Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Mentalista 1x02 - Vörös haj

2009. február 10. 09:00 - TorrenteXY

E héten egy kaliforniai szőlősben kezdünk, egy elásott lány tetemét elemezgeti a helyi sheriff, aki szerint az áldozat helybéli volt. A mentalista, Patrick Jane tudja is mi történt: egy helyi lakos akarta megerőszakolni, de szállítás közben a lány rosszkor próbált elmenekülni, így véletlenül megfojtotta. A sheriff persze hitetlenkedik, ki ez a látnokféle idióta?

 

Röhög, de aztán lekonyul a mosolya, amint a mentalistánk vagy tízszer megveri kő-papír-ollóban. Megkezdődik a nyomozás, a halott lány fura családjánál, és hiába sírnak a lány elvesztése miatt, mentalistánk csak bemegy a házba körülnézni. A halott lány szobájában az öccse szomorkodik, megölték a nővérét. Kint a ház előtt a szülők elmondják hogy a lányt valószínűleg az étteremnél rabolták el, ahol dolgozott. Szerintük nem volt fiúja, szüzességi fogadalmat tett, szóval ha amerikai filmtapasztalataimból indulok ki, akkor valami pasiügy biztos van a háttérben.

Jane mondja is a főnöknőnek, hogy vagy valami vén csóka, vagy valami rosszfiú(arany-nyakláncos bmw-huszár?) kavarhatott a kislánnyal a karácsonyi vásáron. A sheriff megjegyzi, aznap ő is volt az étteremnél, és látott valami fekete furgont elhajtani. Ha már étteremnél történt a dolog, Jane elmegy és rendel egy kis kaját, közben kellemesen elcseveg az étterem tulaj házaspárral.

Ők sem tudnak fiúügyről, de körbevezetnek a konyhában, és megtudjuk hogy 11:25-kor ment el a lány. Megjön a másik pincérnő, aki össze-vissza beszél, pedig ő is ott volt a karácsonyi vásáron. Nem beszél, így a mentalista kér vele négyszemközt egy percet, közben valami érintős trükkel ráveszi, hogy később beszéljen a lány. Közben találnak egy "Bocsánat" feliratú cetlit a lány szekrényében, a mentalista persze furmányosan kitalálja ki írta.

Összeterel minden dolgozót, és kijelenti hogy Cho ügynök világhírű írásszakértő, és mindenkit kivizsgálnak. Akié az írás, az a bűnös. Persze a levélíró beveszi, és véletlenül elájul: Randall, az egyik szakács a feladó. Cho ügynök kivizsgálja a fickót, aki rá akart mászni a parkolóban a kiscsajra, aki tökönrúgta, és elfutott. Így a csaj nem a kuktára várt a parkolóban, hanem másra. Közben találnak hasonló bűnesetet, ahol a csaj szintén vörös hajú volt, mint az áldozat. A mentalista ebbe az irányba nyomozna, míg a főnöknő a csaj pasiját keresné.

Megjön a másik pincérnő, aki Jane tapi-trükkjének köszönhetően kitálal: unokatesójával, Hectorral jött össze a lány, és néha titokban találkoztak, mint a gyilkosság estéjén. Hectorék keménykötésű drogosok, és a csaj nem is mondta volna el a dolgot, hacsak nem hipnotizálja Jane - akit ezért jól lebasz a főnöknő. Lehívják az egész csapatot, mert eddig Rigsby meg Van Pelt csak az irodában dolgoztak, és indul a bevetés. Kis futkározás után elkapják Hectort. Szokásos kihallgatás, azt hiszi valami különleges volt a kapcsolatukban, ők a jó kalóz meg a hercegnő. Vagy valami ilyesmi. Amúgy a találkáról késett a tetkós rosszfiúnk, és mikor jött a rendőrautó természetesen eliszkolt. Jane szerint nem ő a tettes, igazat mond. Valami vöröshajúnő-vadász sorozatgyilkos lehet, de persze főnöknő váltig állítja, hogy a rosszfiú volt.

Közben megjelenik a színen a halott lány öccse. Jane tudja, hogy valami fegyver van nála, amit Hectornak szán. Egy rozsdás fejsze. Jane persze lebeszéli a kissrácot a random gyilkolózásról, de nem nyugszik meg a gyerek. Úgyhogy mentalistánk elmeséli a saját szívszorító történetét, hátha ez lenyugtatja a kedélyeket. Közben Van Pelt megtalálta a motelt amit a gyilkos lefoglalt, hogy oda vigye a lánykát. A szoba hónapokra lefoglalva, már ott vannak a segédeszközök a gyilkosághoz. Úgyhogy ide még visszatér a tettes. Közben a helyszínelők vért találnak Hector kocsiján, szorul a hurok a kiscsávó. Bátor a fickó, bevallja hogy néhanapján megüti az asszonyt, ha nem viselkedik.

Már csuknák is le Hectorkát, de Jane közben beszervez egy akciót: Van Pelt ügynök beül az étterembe, mivel vörös hajú és jó kis csaj. Hátha megpróbálják elrabolni. Rigsby persze majdnem helyben rárobban a csaj dudáira. Jane közben biztos benne, hogy az egyik alkalmazott a tettes, el is mondja a főnökasszonynak. A megfigyelés a hotelben zajlik, amit a tettes bérelt ki. Rigsby és Van Pelt eljátszák, hogy összevesznek, és a csaj elindul egyedül gyalog haza.

Hirtelen megjelenik a sheriff, szemrevételező vizsgálatot tart a csaj mellein, és egész erőszakosan próbálja a lányt beinvitálni a kocsijába. Rigsby, a féltékeny vad, ráugrik a sheriffre, de közben kiderül, nem ő a tettes. Jane most már abban biztos, hogy a szakács a gyilkos, de főnökasszonyunknak ez már sok. Lelép a hotelből, közben megérkezik oda az igazi tettes.

A dagi szakács meg a felesége. Kiszúrtak egy másik vörös nőt az étteremből, és azt akarják most megölni. Jane persze ottmaradt a szobában, szerencsére tud egyet telefonálni, mikor észreveszik. Már épp ki akarnák nyírni, mikor megérkezik a főnöknő, és lepuffantja mind a kettőt. A pincérlány temetésén még filózgatnak kicsit a házasság mibenlétén, és elönti a képet a mélabú...

 

Címkék: a mentalista
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.10. 11:40:40

Nem tudom, hogy önirónia volt -e, vagy komolyan gondolták, amikor egy színvonalas étteremben sajtburger után kezdtek el vágyakozni a fúziós konyha remekei helyett... :-)

funfun 2009.02.10. 13:16:31

Odakapcsoltam 2 percre. Nekem sajnos nem akkora hatalmas a képernyőm, hogy ráférjen a Mentalista arca.

TorrenteXY 2009.02.10. 13:43:49

funfun: pont ez a lényeg, ez a vicces benne : D

Anni* 2009.02.10. 15:18:51

Fedor, biztos ezzel akarták kifejezni a szereplők egyszerűségét és közvetlenségét (ami menő), és irtózását a flancos luxustól (ami nem menő).
Vagy a fene tudja.
Nekem is feltűnt.

BTW, valahogy nem sikerült a sorozatnak felkeltenie a figyelmemet önmaga iránt.
A sötéthajú csajszi szavait kölcsönvéve: mert én biztos mélységeket keresek ott is, ahol nincs.

Gladia Delmarre 2009.02.10. 20:47:57

Nekem ebből a részből a "miért" hiányzott. Ez nem derült ki, ha jól tévedek. Miért a vörös hajúak, miért együtt a feleséggel?
Viszont a hipnotizálós rész nagyon jó volt!
Hv tetszett!!
süti beállítások módosítása