Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Wars: A Klónok Háborúja 1x02 - Rising Malevolence

2009. február 27. 14:52 - GeBali

A legutóbbi remek helytállásának köszönhetően pár epizód erejéig búcsút veszünk Yoda mestertől, mai epizódunk főszereplője (legalábbis első blikkre) a Jedi Tanács egy máik tagja, Plo Koon mester, aki elég félelmetesen néz ki, de azért jófej, majd meglátjuk. A Köztársaság szokás szerint nagy trutyiban van, sorra vesztik el az űrcsatákat, valamiféle „szörnyű szakadár fegyver” miatt. Itt egyes kezdők azt gondolhatják hogy hohohó Halálcsillag, de a rutinos öreg rókák tudják, hogy azért ott még nem járunk. Csak valami nagyon hasonló.

Tehát Plo Koon mester felkerekedik cirka három rombolóval, hogy pontot tegyen az ügy végére. Hamar rá is bukkannak egy szeparatista hajóra, ami nagyon félelmetesen néz ki, és gyanúsan egyedül andalog az űrben. Easy meat, mondaná egy ork, de az másik mese, Plo Koon sem ennyire magabiztos, inkább átszól Anakinnak (Skywalker egységei a közelben vannak), hogy jól jönne egy kis erősítés, de mielőtt megvitathatnák az ügyet, az interferencia miatt szétkapcsol a vonal. A másik oldalon Ashoka megpróbálja meggyőzni Anakint, hogy segítsenek a mesternek, de az hajthatatlan: a Jedi Tanács azt mondta, a helyükön maradnak, hát a helyükön maradnak. Pont.

Ugrás, Plo Koon hamar megemészti, hogy nem kap erősítést, három az egy ellen neki megfelelő arány, csak hát azzal nem számol, hogy a szeparatista hajó fedélzetén olyan arcok vannak, mint Grievous tábornok és Dooku gróf. Utóbbi ki is adja a parancsot, lássuk azt a szupertitkos fegyvert, és végre mi is megtudjuk, miről van szó: a hajó két oldalán látható gyűrűből hatalmas energiamezőket bocsátanak ki, ami leszívja minden hajó energiáját, amit eltalál. Kellemetlen. A mező eltrafálja a három rombolót, oda az energia, és hát így a pajzs is. Innentől meg mér gyerekjáték a dolog, a szeparatista hajó (melynek amúgy a neve Malevolence, magyarul Rosszindulat) tüzet nyit, és egy fél pillanat alatt szétlövi a köztársaságiakat. Plo Koon és a klónok mentőkabinokon menekülnek, több-kevesebb sikerrel.

Grievous nagyon, nagyon elégedett, Dooku már valamivel óvatosabb, nemaddiga, mondja, titokban kell tartani a hajó pozícióját, a mentőkabinokat pusztítsák el a vadászok, az a biztos. Anakin közben egy rögtönzött Féljedi Tanácsot tart a hajóján Ashoka, Yoda, Obi-van, Windu és a Főkancellár részvételével. Az egész flotta elpusztult, de legalább oda kéne kukkantani, hátha van túlélő. Végül az ötletet leszavazzák, nincs erre elég idő/ember/energia, inkább keressék meg azt a titkos fegyvert. Ashoka azért még közbeszól, Anakin meg lecseszi hogy tanulja meg hol a helye.

A klónok, akik egy mentőkabinba kerültek Plo Koonnal nagyon el vannak kenődve, a véget emlegetik meg a túlélési esélytelenséget, nincs energia, nincs kommunikáció, mecsoda egy hitetlen banda ez, két részen belül harmadszor kezdenek siránkozni az életük értelmetlensége miatt. Aztán megpillantanak egy másik mentőkabint, mi már sejtjük, hogy mi lesz a vége, ők még örülnek. Mikor az egység ablaka feléjük fordul, drámai zene kíséretében meglátjuk, hogy bizony azzal a mentőkabinnal elbántak. És nem a lézerágyuk… <rejtélyes zene>

Anakin és Ashoka (na meg Artu) kirepülnek, hogy túlélőket keressenek. Az ifjú padawan próbálja menteni, ami menthető, Anakint nem érdekli. Aztán kilépnek a hiperűrből, és Ashoka nem kicsit lepődik meg, ugyanis mégse titkos fegyvert mennek keresni, inkább túlélőket. Vagyis titkos fegyvert is csak tesznek egy kis kitérőt. Ashokának Anakin az év apukája. Obi-van persze lefüleli őket, de nem igazán dühös, biztos hozzászokott. Először úgy tűnik, nincs túlélő, de aztán Artu olyan kernes módon „elkap egy levelet”, gyorsan bemérik a koordinátákat, csakhogy a drodidok meg a Mentőkabinpusztítójuk is veszi az adást, és ők hamarabb érnek oda.

 

Nincs más választás, ki kell menni, mondja Plo mester. A klónok megint rosszul vannak, jaj ne, csak veszélyt ne, de a Jedi hajthatatlan. Azt mondja, hogy egy ideig elviseli a nyomást az űrben, a katonáknak megy úgyis ott a védőruha. Hát legyen… A Mentőkabinpusztító körül pár droid ólálkodik, Plo Koonék remekül elcsatázgatnak velük, közben Ashoka tök ideg, mert ugyan jel az van, csak valahogy nem tudják bemérni, mert túl gyenge.

A Jedi mester használja az Erőt, így már simán aprófát csinál a Mentőkabinpusztítóból, ami rögtön eljut Dooku fülébe is (mármint a pusztulás híre, nem maga a berendezés), ő meg ugye nem akar túlélőket hagyni. Időközben a Tanács is eléggé ki van akadva, hogy Anakin elhagyta a pozícióját, erre figyelmezteti is az ifjú mestert Palpatin és nyomatékosan megkéri, hogy induljon vissza. Anakin belemegy, de Ashoka az Erőn át megérzi Plo mester közelségét, ki is veri a hisztit, hogy azonnal indulás amerre mondja. Meg is találják az egész bagázst, épp mikor az egyik emólklón azon kezd el keseregni, hogy arra szánták a fajtáját, hogy meghaljon. Na jó.

Mindenki biztonságban, a klónokat gyorsan kezelésbe veszi egy orvosdroid, miközben Plo előadja a csata történetét Anakinéknak. Megjelenik a szeparatista hajó, gyorsan le is kapcsolnak minden energiát, még Artut is, és nagy kussban várják, hogy továbbmenjen. Azonban a szeparatisták egy gyenge droidjelet fogják, és támadóállást vesznek fel. Hát persze, az orvosdoridot senki nem kapcsolta le, na akkor most lehet futni, bár sok értelme úgy sincs.

Azért megpróbálják. Az ionágyú tüzel, és most izgulunk, hogy vajon kijutnak-e Anakinék a törmelékmezőből, mielőtt az energiamező eléri őket. Jelentem, ki, és sikeresen hiperűrugranak is, juhé. Grevious nem örül. Dooku sem. Sidious meg pláne. Végül az egész díszes kompánia biztonságba ér (de most már tényleg), és Anakin meg Plo Koon elindul jelentést tenni a Tanácsnak, de azért Ashoka is velük tarthat, hisz kivette a részét a sikerből, legyen ott akkor is, mikor a lecseszést kapják. Van benne valami.

 

 

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onix Titan 2009.02.27. 15:34:06

Remek hogyvolt!

Az egyedüli, amit nem értek,h mi a fenéért kell mentőkabinpusztító, amikor egy vadász körübelül fél másodperc alatt elintézné a kabinokat.

Dunbar 2009.02.27. 17:16:06

Tényleg jó hv. Egy apróság: nem Ashoka, hanem Ahsoka.

Tarfful 2009.02.27. 21:54:10

@Dunbar: basszus, tényleg, én is mindig Ashokának olvastam

Anak 2009.03.03. 00:28:28

Hali, előző résznél ment a vita a lézerkard, fényszablya, fénykard dologgal kapcsolatban. Az egyetlen jó szinonima a lézerspádé, mer a HanSoló is úgyamonnnya.
süti beállítások módosítása