Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x20 – Look who’s stalking

2009. február 01. 16:00 - foxglove (törölt)

Közvetlenül az évadzáró előtti finisben vagyunk, és erre ez a rész azzal indul, hogy Veronica chlamydiás. Wtf? Veronica sem érti, hogy ez hogyan történhetett; az Animal Planeten gondolom arról nem volt szó, hogyan kapható el egy nemi úton terjedő betegség egy monogám kapcsolatban. Vagy lehet, hogy mégsem volt olyan monogám ez a kapcsolat Duncannel? Mindenesetre ezek után érthető, hogy Veronica a szokásosnál is kevesebb toleranciát hajlandó mutatni a folyosón turbékoló Wallace és Jackie felé; sőt általában az egész végzős bál felé. Nála jobban csak Mac utálja a bált, még mindig nem bocsátotta meg teljesen, hogy Veronica eladta őt Buttersnek. Ekkor, mintegy isteni kinyilatkoztatásként érkezik a rádióból Clemmons igazgató hangja: a bál lefújva.

Veronicát persze sokkal jobban izgatja, hogy Duncannek volt-e valakije, és erre a kérdésre csak egyvalaki tudhatja a választ: Logan. Veronica sejti, hogy ez egy nagyon kínos beszélgetés lesz, de végül is pozitívan kell csalódnia minden tekintetben. Duncannek Veronicán és Megen kívül állítólag senkivel nem volt testi kapcsolata, sőt, Logan nagylelkűen még az Alterna-Promra, a Neptune Grandben megrendezett saját végzős pótbáljára is meghívja, Jackievel és Wallaceszal együtt. Feltéve, ha megígérik, hogy nem nyúlnak az ezüsthöz.

Eközben Mars-apukát Woody Goodman hívja segítségül. Woody a Camelot motelben várja, egy mozdulatlan, hiányos öltözetű nővel az ágyban. A nő, az önkormányzatosítási kampánystáb egyik tagja, életben van, csak kiütötte magát valamivel (legalábbis Woody szerint). Mars-apuka hajlandó bevinni a kórházba és diszkréten eljárni, de a magánvéleményét inkább nem kommentálná. Úgy látszik, ez egy ilyen Mars-Goodman nap, mert később Gia is felbéreli Veronicát. Gia azt állítja, hogy valaki követi őt egy ideje, egy teljességgel leírhatatlan és besorolhatatlan külsejű autóval, amit Veronica persze ránézésre beazonosít. Sőt, a rendszám alapján pillanatok alatt megvan a tulajdonos is: Leonardo D’Amato. Leo.

Az önzetlen Veronica magára vállalja azt a kellemetlen feladatot, hogy az ügy érdekében újra találkozzon Leóval. Lehet, hogy Leo egy zakkant kukkoló, de az tény, hogy jobban néz ki, mint valaha, és a jelekből ítélve szívesen felújítaná ismeretségét Veronicával. Szegény Leo annyi rutin után már meg sem lepődik, amikor kiderül, hogy mint jó párszor, Veronicát most sem a személye iránti vonzalom vezérelte, hanem egy újabb nyomozás. Ennek ellenére Leo elmondja, hogy azért követi Giát, mert Woody Goodman bérelte fel őt és néhány kollegáját, Gia személyi védelmére. Leo szomorúan távozik, Gia és Veronica pedig azon kezdenek tanakodni, hogy vajon mi szükség lehet védelemre. Gia felveti, hogy talán köze van ahhoz, ami Mars-apuka és az ő apja között történt. Mivel Veronica nem érti, miről van szó, Gia előhúz egy újságcikket, amiben Woody éppen Mars-apukát sározza be.

A Camelot motel kamerái ugyanis rögzítették, ahogy Mars-apuka Woody társaságában az autójába rakja eszméletlen nőt, amit a polgármester úgy magyarázott ki, hogy Keith Mars leitatta a hölgyet (hogy kikérdezhesse a kampánnyal kapcsolatban), de Woody, mint az erény dicső bajnoka éppen felelősségre vonta a kamerák által elkapott pillanatban. Mars-apuka dühös, méghozzá annyira, hogy a régi jó sajtós barátjához fordul. Lloyd szerint ideje lenne előállnia a saját verziójával, mert Woody már azt kezdi terjeszteni, hogy Mars-apuka szexuálisan is kihasználta a nőt. A kézenfekvő megoldás az lenne, hogy személyesen az érintett hölgyet kéne megkérdezni minderről, csakhogy Ms. Stansfield érdekes módon eltűnt a kórházból.

És itt még mindig nem értek véget a furcsaságok Woodmanék háza táján. (Most kezdődtek csak el.) Woody megnyugtatta ugyan Giát, hogy a megfigyeltetésre csak egy általános elővigyázatosság miatt van szükség, de Gia egy DVD-t talál a kisöccse focimeccséről, amit valaki a tudtuk nélkül vett fel és küldött el aztán nekik. A felvételen Woody és Gia is látható, utóbbit jó hosszasan végigpásztázza a kamera. Gia kezd komolyan megijedni, és már valahogy Veronicának sincs kedve elviccelni a dolgot. Helyette inkább kiszúr a felvételen egy középkorú nőt szintén kamerával, aki éppen az amatőr filmművészünkkel szemben helyezkedik el. Ami azt jelenti, hogy az ő felvételein jó eséllyel szerepelni fog a zaklató is.

Gia elkéri a szóban forgó felvételt Mrs. Harmontól, ahol pár másodpercre felvillan a zaklató, már ami kivehető belőle. Annyi biztos, hogy férfi a Neptune High válogatottjának dzsekijét viseli, ezenkívül egy vörös színű kisteherautót vezet. Másnap Veronica körbekémlel a suli környékén, de egyik diákhoz sem tartozik ilyen jármű. Végül is mindegy, mert Gia már úgy sem kér a segítségéből. Az újságokban most Mars-apuka támadja az ő apját (a „polgármester kampánypénzből kurvázott” és hasonló szalagcímek). Mivel mindez pont a választások idején történt, a botrány az önkormányzatosítási projectre is hatással volt: a tervezet megbukott. Szóval a Mars és a Goodman család között kissé megromlott a viszony. Ennek ellenére Veronica tovább folytatja a nyomozást, de mivel holtpontra jutott, Mars-apukát is beavatja. Mars-apuka pedig megmutatja neki a korábbi, Logan által talált felvételt is, és szigorúan közli a lányával, hogy maradjon távol ettől az ügytől.

Másban viszont igényt tart a segítségre, például szórja szét minél több helyen annak a fickónak a fantomképét, aki Cliff áldoktornő barátnőjét (Neptune Grand, bilincs, ügyiratok ellopása), a konzumhölgy Sugar Jonest felbérelte. Veronica éppen ezeket a képeket rendezgeti valamelyik tanóra alatt, amikor Logan lehuppan mellé. Lenne egy apró tisztáznivaló: ugyan hány embert hívott meg Veronica az Alterna-promra, mert például Corny a spacecakejével együtt határozottan nem volt az alaplistán. Logan a leszidásba oltott flörtölés közben észreveszi a fantomképet, és elkomorodva bevallja, hogy a fickó pont úgy néz ki, mint az apja cellatársa.

Még aznap, Veronica és Gia késő estig bennmaradnak a suliban. Gia azért, hogy megírjon egy cikket az újságba, Veronica pedig azért, hogy beszéljen vele. Gia fagyos pillantásait látva végül feladja, és hazaindul. Rajtuk kívül már csak a gondnok Lucky van az épületben. A parkolóban is egy autó árválkodik csak, méghozzá egy vörös kisteherautó. A karbantartóknak fenntartott helyen. Veronica üzenetet hagy az apjánál, aztán kis idő elteltével visszarohan figyelmeztetni Giát. Gia addigra már Luckyval van, a srác éppen a harc közben szerzett sérüléseit mutogatja neki. Gia le van taglózva, cikket akar írni a fiúról. Lucky félrevonul, hogy megkeressen egy újabb háborús emléket, ezalatt Gia végre észreveszi a vadul integető Veronicát.

Aminek sok haszna nincs, csak annyi, hogy Lucky figyelmét is felhívja Veronicára, így viszont már mindketten csapdában vannak. Mire Gia megérti, hogy mi a helyzet, Lucky már megtalálta, amit keresett: egy böhömnagy kést. Egyébként, bármilyen fenyegető is a jelenet a vörös megvilágításban, Lucky valahogy mégis úgy néz ki, mint aki (a maga furcsa, pszicho módján) tényleg csak menőzni akar a csajok előtt, nem pedig bántani őket. De ezt nem tudhatjuk meg, mert Mars-apuka megérkezik, gyakorlatilag berepül, és leteríti a fiút. Miközben megbilincseli, arra szeretne választ kapni, hogy mire volt jó a kémkedés. „Megérdemelte!” üvölti Lucky. Mármint Goodman. Lamb seriff is megérkezik a helyszínre (Mars-apuka hívta ki, mielőtt elindult volna), és beviszi Luckyt az őrsre, a hozzábilincselt Mars-apukával együtt. A cellában megpróbálja kiszedni Luckyból, hogy mi baja van Woody Goodmannel, de pontosan abban a pillanatban, amikor elmondaná, Lamb seriff megjelenik a hírrel: nem tudja tovább benntartani Luckyt, mert Meg Mannings apja letette érte az óvadékot.

Alterna-Prom. Ahhoz képest, hogy ez nem a hivatalos bál, elég szépen összegyűlt a Neptune High színe-java. Az egész estét átjárja az utolsó közös buli hangulata. Dick ezt úgy vezeti le, hogy gyakorlatilag bárkire rámoccan (Veronicát is beleértve). Mac igyekszik kíméletesen bánni Buttersszel; Jackie és Wallace pedig tovább már nem bírnak a hormonjaikkal, ezért gyorsan le is lépnek. Veronica nosztalgiából Madisont kínozza egy kicsit, „úgy hallom a zsaruk keményen bevágnak…” „a nyakadba lihegnek a zsaruk” és ehhez hasonló, aligha félreérthető megjegyzések garmadájával szórakoztatja.

Végül Veronica rátalál a félig már elázott házigazdára. Nagyjából ez az első alkalom a szakításuk óta, hogy normálisan beszéljenek egymással, a kapcsolatukról. Logan bizonygatja, hogy már nem érdeklik őt a (Kendallhoz hasonló) nőcskék, és bocsánatot kér a tavalyi nyár miatt. Továbbá, nem akarja, hogy Veronica eltűnjön az életéből. Veronicának elakad a szava. Majdnem-csók. Veronica bepánikol, és kiviharzik az ajtón.

Másnap reggel mégis erőt vesz magán, és visszamegy a Neptune Grandbe. Logan félmeztelenül és elég ziláltan nyit ajtót. Veronica nagy levegőt vesz, belekezd a mondandójába: ő sem akarja elveszíteni Logant.”Emlékszel, hogy azt mondtad, a mi kapcsolatunk epikus?” Bár ez szónoki kérdés volt, a válasz egyértelműen leolvasható Logan zavart arcáról: nem emlékszik. Az előző estét illetően, az egész megindító vallomása úgy ahogy van, kiesett. Veronica már rég összetört, amikor meghallja Kendall hangját a szobából, majd maga Kendall is megjelenik. Logan bűnbánóan próbálja helyrehozni a helyzetet, de ezt már nemigen lehet.

Címkék: veronica mars
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása