Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x08 - 12:04 AM

2009. január 19. 14:00 - Sonrisa

Miután felidéztük magunkban az elmúlt eseményeket, ugorjuk át a kötelező tiszteletköröket, s vágjunk a közepébe. Kezdésként végignézhetjük, ahogyan Mick kiszed az alkarjából egy golyót. Mivel nem ezüstből van, nem lenne para vele, de mégiscsak a fémdetektorok korát éljük. Az asztalon egy befőttesüveg már félig van a kiszedett töltényekkel. BW, Beth tudósít egy kivégzésről, a bűnös valami Shepherd. Ez jó okot ad arra, hogy néhányan a halálbüntetés ellen tiltakozzanak, illetve van egy kisebb csőcselék, akik ezt a Shepcsókát a messiásuknak tekinti. A semmiért nem adnak halálbüntetést: a fickó kivégzett 6 ember, köztük egy tízéves szüleit is, mindezt a szeme láttára. Audrey talán soha nem fogja magát túltenni magát rajta – visszaemlékezésben láthatjuk, hogy a kislány mit is látott akkor. Shepherd utolsó szavai sem bűnbánóak.

A méreginjekciók hatottak, 4 perc után Shepherd átadta magát az örökkévalóságnak (a halál időpontja 12:04 AM, innen a cím). Audrey még mindig meg van rémülve, Beth hívja fel magához. Ez helyes döntés volt. Csörren a lány telefonja, s egy hang szól bele: „Látlak téged”. (ezt mondta neki a gyilkos azon a végzetes napon is, mikor elbújt előle a szekrénybe) És egy alak áll az utcán, az ablak alatt. Nem meglepő, hogy Audrey halálra rémül. Hiszen nem sokkal előtte az első sorból nézte végig Shepherd halálát. Főcím.

Beth kicsit szkeptikus Audreyval szemben, de azért elmeséli, hogy kiskorában őt is elrabolták, a mai napig nem sikerült teljesen túllépnie rajta, s még mindig álmodik az esetről. Beth ismét Mick segítségét kéri, aki természetesen igen mond. A videókat nézve elképzelhető, hogy Shep „családjának” egyik gyengeelméjű tagja próbálja meg elhitetni mindenkivel, hogy vezetőjük mégsem halt meg. Kiderül, hogy Beth rokonszenvet érez a lány iránt. Neki szerencséje volt, mert bár az elrablóját nem találták meg soha, ő tudott nyugodtan aludni. Audreyt pedig még akkor is kísértették démonai, miközben tudta, hogy Shep a rács mögött rohadt.

Audrey diszkréten érdeklődik, hogyan is állnak a dolgok MSJ és Beth között, a riporter hárít, hiszen neki ott van Josh, és különben is csak munkakapcsolatról van szó – ám egy kivülálló számára sem túl meggyőző az alakítása. Váratlan hívás jön, s Bethnek be kell mennie dolgozni 1 órára, hiába, a hírek nem alszanak, magára hagyva ezzel Audreyt. Mick eközben szorgosan háttérkutat, majd döbbenten konstatálja, hogy az interneten a „célpontok” között szerepel Beth is, fényképpel, lakcímmel. Biztos azzal vívta ki a csürhe rokonszenvét, hogy megpróbált kedves lenni a lánnyal.

Audrey eközben zuhanyozik, majd valaki üzenetet hagy a párás tükrön, sikoltozás, St.John kerül elő a semmiből, s fél kézzel a földre küldi a betolakodót. Vámpírunk sajátos vallatási módszerei hagynak 1-2 kívánnivalót maguk után, de a célt elérik. Eddig egy biztos, hogy nem Shep tért vissza, a besurranó csak hasonlít rá, szóval A. nyugodtan kiverheti a fejéből az egész feltámadásosdit. Mick egy filmproducer felé veszi az irányt, akinek feltett szándéka Shep életéből filmet kreálnia.

Jerry, a nagymenő producer, kinek falán vagy fél tucat hírességgel készült közös fotó lóg, filmes ereklyék garmada, korábban a haverja volt ennek a Shepgyereknek, ám a viszony megromlott. A híreknek hála viszont egy életrajzi film csinos összeggel emelne a bankbetétjén. Bájcsevej, Micktől hallhatunk egy utalást a hírhedt Columbine iskolai mészárlásra, sőt, a filmek terén is otthon van, de semmi érdekes nem derül ki, csupán az, hogy a pénz nagy úr, s minél több valakinek a zöldhasúja, annál beképzeltebb. Végül MSJ megfenyegeti, ha Audreynak egy haja szála is görbül, akkor a film soha nem fog elkészülni. Jut idő még egy kis flörtölésre az asszisztenscsajjal is, bár ez inkább egyirányú, a hölgyike részéről.

Beth a lánnyal az ügyészségre igyekszik, talán sikerül elkapni a felbujtókat. Ám mielőtt még a megbeszélésre kerülne a sor, a hivatalnoknak hűlt helyét találják az irodájában, „Nincs megbocsájtás” vérrel írva a falra, illetve az anno Shep elítélésékor eltett bizonyíték is "sáros" (a nyertes ügyek után az ügyész mindig szerzett magának egy kis szuvenírt, egy vitrinben őrizte ezeket). Audrey paranoiája a tetőfokára hág, most már 100%-ig biztos benne, hogy maga Sheperd jár köztünk.

Találkozás és információcsere a BW-nél. Beth: nincs bizonyíték arra, hogy Shep saját kezűleg tett volna valami az ügyésszel. Mick: Shep mégis visszatért, vámpírrá vált. Mindezt a cellájában készült hangfelvételekből bogozta ki, mikor a messiási hablatyolás a kivégzés előtt pár nappal átváltozott „a vér a kulcs, a halál a horizont, s felkelek, mint a nap”-szövegre. Ennek fényében Audrey talán nem is beszél hülyeségeket, szó sincs itt poszttraumás sokkról. Kis kitérő a hullaházba, ahol Shep helyett az ügyész holttestére bukkan Mick.

Mick nagylelkűen felajánlja a lakását Bethnek és a lánynak, itt vannak talán a legnagyobb biztonságban. Ám csak utána gondol bele, hogy talán nem helyes a személyes életterébe beengednie két embert, akik közül az egyiknek fogalma sincs róla, hogy vámpírok márpedig léteznek. Ezért Beth lelkére köti, mindent a szemnek, semmit a kéznek, és a nappalin kívül ne nagyon közelítsék meg a lakás többi részét. Főleg Audrey ne. Mick eközben a börtönkamerák felvételeinek segítségével meggyőződik arról, hogy a pap, aki feladta az utolsó kenetet, volt a „főgonosz”, ő változtatta át. (nem mellesleg megtudjuk, hogy a vámpírok szériatartozéka az emberekénél sokkal nagyobb vizuális felfogóképesség)

Beth megpróbálja megnyugtatni Audreyt, s mesél neki a saját kisgyerekkori traumájáról. Eközben Mick gyónás címén meglátogatja a papot, akihez Shepnek volt szerencséje a rácsok mögött. Fény derül arra, hogy a készülő film alapjául szolgáló kéziratért szép kis summa ütötte Isten szolgájának enyves kezét. Adalék a sztorihoz, hogy Shep ki nem állhatja Jerryt, így a „Things-to-do”-listáján valószínűleg igencsak előkelő helyen szerepel a likvidálása. A következő képsorokon ennek megvalósulását láthatjuk.

Beth naná, hogy nem tartotta be Mick utasítását, az irodájában keresgél, s az akták között ráakad arra, ami a saját elrablásának körülményeit tartalmazza. Ám az nem volt lezárva, Beth életének fontosabb momentumait megörökítő pillanatképek formájában dokumentálva van a rablás utáni élete is. Mick folyamatosan figyelte őt. Eközben MSJ a producer házánál próbál szerencsét, ám elkésett. Sőt, Shep rá is támad, s egy laza mozdulattal küldi át vámpírunkat a korlát felett, le a hegytetőről a susnyásba. Mick zsebéből ráadásul kiesett a telefonja is a házban, így Sheperd könnyűszerrel kideríti Audrey hollétét (tegye fel a kezét az, aki a saját címét is beleírja a telefonba?)

Bethnek ledöbbennie sincs ideje azon, amit az irodában talált, Shepbácsi kopogtat az ajtón, s nála van Mick telója is. Ez nem jelent jót. Nem is, a Messiás-utánzat könnyűszerrel jut be a bombabiztosnak titulált lakásba, Beth pillanatok alatt a földre kerül. Törés-zúzás, hatásosnak szánt mondatok, mikor MSJ érkezik, éppen időben. Folytatódik a csetepaté, Beth addig kimenekíti Audreyt a tűzvonalból. Végül Mick egy jól irányzott Hegylakó-suhintással vet véget a harcnak.

A zárójelenet (The Kin – Together) a tetőn éri két főhősünket, a hajnali vanília égbolt alatt komoly beszélgetésre kerül sor: Beth számonkéri Micken az akta tartalmát. Ám nem vádlón, inkább a hálát lehet kiérezni szavaiból. Mindig biztonságban érezte magát, a történtek ellenére is, s most már tudja is, hogy miért. Az, hogy Mick feláldozta a szeretett (?) nőt miatta, ez nem lebecsülendő. MSJ elzárkózik, hiszen a jelen állás szerint soha nem működhet a dolog közte és a riporter között. Szerinte. Beth erre azt válaszolja, hogy mióta megismerte Micket, nem használja azt a szót, hogy soha. Ki tudja, mi lesz még itt.
 
 
A végére pedig két extra kép (az utolsón Mick címe, kiváncsi vagyok, hogy létezik-e. A mobilszám mindenesetre a jól ismert 555-tel kezdőik, ilyen számok a valóságban nincsenek):
 

 

Címkék: moonlight
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeanny 2009.01.19. 20:36:51

:) Tetszenek a hogyvoltjaid, bár a sorozat nem fogott meg, bár egy részt láttam csak (pont ezt). Úgyhogy inkább olvasom...
Ja, a címet beírtam a googlemapsbe, és létezik...:)
süti beállítások módosítása