Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x18 – Zsákutca

2009. január 06. 14:00 - foxglove (törölt)

Gyönyörű, napfényes, meleg nap veszi kezdetét Los Angelesben, legalábbis a rádió szerint. Lindsey lecsapja a csonkájával, majd kezdetét veszi a meglehetősen lehangoló napi rutin: műkéz felcsatolva (közben szomorú pillantások a szekrényben árválkodó gitárjára, amin úgy tűnik, soha nem fog tudni majd játszani), aztán irány a munka. Máshol, egy mintacsaládi otthonban szintén egy nap beindulását látjuk: de mintaapuka ahelyett, hogy iskolába vinné a srácokat, inkább fejen szúrja saját magát egy óriási konyhakéssel. Nagyjából ez minden, amit tudunk; a kiváltó okot Cordy látomásából sem tudjuk meg, ugyanis a Magasabb Erők jóvoltából ez lesz a nyomozóiroda következő ügye.

Wolfram és Hartéknál igazgatósági gyűlés van. Lindsey rezignált, mint mindig, Lilah teper, mint mindig. Jó oka van rá: nemsokára újabb értékelés várható a cégnél, és egyikük repülni fog. (Tudjuk, hogy az ilyen szófordulatokat szó szerint kell érteni a W&H-nál.) Az igazgató egy-két szó erejéig kitér Angelre is, Lilah szerint egész jól van, az alapján főleg, hogy a szabadidejében már nem akar kényszeresen ügyvédeket irtani. A gyűlés után az igazgató félrehívja Lindseyt, és sejtelmesen mosolyogva közli vele, a cég beszervezett neki egy speciális találkozót, pontosabban egy orvosi vizsgálatot. Lindsey új kezet kap! Rutin műtét lesz, kéz transzplantáció a szokásos démoni beavatkozással.

Mialatt Lindsey átesik a műtéten, Team Wesley a látomás után nyomoz, eredménytelenül. Nincs elég az információ, ezért Cordynak újra kell élnie a látomást, amit kezd egyre több fájdalommal járni számára. Végül, annak ellenére, hogy Cordy nagyon szarul van, sikerül újabb adatokat kiszedni belőle, amik elegendő támpontként szolgálnak ahhoz, hogy megtalálják a fickót.

Másnap Lindsey ismét lecsapja a rádiós ébresztőt, de most már a zsír új kezével (az egyetlen nyoma a műtétnek egy világos vörös heg a csuklóján). Előkerül a gitár is, és jé, Lindsey tényleg jó. Az irodában Lilahnál egyből szemet szúr a változás (ami nem meglepő, mert Lindsey ahol tudja, mutogatja is az új szerzeményt), de azért gratulál neki a maga módján („hogy dögölnél már meg”, kb. ) aztán egy új, random ügyféllel kezdenek foglalkozni. Lindsey okos ügyvéddolgok mondogatása közben a jegyzetfüzetébe firkálgat, méghozzá azt a szót, hogy „Ölj”. És nagyon úgy tűnik, hogy a saját akaratán kívül. Mikor mindez tudatosul benne, magyarázkodás nélkül visszarohan a lakásába, és vizsgálgatni kezdi a kezét. Írni már akar szegény, úgyhogy Lindsey megbökdösi kicsit, először az ujjával (semmi reakció), aztán egy papírvágó késsel (megint semmi). A jelenet csúcspontja, amikor Lindsey az arca elé tolva azt kérdezi álmélkodva a kezétől: „Ki vagy te?”

Cordy már határozottan jobb állapotban van, és váratlanul beugrik neki egy újabb részlet, vagyis inkább egy érzés: mielőtt leszúrta volna magát, a pasas boldog volt, méghozzá a szemei miatt. Mintha új szemei lettek volna. Mielőtt Angel megfejthetné ezt, Wes és Gunn újabb eredménytelen nyomozásról érkezik vissza. Illetve, a személy neve megvan, de az egész család és velük együtt minden nyom egy nap alatt felszívódott. A csapat tanácstalan. Sajnos csak egy dolgot tehetünk, sóhajt Angel lemondóan. (Mintha nem erre várt volna!) A többiek, akik tudják mi fog következni (karaoke bár, Angel, éneklés) egyöntetűen elborzadnak az ötlettől.

A karaoke bárban végül mégsem Angelé lesz a főszerep. Lindsey gitározik és énekel a színpadon (Angel szerint keverék rock-country-ballada stílusban) és teljesen elvarázsolta az egész bárt, legyen az démon, vámpír, vagy akár Lorne, mind ragyogó szemekkel hallgatják. A csapat sem kivétel, Angelt leszámítva mind a hatása alá kerülnek. Angel nem győz pofákat vágni:„Nektek ez tetszik??” Hát, abból kiindulva, hogy Cordy átmegy fangirlbe, Wes és Gunn pedig fanboyba, a válasz igen. Lorne szerint Lindsey régebben sokat játszott itt, amíg egy barom le nem vágta a kezét. Angel zavartan másfelé néz.

A dal végeztével Lindsey Lorne tanácsát kéri a gyilkos kézzel kapcsolatban, aki egyenesen Angelhez irányítja. Ha meg akarja oldani a problémát, együtt kell dolgoznotok, mondja Lorne, két ellenség egy ügyön, mint a filmekben. Mindkét fél erősen ellenzi az ötletet. Hát senki sem látta a 48 órát? – kérdezi Lorne csalódottan. Lindsey dühösen elhagyja a bárt, Angel meg röhög magában, mellesleg az egész jelenetet úgy ahogy van, végigröhögte. Végül is, veti fel Angel, a nyomozáshoz nem is kell az egész Lindsey, elég csak a keze. Pontosabban az ujjlenyomatai, amit azon a poháron hagyott, amiből ivott.

Lindsey és Angel tehát külön utakon haladnak, Lindsey feltöri a főnök gépét, hogy adatokat gyűjtsön a klinikáról, ahol műtötték. Angelnek is megvannak a módszerei (fogad egy magánnyomozót…) és kiderül, hogy a kéz előző tulajdonosa a Wolfram és Hart egyik alkalmazottja volt, amíg sikkasztás vádja miatt börtönbe nem került. Miután szabadlábra helyezték, egyszer járt a felügyelőtisztjénél, aztán nyoma veszett. Lindsey érkezik előbb az említett felügyelőtiszthez, rögtön utána megjelenik Angel is, hogy aztán jól össze is vesszenek egyből, hogy ki kit öljön meg. Végül mindenki életben marad, sőt, Angel és Lindsey nagyon nem szívesen, de mégiscsak társulnak.

Angel és Lindsey a felügyelőtiszt által megadott címre hajtanak, ide szállította a donort annak idején. Átgázolnak néhány őrön, és az alagsorban egy rakás, jórészt már menthetetlen, megcsonkított testre találnak, gépekre kapcsolva. Bradley, Lindsey donorja is köztük van, és a maradék erejével arra kéri Lindseyt, hogy ölje meg. Lindsey egy „sajnálomot” rebegve lekapcsolja Bradley lélegeztetőgépét, Angel kiszabadítja a még életben levőket, aztán felgyújtják a helyiséget.

A Wolfram és Hart értékelő ülésén vagyunk. Az igazgató éppen ahhoz készül, hogy bejelentse Lindsey kinevezését (ami Lilah elbocsátását is jelenti), amikor Lindsey váratlanul (ál)rohamot kap. Már megint ez a „gonosz keze” kényszeríti erre, mentegetőzik, ami valószínűleg nem teljesen véletlenül került az ő csuklójára. Az igazgató sűrűn hallgat. Lindsey nemsokára már egy fegyverrel kezd el hadonászni, aztán mindenki legnagyobb meglepetésére felmond, de előtte még azt javasolja, hogy mindenképpen tartsák meg Lilah-t, mert olyan munkaerő, mint ő, nincs még egy. Ráadásul, Lilahnak külön aktája van a Wolfram és Hart vezetőségi tagjainak piszkos kis üzelmeiről. Kifelé menet még megpaskolja Lilah fenekét, „gonosz” mutat rá a kezére széles vigyorral az arcán. Ezek után természetesen Lilaht fogják előléptetni, ez nem is kérdés.

Lindsey útra kész, egy szál gitárral, pólóban-farmerben, egy régi járgánnyal. Angel is megjelenik, nem hagyná ki az érzékeny búcsút egy ilyen régi kedves barátjától. Lindsey biztosítja, hogy nem tanult az egészből semmit, és nem érte semmiféle megvilágosodás. „Ha ezt mondanád, meg is ölnélek” – mosolyog Angel kedvesen. – „És ne gyere vissza.” Lindsey (legnagyobb bánatomra) elhajt, a rendszámtábla fölött Angel búcsúajándékával, egy óriási Cops suck táblával.

Címkék: angel
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása