Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x01 - Pilot

2009. február 04. 09:00 - sixx

A sorozat rendes címe Terminátor - Sarah Connor Krónikái, de ezt címben akkor sem írjuk le, ha agyonvernek minket, szóval maradt a rövid verzió. A sorozathoz különösebb előtörténet nem szükségeltetik, de a biztonság és az elmúlt húsz évet valami nagyon szigorú diktatúrában eltöltő olvasók kedvéért eláruljuk, hogy Sarah Connor elpusztította a jövőböl jött, saját magára és kedves fiára vadászó összes Terminátort (2 db) és a miheztartás végett egy testőrrobotot is (1 db), valamint azok összes szanaszétszórt alkatrészét (3 db), mert nem akarja, hogy a robotok által belengetet "életre kel Skynet, a mesterséges intelligencia, és úgy dönt, hogy az ember csak idegesíti mint olyan, így kinyír mindenkit" történet megvalósuljon. És most menekül és bújkál, tinigyermekével együtt álnéven él az Isten háta mögött, de a biztonság kedvéért keményen készül az Ítéletnapra. Pilot lévén ez hosszú hogyvót lesz.

A fentieket és egy érdekes fejtegetést az anya-gyermek kapcsolatról (ami nem mellesleg egy külön előadás támája lehetne bármely pszichiátriai intézetben) maga a címszereplő, Sarah Connor narrálja fogcsikorgatva, miközben egy elég szakadt dzsipet (furgont? SUV-ot?) hajt kies tájakon át. Sarah nem az a Sarah, aki a mozifilmekben volt, ott Linda Hamilton alakította, itt meg Lena Headey brit színésznő, tessék megszokni, és kommentekben nem baszlatni az új asszonyt. Sarah egy iskolához érkezik meg, ahol John éppen a könyvtárban firkál valami füzetbe, berohan érte, és mindja neki, hogy MOST, de a menekülés egy járőrkocsiban ér véget, mert a zsaruk ott várják őket az ajtóban. A bilincsbe vert Sarah a kocsiból kitekintve meglát egy Vasembert, ahogy rosszul szabott dzsekijében közelít a kocsik felé, és lefejeli a mellette ülő rendőrt, kirúgja az ajtót, magával rángatná a gyermeket is, de mindhiába, mert a gép szétlő mindent, ami a szeme elé kerül, autót, rendőrt, kocsit, épületet, kisnyulakat. Aztán Johnt is, így már tudjuk, hogy ez csak egy rossz álom, mert hát az egyik főszereplő csak nem halhat meg az első percben. A (rém)álom vége az, hogy bekövetkezik a világégés, a háttérben helyes gombafelhő, a fémvázról leolvad a hús, és... ébredés. Ütős kezdet, na.

Egy hálószobában vagyunk, Sarah és a Recue Me-ben Tommy Gavin öccsét játszó csávó szerelmesen ébrednek, jegygyűrű a kézen, mégoszt. És a gyűrűt John válalsztotta ki, mert a mentős faszi nem ért a gyémánthoz, hát jó, lapozzunk, nem kell a rizsa. A csávó megy dolgozni, Sarah meg aggodalmas arckifejezést ölt, jön a főcím. 1999-ben vagyunk, Nebraska állam egy eldugottabb kisvárosában, ahol a Connor-klán meghúzta magát és álnéven éldegél. Augusztus 24. van, menten kezdődik az iskola, erre a muter bejelenti, hogy ugyan két éve élnek itt biztonságban, és még egyetlen látogatóhoz sem ragadt hozzá a hűtőmágnes, ideje továbbállni. A vőlegény meg le van szarva. Sarah kissé ideges lesz, amikor a gyerek kiejti a "biztonságos" szót, biztos sokszor látta a Maraton életre-halálra kínzós jeleneteit. A következő képben Connorák balra el, a cserben hagyott vőlegény meg megy a rendőrségre, ahol éles ésszel rámutatnak, hogy a csaj nem eltűnt, hanem lelépett, szar ügy.

Bejön a képbe egy FBI-ügynök csávó, aki már rágóta Sarah nyomban lohol, és képeket mutogat a lóvá tett vőlegénynek a nő múltjáról, az elmegyógyintézetről, ahonnan megmenekült és kinyírt egy pár embert, lásd még Terminátor 2: Ítéletnap. Dixon nem hiszi, hogy ilyen megtörténhet, és amikor az FBI-ügynök felidézi neki Sarah korábbi vallomását a Skynetről meg a vasemberekről, akkor úgy néz rá, mint az egyszeri szociológus a Jimmy-emléknap közönségére. Az FBI-ügynök lesz tehát az egyik szál, ő nyomoz majd Connorék után, oké. Közben a páros tankol és menekül, Sarah Reese álnéven (a fatert ugye így hívták), az ügynök meg beüti az álnevet a rendszerbe, és egy házban, valahol, feléled egy képernyő, rajta minden adattal, egy Terminátor meg nyugtázza, hogy megvan a szent család.

Szeptember 6-a van, valahol Új-Mexikó államban vagyunk egy gimiben, ahol John éppen halálra unja magát egy kémiaórán, de egyszer csak megszólítja egy csaj, aki első ránézésre tíz éve kinőtt a gimiből, de mindegy. Summer Glau alakítja, akit a Firefly-ban ismerhettünk meg, helyes csaj, és kikezd Johnnal, ez lesz a szerelmi szálunk? Óra után folytatódik a beszélgetés, a csaj kissé túl kiváncsinak tűnik, ettől Sarah mama azonnal beparázna szerintem, jobb, ha John otthon kusol erről. Az új otthon egy farmház valahol a sivatag szélén, amit anyu rohamléptekben próbál helyrepofozni, John meg amiatt hisztizik, hogy itt mindenki csizmában van, a számítógépes labor meg őskövületekkel tele - na ettől borul ki igazán Sarah, bazmeg fiam, ne hekkerkedjél, az kéne még csak, hogy elkapjanak! Ugrunk a helyi reptérre, ahol leszáll Ellison ügynök gépe, és máris indul Ms. Reese/Connor nyomába, mert ő egy ilyen soha fel nem adó típus.

Másnap a suliban John ismét a csaj mellett ül, és kezdi kiönteni a szívét, az apám katona volt, de meghalt, anyám idegbeteg, nekem meg nincs csizmám. Szar neked, John, mondja a lány, de bejön egy új tanár, aki KrómArtie néven mutatkozik be, ami kurvajó poén, Króm, éééérted? Olvassa szépen a névsort, amiből megtudjuk a csaj nevét (Cameron), és közben a combját vagdossa egy helyes levélvágó késsel, mert vagy bolond, vagy vasember. Ez utóbbi, benyúl a lábába, kivesz belőle egy pisztolyt és azonnal tüzel, de csak Cameront lövi le, mert az pont a golyók elé ugrik, kissé mintha széndékosan is. John ki az ablakon, KrómArti meg a nyomában, repkednek a golyók és az üvegszilánkok mindenfelé, yeah. A lövödözés az udvaron folytatódik, ahol KrómArti egy igen elnagyolt trükkben egy buszt is felborít, majd rendületlenül menetel a kocsik között bujkáló John irányába (közben a muter a munkahelyéül szolgáló étteremben hallja a híreket és rohan a gimibe).

John szarban van, mert KrómArti kiszúrja, és soha ki nem fogyós pisztolya van neki, mint nekem volt az óvodában, csak az övé nem faágból van összetákolva. A döntő lövést azonban nem sikerül leadni, mert megérkezik Cameron egy furgonban, és elüti a vasembert, majd kirúgja az ajtót, és odaszól Johnnak: "Gyere velem ha élni akarsz." Egy főhajtás Arnold előtt. John nem nagyon érti, de beszáll az amazon mellé, és hajrá, el innen, messze. Ja igen, Cameron a hat lövés ellenére is életben van, ez így érdekes, de magyarázatot majd csak később kapunk - most ugrunk az iskolát távolról skubizó Sarah-ra, akit KrómArti vegzál, de nem öl meg, mert így többet ér neki. Ezt Sara is tudja, így majdnem fejbelövi magát, de a robot megakadályozza, és milyen jól teszi John már telefonál is. KrómArti a muter hangján válaszol, és közli vele, hogy jöjjön utána a házhoz - és még most sem nyírja ki a Sarah-t.

A házba egy kapucnis alak lép be, az arcát nem látjuk, de a hangja alapján John az, így KrómArti le is lövi a picsába, persze hiába, mert nem a srác, hanem Cameron van a kapucni alatt, aki ezek szerint szintén Terminátor, és majd ezt nagyon sokáig kell magyaráznia a muternek szerintem. Közben Sarah nem tétlenkedik, és a falból elővesz egy ágyúnak tűnő puskát és elkezdi lőni KrómArtit, Cameron meg felugrik és belevágja a falba. Ún. Terminátor-tviszt kezdődik, egy fura, előre megkoreografált táncos verekedés, aminek a lényege, hogy a felek egymást a betonba próbálják belepasszírozni, miközben egy félőrült anya lő rájuk ezerrel. Ez így megy vagy öt percig, Sarah közben egy fotel (!) menedékében él túl egy sorozatot, amit KrómArti ereszt el az irányába, majd jön John, és a muterrel együtt menekülőre fogja. Cameron közben a pincéig veri a másik vasembert, egy pont kéznél levő nagyfeszkós vezetékkel kiüti egy időre, majd a kocsi után rohan, és bemászik a vezetőfülkébe.

Gyors expozíció következik, 2 percük van a menekülésre, annyi kell, higy KrómArti rendszere bebootoljon. Vágunk, este van, a kis család valahol az út mentén éjszakázik egy elhagyott raktárépületben, Cameron meg javítja magát egy kicsit, és ismerkedik Sarah-val. 2027-ből érkezett és 73 napja keresi Johnt. A Skynetes mesét ő is előadja, életre kelés, idegeskedés, Ítéletnap. Sarah azt szeretné tudni, hogy mégis, ki a fasz építi meg a gépanyát, ha ő kinyírta Dysont, hát más. Van még okos ember nagyon sok a világon ezek szerint. Cameron beköpi a vőlegényt is, ő volt az, Sarah, aki feldobott a rendőrségen, így talált rád KrómArti. Meg kellett volna változtatni az álneveded, babám, teszi hozzá, amitől Sarah kurva ideges lesz.

Másnap Ellison ügynök a házat vizslatja, és kiderül, hogy Sarah azért élte túl a lövöldözést a szék mögött, mert a hátába kevlárt épített, ilyet biztos minden isten háta mögötti kisvárosban lehet kapni, két liter tej lesz, Jim, meg adjon vagy hat ív kevlárt, vendégeket várok. Na mindegy, ezen nem akadunk fent, mert minek, lesz még ilyesmi itt bőven. A kényelmesen reggeliző Ellison ügynök közben megjegyzi, hogy a szemtanúk szerint gépember lőtt az iskolában, nohát. Ugrunk is KrómArtira, aki meglehetősen le van rongyolódva, de javítgatja magát szorgosan. Cameron közben a családi járgányt alakítja át kvázi páncálozott harci járművé, miközben John a kocsiban üldögélve sírdogál, jajjaj, ez mér' történik velem, nem vagyok én Messiás, nem tudok hadsereget vezetni, jajajajaj. Kuss, a kurva életbe, te vagy John "keménytökű" Connor, ne sírjon má' a szád állandó jelleggel! Sarah azonban nem a menekülés, hanem a harc mellett dönt, mádörfakin Skynet, most megszívod.

Cameron viselkedése az iskola óta sokat változott, sokkal visszafogottabb és gépiesebb lett, egy benzinkútnál pont erről beszélgetnek Johnnal. Cameron megnyutgtatja John-t, hogy a jövőben sok barátja lesz, majd elmindja, hogy ő egy új modell, és eszik egy falatot - Arnold ilyet nem tett. Máris Los Angelesben vagyunk, a Dyson család rezidenciájában, ahol nem a pizzafutár, hanem Sarah Connor csenget, és ettől bent valahogy mindenki nagyon összeszarja magát, mert a fater gyilkosa tért vissza. Mrs. Dyson a rendőrséget hívná, joggal, hiába mondja az ellenkezőjét Sarah, de igazán meggyőzőnek csak Cameron kék fénnyel felvillanó szemei bizonyulnak. A nőt Miley Dyson munkájáról kérdezik, de hát az mind elpusztult, mondja a szegény asszony, tessen már engem békiben hagyni. KrómArti is megérkezik a buliba, erre azonnal elüti egy kocsi, benne a Connor-klán plusz Cameron. Ez még nem elég, mert felkel, így rárobbantanak még egy kocsit is, de ezeket a T-modelleket nagyon erős fából faragták, így ezt is túléli. Sarah kap egy golyót a vállába, amit Cameron kiszed, közben van idő megvitatni a jövőt, ami nem a menekülésről, hanem ez ellentámadásról fog szólni.

Másnap reggel Cameron egyszer csak közli velük, hogy most pedig mennek, mégpedig egy bankba, amit 1963-ban építettek, neki meg azóta van ott értékmegörzője vagy mije. A bankban egy gyors mozdulattal elveszi az őr fegyverét, lő egyet a levegőbe, és hoppácsak, már viszik is őket a széfbe, ahol Cameron haverjai annak idején valami titokzatos izét rejtettek el darabokban. Magukra záratják a széfet, és kezdik összerakni a micsodát, ami nem is egy micsoda, hanem menten kettő: egy fegyver, és egy IDŐGÉP. Hordozható ráadásul, hogy elférjen darabokra szedve. A fegyver azért kell, hogy az időközben a bankhoz érkező rendőrök és/vagy KrómArti ellen legyen valami hatékony védelem (Ellison ügynök is tud minderről már, mert látja a tévében). A kissé szar állapotban lévő KrómArti is megérkezik, és kezdi leamortizálni a széf ajtaját kívülről, de a fegyvert Cameron időben összerakja, majd egy titkos ajtót kinyitva előkapja az időgépet, és beprogramozza 2007-re, mert akkor építik meg Skynetet.

KrómArti lebontja az ajtót, a muter rálő a bazinagy fegyverrel, Cameron meg beindítja az időgépet, izgalmas kis sorozat ez kérem szépen, rendesen adagolják a feszkót. A lövés megállítja az ellent, mit megállítja, szíjjelvágja, mint Torres a Chelsea védelmét, a trió pedig elteleportál vagy micsinál a jövőbe, egészen pontosan egy gyorsforgalmi út közepére, tökpucéron. És persze ahelyet, hogy azonnal rohannának a picsába, belenéznek egy sofőr mobiltelefonjának kamerájába, welcome to the future, bitches. Az esti híradóban persze mi más lehetne a vezető hír, mint a "három pucér ember a semmiből termett az autópályán", és ezt természetesen Dixon, az exvőlegény is látja, miért is ne. Közben egy újabb Arnold-motívum is belekerül a sorozatba, mert Cameron elmegy ruhát keríteni, de ő legalább nem öl meg senkit közben. A jövőért folytatott harc elkezdődött.

Címkék: terminátor
67 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.02.04. 09:09:31

Ez a hogyvolt nagyon komoly volt:-) Ilyent tovább, még...
A "szíjjelvágja, mint Torres a Chelsea védelmét"-ért meg egy piszok nagy korsó virtuális Guiness-el jövök neked:-)
És a sorozat is remek :-)

the black ball 2009.02.04. 09:27:16

Hehe, Terminátor-tviszt. A KrómArti meg kurvajó, eszembe se jutott volna. :D

Egy hülye kérdés: miért is tűnik el a ruhájuk? Nem olyan szilárd, mint egy kétméteres fém robot?
(Vagy már megmagyarázták valahol?)

Flankerr 2009.02.04. 09:31:31

"..akkor úgy néz rá, mint az egyszeri szociológus a Jimmy-emléknap közönségére."
Jajj, na ezért várom hogy az AXN-n legyen Lost S5, hogy azokon a hogyvoltokon is ilyen jókat röhögjek.
Köszi sixx, 1 rendszeres olvasód már van..:)

báró Csekonics 2009.02.04. 09:34:38

Marha jó a hogyvolt, csak így tovább!

"még egyetlen látogatóhoz sem ragadt hozzá a hűtőmágnes"
Ezen besz@rtam! :-DDDD

sélli_ 2009.02.04. 09:36:36

Ütős kis pilot volt annyi szent, azért az időgépes teleporton +lepődtem kicsit.
Tréfás volt látni, ahogy az 50 kg-s bádoglány szana-szíjjel veri a 150 kg-s bádogembert, de részletkérdés.
+1 Guiness :))

sélli_ 2009.02.04. 09:38:03

Ja, és külön köszi, mert a KRÓMArti le sem esett :))

Thomas Dantes 2009.02.04. 09:40:30

A ruha azért tűnik el, mert csak idő szövet megy át az időalagúton... (ne meg viccesebb pucéran érkezni a jövőbe)
Jó leírás, tetszett. Meg a sorozat is, jó lesz ez, már láttam végig. Leszenk jobb és rosszab részek is, de összeségébeb jó lesz

jewel79bp 2009.02.04. 09:41:32

hát. én imádtam az eredetit, de talán régen volt és én változtam, de ez a pilot nekem krvára sablonos volt... több mondat is szinte szó szerint visszaköszönt az eredeti filmből, ami nekem kicsit furcsa. meg a fényképezés is olyan szívtipró gimi stílusú. hát nem tudom, azért adok neki egy esélyt.

SANNA 2009.02.04. 09:45:07

Ez tényleg nagyon jó hogyvolt volt :-D
Nekem nagyon megtetszett a sorozat, a pilot jó, majd meglátjuk milyen a többi rész!

ehpkb5 2009.02.04. 09:48:45

inkább leiterjakabra illik, de még annyit hozzá, hogy a fotel háttámlájába sarahanyu kevlárt tett, ez a német fordításban át is jön, itt meg csak annyit szólnak, hogy golyónyomok vannak benne

Onix Titan 2009.02.04. 09:49:21

TSCC hogyvolt :D!
Azt egyébként én sem értem, h ha egy Terminátor, legyen az egy szimpla robot, vagy az ítéletnapi okos-fém-trutyi tud időt utazni, akkor egy izotópos plazmafegyver miért nem?

Llew 2009.02.04. 10:03:10

A hogyvolt jó volt. Passzol a sixx féle sorozatba. A sorozat már kevésbé tetszett. Summer Glau aranyos volt. Ha egyszer testőrre lenne szükségem én is őt szeretném. John gyerek a seggét nézve eléggé elgondolkodott, hogy az "új modell" vajon mit takarhat.:)
Volt jó pár hülyeség, ami erősen rontotta a pilotot:
A lábból kivágott sima pisztolynak semmi értelme nem volt. Mégha lézer pityu lett volna, de csak egy "sima" soshasemkifgyós pisztoly. A busz felborítás teljesen felesleges és még látványos se volt. A fotel mögé bújás még kevlárral is vicces, főleg, hogy az utóbbinak a magyar szinkronban nyoma sem volt. Az időgépet és az izotópos fegyvert most akkor a '60-as években korabeli alkatrészekből építették, mert azt nem igazán értettem? Visszaküldtek egy építészt, meg egy fegyver szakértőt?

borpancsoló 2009.02.04. 10:06:10

@the black ball: Ha lenyeled a ruhád akkor az is átjön, (üvölt:) "mert élő szövet veszi körül!" .

Ez a rész egyébként (bár belátom hogy szűkságes), a legnagyobb blődli az egész sztoriban.

Egyébként krómarti miért nem valami kurvajó fövőbeli fegyvert varrat magába. ha meg azt a pisztolyt nem a jövőben rakták bele, akkor minek rakta a combjába, behozhatta volna a zsebében is. (nehogy azt mondjátok, hogy azét mert a biztonsági ellenőrzésen be akarta csempészni; szerintem a fémdetektor összeszarta volna magát egy 200 kilós robottól, tudod mit érdekelné a hülye kis parabellum.)

Llew 2009.02.04. 10:19:08

@borpancsoló >>:
"mert élő szövet veszi körül!" És a folyékony faszi a T2-ben, vagy a csaj és speckó beépített fegyverei a T3-ban?

Tudom, ne gondolkodjak csak nézzem az akcijót és akkor nem lesz baj.

LandroHun 2009.02.04. 10:24:55

Nem jók a magyar hangok.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.04. 10:27:15

a hogyvolt jobb volt, mint a film

sokkal

úgyhogy maradok lelkes olvasó:)

borpancsoló 2009.02.04. 10:27:46

@Llew: Na hát jah! Ezekről már nem is szólva. Én nagyon szeretem a terminátor-filmeket meg a sztori alapötlete is jó, de olyan, mintha a történet magyarázó részeinek írását a helyi bélyeggyűjtő klubbra bízták vona.

sprenczl 2009.02.04. 10:32:15

szvsz ez a sorozat nem egy nagy szám

Májkell123 2009.02.04. 10:37:21

Jót vigyorogtam rajta: "még egyetlen látogatóhoz sem ragadt hozzá a hűtőmágnes"
Csak az a gond vele, hogy a vasember val.szeg rozsdamentes acélból van, ahhoz meg nem tapad a mágnes. Tudom kukacos vagyok, lehet fikázni.

repecs 2009.02.04. 10:39:55

A második évad 10 része környékén laposodik. És még a második évad 14 részében sem teszi magáévá a robotcsajt. Valahol a második évad első harmadánál éreztem úgy hogy az írók összeverekedtek és nem füzték tovább a megkezdett szálakat. Amolyan robotizaura mese. Ja azt nehogy elkezdjétek elemezni a híhetőségét hogy mi mér és a valóságban nem is ugy viselkedik a fizika mert megrokkantok bele.

steelhand 2009.02.04. 10:40:49

A pilot gáz volt. Kapásból egy tini-mature pornóval indítunk a film 2/3-nál. Mikor jön a kecske? Vagy szamár :)
Azért Sarah-ra térjünk vissza egy hangyányit? Mennyinek is tűnik nektek itt a filmben? Vagy 28-30 évesnek. Jó korán kezdte!
És ha Sarah Connor krónikái, akkor túlságosan nem ugrálhatnánk a jövőbe, mert ugye kissé megnyikkan. Ugye? Vagy rosszul emlékeznék?

Aragorn831109 2009.02.04. 10:45:14

sixx ez megint kurva jó volt! Ütöttek a poénjaid! :D

debilgyik (törölt) 2009.02.04. 10:48:10

xar szinkron, xar fordítás, qrvajó sorozat - értelemszerűen már láttam végig :-)

és csak mondom, hogy nem agyalni a részleteken, mert előbb-utóbb eljuttok oda, hogy egy egyszerű mikrohullámú sütővel ki lehet csinálni _bármilyen_ elektromos gépet.

Aragorn831109 2009.02.04. 10:49:15

Nekem amúgy bejön a sorozat, lelkes nézője vagyok és most jelenleg a 2. évad második felének visszatértére várok.

Egy pilot alapján azért még ne temessétek a sorozatot... Bőven megéri a heti kb 40 percet szvsz...

a tiéd! 2009.02.04. 10:49:54

jó volt tegnap, főleg, hogy az rtl esélyt sem adott a tv2-nek. reklám nélkül adták le a robotokat, és reklám nélkül folytatták a túsztárgyalókat, hogy az emberek még véletlenül se kapcsoljanak át a másik premierre. ;-)

sélli_ 2009.02.04. 10:51:48

@kőporosvazelin: amikor Krómbarátunk lehívja a rendőrségi fileját, abban 32 évet írnak a korához, ami azért is vicces, mert John ugye 15... Bár 17 évesen simán lehet szüli, de kétlem hogy a T1-ben 17 éves lett volna, amikor találkozott 'apuval'... ugyan-ugyan részletkérdés :)))

Llew 2009.02.04. 11:01:49

@borpancsoló >>:
Rájöttem a megoldásra. Ha egy óriáskígyó torkán lenyomnak egy lézerágyút, meg pár plazmagránátot (nem tudom itt mi számít jövőbeli fegyvernek), akkor megvan az élőszövet és küldhetnek vissza fegyvert.
@kőporosvazelin:
"egy tini-mature pornóval indítunk a film 2/3-nál"
Nem kapcsoltad véletlenül el a csatornát?:)
@debilgyik:
ez is ilyen Heroes szintű agynélküli tévézést kíván?

Vincent71 2009.02.04. 11:05:44

sélli_

A korát 33 évnek írták a rendőrségi file-ban.
És igen, 18 éves volt az első részben, ha láttad/olvastad, tudnád.

Egyébként nem volt rossz a pilot, én az elején pont azon gondolkodtam, akkor ez vajon most 1999-ben fog jászódni? Aztán "ügyesen" megoldották ezzel az időutazásos mókával.

És mekkora már: "fegyvert nem lehet átküldeni az időalagúton, átküldtük hát a tervezőjét" duma, ez nekem eszembe sem jutott, de nagyon jó ötlet.

A terminatoroknál meg valszleg (ugye a number one részben még nem volt semmi spec gép, ott így van az alapötlet)a "borítás" engedi meg az időutazást. Most az vagy "valódi" élő szövet, vagy ál, "élő-szerű" szövet. És ugye a T2 és T3 ban is a kis aranyosak nem konkrét fémből, hanem valami fémszerűségből voltak, utánozhatták a szövetet ugráskor.

Fegyvert meg miért nem vittek magukkal borítottak be valami szövettel a Terminátorék?

Mégis minek nekik? :) Halálosak anélkül is bármivel, rajtuk meg nem fog az átlagpuska...

A lábába rejtés meg "életszerű" volt (hehe...:)), hiszen nem tudta ki Connor (névsorolvasás), nem akart nagy ribilliót csapni előtta, nehogy lebukjon. A fémdetektort meg valszleg manipulálta. Vagy a "borítása", vagy bármi.

Szerintem nem volt rossz kezdés, én még nem torrenteztem le, és nem láttam (tudom nem vagyok sikeres...), rosszabbat vártam, elég jól kijöttek a dologból a készítők.

Pjotr Fjodorovics 2009.02.04. 11:07:09

Nem csalódtam, elég sz*r lett - hiába no, a Terminátort a 2. résszel végleg be kellett volna fejezni, csak hát ugye a pénz sajnos nagy úr. Számomra elég jól látszott ebből is (a Terminátor 3 mozifimről ne is beszéljünk, mert teljesen méltatlan az előzményekhez...), hogy a témában nagyjából ennyi volt, mint amit az első két mozifilmben kihoztak: a Pilot-ban már látott klisék tömkelege jött, alig volt valami újdonság. Ezek után nem tudom, mit próbálhatnak még kihozni az egészből, mert szerintem már ez is gyengén kezdett bele, a kijelölt irány is fáradtnak tűnik (Skynet elpusztítása, stb...) Asszem passzolom a sorozatot, pedig vártam...

UI: A Hogyvolt ettől még k*rva jó lett!:-)

steelhand 2009.02.04. 11:11:52

Na igen sélli, most, hogy mondod...
De, hogy ne tegye magévá a robotpuncit. Amikor egy guminőnél sokkal jobb :)

Carnivora (törölt) 2009.02.04. 11:14:26

zskategóriás sorozat délutánra való gagyi ...

sélli_ 2009.02.04. 11:15:01

@Vincent71:
'A korát 33 évnek írták a rendőrségi file-ban.--- én 32-t láttam, de tök mind1
És igen, 18 éves volt az első részben, ha láttad/olvastad, tudnád. --- bár láttam 10 éve... (olvasni mit/hol??) nem emlékeztem rá. kövezz meg, majd lökj be a liftaknába mert nem tudtam!

W Joe 2009.02.04. 11:20:01

@Vincent71: Linda Hamilton 28 éves volt az első Terminátor forgatásakor, és ezért Sarah Connor is annyinak tűnt. 18 évesnek semmiképp :)

debilgyik (törölt) 2009.02.04. 11:21:36

ja hogy a "cikkről" is mondjak valamit: jópofának akar tűnni, de méltó a média jelenlegi színvonalához.
(...) közben olvasom, hogy erről szólna a blog... hát ez az írás se vicces, se gúnyos nem volt, max xar.

Carnivora (törölt) 2009.02.04. 11:22:29

Szarjon sűnt a sok sznob fasz, aki a szinkron miatt pampog ... a magyar szinkron még mindig a legjobb.

steelhand 2009.02.04. 11:22:42

@Llew:
Ha egy tinit+kicsávót és egy 33 éves csajt mezítelenül összegörnyedni látsz...
Totál pöcs jelenet volt. Főleg a mobilos, csak hogy be lehessen vágni az expasi arcát + a nyomozóét.

borpancsoló 2009.02.04. 11:23:49

@Llew: Nah, hát én is erre gondoltam! Hát baszki, kicsit lülnék töprengeni lehet oda jutnák, hogy egyedül jobban kinyírnám az összes időutazó terminátort mint két Rees.

Carnivora (törölt) 2009.02.04. 11:24:28

@Pjotr Fjodorovics:

Az új mozi biztos ütni fog végre a jövőben harcolásznak

guy 2009.02.04. 11:31:20

Nem tudom, mekkora nézettsége lesz, tudom, hogy közhely, de akit komolyan érdekelt úgyis megnézte már az összes eddig leadott részt.

T. Norbert 2009.02.04. 11:32:58

Sarah a T2-ben 29 éves, szinte rögtön ez Silberman első mondata.
Nem tudom, az OZ-t nézi/nézte-e innen valaki? Sara fickója nem más, mint az agyafúrt Ryan O'Reilly. A sorozatnak amúgy a T3-hoz semmi köze, ez attól független idősík.

"azta" 2009.02.04. 11:36:11

sixx! az kimaradt, hogy amikor McChromnak azt mondja Meredith, hogy inkább csak keféljünk, akkor az benyomott neki egyet a szeme alá! felejthetetlen jelenet....

Mostly Harmless 2009.02.04. 11:39:13

az a "milye", az fájt. nagyon.

W Joe 2009.02.04. 11:47:02

Hmm, rákerestem, tényleg 18-19 éves volt Sarah Connor az első moziban. De Linda Hamilton egy tízessel több volt.

perrymason 2009.02.04. 11:59:47

Ezzal a hogyvolt bloggal (sixx kommentjeivel) elviselhetőbb a sorozat :D

perrymason 2009.02.04. 12:01:55

várom már a szökés soroztat :D

tikobaba 2009.02.04. 12:03:20

Végre Sixx hogyvolt!! Azt hiszem, ezért adok egy esélyt még a sorozatnak, bár nem ájultam el tőle... az eleje kimondottan lapos volt...

De Sixx, mi az, hogy "milye"?? Ugye ez csak beugratós kérdés? :)

subidubinemértem (törölt) 2009.02.04. 12:29:12

a sorozat nézhető, SC cool, gépcsaj nagyon gáz.

Llew 2009.02.04. 12:34:02

@kőporosvazelin:
lehet az én ismereteim pontatlanok, de Summer Glaut nem nevezném már tininek, még ha itt azt is játszik, és egy 33 nő sem mature még szerintem. Na, de ez már teljsen off.

steelhand 2009.02.04. 12:48:55

@Llew: Jól van'na, csak sarkítottam ;)
Most velem kötözködsz vagy a filmmel?
Nekem akkor is teljesen felesleges volt az a jelenet.

Llew 2009.02.04. 12:58:23

@kőporosvazelin:
Veled.:)
Végül is valahogy be kellett hozni a FBI-os faszit. A exvőlegény meg csak akkor felesleges ha később nem szerepel majd, de ezt majd meglátjuk.

(Csak elmélkedem senkinek nem kell bespoilerezni, hogy lesz e vagy sem)

Olyan szintem tényleg hülyeség a jelenet, hogy miért pont egy autópálya közepére érkeznek, mikor a filmekben is mindig valami elhagyott hely volt a cél állomás, de ez ráfogható a támadás miatti kapkodásra. Felesleges úgy volt, hogy mi nem láttuk a főszereplő nőket ruhátlanul, de ez meg egyéni szocprobléma.:)

T. Norbert 2009.02.04. 13:52:44

Minthogy az exvőlegényt mutatták a végefele, ahogy a tévét nézi, ki lehet következtetni, hogy még lesz.

csibra 2009.02.04. 15:46:44

Hátszóval...
Amikor megláttam 1-2 éve valamelyik oldalon, hogy Sarah Connor Chronicles éreztem, hogy gyenge sorozat lehet, az érzésemben nem csalódtam. Megnézek azért még 1-2 részt, hátha levetkőztetik újra a csajokat, de nem ez lesz a kedvenc sorozatom az tuti.

mizrolist 2009.02.04. 16:45:01

Valami nem hagyott nyugodni: a legelején Sarah álmában Johnt kinyíró terminátor nem azonos a vőlegénnyel, aki épp megkérte a kezét ébredés után? Nekem úgy tűnt... (és ha ebben nem tévedtem, akkor Sarah ideg- és elmeállapota eléggé érdekes; bár ez eleve igaz)

Elloth 2009.02.04. 17:34:23

Sixx, isteni az írásod mint mindig. Remélem továbbra is te írod!

gyurmalány 2009.02.04. 17:55:37

Én lány vagyok, de kevés nálam nagyobb expert van terminátor témában (anno, amikor minden kislány románával vagy mikkel nyomult a strandon én terminátor 1-2-t nyomattam), szóval eleve kicsit szkeptikusan álltam a témához. De nagyon kellemesen csalódtam! Amilyen borzasztó volt a terminátor 3, ez annyira rendben van. sztori szinten mindenképpen. jujj de jó.

T. Norbert 2009.02.04. 18:07:20

mizrolist:Nem azonos. A preair pilotban amúgy még más játszotta a vőlegényt.

enzo23 2009.02.04. 19:48:38

Nézném a sorozatot, csak NCIS-4400-Daybreak+Lost-Heroes-Fringe mellett sajna nem jut rá idő...pedig jó..de legalább van róla f@sza sixx hogyvolt, úgyh elolvasni el fogom...
(kár h a meztelen jelenetet nem mutatták más szögből;)persze Summer Glau miatt:))

Anak 2009.02.04. 20:34:57

1. Nem lehetne KrómArtiból KrómAnti, ha még visszatért?
2. "Gyere velem ha élni akarsz." Egy főhajtás Arnold előtt.
És az nem főhajtás, hogy a p*nadroidot Cameronnak hívják? (Utalás James Cameronra)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.05. 09:48:31

Engem egy kérdés nem hagy nyugodni: Miért van az, hogy az összes újabb Terminátor az első UTÁNI idősíkokba érkezik? Miért nem jut eszükbe az első ELÉ küldeni egy újabbat, amikor még esetleg Sarah nem számít rájuk? A robotok szempontjából ez egy sokkal logikusabb döntés lenne.

Az egyébként külön vicces volt, hogyha nem pánikol be a gyűrűtől, és nem kezd el totál feleslegesen menekülni, talán soha nem talált volna rá az FBI meg a robotok. De hát valahogy el kellett kezdeni a sztorit.

Az időpontokkal játszadozás egyelőre még zavaros számomra, gondolom lesz még itt időutazás oda-vissza doszt, hisz elvileg ez a sorozat ugye a T2 és T3 közötti időszakot dolgozza fel, márpedig a T3 korábban játszódik az itt megjósolt 2011-nél de még 2007-nél is...

Steve the Great 2009.02.05. 10:16:51

@Fedor:
"Az egyébként külön vicces volt, hogyha nem pánikol be a gyűrűtől, és nem kezd el totál feleslegesen menekülni, talán soha nem talált volna rá az FBI meg a robotok."

SC valószínűleg azért mentálisan már nem 100% (ami teljesen érthető, ennyi paradoxontól bárki becsavarodna :))

Zakkk 2009.02.06. 12:53:29

Az új Sarah az nem Leonidasz csaja a 300-ból?

T. Norbert 2009.02.06. 16:13:29

fedor:Ennek semmi köze a T3-hoz történetileg. Egy attól független idösík. Kérdésed amúgy jó.

zeugma 2009.02.08. 00:36:55

> de igazán meggyőzőnek csak Cameron kék fénnyel felvillanó szemei bizonyulnak.

Hát ahogy az utolsónak beszúrt képet elnézem, nekem az is elég lenne, ha mindenféle felvillanás nélkül rám nézne, attól is hanyatt vágnám magam.

bee1005 2009.02.27. 12:17:32

Azt mondja meg valaki, ha csak élő szövet megy át az időkapun, akkor az első rész végén hogy mehetett át a terminátor feje?

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2010.10.30. 21:34:27

@bee1005: ezt ki mondta hogy csak az élő szövet mehet át? Kyle a T1-ben? Na igen, csakhát azóta frissült már párszor az idővonal. Szal ez már nem az az időgép, amelyről Kyle beszélt. Ilyen egyszerű :)
süti beállítások módosítása