Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x22 – Not Pictured (évadzáró)

2009. február 22. 12:00 - foxglove (törölt)

Aaron Echolls szabad ember, Woody Goodman szabad ember, nincs igazság a földön. Még az is meglehet, hogy a Mikulás és a Húsvéti Nyuszi is csak kamu. Neptune seriffhivataljában egy ember raboskodik csak, Vinnie Van Lowe, ő is azért, mert betört Woody lakásába, nyomokat keresni. A szökevény polgármester kézrekerítőjének ugyanis 20000 dollár jutalom jár. Vinnie felajánlja Mars-apukának az összeg 40 50%-át, ha társul vele. Az általa felkutatott anyagból kiderül, hogy Woodynak van kb. 10 hitelkártyája, vezetői engedélye helikopterre, szívritmuszavara, és… chlamydiája. Hmm. Érdekes. Egyelőre viszont a maradjunk a szívritmusszavarnál, ebből majd még ki lehet hozni valamit.

Woodyhoz az ügyvédjén keresztül lehet eljutni, az ügyvédhez pedig úgy, hogy mondjuk valaki Gia nevében és Gia telefonjáról (egy kis Mars-manip) üzenni akar Woodynak az „előírt gyógyszeradagolásával kapcsolatban”. Az ügyvéd hívásai a nevadai Renóba vezetnek, azon belül is egy gazdag kliensek számára kialakított vadászházba, itt rejtőzik Goodman.

Másnap Veronica egy tökéletes, „mi lett volna, ha” világban ébred. Lianne Mars ébresztgeti, kicsattanóan frissen és jókedvűen, bizonyítvány osztás napja van, ébresztő. Veronica némileg gyanakodva, régi-Veronicás ruhában kisétál a konyhába, ahol nemcsak Lianne-féle frissen sült palacsinta várja, hanem Mars-apuka is seriff egyenruhában. Mars seriff, miközben szerelmetesen ölelgeti a feleségét, vidáman anekdotázgat arról, hogy Lambünk egész héten jelmezben fog előadásokat tartani az általános iskolákban. Ez már határozottan egy túl szép, hogy igaz legyen pillanat, kár is lenne félbeszakítani. Veronica reggeli után a Neptune Highba siet, ahol a diákok többsége már talárban készülődik a nagy eseményre. Itt van Dick, Logan, sőt Duncan is, hiszen ebben a verzióban nem volt sem gyilkosság, sem buszbaleset, sem gyerekszöktetés. A legnagyobb megoldásra váró probléma az, hogy Veronica talárját összecserélték egy bizonyos Wallace Fennellével. Duncan és Dick tréfálkoznak egy sort Veronicával, aki a tökéletes világban még naív és hiszékeny, és nem hiszi azt, hogy minden ember hazudik (és egy tökéletes világban lenne House/Veronica Mars crossover is). Logan kedvesen megcsókolja, mert a tökéletes világban ők ketten egy pár (és nem Duncan és Veronica).

Végül Wallace Fennel is felbukkan, és hát ennek a Wallacenak és ennek a Veronicának az elcserélt talárokon kívül az égvilágon semmi közük egymáshoz. Wallace hamar kiszúrja, hogy ez a lány is a 09esek gondtalan életét éli, Veronica pedig még csak nem is érti, hogy miről beszél. A figyelmét Lilly vonja el, aki a saját emléktábláját nézegeti elmélyülten. Lilly csacsog pár szót a főiskoláról és a kollégiumi kalandozásairól, aztán visszatér a táblához: ez meg mi? És mi ez a szalonna illat? Veronica felébred az álomból, most igazából. Nincs Lianne, nincs palacsinta, nincs Lilly; viszont van Mars-apuka, szalonna és legjobb barát Wallace. Nem is olyan rossz. Főcím.

A Neptune High talpig zöldbe és sárgába öltözött, a diákokkal együtt. Amint a fúvósok rázendítenek, Clemmons igazgató a pódiumra kezdi szólítgatni a diákokat. Az ismerős arcok közül először Wallace kerül sorra. Van ünneprontó is, Lamb seriff személyében, aki jellemző módon ezt a pillanatot választotta Weevil letartóztatására. A fiú a nagyijára való tekintettel tíz percet kér, amíg átveszi az oklevelet, de Weevil, hát nem ismered a seriffet, hiszen pont ez benne a lényeg. Weevilt szép csöndben kikísérik, de az ünnepség folytatódik, éppen Cindy Mackenzie a soros, majd végre Veronica Mars. Mars-apuka vörös fejjel, állva tapsol és kurjongat, de a közönség nagy része is hangosan éljenez. Veronica elérzékenyülten visszanéz egy pillanatra, megkeresi Wallace, Mac és Logan arcát a tömegben, aztán átveszi az oklevelét. „Nem tudom eldönteni, hogy maga nélkül könnyebb, vagy nehezebb lesz-e az életem” – köszön el Clemmons igazgató. „Ne ragassza az összes jelszavát a tűzőgépe aljára”- tanácsolja Veronica búcsúzóul – „And stay cool, Mr. C.”

Az ünnepség végén Mars-apuka átnyújtja Veronicának az ajándékát, egy pónit egy utat New Yorkba, aztán Veronica rossz előérzete ellenére rohan is, hogy elérje a repülőjét Nevadába. Veronica már indulóban van, amikor Wallace anyukája Alicia elmeséli neki, hogy Wallace úgy döntött, hogy Jackie után megy Párizsba. Wallace igazán sajnálhatja, hogy nem avatta be a tervébe Veronicát, mert akkor megtudhatta volna, amit ő már sejtett egy ideje: Jackie nem Párizsba ment, hanem Brooklynba; nem tanulni, hanem pincérnőként dolgozni; mert nem gazdag, hanem csóró. Végül is, másban nem hazudott. Ja de, van egy kisfia is. Veronica menti, ami menthető, és telefonon közli Jackievel Wallace döntését, valamint azt, hogy a fiú gépe néhány órát a new yorki reptéren fog várakozni, nem ártana beszélni vele, mielőtt szegénynek Párizsban kell rájönnie az igazságra.

Reno. Woody a vadászházban lapul, élvezi a szabad életének hátralevő perceit. Mars-apuka, mint egy megtestesült horrorfilm klisé, a zuhanyzóból lép elő, és a sokkolójával seperc kiüti a fickót, ezután a helyi rendfenntartó erők is kivonulnak. Mars-apuka elismerteti Woodyval, hogy az botrány a kórházba vitt nővel azért kellett, hogy Woody minden gyanú alatt szabotálhassa az önkormányzatosítási tervet, a zsaroló óhaja szerint. Azt viszont már nem hajlandó elismerni, hogy ő robbantotta volna fel a buszt. Ő soha nem ártott volna azoknak gyerekeknek, hiszen (igazi pedofilhoz méltóan) szerette őket. Mialatt Mars-apuka a pilótára vár, hogy Woodyt a saját helikopterével együtt szállítsa haza Neptuneba, Veronica megpróbálja előkeríteni a hangfelvétel titokzatos harmadik szereplőjét. A Woody’s Burgerben megtalálja az ificsapat fényképének másolátát, rajta a jelenlevők névsorával. Veronica szeme megakad a legalsó sor szövegén. Nincs a képen: Cassidy Casablancas.

 

Veronicának a pánik határán eszébe jut, hogy a bizonyítvány átadás közben Mac lelkendezve elújságolta neki, hogy Cassidy szobát bérelt kettejüknek a Neptune Grandban erre az estére. Veronica megpróbálja telefonon keresztül figyelmeztetni Macet, hogy tűnjön a fiú közeléből, AZONNAL. Mac nem veszi fel a telefont, mert egy bulin van, Cassidyvel, aki éppen alkoholból merít erőt a nagy eseményhez. Sok hasznát nem veszi, mert az ágyban később teljes csődöt mond. Mac vígasztalja, semmi gond nincs, majd legközelebb. Cassidy hálásan és szomorúan mosolyog.

Veronica megérkezik a bulira, rögtön bele is fut Dickbe, aki szerint három opció van az öccse hollétére: vagy Mackel szexszel, vagy Mackel Dungeons&Dragonst játszik, de az is lehet, hogy mindkettőt egyszerre. Veronica újabb üzenetet hagy Mac telefonján, ezzel a szöveggel: „Tűnj el Kisgyík közeléből, most. Ő a gyilkos. A hallban vagyok.” Mivel Mac éppen zuhanyzik, az SMS magához Cassidyhez jut el, és nem találja hízelgőnek magára nézve. „Találkozzunk a tetőn”, válaszolja Veronicának Mac nevében, és ő maga is odaindul, egy fegyverrel a kezében.

Az üzenetet olvasva Veronica szintén a tető felé tart, és ha nem lenne így is elég nagy a feszültég, még rátesznek egy lapáttal, mert a liftben pont Aaron Echollsba kell botlania. Aaron a maga laza kéjgyilkos modorában beszámolót tart neki arról, hogy milyen jó érzés ismét szabadnak lenni (jóízűen kinyújtózkodik, tényleg olyan, mint egy big bad wolf), ennél már csak az volt jobb érzés, amikor kiloccsantotta Lilly agyát, és végre befogatta vele a lepcses pofáját. Veronica akár célzásnak is vehetné, és más esetetben talán még meg is ijedne, de most sokkal jobban aggasztja Mac és Cassidy. A tetőn természetesen egyesegyedül Cassidyt találja, aki hallani szeretné Veronica verzióját erről a „Kisgyík egy gyilkos” történetről. Veronica elmondja, hogy tud a molesztálásról. Arról is tud, hogy ő robbantotta fel a buszt azzal a robbanószerrel, amit Curly Morantól szerzett. Ezután ő maga végzett a kaszkadőrrel. Aztán, felhasználva Veronicát, bosszút állt az apján, amiért úgy bánt vele, mint egy ronggyal. Cassidy gúnyos mosollyal az arcán hallgatja, de a felsorolásnak még nincs vége. Cassidy elkapta Woodytól a chlamydiát, ő pedig továbbadta Veronicának, amikor megerőszakolta Shelley buliján, folytatja Veronica könnyek között. „És Dick még azt hiszi, hogy szűz vagyok”, mosolyog Cassidy, aztán megunja a beszélgetést, és bejelenti, hogy bombát rakott Woody magángépére, és most a már ismert telefonos módszerrel fel fogja robbantani, Mars-apukával egyetemben. Cassidy tárcsáz, és pár másodperc múlva hatalmas robbanás rázza meg az eget.

Veronica összegörnyedve zokog. Cassidy Veronica saját sokkolóját teszteli a lányon, és valamiféle pszichoszöveggel megpróbálja rávenni, hogy könnyítse meg mindkettejük dolgát, és ugorjon le a tetőről. Veronica nem akar ugrani, viszont titokban továbbküldi a „találkozzunk a tetőn” SMS-t Logannek. Logan pár másodperc múlva megjelenik, sikerül elterelnie Cassidy figyelmét annyi időre, hogy Veronica megszerezze a pisztolyt. Megölte az apámat, megölte az embereket a buszon, megerőszakolt – sorolja Veronica. Több mint elegendő ok a bosszúra, de Logan óvatosan lebeszéli róla. Veronica leengedi a pisztolyt, és Loganhez menekül, miközben Cassidy a tető széle felé somfordál. Logan észreveszi, mire készül, és rákiált: „Kisgyík, ne!” „A nevem Cassidy!” tör ki a fiúból. Cassidy vár egy pillanatot, hátha Logan tud legalább egy okot mondani, hogy miért ne tegye, de nem. Cassidy lezuhan. Ennyi. (Ami ezalatt a zseniális jelenet alatt szól, az a Gravenhurst: See My Friends c. száma. Tessék meghallgatni, aztán lehetőleg nem leugrani egy magas épület tetejéről.) Veronica a szálloda szobájában megtalálja a sarokban kuporgó Macet, a nyilvánvaló sokkot leszámítva ő is rendben van.

A Neptune Grand egy másik szobájában Aaron a Kendallal való szex utáni perceket élvezi éppen. Jólesően rágyújt egy szivarra, és a tévében az egyik saját filmjét kezdi el nézni (lol), amikor hátulról egy régen látott ismerős, szó nélkül Clerence Wiedman tarkón lövi. Ugyanekkor egy ausztráliai tengerparton Duncan Kane telefonja megcsörren. C.W telefonál neki: a munka el van intézve. Duncan megkönnyebbülten felsóhajt, és rámosolyog a kis Lillyre. (Mekkora rész már ez.)

Mars lakás. Veronica ismét szalonnaillatra ébred, de a konyhában csak a reggelit készítő Logant találja. Veronica újra sírni kezd, de a háttérből ekkor egy ismerős hang csendül fel… Mars-apuka hazatért, nagyon is életben van, Lamb seriff „jóindulatának” köszönhetően ugyanis nem szállt fel a gépre, hanem autót bérelt és hazavezetett. Jó pár óra múlva, miután minden tisztázódott, Logan kiviszi Veronicát a repülőtérre, hogy elérje a New Yorkba tartó járatot. Mars-apuka éppen indulna utánuk, amikor a Főnix Birtoktrösztből alaposan (8 milla nagyságrend) meggazdagadott Kendall állít be a Mars Nyomozóirodába, van valamije, ami esetleg Mars-apukát is érdekelhetné. Kendall felnyit egy aktatáskát, aminek a tartalma egészen a következő évadig rejtve marad, de az tény, hogy Veronica ezek után már hiába várt az apjára a reptéren.

Ezzel vége a második évadnak, ami szerintem ugyanolyan remek volt, mint az első. Sokan valószínűleg az alapján ítélik meg, hogy kinek mennyire sikerült benyelnie a Cassidy a főgonosz szálat. Én azok közé tartozom, akiknek ez nagyon is bejött, az egyetlen bajom, hogy Kyle Gallner sajnos így már nem szerepelhetett a folytatásban, pedig a jeleneteinek minden egyes pillanatát imádtam. (Kinyírták Cassidyt, szemetek!) De így legalább az évad végére lehetőséget kapott egy fő(bb) szerepre.

[Hogyvolt-ügyben: a harmadik évadot nem terveztem mostanában elkezdeni, kivéve ha mondjuk olyan különleges alkalom adódik hogy pl. a Viasat leadná a következő szezont.]

Címkék: veronica mars
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiara_vm · http://kiaravm.tumblr.com 2009.02.22. 15:28:14

Imádtam ezt a részt! És nekem is bejött, hogy Cassidy a gyilkos. Mert rá sosem gondoltam volna. Sajnálom, hogy nem kezded el a harmadik évadot. Jó lenne elolvasni (bár már láttam), mert szerintem a viasat egy darabig még nem adja.

KiWiSaGe 2009.02.22. 16:34:58

Én is azok közzé tartozom akik szerették Cassidyt mint fő gonoszt mert a franc se nézte volna ki a kis gyíkból, hogy képes embereket ölni.

Sajnálom, hogy a közel jövöben nem írsz 3. évadot mert az is nagyon jó bár a záró részben csalódtam. Mindig az évad finálék a legjobbak, de a 3. évad gyengus volt.

kla 2009.02.22. 18:41:09

Sajnos én tudtam, hogy Cassidy a gyilkos, de ennek ellenére nagyon szeretem ezt a részt, a kedvencem a sorozatból. Igazából ez a csúcspontja az egésznek szerintem, a 3. évad se rossz, de nem ér fel az első kettőhöz.

angel87 2009.06.24. 07:41:50

Jó hír minden VM rajongónak! Július 1-jétől adja a Viasat3 a 3. évadot, 15:20-tól.
Bár én már láttam angolul, de a szinkron/fordítás ellenére is kiváncsi vagyok rá magyarul is.
Remélem hamarosan itt is olvashatom! :)

babó 2009.06.25. 10:04:08

nekem nagyon tetszett, ahogy összefűzték a történetet és Cassidy karakterét az előző éved lezárt(nak hitt) ügyeivel, pl megerőszakolás sztori.

és a következő évadra is kaptunk rögtön elvarratlan szálakat, Kendall ügye (Aaronnal szexelni már önmagában is hülyeség, de közvetlenül a meggyilkolása előtt...), a lánykopasztás a főiskolán, Weevil. kiváncsian várom :))
süti beállítások módosítása