Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x07 - The Ringer

2009. január 15. 17:00 - Sonrisa

A szokásos visszatekintéssel nyitunk: Mick beavatta a riportercsajt vámpírráválásának történetébe (azt kivéve, hogy saját kezűleg végzett a mennyasszonyával, miközben a lányt megmentette kiskorában), illetve elcsattant az első csók is ember és vérszívó között. Most pedig következik a sorozat egyik legjobb kezdése (szerintem), a zene, a vágások, a képek minden passzol: Kill Hannah – The Collapse ritmusai alatt lesz a tűz martaléka egy szálloda, ahová – mint kiderül – Mick sokat járt, mikor még gyerek volt. Érzelmes pillanatok következnek, majd a kíváncsi tömegben feltűnik Coraline, az exfeleség. Aki ugye halott, még vármpírmércével is. Legalábbis annak kellene lennie.

Flashbackben láthatjuk, mikor Mick először megpillantotta Coralinet. A lány az elérhetetlen kategóriába tartozott, Mick pedig egy partin zenélt. A társadalmi különbség ordít. Mick megpróbál a végére járni a dolognak, s megszólítja a vadul fényképező lányt. MSJ váltig állítja, hogy deja vu érzése van, a fotós pedig tagad és értetlenkedik. Beth menti a helyzetet, a fényképész Morgan, szabadúszó, a BW is sok képet vesz tőle, pár hónapja költözött a városba. Magánnyomozónk leesett állát keresgeti a földön, hiszen Coraline/Morgan visszatért hamvaiból. S ez eléggé érzékenyen érinti. Zárójelben: kiderül, hogy a szállót valaki szándékosan gyújtotta fel. Főcím.

St.John tiszta ideg, ki is lehetne jobb beszélgetőpartner ebben az elmebajban, mint Josef (aki ugye meg attól retteg állandóan, hogy a vámpírok létezésére fény derül). Ám Josef most maga a megtestesült higgadtság, egyrészt a lányt elvileg barátja megölte, másrészt Bethnek fel kellett volna ismernie őt, erre pedig nem került sor. Ergo Morgan nem lehet azonos az exszel. Részéről a vita lezárva. Ám MSJ nem hagyja magát, Beth  csupán 4 éves volt, persze, hogy nem ismerte meg elrablóját. Josefnek is látnia kell a lányt. Aki mellesleg most már nem vámpír. De mégis ő Coraline. Neki kell lennie. Nemcsak Josef, mi is kételkedünk Mick épelméjűségében.

A BW-nél Morgan és Beth tanácskozik a készült képekről. Kiderül, hogy éjszaka Morganhez betörtek, s meglovasították a vagyont érő kameráit. A lány persze nem adta könnyen magát, szerzett egy szép kis sebet is a karján. Kicsit erőltetettnek tűnően szóba hozza, hogy talán Mick tudna neki segíteni megtalálni a cuccait. Beth szerint ez remek ötlet. Éjszakai látogatás Micknél, aki nem kicsit lepődik meg Morganon, mikor segítségét kéri. Látszik rajta, hogy csak azért bólint rá a felkérésre, mert Beth is jelen van. Flaschback ismét, láthatjuk, hogy hogyan is kezdődött Mick és Coraline kapcsolata. Romantikus volt, a gazdad lány kiszúrja a csóri zenészt, aki maga sem hiszi szerencséjét.

Morgan lakásában járunk, Mick kellőképpen gyanakvó. A helyzetnek két előnye is van, egyrészt sikerülhet előrejutni a nyomozásban, másrészt Morgan kilétére is fény derülhet. Az biztos, hogy valami gáz van vele, könnyű esti olvasmányként Proust: Az eltűnt idő nyomábant tartja az éjjeliszekrényén. Hamarosan a kis csapat rájön, hogy a tolvaj valószínűleg a képeket akarta a gépben, talán ő volt a gyújtogatás elkövetője, s meggyőződése volt, hogy sikerült Morgannak megörökítenie őt. Ám nem volt szerencséje, ugyanis a fotós egy pendriven tartja a képeit, s még senkinek sem mutatta meg őket. Bingó, az egyik képen elmosódott sziluett látszik, egy gyilkosság körvonalai rajzolódnak ki. Sőt, Morgan szerint ő volt a tolvaj is. (Mickben persze előidéz a kép egy régi jelenetsort, ahol ő volt a gyilkos)

Mick egyre jobban mániákussá válik, szerinte az egészet neki rendezték, túl sok itt az utalás. Josef tudomást sem vesz az egészről. Coraline még „életében” őrületbe kergette Micket, s most is ezt teszi, „halála” után. Mick Bethnél kérdezősködik a fotós után, de semmi érdemlegeset nem tud meg tőle, ami közelebb vihetné gyanújához. Beth ráadásul egy picit féltékeny is, amiért Mick így érdeklődik Morgan után.

MSJ tesz egy pár tiszteletkört a helyszínen, de úgy néz ki, hogy a törmelékek, romok és egy széttört mennyország darabjain kívül nem sok mindent talál. Mígnem az egyik szenes deszka alól egy megégett segítségkérő kéz nyúlik a magasba. Mégiscsak történt itt valami. Mick ujjlenyomat-keresés címén meglátogatja a lányt, igencsak meglepődik, mikor ő a kedvenc zenéjét teszi a lejátszóba. Gyülekeznek a véletlen egybeesések. Főleg amikor Morgan arról kezd el beszélni, hogy milyen borzalmas módja a halálnak az, ha valaki egy tűzben elevenen ég el. Az elhunyt nőt még nem sikerült azonsítani, de a képeken látszik, hogy egy tetoválás van a vállán.

Múltidézés, s láthatjtuk, hogy Coralinenek is egy hasonló ábra volt a bal vállán. Micket kísérti a múlt, nagyon is. Az alakzat egy fleur-de-lis, stilizált írisz virág, a hősiesség, bölcsesség és lovagiasság jelképe. Beth utánanézett Morgannek, s semmi használhatót nem talált. Pedig még a családjával is beszélt. Az emlegetett bukkan fel hirtelen, megszakad a beszélgetés fonala. Mick lelép, hogy utánanézzen az ujjlenyomatoknak, addig Morgan pedzegeti Bethnek, hogy úgy néz ki egy kivülálló számára, mintha lenne köztük valami. Beth persze tagad, hiszen neki barátja van (valami Josh-gyerek, emlékszünk?)

Josef megpróbálja rávenni Micket, hogy fejezze már be ez a Coralines-baromságot, mikor a gép kidobja, hogy a talált kézjegy egy piti bűnözőé, aki hasonlít a képen látottakhoz, csakhogy 3 hete elhunyt. Josef szerint csak egy minimálbérért dolgozó aktakukac írta el, ám Mick meggyőződése, hogy ilyen esetben egy vámpír állhat a dolgok háttérében. Mick Joseffel karöltve az éjszaka közepén tesz egy látogatást az elhalálozott tolvaj lakásán, ahol rá is akadnak az ellopott fényképezőgépekre. A széf kulcsát a tettes abban a könyvben őrizte, ami Morgan ágya mellett is volt. És Coraline kedvenc könyve. (vicces egyébként látni, ahogy Josef viselkedik – „Ó,hát így élnek a kis emberek. Vinil pihenőszék”) Most már Josef is látni akarja a lányt.

Morgan a föld felett jár boldogságában, amiért visszakapta a cuccait, Josef pedig le van döbbenve a hasonlóságon. A fotós egyébként nem lepődött meg azon, hogy a tolvaj a papírok szerint már hulla volt, mikor gyilkolt a hotelszobában, hiába vannak a hamvai a Hollywood Forever temetőben.. Morgan szerint el kell menni a sírkertbe, megnézni, hogy a tettes nemcsak megrendezte-e a halálát. Josef szerint is Coraline azonos Morgannel, azt az aprócska tényt leszámítva, hogy utóbbi nem vámpír. Ám Micknek máris van magyarázata: mi van akkor, ha sikerült visszafordítania, s újból emberré vált. Míg Josefnek esze ágában sincs újra halandónak lenni, Mick mindent megtenne érte.

Este a temetőnél, Mick és Morgan beszélgetnek, hogy milyen kicsi is az esélye a gyilkosság lefotózásának. MSJ már majdnem megvádolja az egésszel a lányt, mikor Morgan felhozza a Beth-témát. Flashback: Mick szívét összetörték. Az urnáknál a tolvaj nevét ugyen megtalálja Mick, ám a számára kijelölt polcon nincs semmi. Ekkor támad rá a tolvaj, face-to-face fight a 2 vámpír között a temetőkertben a szökőkútnál. Morgan rajtakapja Micket, amit épp vámpírként harcol, s ijedten elrohan.

Mick kellőképpen dühös már így is, Morgan után rohan, leteperi a nőt, a tetoválást keresve a vállán. Ahol nincs semmi. S mikor meglátja, hogy a fotós karján a korábban szerzett seb még mindig nem gyógyult be, sőt vérzik, hirtelen elbizonytalanodik. Morgan szerencsére nem beszélt fűnek-fának arról, ami a temetőben történt. Beth végre megtudja, hogy Mick hirtelen támadt érdeklődésének az volt az oka, hogy a magánnyomozó a volt feleségét látta a lányban. Flashback: az összetört szívű Mick tör-zúz Coraline lakásán, aztán szenvedélyes csókban forrnak össze. Kingdom – Hourless dallamai alatt láthatjuk, ahogyan Beth a BW-nél tudósít, Morgan szóba sem áll vele, az utolsó képsoron pedig rájövünk, hogy végig Micknek volt igaza, a tetoválás ott virít vállán, tehát Morgan=Coraline. WOW!

Bónuszképek a végére:
 
 
Címkék: moonlight
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása