Annyira zavarba jött, h mindjárt jól meg is szexualizálta Camet:))) De én is kiváncsi vagyok, h mit hoznak ki majd belőle. néha már nagyon szenvedősnek érzem a kettejük közt lévő feszültséget.
Köszi a hv-t, az elejéről lemaradtam!
süti beállítások módosítása