Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x20 - Politika

2008. augusztus 17. 14:45 - the black ball

Az előző eszméletlenül jó rész után visszaveszünk egy kicsit a pörgésből. Beleöltek egy csomó flashback-et, arról hadd ne hogyvoltozzunk újra, majd hivatkozunk szépen. Szóval. Daniel a gyengélkedőn az előző részben szerzett koordinátákkal dobálózik. Ez valóság, hinni kell neki, mert különben botfegyverekkel a hátsónkban végezhetjük. Carter az egyetlen, aki nyitott a párhuzamos világ elméletére. Amíg meg nem tudja, hogy odaát éppen Jack-kel készült házasodni. Sam szerint ekkora eltérések miatt más lehet a két világ történelme. Daniel szerint egy közös ponton múlik, Ré halálán, az meg ott is végbement. O’Neill még a házassággal van elfoglalva, mert az szabályellenes. Megjelenik Samuels alezredes. Ő ráncigálta vissza parancsra Jacket az első részben a programba. Amúgy ellenzi ezt az egész hóbelevancot. A marha. Azt makogja, hogy valami meghallgatásra jött. Egy Kinsey nevű szenátor ugyanis erre tart. Érdekli a programunk, de nem nyerte el a tetszését. Van ilyen ember?

Ez a Kinsey a Költségvetési Bizottság elnöke, még az elnök sem bírálhatja felül. Ez történik, ha a pénzre építed az országod, hehe. Az elnök szerint ha bevonjuk a szenátort, akkor megértő lesz, és kipengeti továbbra is az évi 7 milliárdos rezsinket. Nos, nem lett megértő. Daniel már jön is a friss goa’uldos-leigázós sztorijával. O’Neill szerint ezt hagyjuk meg végső fegyvernek. Megjön Kinsey, leülünk. O’Neill kerül a szenátorral szembe, szegény Hammond meg Teal’c bicepsze mellett kapkod a levegőért. Kinsey egy kicsit nyalja a saját hátsóját, mert megteheti. Mi inkább belerúgnánk, de mi nem tehetjük meg. O’Neill meggyanúsítja Samuelst, hogy direkt félrevezette Kinsey-t a programmal kapcsolatban. Még nem tudja, hogy a szenátorunk alapból idióta. Carter beveti azt, amihez a legjobban ért: a sokat felfedő kis trikók világát tudományt.

Tovább
Címkék: csillagkapu
3 komment

The Big Bang Theory 1x09 - The Cooper-Hofstadter Polarization

2008. augusztus 17. 13:49 - Bruzsy

Múlt hét óta nem sok minden történt Kockia varázslatos földjén, Raj és Sheldon sikeresen kijózanodott, ezért előbbi nem tud, utóbbi pedig nem akar a szomszéd jócsajjal beszélgetni, Leo még mindig epekedik Penny iránt, Wolowitz pedig beszerezte a legfrisebb Malac-viccek kiadványt. Egyszóval kezd visszaállni az élet a normális kerékvágásba. Most is egy hatalmas, átütő erejű kísérletre készülnek: egy jelet küldenek az interneten keresztül, ami keresztüljárja az egész világot, majd visszaérkezik a szobába, és felkapcsolja a lámpát. Majd a hifit. Na bumm, nagy dolog, én ezt már évek óta csinálom, amikor a szomszéd utcában lévő haveromhoz az MSN-en küldött üzenetek Washingtonon keresztül érkeznek meg. Le vagytok maradva, amigos!

Érkezik Penny, de csodálkozás helyett csak a zene hangerejére panaszkodik, szegény nem érti, hogy drága szomszédai mit vittek véghez. Szerintem jobban is jár így. A fiúk azért megmutatják, hogy közel sem ennyit a tudományuk, nyilvános hozzáférés megnyitva, és voilá: a lámpát máris valahonnan Pekingből kapcsolgatja fel-alá egy unatkozó Free Tibetes, akit kitiltottak minden sporteseményről, és így próbálja elütni az idejét (más magyarázatot én még nem leltem). Ja, és most jönnek a távirányítású autók, kamerával a hátukon, Penny, szerintem jobban teszed, ha hazaszaladsz, mert nem jó bugyi nélkül, miniszoknyában kockáékhoz menni. Már csak azért sem, mert ott van Howard, aki rögtön le is csap az adandó lehetőségre. Gratulálok Wolowitz mester!

Tovább
Szólj hozzá!

Veronica Mars 1x22 – Leave It to Beaver

2008. augusztus 17. 11:30 - foxglove (törölt)

Ki ölte meg Laura Palmert Lilly Kane-t, ez itt a nagy kérdés. Annyit tudunk, hogy ki nem: Abel Koontz, például, gyakorlatilag ő az egyetlen, akit kizárhatunk, mert rajta kívül mindenki más potenciális gyanúsított. Mars-apuka a frissen előkerült bizonyítékát – Cheyenne-t – egy szerkesztőségbe viszi: ha már úgyis balhé lesz, legalább legyen nagy. Hazatérve meghökkentően idilli kép fogadja. Kedves felesége Veronicával együtt főzöget a konyhában, nagy nevetgélések közepette, és legfőképpen: józanul, mintha mi sem történt volna. Úgy tűnik, Veronica is hajlik rá, hogy megfeledkezzen a múltról, de Mars-apuka gondterhelt arca elárulja, hogy nála ez nem lesz olyan egyszerű menet. Sokkal szívesebben maradna Aliciával, de a család érdekében nem találkozik vele többet. Ráadásul megérkezett az apasági teszt eredménye is, de erről majd később.

Másnap az egész város az újságcikktől hangos, a Neptune High-t is beleértve, de a Casablancas-tesók reakciója a legkülönösebb. Kisgyík rettentő ideges lett attól, hogy újra elővették a nyomozást, de Dick emlékezteti az „ígéretükre”: meg kell őrizniük a Titkot. Hogy kiét és mit, az persze még nem derül ki.

Tovább
Címkék: veronica mars
2 komment

Tudorok 1x05-1x06

2008. augusztus 17. 09:00 - Bruzsy

Lássuk hol hagytuk abba a múlt héten, mert volt cliffhanger bőven. Margit hercegnő, miután lefeküdt bátyja legjobb barátjával egy párna segítségével a túlvilágra segíti hites urát, Portugália királyát, Wolsey bíboros lebukott a Norfolk – Boleyn szövetség előtt, Őfelsége pedig kimondta azt a bizonyos mondatot, amit az elkövetkezendő 30 évben még oly sokszor ki fog: „El akarok válni!". Hogy feleségül vehesse Boleyn Annát. Na de lássuk, hogy folytatódik a történelem.

Úgy, ahogy abbamaradt. Henrik király még mindig adományozó kedvében van, Boleyn tehát mától fogva újabb címet visel, Lord Rochfordként pompázhat ezentúl a Whitehall udvarán, van egy olyan tippem, hogy az apai áldással nem lesz gond a jövőbeni házasságnál. De érkezik is az újabb megtisztelt, Őfelsége törvénytelen gyermeke, Henry Fitzroy, aki mostantól Richmond és Somerset hercege, és Nothingham earlje. Megható jelenet apa és fia között, aki innentől kezdve első helyen áll a trónutódlásban. Megelőzve Mária hercegnőt. A dolgot természetesen Katalin is végignézi, őneki azonban valami miatt nem a boldogságtól csordulnak ki a könnyei, inkább magába roskad, érzi ő is, hogy királynéi napjai meg vannak számlálva. Még akkor is, hogyha a nép valósággal imádja őt.

Tovább
Címkék: tudorok
Szólj hozzá!

Csillagkapu 1x19 – Isteni kegyelem

2008. augusztus 16. 17:00 - Llew

A CSK-1 egy sötét csarnokba érkezik. Sehol egy lélek, de a terem tele van izékkel meg hogyishívjákokkal, szóval megy a bámészkodás. Daniel átment dokumentumfilmesbe és mindent videóra vesz. Amíg Sammel egy kisebb szobát vizsgál át, addig Teal’c egy ismerős jelre figyel fel, mely szerint a bolygó sugárfertőzött. O’Neill lefújja a kirándulást. Irány haza. Daniel gyorsan szuveníreket kezd gyűjteni, és bekapcsol egy fura, kőkeretes TV-t. Közelebb lépve megtapasztalja, hogy mit érezhet egy vámpír, ugyanis a szoba tükörképét látja benne, a sajátját viszont nem. Hozzá ér és egy áramütés fut rajta végig. Visszatérve a csarnokba nem talál senkit. Kicsit kiabál, majd haza tárcsáz. Alig lép ki a kapun, máris egy csapat G. I. Joe szegezi rá a fegyverét. Befut Hammond tábornok, de ettől a helyzet nem javul, mert úgy csinál, mint aki nem ismeri meg Jacksont, ráadásul le is fokozták, mert csak ezredes.

Danielt megbilincselik, lenyugtatózzák és megvizsgálják nem e goa’uld. Miután összerugdosta a cella ajtót, ahol magához tért, látogatót kap Catherine Langford személyében. A nő habár tudja ki Daniel, nem úgy tűnik, mint aki ismeri. Arról faggatja, hogy miként került a bázisra, majd a magyarázat után előadja, hogy Jackson sose járt még itt, és a kapu titkát se ő fejtette meg. Daniel kezdi úgy érezni, mint aki elvesztette az eszét, és minden lehetséges eszközzel próbálja Catherint meggyőzni a saját igazáról. Ernest nevére a nő egy WTF arckifejezéssel reagál, majd elmegy O’Neill tábornokhoz(!) és javasolja, hogy hallgassák meg a foglyot, mert fura dolgokat beszél.

Tovább
Címkék: csillagkapu
5 komment

Szex és New York – 3x16-3x18

2008. augusztus 16. 13:03 - Windermere

Bajos társak
Miranda megismerkedik egy nagyon jóképű pasival egy kávézóban, és a férfi randira is hívja. Ám a lány hiába vár rá több mint 3 órát, a fickó nem jön el. Később felhívja a pasit telefonon, de az édesanyja veszi fel, kiderül aznap halt meg szívrohamban. A hirtelen sokktól Miranda megígéri, hogy elmegy a temetésre, holott nem is ismerte Willt. Carrie is elkíséri, és a toron összetalálkoznak Carrie egy régi ismerősével, aki rögtön lecsap Mirandára. Carrie szerint a férfi egy seggfej, de ha gondolja, Miranda menjen el vele egy találkára. Az első randi jól is sikerül, de mikor Carrie-t is elhívják egy kis iszogatásra, a férfi rögtön a fejéhez vágja korábbi szakításukat, és Miranda is ráébred, hogy a faszi tényleg egy nagy söfö.

Carrie szemináriumot tart arról, hogy hogyan kell pasizni. Az első előadáson csurig van a terem, de a csomó csaj rögtön nem tartja Carrie-t autentikusnak, mikor kiderül nincs férje, és még soha nem is volt férjnél. Így a következő előadásra már csak öten mennek el, de Carrie-nek az a mentő ötlete támad, hogy elviszi a csajokat a sarki kocsmába, és rögtön IRL nyomassák a pasizást. Sikerül is ürgét találnia 3 lánynak.

Tovább
Szólj hozzá!

A férfi fán terem 2x03 - No Man is an Iceland

2008. augusztus 16. 11:00 - leeann

Az eddig történtek felidézése után kezdjük a lényeggel: Lynn és Jack SZAKÍTOTTAK! Pont ebből az okból Jack lendületesen pakolgatja Lynn cuccait egy papírdobozba. Miután kész van vele, sietve feladja a cuccos dobozt a postán, amit Jerome, a postás nem hagyhat szó nélkül. A postán várakozók számára is egyértelmű a tény, hogy Lynn és Jack már külön utakon folytatja az életet. Kicsivel később már Marinnél vagyunk, és szőke éppen levest főz, mert beteg, majd Cash-sel leülnek filmet nézni, mint a régi házasok. Mai, Buzz és Patrick izgatottan vár valakit, aki busszal érkezik Elmoba. Meg is jön a busz, és mindenki meglepetésére George száll le a buszról. Mivel mind meglepődtek, nyilván nem őt várták.

Hiába nem George-ot várták, neki is úgy örülnek, mint 1 millió dollárnak. Akit igazából várnak, az Lucy Woo, kínai műkorcsolya sztár és egyben Mai unokahúga. George, mint minden valamire való meleg imádja a műkorcsolyát, és természetesen imádja Lucy Woo-t is, így kap az alkalmon és elmondja a sztárnak, hogy mennyire kedveli. George-ot más is várta, méghozzá Terri, hisz ők időközben egy pár lettek. Jack fájdalmas beavatkozásra szánta el magát, konkrétan arra, hogy eltávolítatja a Lynn tetkót. A tetkós fickó, aki a beavatkozást végzi, úgy gondolja, hogy egyszerre nem lehet eltüntetni az írást, mert nagyon fájdalmas így, de elszánt Jacket ez nem érdekli, csak az, hogy tűnjön el a karjáról a név.

Tovább
4 komment

A Kaméleon 1x09 - Mirage

2008. augusztus 16. 09:03 - missparker

Jarod elcsigázottan támolyog a sivatagban, perzsel a Nap, forog körülötte a világ. A gyermek Jarod hangját halljuk, 'tudni akarom, ki vagyok, ezért bármit elviselek', majd, 'nem adom fel, Sydney'. A gyerekkori kísérletben 3 napot tölt egy plexigömbben, negyven fokban. A sivatagban Jarod összeesik. A videót Parker, Broots, és Sydney nézik a Központban. A diszket az embereik találták odakint. Parker úgy gondolja, ez egy újabb játék, kár a gőzért, Sydney szerint Jarod valamit próbál közölni, de ő maga sem tudja, mit. Ez egy ugrás a semmibe.

Sydney persze nem téved. Jarod ejtőernyős oktatóként tandemugrásra készül. A tanítvány kicsit ideges, Jarod nyugtatja. Szegény tanonc megkérdezi Jarodot, hogy jó, maga a szakértő, hány ugrása is van? Ezzel együtt összesen egy, majd ugrás… a semmibe. Már csak a sivatagi képet kell megfejtenünk, mit keresett ott Jarod?

Tovább
Címkék: a kaméleon
6 komment

House 1x08 - Méreg

2008. augusztus 15. 18:04 - candyperfumegirl

Elég szokványos hetibeteg-felvezető jelenettel nyit ez az epizód, egy gimiben matekdoga van, egy diák pedig kidől a sorból. Ami érdekes, az, hogy nem szimulál, és nem egy új puskázási módszert akar ezzel kikísérletezni, tényleg baj van, méghozzá nagy, mert görcsöl, remeg, nyáladzik, eszméletet veszt, főcím. Ezúttal Foreman pedálozik, hogy vegye fel a Mester az esetet, kérem szépen Greg bácsi, csak most csak az én kedvemért. House nem érti, mi lehet ebben az érdekes, nyilvánvaló, hogy a srác drogozik, most komolyan ezért kellett félbeszakítania a kedvenc szappanoperáját? U-nal-mas. Csakhogy a toxikológia negatív, az emberek lehet, hogy hazudnak, de a teszteredmények nem sűrűn, szóval nem is olyan egyszerű ez, lehet menni dolgozni.

House csak nem akar leszakadni a drogtémáról, és a csapat is nagyon elemében van, sőt Chase tele van ötletekkel milyen szert tolhatott a srác, amit nem lehet kimutatni. Foreman kikerekedett szemekkel bámul az ausszira, House meg szerintem alig várja, hogy félrevonja egy célzott csevejre, ha már ilyen jól tájékozott a fiú a témában. Chase ezek után a srác anyjának is előadja a nem kimutatható drogokról szőtt elméletét, ezt talán nem kellett volna, mert anyuci egyenesen tüzet okád. Az ő mintafiacskája bottal nem nyúlna drogokhoz (ezt onnan tudja, hogy ő maga tesztelte a háziteszttel), a puszta feltételezés is vérlázító. Már ekkor lehet látni, hogy a tipikus akadékos hozzátartozó prototípusa a nő, amilyenekkel mindig csak a baja van a csapatnak, de Chase csak próbálkozik tovább, az „én is okoztam gondot a szüleinek” –megható szöveggel, amivel csak azt éri el, hogy Brutálanyu most őt nézi drogosnak. Bravó Chase.

Tovább
Címkék: house
5 komment

Battlestar Galactica 2x10 - Pegasus

2008. augusztus 15. 13:11 - Freevo

Elérkeztünk a sorozat történetének egyik legfontosabb fejezetéhez, amelynek nyitóepizódját a készítőknek nem is sikerült belesűríteni a szokásos egy órába, ezért DVD-n egy tizenöt perccel hosszabb változatot jelentettek meg. Sajnos kis hazánkba ez a kiadás sohasem érkezhet meg, ezért itt, a hogyvolt blogon igyekszünk pótolni a hiányosságot, és a következőkben a bővített verzió történetét prezentáljuk.

Az eredeti változat in medias res kezdése helyett egy nyugodtabb felvezetőt kapunk: Starbuck épp azt magyarázza az elnöknek és a parancsnoknak, hogy hogyan szabadíthatnák ki a Capricán ragadt ellenállókat. A helyzet azonban az, hogy olyan távolságba kerültek már az otthonuktól, hogy képtelenség lenne biztonságban lebonyolítani a mentőakciót. Gaeta ekkor bejelenti az interkomon, hogy egy ismeretlen hajó bukkant fel az érzékelőkön, és itt kezdetét veszi az adásba került változat.

Tovább
8 komment
süti beállítások módosítása