Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x06 - Kiméra

2009. február 03. 17:00 - Bedrock

Nyitójelenet: ködös este a tengeren, a hajó legénységének éppen valami gusztustalan trutymót osztanak, vacsora címszóval. Egyszer csak az egyik asztalnál a gyíkhúson nyammogó Takada görcsös rángásba kezd, az orrából vér kezd folyni. Na, pont ez hiányzott még az amúgy is ehetetlenül undorító vacsi mellé... Takada fél perces agónia és némi véres hányás után elnyúlik a menza padlóján, lehet takarítani, aztán folytatni a vacsorát, főcím.

A központban vagyunk, DiNozzo látványosan unatkozik. Tollszárból kialakított alkalmi fúvócsövéből papírgalacsinokat köpköd Ziva felé, de ő most nem partner a flörtölésre. Sértetten felpattan az asztalától, és leteremti Tonyt, aki ettől azért nem nagyon esik kétségbe. Abby robban be az irodába kitörő lelkesedéssel, és kampányolni kezd barátja együttesének - amely a bizarr Agyvelő nevet viseli - esti koncertje mellett, amelynek meglátogatására - legalábbis szerinte - korábban mindenki egyöntetűen ígéretet tett. A baj csak az, hogy erre már senki sem emlékszik... Abby boldogan osztogatja a koncertjegyeket, de egyenként jönnek a kifogások, hogy ki miért nem tud részt venni rajta. Zivát és Tonyt még szó nélkül meghallgatja, de McGee kifogására már csuklóból visszatámad, a bal kezén lévő tüskés izé multifunkcionális mivoltát részletezve. McGee megadóan kivesz egy jegyet Abby kezéből. Ekkor érkezik a felmentő sereg Jethro személyében: holttest van! Indulás, Gibbs még gyorsan odadob egy tengeribetegség elleni bogyót McGee-nek - helikopterrel megyünk, azon kutyabajom, repül vissza a bogyó Gibbs-hez. Az lehet, de hajóra megyünk, és a bogyó véglegesen McGee markában landol. Abby tesz még egy halovány kísérletet a koncert késői kezdésére vonatkozólag, de a hivatalos kifogások ellen már ő is tehetetlen, a koncertjegyek egytől egyig visszakerülnek hozzá...

Az anacostiai bázison vagyunk, eligazítás. Megtudjuk, hogy a Chimera "szigorúan titkos kutatóhajó". Aha, szóval ezért nem szerepel a hajójegyzékben. Hogy mitől szigorúan titkos, és mi után kutat, azt még Gibbsnek sem sikerül kihúznia az eligazítást végző tisztből. A feladat röviden: odamegy, holttestet felvesz, visszajön. Egye fene, esetleg ki lehet kérdezni a szemtanúkat is, de csak finoman. A Chimera küldetéséről még az NCIS sem szerezhet tudomást. A parancsnok még a fényképezőgépet sem engedné felvinni, de ez Gibbst egy cseppet sem érdekli. Viszik a masinát, és punktum.

Koromsötét éjszaka lett, mire a helikopter hőseinkkel a hajóhoz érkezik. A pilóta semmiféle visszajelzést nem kap a hajóról, a leszállás az eltorlaszolt heliportra lehetetlen, itt levegőből leugrálás lesz. Fogadóbizottság sehol, sőt, első pillantásra egy teremtett lélek sincs a hajón. Gibbs dönt: maradnak, a helikopter elmehet. Doki (mert ő is itt van) már abban is kételkedik, hogy egyáltalán jó helyre hozták-e őket. A kabinok üresek, a legénységnek nyoma sincs. DiNozzo egy bekapcsolt zenelejátszóba belehallgatva, az Agyvelő együttest ajánlja a már amúgy is épp eléggé berittyentett McGee figyelmébe. A legénység pánikszerűen gyors felszívódására több más nyom is utal, például egy flush-sel félbehagyott pókerparti nyomai, egy befejezetlen levél. A fedélzeten Doki és Gibbs vizsgálódik, ők a mentőcsónakokat hiányolják. Ezek bizony elhagyták a hajót!

Gibbsék egy furcsa zajra lesznek figyelmesek, de kiderül, hogy csak McGee kergetőzött egyet a rókakomával. A csapat talál egy labort, mindenféle fura eszközökkel és patkányketrecekkel. Aztán zajok jönnek fentről, a raktér felől, amikre McGee próbál - saját maga által is gyengének minősített - magyarázatot adni. Gibbs Dokival jobbra el, a többiek pedig ellenőrizzék szépen a rakteret - ez a feladat most nem tartozott DiNozzo vágyálmai közé... Ziva közli érzését a többiekkel, mely szerint ők öten nincsenek maguk között a hajón. McGee már meg is látja a hatodik élőlényt, egy patkányt, amely DiNozzo fejétől arasznyira galoppozik el, kellő mértékű frászt hozva hősünkre. McGee diadalittasan örül, hogy kicsit sikerült törlesztenie Tony folyamatos piszkálódásáért. Ziva kitart amellett, hogy többen vannak a hajón, és itt nem csak patkányokra gondol. Rövid eszmefuttatásában emlékezteti a fiúkat arra, hogy a Kiméra a görög mitológiában egy szörny, és talán nem véletlenül róla nevezték el a hajót. Hááát, ez nem hat pozitívan a bátor nyomozók amúgy is meglehetősen labilis idegeire.

Öt hősünk az étkezdében találkozik, amelyet Doki a nyomok alapján azonnal tetthellyé nyilvánít. Nagy élvezettel kezdi vizsgálni Takada hányadékát a padlón. Ziva véres cipőnyomokat talál, amelyek egy ajtóhoz vezetnek, mely mögül egy tartalmas hullazsák pottyan ki. Na végre, egy egész holttest, Doki egyből rárabol. A zsebéből elő is kerül Takada igazolványa, McGeek, műholdas kapcsolatot a központtal, most!

Abby olyan jó nyolcas hangerőn Agyvelőt hallgat a laborban, biztos próbál az esti koncertre hangolódni, alig hallja meg McGee hívását. Igen, tök jól vagyunk, csak nekem ugye hajófóbiám van, Tonynak patkányfóbiája, Zivának meg szellemfóbiája, Gibbs meg minket pátyolgat. Gibbs leadja a hulla adatait, ebből Abby azonnal meg is állapítja, hogy Takada tengerbiológus volt. Ja, és oda kéne szólni Skinner parancsnoknak a bázisra, hogy a 20 fős legénység valószínűleg mentőcsónakokban hányódik valahol. Az igazgatónő kérdésére Doki máris azonosítja a halál okát, ami vírusos vérzéses láz volt, és ettől mi is megfertőződtünk, sőt reggelre el is patkolunk annak rendje szerint. Hoppá.

Jenny már Skinner parancsnokkal társalog, ő is megpróbálja belőle kihúzni a hajó igazi küldetését. A parancsnok terel, nem akaródzik neki a szupertitkos küldetésbe beavatni a szupertitkos engedéllyel rendelkező igazgatónőt. Ebből még nagy harcok lesznek! Éles szópárbaj veszi kezdetét Jenny és Skinner között, Jenny határozottan kiáll az embereiért. Jól is néznénk ki, ha pont a századik részben odaveszne majd' az egész csapat!

Doki szakszerűen kicsomagolta Takada doktort, épp a mellüregéből elemez Gibbsnek. A korábbi diagnózis megerősítésére az alkalmi dokisegéddé felcsapott Tonynak kell elkészítenie egy vérelemzést, Abby távirányítása alatt. Nyomd meg a kék startgombot az olyan kékes és szögletes alakú - nagyjából ilyen szinten kell Abbynek levezényelnie a műveletet. Ennek a vérnek jellegzetes szaga van, mondja Abby, mire DiNozzo szippant belőle egy nagyot, de mivel valószínűleg nagyon fertőző, eszedbe ne jusson belélegezni, fejezi be a mondatot Abby. Tony meg van győződve arról, hogy percei vannak hátra. Visszatérünk Shepard diri videókonferenciájához, amelyben Skinner már engedni látszik a titok megosztását illetően, de semmiképpen sem telefonon keresztül. Hát jó, akkor azonnal magamhoz, Skinner, és mire a parancsnok reagálhatna, Jenny egy gombnyomással befejezi a videócsacsogást.

Hajós hőseink tovább egerésznek, miközben Doki Takadát választja társaságául. DiNozzo karja viszket, foltokat talál rajta. Doki a rádión keresztül elmondja a vérzéses láz tüneteit: paranoia, szorongás, viszketés, foltok, gyorsan emelkedő láz. DiNozzo totálisan bepánikol, nem így képzelte el a halálát, hanem golyózáporban. Ziva megint meghall valamit, és azonmód utána is ered, a többiek alig tudják követni. Egy számkódos ajtó állja útjukat bioveszély felirattal, McGeek-nek újra testhezálló feladata akadt. Csak arra nem számított, hogy a többiek addig magára hagyják. Egy döglött patkányt találnak egy szekrény tetején, Tony, vidd szépen Dokihoz. Hát persze, nekem már úgyis mindegy, törődik bele sorsába DiNozzo. Az élet eddig szép volt, legalábbis lehet még ennél is rosszabb: áramszünet a hajón. Ziva megtalálja a géptermet, amelynek ajtaját kinyitva, egy őrjöngő fickó támad rá, akit gyorsan a korláthoz bilincselnek. Kiderül, hogy ő a szakács, akit a menekülők a hajón hagytak - talán büntiből az ocsmány vacsoráért? Tony közben bevallja McGee-nek, hogy életében már harmadszor haldoklik, és ez a harmadik már aztán tényleg tuti lesz. Oké, de előtte segíts nekem, veszi rá McGee. Egy szekrényben mentőmellényekről leszerelt jeladókat találnak.

Skinner közben már személyesen beszélget az igazgatónővel, és lassacskán kibújik a szög a zsákból: a Chimerán biológiai fegyverekkel folytattak kísérleteket. De az illegális, mondja Jenny. Igen, persze, de az oroszok is, jön azonnal a válasz. Mindenesetre egy mentesítő egység már úton van a Chimera felé. Dirinéni szeretné látni, a parancsnok meg sajnálja, hogy Shepard nem bízik meg benne. Be is próbálkozik gyorsan Jennynél, aki rendkívül diplomatikusan a tudtára adja, hogy ez még nála száz szempontból alkalmasabbaknak se sikerült korábban. Igen, Skinner parancsnok, ez aztán kosár volt, és nem a fonottabbik fajtából!

Gibbsék számon kérik a szakácson, hogy miért szerelte le a jeladókat a mentőmellényekről, ő azonban kitartóan tagad. DiNozzo cinikusan utalásokat tesz filmbéli szakácsokra, akik igenis kulcsfigurái voltak a sztoriknak. Befut Doki, aki rájött, hogy a láz vírusa nem levegőben, hanem injekció útján jutott Takada szervezetébe. Valaki szándékosan el akarta őt tenni láb alól, hogy a legénység elmeneküljön, és a hajó mindeddig titokban lévő "kincsét" könnyedén megkaparinthassa. Újra Ziva hívja a többieket, ezúttal a fedélzeten látott valamit.Tonynak kis híján a nyakába pottyan a hajódaruról négy hordó, most már mindenki hisz Zivának. Gyorsan elkapják a daru kioldóját, aki nem más, mint Ferris hadnagy, a híradóstiszt, aki "elfelejtette" parancsnokának jelenteni a legénység menekülését. Ez a fickó több mint gyanús!

Skinner büszkén mutatja Jennynek a műholdas felvételen a Chimera felé száguldó felmentő sereget, de az öntelt mosoly hamar lehervad az arcáról, amikor felismeri, hogy a gyors mozgású hajó bizony nem az, amit ő a radaron látni szeretne... Hanem valami kalózhajó, természetesen felfegyverzett legénységgel. Na, még ez hiányzott Gibbséknek. De hogy mit kereshetnek, azt Skinner még mindig nem akarja elárulni. Na, ebből elég, a Vezérkar Shepard részéről történő említése végre megoldja Skinner nyelvét: egy lombik mindeddig le nem tesztelt tartalma mozgatta meg a kalózok fantáziáját. McGeek feltörte a számzáras kódot, Ziva pedig jelenti, hogy látótávolságba került a rohamcsónak. Azannya, csupa jó hír!

A rocsó kiköt, néhány oroszul beszélő fegyveres lép róla a Chimera fedélzetére. Azonnal Ferrist kezdik keresni. Ziva egy jól begyakorlott Krav Maga bemutató keretében ártalmatlanná teszi a fedélzeten őrködő muszkát, a többiek eddigre gondosan elhelyezték az elkábított Ferrist Takada hányása mellé, és a kezébe adtak egy papírt, mely szerint a vírus a levegőben van, pucoljatok. Az oroszok meg is találják őt jól, majd bepánikolnak és menekülőre fogják a dolgot, parancsnokuk, Alekszej viszont géppisztolyával jobb belátásra bírja őket. Bibi van azonban, mert a rocsó sehol... A mi kedvenceink robognak vele a partok felé, közben elemezgetik a történteket - kik is voltak a kalózok, és mit is akartak valójában. Közben rakéta süvít el mellettük, és becsapódik a szellemhajóba. Úgy látszik, a Haditengerészet nagyon gyorsan és hatékonyan el akarta tüntetni a nyomokat. És honnan tudták, hogy mi már nem vagyunk a hajón, kérdezi naívan Ziva, szerintem nem tudták, feleli Gibbs, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.02.03. 18:45:52

Jó kis összefoglalás, gratula :-D

Ezek szerint folytatódik az NCIS hogyvolt? az igazat megvallva: én nagyon hiányolom

egy kis kritika: Tony nem tollból készítette a papírgalacsin röptetőt, hanem egyszerű szívószálból

Lincsi11 2009.02.03. 19:02:32

Jó rész volt, de nem a legjobb. Szerintem 100. résznek berakhattak volna egy izgalmasabb epizódot is. De ez csak az én véleményem. :P

Bedrock 2009.02.03. 21:57:23

@SANNA: Köszönöm :). Igen, megpróbálom.
Most visszanéztem, mert úgy emlékeztem, hogy valami kupakot húz le róla. Igazad van, a csomagolópapírt veszi le a szívószálról...

Onix Titan 2009.02.03. 21:59:27

Szerintem marha jó rész volt, és a hogyvolt is az! Bedrock, kéretlen jótanács, de hátha megfogadod: képeknél a Tony-Jenny-Köcsög Parancsnok trio nagyon dominál, legközelebb legyen Ziva, Gibbs v Ducky is, de ettől függetlenül well done :).

SH4RK 2009.02.04. 00:15:47

Jó rész, jó hogyvolt, grat!

Bár azért hiányoltam a végéről a ládákról való eszmefuttatást :)

Bedrock 2009.02.04. 08:39:14

Köszönöm! Igyekezni fogok, hogy ne maradjanak ki fontos dolgok. Bár ezzel a hosszúsággal kb 30 százalékkal léptem túl az ajánlott mennyiséget, de a továbbiakat megpróbálom úgy vágni, hogy minden lényeges benne maradjon. DiNozzo arcjátéka annyira kifejező, hogy be lehetett volna tenni még legalább 5 képet róla.

Llew 2009.02.04. 09:06:41

100. résznek kicsit fura volt. Annak én inkább valami karakterezős, jobban poénkodós irodás részt szántam volna, de végül is ez sem volt rossz. Remélem lesz folytatása a végső rakétázasnak, mert ilyen látványosan még senki se veszélyeztette és szarta le az NCIS embereit. A szakácsot elvitték, vagy az ott maradt.
A hogyvolt jó. Kicsit hosszú, de nem vészes. Zivaról én is szeretnék részenként egy képet.:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.04. 10:22:59

Engem egy kicsit zavart, hogy a doki szovjetekről beszélt (tizensok évvel a Szovjetunió felbomlása után), mintha az egy népnév lenne. Ez forgatókönyvírói hiba, vagy fordítói? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy művelt, tájékozott figura szájába ilyen szöveget adjanak. Ki látta eredetiben?

Bedrock 2009.02.04. 10:46:34

@Fedor: most visszanéztem az eredetit. Doki határozottan szovjeteket említ. A szovjet K629-es projektet azonosítja Ziva "szellemével" (valószínűleg valami nukleáris projekt lehetett a régi időkben, ezért a szovjetezés).
@Llev: a szakács ott gubbasztott a "kalózhajó" farában, szóval ő is megmenekült. Ziváról lesznek képek, ezt megígérem :) .

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.02.04. 12:20:47

Tony dalocskája volt a legjobb:D

enzo23 2009.02.04. 19:35:50

Yeeeah végre folytatás!!! köszönjük Bedrock!

amúgy a rész nagyon ütős lett, a promóhoz hasonlóan...100.résznek jó...az évadzáró-nyitó részeken kívül a 3x09-THe Frame óta nem láttam ilyen jó részt.
(ez most kicsit szemét lesz, de az a 8 részt ami kimaradt, majd azokat is jó lenne látni, mégiscsak évadváltás volt:)persze majd ha szünet lesz megint..)

Greg36 2009.02.04. 22:35:08

Amikor elkezdett köhögni és szörcsögni a tengerész, eskü vártam, hogy kiugrik a mellkasából a figura, és elénekli, hogy "Hello my honey, hello my darling..."

És igen, Tony dalocskája volt a legjobb :)

ManciNéni 2009.02.06. 15:03:09

Bedrock!
Végre! Újra!

Segítség! A 5x01-Apák napja részről lemaradtam. :)
süti beállítások módosítása