Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x08 - Vihar előtt

2009. március 02. 13:00 - kiricsiz

Az intro elég veszélyes. Első kamujelentés megy Elektől Hercegnek, amit Bordásék diktálnak neki. Fel is hívja Herceget, el is mondja neki, hogy Bordásék behozták az őrsre Lákit és Májert, meg hogy szervezik a találkozót Gajdujev és Láki között. Ekkor a hülye Mike-nak megszólal a mobilja, nem kapcsolták ki a nagy akció előtt. Elek azt kamuzza Hercegnek gyorsan, hogy Bordás hívja, Herceg meg természetesen rögtön gyanút fog, nem hülye. Vissza is hívja pár másdoperc múlva Eleket, hogy leellenőrizze, foglalt-e, tényleg Bordással beszél-e. (Nem foglalt, naná.) Elek megint kamuzik egyet, de mostmár veszett fejsze nyele, Herceg gyanakszik. Mérleg: Bordásék rögtön a konspiráció elején elszúrták, volt egy ügynökük, aki férevezethette volna mindenfélével Herceget, de rögtön elcseszték, ez viszont a sztori szempontjából még izgalmas lehet.

Az őrsön folyik a szokásos jövés-menés, Miklós és Kriszta fasírtban vannak az előző rész óta még mindig, Miklós viszont nem akar lemondani Krisztáról, Julit kéri meg, hogy beszéljen vele az érdekében. Minket jobban izgat, hogy Herceg nyomoztat Elek után, most éppen azt akarja leellenőrizni, hogy hívta-e Bordás Eleket abban az időpontban, amikor megcsördült a mobil. Újabb baki Bordáséktól, egyből meg kellett volna csörgetni Eleket, hogy nyoma legyen a hívásnak.

Bordás Kolonicsnál, úgy tűnik, mintha kezdenének kibékülni, már poénkodnak is, meg minden, Bordás nagyokat kacag Dénes dumáin. Bordás ugyanúgy attól tart, mint mi, hogy Láki az első adandó alkalommal le fog lépni. A másik kérdés, hogy mi van, ha Viola a bárban akarja megölni Lákit. Elkapják? Vagy hagyják futni, hogy elvezesse őket a valódi megbízóhoz? Kolonicsnak meg az nem tetszik, hogy Móricz-cal, meg a csajokkal akarnak eljátszatni maffiózó, meg kurva szerepet. Viszont nincs más megbízható emberük, ezt Kolonics tudja a legjobban, ugyanis ő is attól fél, hogy bárki lehet Herceg embere.

Dühös. A három rendőrcsaj arról győzködi Editet, hogy segítsen már nekik kurvává változni. Edit először persze elég ideges lesz az ötlettől, hiszen már kiugrott, és zavarja, hogy mint volt kurvára gondolnak rá. Aztán persze sikerül rábeszélni, nem sokkal később már egy tornateremben, vagy hol gyakorolnak. Sőt, még egy másik kurva is segít nekik gyakorolni.

Láki megbeszéli a közvetítő fickóval (János), hogy nemsokára találkoznak és megbeszélik a plutónium átadás részleteit. (Poén: "Hát akkor bekeményítünk, uraim.") Ez egyben egy tesztelő találka is lenne, ahol Jánosék szemlézik, Lákinak maradtak-e emberei, és ha maradtak, milyen erősek így együtt.

Johnny elmondja a nagy igazságot Kálmán bának arról, hogy futni hagyta Sanyit, azaz a csávót, aki megverte Anitát. Kálmán bá sem repes az örömtől. Viszont Johnny nyomós érve, hogy hiába vinnék be Sanyit a rendőrök, másnap már újra szabadlábon lenne. Igazából egyébként azért fordult Kálmánhoz, hogy segítsen keríteni valami embert, aki egy kicsit elbeszélgetne ezzel a sanyigyerekkel, hogy húzzon el a környékről. Kálmán bá első körben visszutasítja a dolgot, "én is rendőr vagyok", plusz amikor kettesben marad Anitával, célozgat arra, hogy tudja, hogy Anitát megerőszakolták. Mondjuk a téma nem túl humoros, de azért Kálmán vicces dumát nyom. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok később, érdekel ez a szál.

A kurva-tanfolyam második lépéseként Pircsiék kimennek az utcára. Mondjuk ezt kapásból nem értem, mert elvileg Móricz egy plutóniumcsempész nagyágyút játszik, aki elit kurvákkal veszi magát körül, nem pedig sima útszélen áldigáló kiscsajokkal, akiknek stricijük van, meg minden. Viszont a szemüveges-fószeros dolog jó önironikus poén: "Ez valami kandi kamera?" Szóval rendőrcsajból nem lesz egycsapásra kurva.

Azt viszont megfigyeltem, hogy amikor tüzet kérnek a másik csávótól, ott van még egy csomó másik kurva. Kíváncsi lennék, hogy ezek statiszták, vagy tényleg igaziak? Persze a vicces az, amikor megjelennek a rendőrök, és egyik rendőrcsajnál sincs ott a rendőrigazolvány. Úgyhogy be is viszik őket egyből a Mosoly őrsre. Ahol viszont meg Móricz játszik épp maffiózót. Tiszta őrültekháza.

Jelentéktelennek tűnő kis jelenet, pedig később jelentősége lesz: Kálmán bá Áronnal cseveg telefonon. Áron valami orgazdával találkozik, akinél kérdezősködnie kell Papáról. Közben a kiscsávónak kéne száz rugó is, de azt már nem fogja megkapni soha. Ja, és eközben Kálmán meglátja Editet, hogy kint van a placcon.

Lákiék találkoznak Jánossal. A fickó először le akarja fegyverezni Bordásékat, de csak a szóbeli felvetésig jutnak el, de szerencsére Bordásék nem hagyják magukat. Aztán beszállnak egy motorcsónakba és a Duna közepén beszélik meg a részleteket. A vicc az, hogy amikor Gajdujev meghallotta, hogy Láki plutóniumot akar eladni, akkor először arra gyanakodott, hogy ez az egész csapda. Szóval az első megérzése nem csal, de mostmár elszúrta, lassan lépdel a csapda felé. Aztán rátérnek a lényegre. A holnapi találkozásnál még nem lesz plutónium, csak ismerkedési est, plusz kártyaparty. Jánosból azt is kihúzzak, hogy a vevő állítólag egy kaukázusi üzletember. És persze rossz hír, hogy Gajdujev nagy kártyás, és jól is játszik.

Nagyon vicces jelenet. Kálmán bá könyököl a pulton a Dühösben. Magát hibáztatja, amiért Edit újra "kurválkodik". "Nem adtam neki elég szeretetet." "Soha nem voltam otthon, amikor meg otthon voltam, mindig be voltam rúgva." Aztán persze Edit már rég ott áll a háta mögött, és tisztázódik minden. Kár. Még elhallgattam volna Kálmánt, ahogy marcangolja önmagát.

Nem túl meglepő, hogy Móricz nem tud pókerezni, miért is tudna. Láki tanítani próbálja, de teljesen reménytelen eset. Bordás meg szemmel láthatóan egyre jobban parázik, hogy mi lesz ebből az egész amatőr hülyeségből. A dolog másik gyengéje, hogy persze ehhez a bulihoz nagyon sok zseton kell. Láki szerint 10-12 milla kell hozzá. Kicsit vicces azért ez a Kolonics-csapat. Közrendőrökből lett titkosügynökök, és nulla költségvetés. Ekkor jön Bordásnak a hülye ötlete, hogy ha Láki tényleg akkora nagy májer, akkor szerezzen pénzt ő. És persze Láki mindent megtesz, hogy kisegítse a bajban a rendőrséget. Úgy látszik, ennyire el akarja kapni Herceget. Össze is jön a pénz egy nagydarab állat adja oda neki, aki 15 évet húzott le az idegenlégióban. (Egyébként asszem ezt a fickót láttam tegnap a metróban.)

Kolonics az őrsön van Bordással, pont ekkor fut be hozzájuk Herceg is. Kemény jelenet. Először is azt kamuzzák, hogy Gajdujev mögött szerb üzletemberek állnak (nem kaukázusiak, ahogy János mondta). Erre a kamura nem értem, mi szükség, de mindegy. Aztán Herceg megállapítja, hogy Viola bármikor lecsaphat. Kolonics bedobja a nagy kérdést, hogy honnan tudhatott Viola az NBH-sok fedett lakásáról. Bordás szerint a legmagasabb szinten is vannak emberei. Herceg viszont megragadja az alkalmat, hogy előadja a nagy ködösítő elméletét, amellyel el akarja terelni a gyanút teljesen a lényegről (vagyis saját szerepéről). Eleve azt kamuzza, hogy Soltészék azért engedték be a gyilkost, mert ismerték. (Valójában persze nem így volt, ezt mi tudjuk, de Bordásék nem.) Herceg szerint ráadásul Soltészék bérelték föl Violát, és kinyiratták Szekereséket. Aztán Viola kinyírta őket is, mert összekaptak a pénzen. És végül Herceg előad egy olyan kacifántos mesét arról, hogy Viola miért fogja mégis kinyírni Lákit, hogy azt itt most nem is tudnám reprodukálni. Mindenestre az egyértelmű, hogy Herceg teljesen félre akarja vezetni Kolonicsékat.

Bejön Elek is, Herceg pedig "véletlenül" megcsörgeti, hogy leellenőrizze, milyen hangon csörög ki. Vagyis Elek lebukik.

Kriszta és Miklós sztorija tovább folytatódik, azzal, hogy Kriszta lerázza Miklóst, aki szeretné folytatni ezt a kapcsolatot. Mondjuk abszolút meg tudom érteni Krisztát, hiszen milyen röhejes dolog, hogy a csávó ezek után folytatni akarja. Ráállítják egy csajra, és közben rájön, hogy mégis szerelmes, de azért jelenteni jelent. Kriszta beviszi a mélyütést a csávónak azzal, hogy azt állítja, "csak parancsra" feküdt le vele.

A végére három durva poén maradt. Az egyik, hogy Elek persze egyből rájött, hogy Herceg mindent tud. Szól is Bordásnak. A másik, amit eddig is tudtunk, hogy Violát, vagyis azt a kopasz fószert, akit mi Violának vélünk, Herceg irányítja. Herceg elmondja neki, hogy Elek átállt. Kicsit morfondíroznak, hogy kinyírják-e, de szerencsére úgy döntenek, hogy nem. Sajnáltam volna ezt a szerencsétlen csávót, meg aztán szarvashiba is lett volna, hiszen Bordásék egyből tudták volna, ki nyírta ki. Viola most 5 millával többet kér, ami Hercegnek nemigen tetszik, de mondjuk tenni nem tud semmit, hiszen Viola kinyírását kevesen vállalnák és csak sok-sok pénzért. Herceg egyébként Lákit akarja eltakarítani, de mindenáron. Például holnap a kaszinóban. Viszont úgy tűnik, hogy Bordást is el akarja tetetni láb alól Herceg, mondjuk azt nem értem, miért, hiszen Bordás kis pont ebben a játékban, habár most rossz helyen nyúlkál, az biztos. De ezzel az erővel Pindrochot is meg lehetne öletni, mert ugyanannyit tud ártani Hercegnek. Mindegy, így izgalmasabb, Bordásért jobban izgulunk.

A harmadik poén a legdurvább. Kálmán bá a KMB-s iroda felé sétál Edittel, amikor észreveszi, hogy nem ég a villany az irodában, pedig mindig nyitva szokta hagyni. Stukker elővesz, Kálmán odalopózkodik a bejárathoz, bekiabálja, hogy rendőrség, meg minden, de persze nem történik semmi. Aztán a villanyfénynél meglátják Áron ülő hulláját, méghozzá elég csúnyán kivégzett hulláját. Nyilván azért járt így, mert köpött, és talán ez egy üzenet is Kálmánnak, hogy ne nyomozgasson. Kálmán bá most azért nehéz helyzetben van. Egyrészt a besúgóhálózata az első ponton megbukott. Aztán a gyereket azért nyírták ki, mert ő saját szakállára nyomozgat, és felbérelte besúgóknak a srácot. Ha ezt megtudják a nyomozók, akkor nem fognak örülni.

Címkék: tűzvonalban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mustarmag 2009.03.02. 14:21:17

"Bordást is el akarja tetetni láb alól Herceg, mondjuk azt nem értem, miért."

Talán kár volt Bordásnak benyögnie, hogy megsemmísítette a Rózsahegyi dokumentumot.

kiricsiz 2009.03.02. 14:49:49

ja, mondasz valamit.

altero 2009.03.02. 14:54:41

Azért szerintem ezek nem kis bakik, amiket leírtál. Ott van három főrendőr meg titkosügynök meg mittoménmi, és nem jut eszükbe kamuhívást indítani gyorsan Bordás mobiljáról, nem jut eszükbe átállítani a csengőhangokat. Ekkora zseni ez a Bordás? A Demsa ügyben még több esze volt.
Az meg mondjuk senkinek nem jut eszébe, h hívásvárakoztatás esetén nem kell foglaltnak lenni, de sebaj, ezzel együtt is lebuktak volna.
És az is nagy bénaság, hogy a "luxuskurvák" valójában útszéli kifestett prostinak edzenek, hát komolyan mondom, van ezeknek fogalmuk arról hogyan néz ki egy luxuskurva? Meg attól, h valaki szeret pókerezni, még nem kell így kevernie a kártyát, jobb helyeken krupié is van, stb.
Gyenge évad, ez van.

Ja és Viola az Viola, a stáblistán is úgy van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.02. 15:02:02

Láki a legnagyobb arc, lasssan átveszi a főszerepet Bordástól :-)

báró Csekonics 2009.03.02. 15:27:07

altero 2009.03.02. 14:54:41

A három rendőrcsaj nem arra gyúr, hogy ott lesznek a bárban, mint 'tereptárgy'?
(Kivéve Pircsit, aki viszont tényleg Don Móricz 'csaja' lesz.)

don rafael 2009.03.02. 15:41:08

valami nekem nagyon hiányzik ebböl az évadból, szinte nincs is éjszakai felvétel, az első kettőben azért azok elég hangulatfestőek voltak, meg az a fasza tűzvonalbanos zene, ami annak idején annyira behúzott, kár ezekért :(

de sajnos kiszállni már nem tudok, ez van :)

két jó poén:
Pircsi mikor alkudozik az öreg fószerrel
"nem ég a jobb elsö index és itt nem lehet megállni, mondtam, hogy lesz az tíz is" :)

meg Móricz és Johnny
"megint elfelejtettem, h a sor vagy a full a nagyobb"
"ez tényleg nem lehetett könnyű nap, Laci"

Láki meg rulez

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.02. 16:56:17

Kösz a hogyvolt!

"Először is azt kamuzzák, hogy Gajdujev mögött szerb üzletemberek állnak (nem kaukázusiak, ahogy János mondta). Erre a kamura nem értem, mi szükség, de mindegy."
Mert Herceg nyilván tudja, hogy kik állnak mögötte (elvére ő is plutóniummal üzletel): rá is kérdezett meglepődve, hogy biztos szerbek?

kamarti 2009.03.02. 17:12:17

sztem ez egy egész jó rész volt (legalábbis az előzőhöz képest): több szálat is folytattak, ezek közül néhány vicces volt, a végén volt durvulás, és mintha a hogyvolt hsz-ekben egy héttel korábban felsoroltak ("nem értem, miért", "ez micsoda következetlenség, bénaság, ostobaság, életszerűtlenség" stb.) olvasása után írták volna a forgatókönyvet, olyan szépen magyaráztak-indokoltak meg pár dolgot visszamenőleg Bordás és Kolonics párbeszédeiben. Szóval sztem abszolút élvezhető volt, engem az sem zavart, hogy alapkiképzést kaptak a lányok :), majd finomítanak, ha kell, nem?
Ja, és ha nagyon akarom, még arról is lehetne beszélni, hogy a cím (Vihar előtt) asszociációi mennyire klappoltak a rész hangulatához, főleg, ami az - egyelőre - nagyrészt rötyögős Fekete úr és a kurvák a kártya asztalnál sztori előkészületeit jellemezte.

Semp 2009.03.02. 17:28:04

@altero: Azt akkor nagyon kár volt fölírni a stáblistára, mert eddig olyan szépen lógatták a levegőben, hogy ki is a bérgyilkos. Ha jól emlékszem, egyedül Herceg tippelgetéséből indult ki mindenki - de ebből még akár az is kisülhetett volna, hogy az a Viola nevű horvát összekötő épp Indiában tör egy maharadzsa életére, vagy Krkön napozik, és tíz éve nem hallott Hercegékről.

És hogy a pénzes gorilla volt tegnap a buszon? Nálunk angyalarcú Lucky öccse a benzinkutas, szerintem alvó ügynök. Most, hogy Viola megszólalt, a fogorvosom meg az ő testvéröccse. Még egy epizódot megnézek, és nem merek kimenni az utcára!

Renáta_ 2009.03.02. 21:04:59

"Aztán persze sikerül rábeszélni, nem sokkal később már egy tornateremben, vagy hol gyakorolnak."

Az nem a vadiújonnan összetákolt lőtér volt? :)

hottentotta 2009.03.03. 13:02:36

Köszi a hogyvoltot.

Rosszat nem akarok írni, jót meg nem tudok. Most sírjak, vagy nevessek? :)

csalint 2009.03.03. 15:47:15

Küldtem képeket most is, nem tudom, hogy kiricsiz-hez elérkezett-e. :)

Egyébként nekem nagyon tetszett ez a rész is. Az alkalmi prostituáltakon szétröhögtem az agyam, főleg ahogy Juli beleélte magát. XD

margaretak.atw.hu/ts3e8.zip

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.03. 16:38:56

ez jó rész volt:) kedvenc poén: mikor a láki pénzes haverja közeledett, mike azt monja "az ilyen alakokra szoktunk a kommandóval hajnali háromkor rátörni" erre láki, "és negyed négyre mind hullák is lennétek! 15 évet húzott le az idegenlégióban." :))

szerencsétlen pircsi, hogyan nézett ki már kurvának kifesteve!:DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.03. 16:50:16

az egyébként számomra nem derült ki, hogy akkor miklósban miért is bízik bordás, és hogyan maradhatott egyáltalán rendőr? mégiscsak az orosz titkosszolgálatnak kémkedett pénzért!

kiricsiz 2009.03.03. 18:57:21

bocs, mostmár fönt vannak a képek.

Semp 2009.03.03. 21:35:47

@hottentotta: Én inkább nevettem! Rohadt jók voltak a színészek. Pl. Bordás, mikor a könnyed csevegés közben Móricz mellékesen odaveti, hogy nem tud pókerezni. "Mi???" Vagy Herceg: "Mámeginkezdi..." És szerintem nagyon ott volt az a kontraszt, ahogy az állati hitelesen eljátszott Herceg béna színészkedéssel előadta a kamu elméletét. Persze egy vén róka titkosügynöknek igazából biztos jobban kéne játszania, de ez így volt szép. Asszem, Herceg a kedvenc karakterem :)

jörgömös 2009.03.03. 22:24:05

Legnagyobb poén Kolonicsé volt:" írassatok vele átvételi elismervényt" Mármint Móricczal az alvilágtól kapott 8 milláról. Ezt vajon ki gondolhatta komolyan :)
süti beállítások módosítása