Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x06 - Past Sim

2008. december 27. 10:00 - missparker

Ez a rész szerintem az évad egyik legsikerültebb epizódja, szerepeltet minden, igazán kaméleonos elemet. Elegáns kettős játékok, stratégiai harc Jarod és a Központ közt, bosszúk, érdekek fejtegetése. Jarod most fagylaltosként dolgozik, az elődje drogot is árult iskolásoknak, őt kis híján belefojtotta a fagylaltjába. Az egyik kissráctól kap egy ajándékot: a golyóbisnak fel kell tenni egy kérdést, és válaszol rá. Jarod kipróbálja: 'Megtalálom valaha a családomat?' 'Jobb, ha most nem mondom meg'. Köszi. Munka után tévéhíradó, Emma Barrett-et elrabolták. A nő koronatanú egy yakuza-vezér, Sammy Tanaka büntetőperében. Járókelőként keveredett egy utcai lövöldözésbe, a kisfia a szeme előtt halt meg. A rablás jól előkészített akció volt, Jarod a saját megoldására ismer. Most nem gyerekkori videót látunk, a felvétel abba nyújt bepillantást, hogyan dolgozott Jarod felnőttként a Központban, ilyet most látunk először. Magyarázatot kapunk az összes idétlenkedésre: a viselkedése, akkori fellépése egyértelműen egy harmincéves gyereké, Sydney is úgy kezeli őt. Jarod akkor még fel sem fogta, mennyire fontos, amit csinált. A gondolkodása pedig egy igazi stratégáé volt, ő ezt az akciót túszmentésre dolgozta ki.

Egyetlen hiba volt a tervben: a sofőrnek mindenképpen meg kell halnia, most így is történt. Az Emma autóját vezető FBI-ügynököt halálos lövés érte. Jarod tombolva hívja Sydney-t: hazudtatok, kihasználtatok, tulajdonképpen én öltem meg. Miss is nyugtatná, de Jarod tovább fenyegetőzik, ha a Központ háborút akar, tőle megkapják.

Miss beszámol apunak. Elképed, mert az öreg szerint előfordulhat, hogy a Központ nem kevés pénzért segédkezik emberrablásban, Szépfiú meg tevékenykedjen nyugodtan, aput nem zavarja. Jarod talpig nyakkendőben a rablás helyszínén ismerkedik ügyben résztvevőkkel. A minisztériumból szóltak, hogy küldenek egy nagyon okos jogászt, mindenki várja, így a tekintélye is megvan azonnal. Rögvest beszél is Gillson ügynökkel, aki megsérült a rablásnál. Pókerarccal kellene végighallgatnia, ahogy Edwards ügynök haláláról mesélnek, ez nem nagyon sikerül.

Lyle elégedett, 48 órán belül szép összeget kap a Központ. Miss és Sydney rárontanak, elmondják neki, hogy Jarod személyes támadásnak vette a kísérlet felhasználását, ebből megtorlás lesz. Szépfiú arrogáns, és kihajítja őket. Broots megnyerte a gyerekelhelyezési pert. A bírónak nem tetszett, hogy az asszony a kislányt Vegasba vitte, mert annyira hajtotta a játékszenvedély. A kérdés csak az, hogy honnan jött az infó, mert sem Broots, sem más nem mondta el ezt soha. Jarod tovább dolgozik a Tanaka-témában. Az FBI feladná az ügyet, valószínű, hogy Emma már nem él, 24 órája nem jött hír róla. De ha meg akarták ölni, akkor miért vitték el? Vissza a videóhoz, az áldozatot a támadás helyszínéhez közel kell biztonságba helyezni, 24 órára, például egy kis motelben, aminek több kijárata is van. Oké, akkor futás. Megvan a motel, Emma él, épp az átszállításával foglalkoznak a rosszfiúk, akik valójában a Központ gólemei. Nem a kísérletet adták el, hanem magát Emmát. Jarod egyedül nem tudja megállítani őket, kis híján elgázolják az autóval. A Hörgő Rém lábadozik a Központ kórházában, Szépfiú elsírja neki, hogy Jarodot nem tudták elkapni, és fenyegetve érzi magát. Még Raines is azt tanácsolja neki, hogy álljon le a Tanaka-ügyről. Azt nem lehet, a Triumvirátus rajta tartja a szemét, és nemsokára találkozik Tanaka fiával a részleteket egyeztetni. Oké, ezesetben Raines biztosítja teljes támogatásáról. Lyle fellélegzik, elrohan. (Vajon jó annak, akit Rém támogat?) Rém ír egy fecnit, Miss Parker asztalára teteti, majd valaki mást is teljes támogatásáról biztosít telefonon. Jarod dolga sem könnyű, a bíró nem akarja a tárgyalást elhalasztani, holnap reggel tízre elő kell keríteni Emmát.

Broots hazamegy a kislányával, Sydney megjelenik nála. A segítségét kéri, be kéne törni Lyle gépére. Broots nem vállalja a lánya miatt. Amint Sydney kitette a lábát, jön a következő vendég: Jarod, mint egy hegyomlás, sétál le az emeletről, Broots pánikol, Sydney után kiáltozik, rohanna a konyhába valami fegyverért, de csak egy kanalat talál, majd futás a telefonhoz, de elfelejti a számot. Jarod kiveszi a kezéből a telefont, és szinte földöntúli hangon szól: 'beszélnünk kell'. Broots retteg.

Lyle Tanaka fiával, Tommyval ücsörög az irodájában, a japán tudása kissé hiányos, így nem tudnak beszélni egymással. Megérkezik végre a tolmács, nahát, Miss Parker az. Puszival üdvözli az ifjú Tanakát, egy hosszú, forró nyarat együtt töltöttek Tokióban. Szépfiú egyre hülyébben néz a fejéből kifelé.

Miss ferdít itt-ott, így eléri, hogy a cserénél (Emmát tízmillió dollárért) ő is ott lehessen. Egyébként nagyon siethetett, a nadrágkosztümből a nadrágot fel sem vette, mindkét pasi és a férfi nézők nagy-nagy örömére.

Búcsúpuszi, Miss még kiszúrja, hogy Tommy bal hüvelykujja hiányzik. Igen, Tanaka-papa nagyon szigorú, ez a büntetés a yakuzáknál.

Jarod is Broots segítségét kéri, Lyle gépén lehet az információ, hogy hol rejtegetik most Emmát. Őt csak az lepi meg, hogy Sydney is ugyanezt kérte. Szegény Broots annyira fél Jarodtól, hogy a nagy hátrálásban ráül a zongorára. Kiderül végre, ki szólt a bírónak, persze, hogy Jarod, szóval Broots, légy hálás! Apró probléma, hogy Lyle nem nagyon használja a gépét, az irodáját kell átkutatni. Hajrá, Broots! Miss is bemegy Rémhez a kórházba, mi volt ez a fecni? El fogod lopni Lyle pénzét. Íme a kód, csak az utolsó számjegyet kell elgépelni ahhoz, hogy ne Lyle számlájára kerüljön a pénz, hanem a miénkre. Broots átkutatja Lyle szobáját, megvan az infó, hívja Jarodot.

Este, a csere ideje. Miss felvette a nadrágot a blézerhez, Tommy is megérkezett. Jarod a kertben ólálkodik. Indul az átutalás, Tommy úgy akarja, hogy Lyle fogadókódját Miss gépelje be. A pénz megérkezik, majd tovább vándorol, erre mindenki fegyvert ránt mindenkire. A helyzet feloldására hasmánt érkezik egy gólem az emeletről, Jarod hajította le. Még látják elhajtani egy kocsival, hagyott maga helyett egy golyóbist: 'Ne számíts rá'.

Lyle földhözcsapja az ajándékot, kezdi érezni Jarod játékának súlyát. Az irodájában tovább őrjöng Sydneynek és Missnek, Jarod eddig összesen 70 millió dollárt lopott a Központtól, és a pozícióját is veszélyezteti (mellesleg a jólfésültsége is oda).

Sydney finoman jelzi, hogy ők szóltak. Lyle hisztizik, akadályozzák meg, hogy Emma eljusson a bíróságra, mert ő megesküdött Tanakáéknak. Jarod közben magyarázkodik Emmának, igen, ő is elrabolta, de ő a jófiú, bízzon benne. Lobogtatja a kisfia fényképét, rá tekintettel csinálja végig. Igaz, ő is fogva tartja, innen nem megy sehová egyelőre, mert nem biztonságos. Holnap tárgyalás, Tanakát lecsukják, és végre nyugodt lehet.

Emma mesél a támadásról, Jarod Gillson védekező akciójáról kérdezi. Gillson? Ő egy lövést sem adott le. Hoppá. Miss kérdőre vonja Raines-t: ugye tudta, hogy ott lesz Jarod az átadásnál? A Rém Missről gondolta ugyanezt.

Szóval, ki van még benne? Miss leteperi, és fojtogatja egy keveset az öreget, hátha beszédesebb lesz. Parker-apu lép be, én is benne vagyok, engedd el, kicsi leánykám. Légy szíves. A pénz a Központ egy másik számlájára került, nem Jarod lopta el, de minden Lyle bűnösségét fogja bizonyítani. Azért hazudtam, kicsi leányom, mert nem tudtam, bízol-e még bennem. (Érdekes logika, ettől most tutira megerősödött a belé vetett bizalma.) Jarod vizsgálja Gillson vallomását, hazudott a szemét. Hajnal, Jarod ébredezik, kávé helyett észreveszi, hogy Emma meglépett tőle, affrancba. De legalább könnyű megtalálni, a fia sírjához ment. Kis lelkizés, majd Emma félve megkérdezi: Jarod, gondolja, hogy Tanakáék engedik, hogy csak úgy besétáljak a tárgyalóterembe? Bizony, hogy gondolja,  kaján vigyor.

Akció-előkészítés, gránátok, magnóra felvett sorozatlövések hangja, magyarázatok Emmának, telefonálgatás. A bíróság épülete előtt Missék várják Jarodék feltűnését. Misst nem érdekli Emma, Jarodot akarja elkapni. Minden bejáratot biztosítottak, de kitör a káosz. Lövések, füstgránátok, a gólemek elhagyják a helyüket, a kissrác gurítja a golyóbist Missnek, 'Ne számíts rá'. Jarod már bent van, Missék viszont fegyverrel nem jutnak át a bejárati ellenőrzésen. Jarod pedig bemutatja a bíróságnak a vád tanúját, Emmát.

Még Gillson-t kell helyretenni, Jarod fennhangon megköszöni neki a közreműködését, Tanaka-papa csúnyán néz. Missék beértek, a tárgyalóteremből csak egy kijárat van. Tehát Jarod, mint igazságügyi fejes kiadja a parancsot az elfogásukra, majd a káoszban lelép.

Másnap az újságban megjelenik, hogy Gillson feladta magát. Inkább a börtön, mint Tanakáék bosszúja.

Rém és Parker-apu projektzárót tartanak. Jarodot ugyan nem kapták el, de Lyle-nak vége. Nem mellékesen van 10 millió dollárjuk. Ööö, csak volt, a számla üres. Jarod mégis ellopta, elégedetten telefonál Sydneynek, ennyi pénzből sok embernek lehet segíteni. Sydney is kapott egy golyóbist: 'Vajon hazajön Jarod valaha?' 'Jobb, ha most nem mondom meg'. Lyle vadul mentegetőzik telefonon valakinek, majd beül a kocsijába, és elhajt. A yakuzák követik.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása