Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x07 - A titkosszolgálat megköszöni

2009. február 23. 15:00 - kiricsiz

Kicsit egymásba öltődtek az epizódok, az előző rész végével kezdünk. Irina és Bordás találkoznak ugye, Irina elárulja, hogy azt akarják elkapni, aki Violát irányítja. És Irina azért ilyen fura módon vette föl a kapcsolatot Bordással (cseten, névtelenül), mert Herceg "minden hivatalos csatornát" lehallgat. Magyarul: az egész őrs be van drótozva és kamerázva. Herceg mellesleg hasadóanyaggal üzletel, vagyis elég hamar kiderült, kire utaltak az előző részben. Tehát valószínűleg erről a bizniszről beszélt Arankával annak idején Herceg - ráadásul így neki is érdeke volt Arankáék kivégzése. Akkor viszont Herceg ölette meg Szekerest és Kővárit is, ugyanis erre is utalt Aranka a csetben.

Nyanya fekszik a díványon, aztán fényeket lát odakint, azt hiszi meglátogatták az ufók. Azonnal bejön az unokája megnyugtatni, a csaj kicsit túljátssza a szerepét, szerencsére csak epizódszerep. Aztán a csajszi bemegy az őrsre és feljelentést tesz az ufók ellen, akik rátörtek a nagymamájára.

Májert meg kihozzák a sittről, közben folyamatosan rinyál, amíg be nem dugják a kocsiba. Élmény lehet vele együtt dolgozni. Bordás visszaérkezik az őrsre Irinától és megosztja Mike-kal és Krisztával a nagy titkot. Egyben azt is elárulja nekik, hogy minden be van drótozva. Nagy az öröm.

Bejön Kálmán bá is legelészni, guberálni, hátha akad egy-két döglött akta (Jó poén: "Ma például leszálltak az ufók. De számunkra annyira bonyolult ügy, hogy valószínűleg Kálmán bá asztalán fog landolni.") Az egyébként vicces, hogy Kálmán bá nadrágja a hónaljáig föl van húzva.

Bordás lelépteti Eleket, hogy nyugodtan meg tudják tisztítani a terepet a poloskáktól, meg egyéb mütyüröktől. A nagy zürzavar közepette bejön az őrsre az előző szériákból már ismert nő, az aranylövésben meghalt intézetis lány anyja, aki közben - hála Kálmánnak - megtalálta a másik lányát is. A másik lány is narkóban utazik, de egy kicsit másképp. A drogklinikán dolgozik. Bordás lepasszolja őket Kálmánhoz, megy poloskát irtani, meg végül is Kálmán hozta újra össze anyát és lányát, beszélgessen velük ő. Kálmán bá egyből rá is veszi a csajszit, hogy segítsen nekik az ismeretlen drogos áldozatok azonosításában.

Időközben visszatér a horgászvityillóból Otyó és Juli, úgyhogy Bordás eligazítja őket is a nagy büdös poloskahelyzetről (Jó poén: "Menjetek föl az emeletre, és tegyetek úgy, mintha dolgoznátok." Juli: "Talán menni fog.")

Közben Zsigmond visszaviszi az őrsre Móriczot egy értekezletről, ahol mindketten voltak. Zsigmond lassan kanyarodik rá a témára, kezdi onnan, hogy nem tetszik neki, ami itt folyik az őrsön, meg ilyenek, a lényeg az, hogy rá akarja venni Móriczot, hogy jelentgessen neki Bordásék tevékenységéről. Elég béna ötlet, mert Móricz se tud soha semmit, de szerencsére a mi Lacink meglepő gerincességről tesz tanúbizonyságot, és visszautasítja az ajánlatot.

Bordásék meg eközben bezárják Lákit és Májert a kutyakenelbe. (Jó poén: "Nőt kapunk?" "Be kell érnetek egymással.") Aztán Májerről kiderül, hogy ért a polokakereséshez, úgyhogy őt is felviszik az emeletre keresgélni. Az azért nem semmi, hogy Bordás Lákinak is elmondja, hogy Herceg a főgonosz, szerintem ez elvileg nem tartozna Lákira, aki nem feltétlenül a legmegbízhatóbb ember, a katonai hírszerzéstől a drogdílerkedésig vitte. Mondjuk az igaz, hogy Herceget ő is rühelli, és ezen keresztül rá lehet venni, hogy segítsen Bordáséknak. Egyébként ez később is szóba kerül, és maga Láki sem érti, miért avatják be... Bordásnak az a teóriája, hogy Herceg Lákival is le akar számolni (egyébként ez valószínű is), és ezzel Lákit is lehet valamennyire motiválni - ha Bordásékkal dolgozik, kevesebb az esélye, hogy Herceg nyírja ki. Viszont kiváncsian várjuk, mikor fogja kihasználni ezt a helyzetet arra, hogy dobbantson. Egyelőre még viszonylag szigorúan őrzik.

Vannak azért ennél jelentősebb ügyek is. Például az ufóleszállás. Az ufós ügyet átadják Pircsinek és Miklósnak, nézzenek már körül egy picit az öreg néninél, ha már járőröznek. Mondjuk már a játszótéren hangsúlyosan szóba kerülnek a graffitik, úgyhogy nem nehéz a megoldás. Mármint a nézőknek (tudjuk, ha puskát mutogatnak, az el fog sülni). Miklósék azért eltökölnek vele egy ideig. Felmennek a nagyihoz, körülnéznek, aztán megfejtik, hogy a graffitisek szórakoztak. A Sherlock Holmes sztorikban is minden misztikus eseménynek megvolt a maga racionális magyarázata.

Bordás Ilcsiknek is elmondja, hogy Herceg mivel üzletel. Nem értem, miért bízik meg benne. Oké, mi tudjuk, hogy a forgatókönyv szerint ő elvileg jó fiú, de ezt Bordás nem tudhatja. Aztán közös erővel elkezdik szétszedni az őrs felső szintjét. Találnak is egy csomó kis aranyos dolgot Májer aktív közreműködésével. Aztán befut Elek is mit sem sejtve. fagyos a hangulat, és hogy feloldódjon, megmutatják neki a poloskákat. Először játssza a fickó a kis butát, aki semmiről sem tud, de aztán egy idő után vallani kezd. Parancsot teljesített, egyébként ebben teljesen igaza van. (És mintha a forgatókönyvírók is kezdenék érteni, hogy ilyen szervezetekben túl sok mozgástere nincs az alárendelteknek. Úgyhogy a moralizálást lehet hagyni a francba.) Be van persze tojva, hogy Herceg majd kirúgja, de Bordás megnyugtatja, hogy ezután is lesz mit jelentenie Hercegnek, csak éppen az infókat majd ők szállítják. És ha Herceg bele akarna hallgatni a felvett anyagokba, akkor majd technikai akadályokra hivatkozva visszautasítja. Mondjuk szerintem Herceg sem annyira hülye, hogy ezt az utóbbit bevegye.

Eddigre megérkezik Kolonics is, aki szintén ki van akadva. Mindenestre hív profikat műszerrel, hogy nézzék át mégegyszer a helyiségeket. Aztán később arról beszélget Bordással, hogy Irina honnan tudhat a KMCS-ről. Arra jutnak, hogy van egy tégla az őrsön. Amit persze nem értek, mert ahhoz, hogy tégla legyen az őrsön, tudni kell, hogy az őrsön működik a KMCS. Meg aztán Irina eddig is tudott elég sok mindenről, ez kiderült a csetelésből.

Két kis graffitis hülyegyerek mászkál egy félreeső helyen. Épp festeni akarnak, de Miklósék meglepik őket, aztán jön egy kis fogócska. Az viszont elég nagy hülyeség, hogy asszongya az egyik hülyegyerek Pircsinek, hogy "lefújlak, mint a bogarat", és fenyegeti közben a szórófestékkel, amire Pircsi nem veszi elő a gázspray-jét, ami ilyenkor a minimum önvédelem lenne. Úgy tudom, sok helyzetben automatikusan előveszik, és használják, szóval nem várják meg míg egy kis pöcs pofán fújja őket akrillal, amit aztán moshatnak hetekig a bőrükről. Talán nem akartak ilyen jelenetet rakni a filmbe, hogy a rendőr lefúj egy fiatalt? De hát ez egy rendőrös sorozat, aki nézi, föl van készülve az ilyen jelenetekre. Másrészt, ha már előveszik ezt a "köcsög graffitisek"-témát, akkor már minek finomkodni? Aztán persze Miklóst pont szolgálat közben hívja Géza bácsi. Ráadásul a két hülyegyerek előtt szólnak be egymásnak Pircsivel. A fogdában még az egyik idióta elmondja, hogy ez önkifejezés, Miklós meg egy kicsit befenyíti, mert megjegyzést tett a zsarukra. De Móricz idejében közbelép.

Bordás megdumálja Móricz-cal, hogy Lákiék lakhassanak egy ideig a fogdában. Móricz meg utálja már az egészet, mert ha ezt meglátja Zsigmond, akkor őt veszik majd megint elő. Egyébként ahogy kimegy Bordás, Móricz elkezd telefonálni. Vajon kinek? Csak nem Zsigmondnak, aki valójában Mátyás? De lehet, hogy csak a kerültenek szól át, hogy vigyék el a két gyereket.

Kolonicsék elkezdik szervezni Herceg elfogását. Közben leküldik Krisztát kávéért, meg Láki motyójért. Ennek még lesz később jelentősége. (Jó poén: Kolonics: "Ezt mindenki tudja, aki számít." Láki: "Tévedés, az APEH nem tudja." Bordás: "Hé, a poénok nálunk vannak.") A lényeg, hogy Láki bárjába szervezik a Pindroch és a ruszki főnök közötti plutónium party-t. Ott még nem adnák át a cuccot, csak megbeszélnék a részleteket. Mivel Kolonics megint emberhiánnyal küszködik, ráadásul szokás szerint az NBH-sokban nem bízhat, ezért naná, hogy a KMCS fog fellépni ebben a szerepben is. Végül is ez Kolonics kis magánkülönítménye, amit bármikor bevethet. Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy az előző részben mintha azt kamuzta volna az orosznak Ilcsik, hogy a "főnöke" a plutónimusztoriban Láki. Erre kiderül, hogy Láki nem vállalja, hanem majd Móricz. Vagy mi van?

Kriszta eközben lemegy a kenelhez, de a hülye Miklós ezt nem veszi észre, és az udvaron konzultál Géza bácsival mobilon. "Majd este kiszedem a csajból." Szegény Kriszta mindig megszívja a fiúkkal. Viszont most Miklóst hálából bebuktatja, és ennek nagyon örülünk. Miklós előtt persze túl sok lehetőség nincs, együttműködik Bordásékkal, elmondja, amit tud, hogy egy Gézának szokott jelenteni. Az mondjuk nem derül ki, hogyan és mikor szervezték be, pedig az lenne az érdekes. (Jó poén: "Megyünk Géza bácsi-vadászatra.")

A legnagyobb poén csak most jön. Bordás rábeszéli Móriczot, hogy játssza el ő a flegma maffiavezért a ruszki gengszternek. Az is vicces, ahogy Móricz a tükör előtt gyakorolja, hogy fog erről számot adni Mátyás bátyámnak. Aztán nőt követel Bordástól, ez se semmi. Végül szintén kabaréba illő jelenetet következnek, amiben Pircsit kérik fel az egyik kurva szerepére ("Szegény ember vízzel főz." "Julit inkább bevállalnám." "Csókolóznunk is kell?")

Géza bácsi-akció indul. Miklós felcsönget Géza lakásába, bemondja a jelszót, beengedik, utána rögtön benyomulnak a kommandósok. Aztán Miki bekopog az ajtón, szakállas muksó ajtót nyit, Bordásék pedig rárontanak, lenyomják a földre és elkapják. Persze jön a fordulat, Géza bácsi még időben szól, hogy nézzék már meg az igazolványát. Aztán kiderül, hogy ő is Irináéknak dolgozik. Habár ezt nem értem, FSZB-s igazolvánnyal mászkál? Bordás persze kicsit morcos Irinára, de mi még reménykedünk, hátha összejönnek.

Viszont, ha Herceg a főgonosz, akkor valószínűleg azért akarja annyira megszerezni a Rózsahegyi dokot, mert ő is rajta van a listán, hiszen plutóniummal üzletel. Simán lehet, hogy ez a Rózsahegyi dolog még nagyobb szerepet is kap a sorozat későbbi részeiben.

Címkék: tűzvonalban
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2009.02.23. 17:25:12

Be kell vallanom, a Pircsit játszó Hábermann Líviával voltak gondjaim - de az az arckifejezésváltozás, ahogy felfogja, hogy neki most tényleg luxuskurvát kell játszania Móricz mellett... :D

Dr. jegeket_bérleteket 2009.02.23. 17:37:35

Ha ezek mind elmennek maffizót játszani, sokan nem fognak maradni az örsön szolgálatellátásra... Ez nem zavarja a forgatókönyvírókat? Bár lehet az ős, hogy ők most éppen ennyire über-apdétek, hiszen a sajtó most épp arról cikkezik, hogy x darab örsöt akarnak bezárni a rendőrségen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.23. 18:29:44

Azért a következő részt már várom az előzetes alapján :-)

csalint 2009.02.23. 19:04:43

kiricsiz: csináltam megint képeket, ha igényt tartasz rá, parancsolj:
margaretak.atw.hu/tuzvonalbans3e6.zip

Tartasz/tartatok-e rá igényt minden héten? és ha igen, akkor jó itt, vagy privátba kéred?
""""""""""""""
Ez megint jóó rész volt! A poénok nagyon ottvoltak...

Móricz: -..és mi az áru? Heroin, kokain, fegyver?
Bordás felnevet: -jajj Lacii... -elkomolyodik, fejet ráz- Plutónium...

Az elit kurvás rész meg sírvaröhögős... azok a fejek :D jahajjj XD

Renáta_ 2009.02.23. 19:37:09

"Vannak azért ennél jelentősebb ügyek is. Például az ufóleszállás."

Hehe, ez nagyon jó :D
Kezdenek megint egyre jobbak lenni a hogyvoltok :)) Köszi!!! ;)

spanyol inkvizíció 2009.02.24. 02:01:32

Most akkor hogy is lett Zsigmond Károlyból Mátyás?

GJ1 2009.02.24. 17:45:09

tetszett a hogy voltés az epizód is, jól előkészítették a terepet a következő részhez, mondjuk a rész lezárása maga volt a katasztrófa, pedig remek kis cliffhangerek voltak előzőleg


egyébként Dzsoni bácsit eléggé hanyagolják az írók, ha a sanyi-kinyírós szálat előrehoznák, az jobb lenne

kiricsiz 2009.02.24. 18:45:26

@csalint: szia! ha van időd, energiád, akkor küldheted a képeket. küldjed majd a mélemre léci.

@spanyol inkvizíció: na ezt én sem értem!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.02.24. 21:03:46

"az előző részben mintha azt kamuzta volna az orosznak Ilcsik, hogy a "főnöke" a plutónimusztoriban Láki. Erre kiderül, hogy Láki nem vállalja,"

Na ezt én sem értettem... Jó, hogy Láki csak drogban utazik, de akkor lehetne ennyire koherens a forgatókönyv, hogy az ilyen alap dolgokat már előre lefektetik. Sajnos sok a következetlenség. :-(

Mátyás bátyám száját tátván:
Nem világos?:
Zsigmond-Károly Mátyás! :-D (na ez is egy durva következetlenség)

A legjobb jelenet viszont tagadhatatlanul a Móricz a maffiózó. Meg a legjobb karakter is Móricz és Láki, kár hogy az első évad óta Móricz kicsit hátrébb került, és kevésbé karakteres... :-(

Amúgy kösz a hogyvolt és a képeket!

hottentotta 2009.02.26. 13:39:25

Na. Eddig a pontig lelkes tűzvonalban rajongó voltam ( ha lehet ezt mondani :D ), de az utóbbi rész nem gyengén elbizonytalanított.

Ekkora baromságot, hogy egy őrsparancsnok fogja játszani a főmaffiózót a gengszterek klubjában! És egy sima kis utcai őrmester, akit bármikor kiszúrhatnak, miközben graffitiseket kerget ( szegény piroska, alig bírták úgy megírni a forgatókönyvet, hogy utol tudja érni a csávókámat ) ő legyen a kísérő!

Már az is nagyon érdekes ötlet volt, hogy az eszódzsíseket közrendőrökből toborozták, meg hogy a füredi kapitány volt a füredi kapitány ( a kis rendőrcsaj viszont jó volt, aki jelentett neki ), de egy ekkora baromságot, hogy az őrsparancsnok lesz a főgengszter???

Nem értem.

EGyre több az abszurd szál. OK, hogy ez csak egy sorozat, meg kis költségvetés, de ennyire irracionális útra lépdelni...

Hatalmas baklövés.

De a hogyvoltért riszpekt!

Renáta_ 2009.02.26. 20:40:21

@hottentotta:

Néha irigylem a problémáidat :))

Szerintem tudomásul kellene venni, hogy az adott szereplőgárdából kell venni a történet szereplőit. És mivel a történet nem alapvetően egy kommandós csapattal indult, hát ez van. Szerintem tökvicces, hogy Laci, mint maffiafőnök, na nyilván nem életszerű, de aki az életszerűségre vágyik, az nyilván a Kékfényt fogja bekapcsolni.

És ha Lacival meg a többiekkel folyvást csak piti kis bolti tolvajokat fogatnának, injekcióstűket keresgélnének, na meg UFÓkra vadásznának, hát az lenne a baj, hogy széunjuk az agyunkat. Most tuti nem fogjuk :)

És hogy ízlések és pofonok mennyire különbözőek: szerintem meg a tiszafüredi szőke kiscsaj (akár statiszta volt, akár színész, fogalmam nincs honnan szedték), rémesen gépies volt, és erőltetett.

hottentotta 2009.02.27. 11:34:22

@Renáta_: Szeretnél sírni a vállamon? :D

Ez akkor is nagyon életszerűtlen. Na mindegy.

A tiszafüredi kiscsaj, mint színész, tényleg felejthető volt, de nekem nem is a színészi teljesítménye szúrt szemet ;))

Egész életképes kis plazmahalmaz volt :))

kiricsiz 2009.02.27. 13:25:27

szerintem, ahogy annak idején a lindába (bodrogi-pécsi ildikó páros stb), ebbe a sorozatba is próbálnak bevinni egy komikus vonalat. és ez rendben is van. szerintem az szándékos vicc, hogy móricz a maffiafőnök. legalábbis egyelőre én így értettem.

aztán majd kiderül a mai részből, hogy mennyire vicc, vagy mennyire forgatókönyvi baki. én egyelőre röhögtem ezen a dolgon.

"és csókolóznunk is kell?" :)))

ja, a tiszafüredi kiscsaj bennem is mély nyomot hagyott :DD kár hogy nem írták ki a stáblistára, hogy ki ő.

hottentotta 2009.02.27. 15:16:55

@kiricsiz: néztem az imdb-n, ott uncredited státuszban szoktak ezek szerepelni, de sajnos nem :)

mondjuk nekem még a Fruzsina is bejött ;))

volt tüdő rendesen :D
süti beállítások módosítása