Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Mentalista 1x03 - Vörös part

2009. február 17. 09:00 - TorrenteXY

Tengerparti életképpel kezdünk, sirályok repkednek, és egy pancsoló kislány hullát talál a sziklák közt. A rendőrségen megtudjuk, hogy a hulla egy tinilány, Christine Tanner(15 - csak úgy blikkesen), de nem a tengeren mentek neki véletlenül, hanem valaki valószínűleg fejbevágták szörfdeszkával, a szárazföldön, és úgy dobta az óceánba. Közben Patrick Jane és Van Pelt valami fura mozdulatokat csinálnak.

 

Hát bizony Grace ilyen mozdulatokkal próbálja mentálisan elmondani, hova tette a kocsikulcsát. Persze a mentalista megtalálja, jó megfigyelőképességgel persze, úgyhogy mindenki nevet. A tengerparton emlékfal van a kislánynak, virágok, ajándékmacik, ahogy kell. A barátai tartanak valami búcsúztató ceremóniát, ahova befut a nyomozó banda férfi részlege. A fiúk ahelyett hogy gyilkost keresgélnének, inkább arra kíváncsiak, hogy jött rá a kulcs rejtekhelyére. Amíg nézelődnek, odajön egy kisebb csapat fiatal érdeklődni, ki ölte meg Christ, ilyesmi.

A srácok neve Hope és Win(Remény és Győzelem). Mi ez valami hippifesztivál? Remélem jön Cartman a South Parkból és lezúzza őket! Megtudjuk hogy volt valaki, aki "nyomult rá", bizonyos Danny. Ilyen lényeges információk után Jane az iránt érdeklődik, hogy milyen szín lett volna Christine(narancs), meg milyen állat(nyúl). Kérdi is a Hope, hogy ez meg minek is fontos? Tényleg miaf...? Rigsby mikor már csak hármasban vannak meg is kérdi. Cho megválaszolja, olyat keresnek aki nem szereti a narancs nyuszit. Hö? De nem is fontos, mentalistánk nyomozás helyett ledől a partra ejtőzni.

A vízihulla lány családjánál járunk, nem egy boldog család, apa első ránézésre alkoholista, a gyerekek meg, hát csak úgy vannak, nintendóznak a sarokban. Beszélgetés közben kiderül, hogy Christie elég szabad lelkű volt, de rendes lány, takarított otthon. Az anyja már meghalt évek óta. A lány egy ideje összehaverkodott a szörfös gazdag gyerekekkel, és azókkal lógott. Valami Flippert, Darlene Pappast is említ, de semmi érdekes. Dalene Pappas rács mögött van, ennyi. Inkább váltunk a tengerpartra Janehez. Ő homokvárat épít, sikerül is egy embermagasságú homokvárat építeni, bástyákkal, tornyokkal. Darlene-t hallgatják ki, ő nem sokat tud. Kivéve, ha rövidül ezzel a büntetése. igéretet kap a főnöknőtől, így kiböki: volt egy öreg fickója a csajnak, tényleg öreg, akit "Fater"nak becézett. Az öreg állítólag jó volt az ágyban.

Flippert megtalálják, valami szörfös ürge, egy lakókocsiban él. Keményen bevonulnak, fegyverek meg minden, de Patrick már ott sörözget Flipperrel. Úgy találta meg, hogy neki is valami tincs van a hajában, mint a halott lánynak. Flipper egy szörfös perverz, aki azt állítja nem feküdt le a lánnyal, mert nem volt nagykorú. Na persze. Mentalistánk szerint mégse ő a gyilkos. Annyit kibök viszont, hogy kábé a gyilkosság estéjén látott valami bulit, amin ott volta az összes már látott fiatal. Kihallgatás után megjön halottlány apja, aki egyből kinyírná a szörföst, szerinte ő a tettes. A buliban/utána ölték meg a lányt, így összegereblyézik a srácokat.

A mentalista megint elkezdi a milyen állat lennél hülyeséget. Nem jut semmire, gondolom, így a buliról kérdez. A buliban ittak, meg birtokot háborítottak, ezért nem meséltek. Az egyik srác apjáé az építkezés, aki így akart lázadni ellene, vagy mi. Az egyik srác, Danny járogatott is a csajjal. A buliról igazából kavarognak a dolgok, igazából főleg Hope nagyon ködösíteni akar, érdekes. Elmennek a birtokra, ahol buliztak, és ott eltűnt az éjjeliőr.

Mentalistánk - ha már ott van - megtalálja a halott őrt bebetonozva házalapnak, szegény fickónak kilóg az orra egy betontömbből. Megjön a főnök miközben emelik ki a betont, aki már parázik hogy ugrott az építkezése. Nyomozás miatt le kell zárni a terepet. A fickót lefaterozza mentalistánk, aki hallgat a névre. Jane mondja hogy hallotta jó az ágyban az öreg. Szerinte lefeküdt apuka a 15 éves kiscsajjal. Fater persze nemleges választ ad és fenyegetőzik.

Jane már arról kérdezi, nem-e ölte meg éppen a lányt. A fickó elveszti a cérnát, és behúz egyet Janenek. A felsővezetés tajtékzik, de kihallgatják az öreget. Nem akar vallani. Pedig főnökasszonynt is lefeketetné, ha fiatalabb lenne. A fiatalokat megint összehozza a tengerparton. Lehet Flipper a gyilkos? Vagy Danny apja? Vagy valaki más? Hipnotizálás Jane szerint jó ötletnek tűnik. Van aki nem vállalná. Tábortűz, kezdődik a hipnotizálás, és mindenki bárgyú arcot vág. Hope megszólal, láthja Danny apját, aki ott figyelt este. De Danny tiltakozik, így összeveszés van, ennyi volt a nagy hipnóbuli. hope még este visszatér az örsre, aki jkane szerint sose kedvelte Christine-t, és csak gyanúba akarja keverni "Fater"t.

Így hope kitálal: véletlenül leütötte Danny az őrt aki elesett és meghalt. Mindenki együttérzett volna, de Chris nem akarta magában tartani a gyilkosságot, így Danny kinyírta a lányt. Danny persze mást mond, szerinte Hope volt a gyilkos, aki féltékeny lett a kiscsajra, és ő ütötte le Christ. Befut a maradék két srác is, Flipperre kennék, de mentalistánk már rájött: a négyen együtt ölték meg a lányt.

Hope elég okos volt ahhoz, hogy mindenkit rávegyen, fojtsák együtt vízbe a lányt, hogy senki se vallhasson. Chris apja persze így is boldogtalan, megrontrásért leültetné Danny faterját minél több időre. Lisbon ügynök jófejkedik, felajánl apának segítséget, hogy ne alkohollal kezeljék a sok halált a családban, és ezzel vége is.

Címkék: a mentalista
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.02.17. 09:50:49

sajnos azt kell, hogy monnyam, a hogyvolt sokkal jobb, mint maga a rész volt! Az eddigi egyik leggyengébb rész!

kamarti 2009.02.17. 10:13:36

szó mi szó, tényleg gyengus volt, tipikusan olyan rész, ahol már az első "ugye megtalálják, aki ezt tette" megszólalásnál lehet fogadni a szörfös bandára, és emelni a tétet, amikor az is kiderül, hogy mindegyik ragadozó lenne (a nyúllal szemben, ugye)

a homokvárat azért irigyeltem (a kislány helyében viszont nyilván jól széttapostam volna, rögtön a taps és a vödör visszavétele után :))

drn 2009.02.17. 10:36:57

én adok még neki egy esélyt, de a hogyvoltok eddig tényleg jobbak voltak mint a film:(

drn 2009.02.17. 10:39:37

ja és tegnap kb egyidőben ment a halmarkon a kis mentalista másik filmje, meg is zavarodtam rendesen mert véletlenül odakapcsoltam, ott meg házat ment nézni az asszonnyal vagy mi...

sélli_ 2009.02.17. 12:19:22

Én nem értem mitől vannak úgy megőrülve ettől a soritól a jónépek az óceán túlpartján... megnéztem 2 részt, egyik sem vágott földhöz. Még egy esélyt adok neki, aztán ha nem akkor cancel :)
A hogyvót jóóóóó!

eperlekvár 2009.02.17. 14:22:14

Megnéztem én is tegnap egy részt de nem nyerte el a tetszésem. Inkább olyan vasárnap délutáni műsorsávba valónak tűnt.
De azért a pasi bejött ;)

Neoprimitív 2009.02.17. 17:25:54

Lehet, hogy Simon Baker az új George Clooney az amerikai háziasszonyoknak? Mert eddig semmi, akár az átlagot megközelítő nincs ebben a sorozatban. A partnerek jellegtelenek, a humor tart a zéróhoz, a főszálat elfelejtették. Nálam kasza, hétfőre maradok Jethroéknál. A hogyvolt valóban egy kategóriával jobb, mint a film.

Anni* 2009.02.17. 19:33:05

@Neoprimitív:
hm, nem lehetne George helyett esetleg más hasonlatot hozni?
Amúgy a többi stimmel, mármint hasonlóak a meglátásaink ezzel a sorozattal kapcsolatban.

Neoprimitív 2009.02.18. 10:32:03

@Anni*: Bárkit, aki neked kedvesebb (vagy ellenszenvesebb).

Anni* 2009.02.18. 10:45:00

Inkább utóbbit.
George Clooney tett már le annyit az asztalra, hogy ne csak az amcsi háziasszonyok kedvenceként emlegessük. (Bár a kérdés ez esetben akkor az, hogy vajon maguk az amcsi háziasszonyok hogyan tekintenek rá, mint Ross dokira vagy egy figyelemreméltó rendezőre?)
süti beállítások módosítása