Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 11x02 - Csalók klubja

2009. február 23. 17:00 - Sylba

Chris Ritter új lakásán vagyunk (dobozok mindenhol, tehát nem régen költözhetett be), aki éppen kávét tölt, és reggelizéshez készül. Semir egy benzinkútnál tankol, és közben hívja, hogy felkészült-e már az első napjára, és hogy felkötheti a gatyát. Chris mosolyogva summázza leendő társa humorát. Semir épphogy leteszi a telefont, amikor egy férfin átszáguld egy sportautó. Mikor látja Semir, hogy a férfi meghalt, a Ford után ered, egy bólogató kutyás autóval. Közben a száguldozó Fordos az A3-son elég nagy zűrzavart okoz, először Semirünk csak rendőrt és mentőt, később még több rendőrt és még több mentőt kér.

A Fordos addig száguldozik, hogy egy teherautó platójának kötelét elvágva, lemezeket enged szabad útjukra, amiből az egyik, a Semir vezette kék autó szélvédőjén, hatol be. Kész csoda, hogy Semir megúszta a dolgot, bár a bólogató kutya nem járt ekkora szerencsével.

A rendőrőrs előtt Chris várja Semirt, és tisztázzák, Mark Jager járt itt és nem Chris, szóval tiszta lappal indul. De ez a nap nemcsak Semir első napja, hanem Susanneé is, ő az új titkárnő Petra távozása után. Gyors ismerkedés után, már várja is az új ügy Semiréket, bár szegény Chrisnek még nincsen se szolgálati autója, sem mobilja, de az első nap milyen is lehetne egy ilyen szürke hétköznapon.

Az elgázolt férfi a Tiba cég építkezésén dolgozott, így a Chris Semir duó ott kezdi meg a nyomozást. Az egyik munkás Schneider Mónikával a volt barátnőjével veszekszik, akit zavarja, hogy a férfi az iskola előtt várja a fiukat. Mónika hajthatatlan, és Schneider nem is tud utána rohanni, mert Semirék érkeznek, akik rögtön neki is szegeznek egy csomókérdést. Schneider okos és Stumpfra az uzsorásra tereli a gyanút, Chris meg rögtön szagot fog és el is száguldanak, hiszen Chris ismer mindenkit, sőt rá is volt állítva anno még Stumpfra, így alig várja, hogy a karjai, közé kaparinthassa. Stumpf nem repes a boldogságtól, hogy viszontlátja Christ, és el is küldi melegebb éghajlatra. Ebben a részben megismerhetjük Chris módszereit, ő a tipikus előbb cselekszünk, aztán kérdezek típusba, tartozik, ami kissé kiakasztja Semirt. Hajánál fogva betuszkolja a nagydarab Stumpfot, majd végignyalatja vele az asztalt, miközben Semir csak kapkod a levegő után. Stumpf már hellyel is kínálná főfelügyelőnket, aki végül csak infókat szeretne. Semir veszi át a faggatását, „Magának van egy Ford autója kölni rendszámmal? És megvenné.” Csak ennyi a válasz. Végül az Örsre cibálja be Chris, Semir meg csak szörnyülködik.

Mónika háza előtt Schneider várakozik, de eredménytelen, Mónika addig nem engedi a fiát Schneiderhez, amíg ki nem fizeti a tartásdíjat. Milyen szívtelen is ez az anya, de merengésre nincsen idő Eric a kisfiú, érkezik, Schneider meg végleg elérzékenyül. Semirék az Örsön nem jutnak előrébb Stumpf faggatásában, mert a férfi tagad. Addig meg is marad a 32 foga, amíg nem stricizi le Christ, majd letaknyosozza Semirt, ezért Chris jutalmul lehajítja a székről. (Viszont a résznek új fordítója akadt, mert mindenki Herr lett és Frau) Chefin meg jól leszúrja, hogy nem lehet így viselkedni egy ilyen szemétládával, mint Stumpf. Vannak szabályok, amiket Chefin betartatna Chrissel, de már érezhető, hogy nem ő lesz a kiskedvence Chefinnek. Chefin meg kezébe veszi az ügyet, azt kamuzza a laza Stumpfnak, hogy az államügyészség így is lecsukatja, amitől végül elcsicsergi, hogy ismerte az elgázolt Locknert, de ő a gyilkosság időpontjában otthon volt. Chris a tetőn búslakodik, hiszen se autója, se mobilja, viszont fejmosást azt kapott. Semir csapatmunkára kéri az eddig magányos farkas Christ.

Az építkezésen meg áll a balhé mert Schneidert zavarja a rendőrség, a kisfőnökét Svent is zavarja, tehát valami vaj csak van a fülük mögött. Ki is derül, hogy Sven és társa tette el láb alól Locknert. A KTU-nál Hartmut csak egy nyomot talált a Fordon, méghozzá egy 45 lábméret körüli bakancsnyomot, így Stumpf kikerül a gyanúsítottak listájáról. Az Örsön Hotte éppen Semir kicsi lányát kínozza látványával, és megy a találgatás, kire ütött ez a gyerek. Közben Semirék bakancsmustrára mennek vissza az építkezésre, és megtalálják, amit kerestek. Így elsietnek Brandthoz a bakancs tulajdonosához.

Schneider hosszú tépelődés után jelzi Brandnak a veszélyt, ám késő a kapuban pont összefut a rendőr párosunkkal. Brandt futásnak ered, Chris utánafut, Semir meg autóval követi a két férfit. Semir kis hijján infarktust kap, mikor Chris elkezdi az újabb magánszámát, nyugtatásképp magával üvöltözik a kocsiban, elsorolja a szabályokat, hogy autóból csak indokolt esetben lehet kiszállni, főleg ha Semir vezet. Amíg Semir a verbális kommunikáció fontosságáról beszél, addig Chrisék tovább futnak a főutcán. Míg végül az együttműködésről papoló Semir állítja meg Brandtot a BMW-vel. Semir viszont nagyot néz mikor Chris hátát, meglátja furcsa sérülések, vannak a hátán.

Az Örsön faggatják Brandtot, miközben Sven elmeséli a történetet Schneidernek. Lockner túl sokat kért azért kellett meghalnia. A tettes megvan, ezért Semir lezárná az ügyet, de Chris jelzi neki, hogy nincsen indíték, és a nélkül gyilkosság azért nem szokott lenni. Andrea érkezik a kis Aidával, és hazaparancsolja Semirt, Chris meg marad és dolgozik, sőt túlórázik, ahogy jó zsaruként szokás. A két újonc meg is találja Hotte gofriját, amit el is fogyasztanak jóízűen. Schneider meg Sven meg terveket szövögetnek, és úgy határoznak, hogy kiszabadítják Brandot a rendőrség karmai közül, hogy nehogy elcsicseregje, amit tud.

Chris a telefonlistából Schneiderre gyanakszik, de mivel sem mobilon, sem a munkahelyén nem éri utol, ezért Mónikához megy. Mónika kedélyesen elbeszélget vele, és megtudjuk hogy Chris házas volt, de a felesége elvált tőle, a két gyermekét pedig a volt felesége neveli. A Brandtot szállító rendőrautót megtámadják, így a gyilkos kiszabadul, kollegái segítségével. Semir otthon élvezné a nyugalmat meg Andreát. Semir olyan társra vágyik, aki mint egy jó táncos kézenfog és együtt siklik vele. De valahogy Chris nem ilyen társa Semirnek, bár Andrea jelzi Semirnek, hogy talán jobb is így, hiszen nem lép a lábára. A 12-es karikát lépné át a jelenet, amikor Chefin telefonál, hogy Brandt elszökött, Ritter meg nem elérhető, tehát Semirnek csapot papot ott kell hagynia.

Brandt nem kicsizi el 100 ezer eurót akar azonnal, így Svenben megfogalmazódik, hogy likvidálni kéne Brandtot. Bár Schneider inkább békés megoldást szeretne. Semir és Chefin az Örsön összerakja, hogy adócsalásból van annyi pénze a Sven vezette bandának. Chris meg a Mónikás beszélgetés után a felesége házához hajt, és távolról figyeli a gyerekeit, miközben felesége szavaiból megtudjuk, hogy Chris túlságosan a saját világában él, és bár szereti őt a neje jobb így mindenkinek az élete, a szeretet néha nem elég.

Semir és Chris végül összerakják, hogy zsarolás áldozata lett Lokner, és igazából Schneidernek is kellett látnia a hamis papírokat, tehát mindenki sáros, a kérdés az kit zavarta a legjobban Lokner zsarolása. Közben kivilágosodik, Brandt felkel és két megmentőjét faggatja a pénzről. Sven nem akar fizetni, és pisztolyt ránt, de dulakodnak és véletlenül Brandt kezébe kerül a fegyver és az agyonlövi Svent. Schneider elfut, Semirék meg csak Sven holttestét találják meg. Schneider Mónikához fut, hogy figyelmeztesse a veszélyre, ám addigra Brandt már odaért, és pisztolyt fogott a kis családra. Brandt mondja el végül, hogy Schneider az apja a kis Ericnek.

Brandt és a főmérnök autóba ülnek, és elszáguldanak Semirék elől. Az üldözés végül balesetbe torkollik, mert Schneider kilöki a szélvédőn Brandtot, aki majdnem le is lövi ezért. Szerencsére megérkezik Semir és Chris, így mindenki a jól megérdemelt dutyiba kerülhet. A záró képsorban Mónika ígéretet tesz, hogy ad esélyt Schneidernek, és láthatja majd a fiát. Semir és Chris pedig autóba pattanak és az évad leglaposabb, és szerintem az utóbbi évek leglogikátlanabb részében elhajtsanak. Ennél már csak jobb részek következnek. Ajánlom a jövö hetit.

Címkék: cobra 11(5)
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.02.23. 17:16:38

Végre Cobra 11 hogyvolt, köszi Sylba!
Tegnap végre feltűnt, hogy Cris milyen jóképű, és ez nekünk, női nézőknek azért elég fontos :) Csak elég zavaró, hogy legalább 20 szál cigit elszívott a rész alatt...
Semir meg hogy ki van akadva Cris módszereire, az elég aranyos :)
Most nagyon figyeltem Hartmuth hangját, és lehet, hogy ő is Seszták Szabi, de azért nem nagyon feltűnő. Főleg, hogy szegény Hartmuthnak alig van szövege. Ezért nem semmi, hogy múltkor kiszúrtad!

Johnny336 2009.02.23. 17:19:12

Mennyi Ford! :D
Kék Taunus, piros Probe :)

voelgyi 2009.02.23. 18:07:38

a hv jobb volt, mint a maga a rész (azt untam is, pedig nem szoktam), kösz.
Engem is nagyon zavart, hogy ebben a részben több cigi fogyott, mint korábban az egész sorozatban.
Nem tetszett az új főcím sem, a réginek jobb a volt a szövege...
tényleg Sylba, Engelhartot miért "chefin"-ezed?

Sylba 2009.02.23. 20:14:28

@mándruc: Szivesen a hogyvoltot. Nos igazából minden cobra honlapon olvasható, hogy Hartmut hangja Seszták Szabolcs, szóval innen, meg hogy ugye NEkem a Seszták Szabi Lex Luthor marad :) szoval innen a ngy áthallás. Engem is zavar, hogy Chris ilyen életü, de majd ajánlom a következő részt, amiben kiderül, hogy Chris miért is ilyen. Nagyon jó rész lesz. Hartmut meg fog szerepelni majd a jövöben és a következő évadokban is, így majd áthallik mindenkinek :)

Sylba 2009.02.23. 20:15:26

@Johnny336: Jah több is volt, Chris is Forddal várt a családjára. Szóval ez Ford reklám volt. :)

Sylba 2009.02.23. 20:20:16

@voelgyi: Köszönöm a bókot, igyekeztem nem laposra írni, mert nekem sem a favorit részemről van szó. Kicsit velősebben akartam írni, hogy mi a véleményem róla, de féltem, hogy nem olvassátok akkor a posztot. De a folytatás jobb lesz. Chefin azért Chefin mert ugye magyarul Főnők, de a magyarul nagyon bénán hangzik, Annának meg túl közvetlen lenne igy maradtam a német eredetinél a Chefinnél. Németül így hívják mindig, Annának szerintem két évadonként talán egyszer. A főcím még fog változni, a zene is, és az alámondás is. Csak győzzed kivárni. :)
A jövő heti részt ajánlom az nem lesz lapos, nekem a kiskedvencem. Mondhatni odab... tehát fel a fejjel jövö héten szinte minden kérdésre választ kaptok.
Annyit elárulk, hogy tettem emlitést róla, hogy melyik szál fog jobban kibontakozni.

Sylba 2009.02.23. 20:21:18

Mi a véleményetek viszont az új titkárnőről, és Chrisről? Aki hát okoz fejtőrést mindenkinek???

Sylba 2009.02.23. 20:33:32

@mándruc: Ja és még valami Semirt alakító Erdogan Atalay és annó társa René Steinke is dohányzik, hogy kicsit elkeserítselek, csak a Semir image-ba nem fér bele, hogy a részben is. :(:)

mándruc 2009.02.23. 23:43:51

Az nem zavar, ha a színészek a valóságban cigiznek, csak mostanában a filmeken nem nagyon látni már ilyesmit, ezért volt zavaró. De persze gondolom ezzel csak hangsúlyozni akarják, hogy Chris nem az a jófiú rendőrbácsi :)

voelgyi 2009.02.24. 10:39:42

@Sylba: Chris olyan kb, mint Brosnan után az új James Bond - bárdolatlan, nyers, durva. Jó persze nem kell, hogy olyan pp legyen kinézetre mint Jan volt, de talán már túlzottan hozzászoktam/tunk Tomhoz.

enigma777 2009.02.24. 11:48:52

Kár, hogy a szinkron nem ugyanaz, mint az előző évadokban, sokszor nem tudom, ki is beszél.
A sorozatban az autós robbanásosbalesetes jelenetek jól mutatnak, csak ez abszolút nagy melléfogás. Egy ilyen repülést, borulást ritkán él túl az ember, itt meg szinte sértetlenül szállnak ki a kocsiból. Szinte minden részben tudni lehet a történetet már az első öt percben kitalálom, milyen megoldás lesz. Annyira esetlen, és logikátlan fordulatokat írtak a forgatókönyvbe, bár lehet, hogy ez a sorozat tényleg arról szól, hogy ketten mentik meg a világot a rosszarcú emberektől.

Sylba 2009.02.24. 12:48:58

@mándruc: Igen Chris nem az a cuki rendőrbácsi lesz de többet nem árulok el vasárnap üljetek tévé elé!

Sylba 2009.02.24. 12:52:39

@voelgyi: Hehe elég durva karaktere van a szó szoros értelmében Chrisnek, mert ugye ő mindig beépülős feladatokat kapott, bár szépen mosolyog ( ezt a Rexből mentették át szerintem ) de kb ennyi. Semir jól kifogta. :) Igazából két dudás egy csárdában kapcsolat lesz az övék de majd még sok rész lesz Chrissel, - reméljük az RTL Klub jovoltábol is :)

Sylba 2009.02.24. 12:56:35

@enigma777: Nos szerintem vedd fel a kapcsolatot a kinti írokkal, és akkor lehet hogy választ kapsz a kérdéseidre. :) www.actionconcept.de
hidd el válaszolnak:) Ha másért nem mivel minden rész poénját kitalálod ezért hogy te is forgatokönyvíró lehess. :) A sorozat a barátságról szól, és hogy fel kell venni a gonosszal a harcot. De igaz, hogy ez a sorozat a német rendőrség mentalitása alapján készült. ( kint több ilyen sorozat is fut anno itthon a Derricket láthattad) Egy ilyen sorozat az emberek bizalmát visszahozza a rendőrséggel, meg hát gyönyörű autók. Tehát mindenki másért nézi. :)
süti beállítások módosítása