Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Twin Peaks 2x15 - Slaves and Masters

2008. december 19. 11:00 - Médiageci

Malcolm személyleírást ad Jamesről a rendőröknek. A srác neve „nem jut eszébe”, de Evelynnek „beugrik”, hogy James Hurley, Twin Peaksből. A nő szerint a srác ajánlotta a segítségét, amikor lerobbant a férje autója. A zsaruk lelépnek, Malcolm elégedett a helyzettel, Evelyn azért sajnálja Jamest. A menekülő James a fogadóban húzza meg magát Donnával, magyarázkodik, hogy Malcolm gyilkolt, őt csőbe húzták. Úgy gondolja, csak akkor tisztázhatja magát, ha beszél Evelynnel, aki szerinte tanúskodik majd mellette. A lány ráérez, hogy James azért bízik a nőben, mert lefeküdtek. Felhívja Edet, és még sikerül összefoglalnia, hogy mibe keveredett James, aztán egy szimatoló rendőr érkezik a fogadóba.

A seriff és Cooper kihallgatják Bobbyt és Shellyt Leo ügyében. Bobby vonakodva, de bevallja, hogy együtt jár Shellyvel. Cooper arra is rákérdez, hogy hol volt Bobby a fűrészmalom felgyújtásának éjszakáján. A srác elmondja, hogy Shellyt kereste, akit Leo baltával éppen fel akart aprítani, amikor Hank az ablakon keresztül rálőtt Leóra. (A pontatlanság talán fordítási hiba: Shelly ekkor már a malomban volt megkötözve, Leo Bobbyra támadt.) A seriff biztosítja Shellyt, hogy figyelni fogják a házát, megvédik a férjétől.

A fiatalok távozásakor Albert érkezik. Barátilag meglapogatják egymást a seriffel, aztán Albert kirámolja a táskáját. Az általa kiterített térképen 5 város van bejelölve és összekötve, a rajz C betűt formáz. Earle e városokból küldött bombának tűnő csomagokat a rendvédelmi szerveknek, azok azonban csak női ruhákat és kiegészítőket tartalmaztak. A fényképeken Cooper felismeri Caroline cuccait. A sakkos hulláról Albert elmondja, hogy a furcsa pózt (rámutatott az egyik figurára) Earle nehezen hozta össze, megvárta, amíg beállt a hullamerevség, majd két nappal később a holttest ismét mozgathatóvá vált, ekkor állította be. Albert is megerősíti, hogy az áramkimaradás és a két tűz Earle műve volt, és a térképet is ő hagyta hátra.

Earle koszos alsóruhában ugrál a kunyhóban, fafuvolán játszik. Leo erre ébred fel. Earle lenyomozta a kamionost, megismerte az egész bűnlajstromát, most ezt olvassa fel. Leo megpróbál eloldalogni, de Earle ekkor jól odasóz neki fuvolával. Earle ezt követően fojtogatni kezdi a Leót, közli vele, hogy mivel befogadta és ápolta, cserébe szolgálnia kell, rá is tesz egy nyakörvet. Leo, miután Earle leszáll róla, ismét menekülni próbál, mire kap egy áramütést, a nyakörv ugyanis egy sokkoló, amit Earle távirányítója irányít. Végül Earle megeteti Leót.

Ed és Norma az ágyban azon keseregnek, hogy elvesztegettek húsz évet. Együtt készültek az érettségi bálra és a közös jövőjükre, aztán most tudják csak folytatni a közös életüket. Norma a munkába temetkezett mostanáig, Ed is. Leginkább a közös ünnepek hiányoztak nekik. Megbeszélik, hogy még minden előttük áll. Ekkor viharzik be Nadine, véletlenül leszakítja a hálószoba ajtaját. Norma automatikusan lelépne, de Ed marasztalja, hogy tisztázzák a felállást. Nadine behuppan a pár mellé az ágyba. Egy trófeát szorongat a kezében, kicsit le van törve, ugyanis a kerületi döntőn ráfogták, hogy szabálytalankodott, ezért csak második lett birkózásban. Nadine bocsánatot kér Normától Hank elverése miatt, aztán közli, hogy mindent tud Ed és Norma kapcsolatáról, sőt örül is neki, mert így nem kell titkolnia, hogy ő meg Mike-kal jött össze.

A seriff és Cooper Catherine házában hallgatják ki Josie-t. A nő szerencsétlenül húzza össze magát, de nem térhet ki a kérdések elől, vele ment el az ázsiai fickó (akivel három hátulról leadott fejlövéssel végeztek), neki volt indítéka a gyilkosságra. Cooper magukra hagyja a szerelmeseket, Josie talán hajlandó lesz a seriffnek vallani. Pete érkezik egy hatalmas adag bundával, Cooper segít neki. Pete a mosodás lányról beszél, aki nem tud egy kukkot sem angolul, Budapestről érkezett, Pete próbált segíteni neki beilleszkedni, de ő meg Magyarországról nem tud sokat, csak „hogy sok paprika van ott, meg gulyás”. Coopernek gyanús egy bunda és egy kesztyű, az előzőből suttyomban mintát vesz, az utóbbit lenyúlja, amíg Pete felveszi a telefont. A telefon Josie-nak szól, Eckhardt hívja. Örül, hogy megtalálta, tud az embere haláláról is, találkozni akar vele. Catherine hallgatózik a másik készüléken, bontja a vonalat. Eckhardt leveszi a napszemüvegét (az egyik szeme véres), és közli az asszisztensnőjével, hogy Josie Catherine házában van. A nő így válaszol: „én mondtam, hogy nem megbízható”.

Ben polgárháborús történetekkel untat mindenkit a szálloda előterében, még mindig Lee tábornok szerepében, egy kitömött szamáron ücsörögve. Most már ott tart, hogy Jackson tábornokkal egészen Kanadáig kergették az északiakat, és Lincolnon élcelődtek, aki annyira hasznos, mint „egy kuplerájban a tánc- és illemtanár”. Dr. Jacoby (akinek a lazacot formázó nyakkendője majdnem olyan menő, mint Dr. Orosz tintahalasa) félrevonul Audreyhoz és Jerryhez, és megállapítja, hogy sajnos reményeivel szemben a közönség sem javít Ben állapotán. Jerry viccesnek találja a bátyját, félrevonja az unokahúgát, és célozgat rá, hogy ha Bent gyámság alá helyezik, akkor ő kezelheti az egész vagyont. Audrey kioktatja a mohó bácsikáját, hogy Ben végrendelete erről is rendelkezik: ha Ben beszámíthatatlanná válik, Audreyra száll minden, mivel már nagykorú. A lány visszamegy a pszichológushoz, és kéri, hogy segítsen az apján. Bobby is befut déli egyenruhában, Jacoby pedig úgy dönt, hogy „a dramatikus módszerrel él”.

Evelyn eléggé szétcsúszva piál a kocsmában, Donna odamegy hozzá, és nekiszegezi a kérdést, hogy miért tette mindezt Jamesszel, aki nem ezt érdemli. A válasz: „az igaz, két dologhoz értett: a kocsikhoz és hozzám”. Donna kérleli, de ugyanakkor kellően erélyes is, hogy ne játsszon Evelyn a barátja életével. A nő félvállról zagyvál az élet szépségéről vagy nem szépségéről. Szerinte az élet értelmetlen, és pár év múlva Donna is belátja majd ezt. Malcolm érkezik, erőszakosan elráncigálja Evelynt, aztán némi tapizás után a nyakánál megfogja Donnát, és megfenyegeti, hogy tűnjön el, vagy megöli.

Albert elemzi a Josie kabátjából vett mintát, és megállapítja, hogy megegyezik azzal, amit Cooper szobája előtt találtak, miután rálőttek. A kesztyűt még nem vizsgálták meg, de szinte biztos, hogy Josie lőtt Cooperre. Emellett az ottani gyilkosság kapcsán a seattle-i rendőrök is egy „gyönyörű ázsiai nő” után kutatnak, a fantomrajz egyértelműen Josie-t ábrázolja. Albert: „A meggyilkolt Jonathan Kumagai bűnlajstroma végtelen, a fejébe lőtt lyukak száma viszont véges: pont három. Fogadjunk, hogy a golyók megegyeznek azokkal, amiket a mellényedből szedtünk ki.” Cooper a seriff miatt reméli, hogy mégis tévednek. Albert hasonlóképp érez: „Talán emlékszel, hogy Trumannel többször egymásnak estünk, de rájöttem, hogy annak a maflának helyén van a szíve, ha más nem is. Őszinte részvétet érzek e kitartó, ám de unalmas fickó iránt. A seriffnek komoly gondjai lesznek a barátnőjével.” Ez után Cooper benéz a seriff irodájába. Truman megkapta a sakkos hulla aktáját, a fickó vezetékneve Powell volt. Cooper ez utóbbit is üzenetnek veszi, ez volt ugyanis Caroline leánykori neve, ugyanakkor biztos benne, hogy a fickó nem a nő rokona. Hősünk ideges, hogy képtelen lesz legyőzni Earle-t, és emiatt újabb emberek halnak meg. A seriff felveti, hogy kérjenek segítséget.

Valamivel később Pete szimultán meccset játszik a bisztróban Cooperrel, Hayward dokival és az egyik törzsvendéggel. Mindenkit gyorsan mattol, vagyis az általában kissé mulya fickónak a sakk az erőssége. Cooper egyelőre nem avatja be az ügybe, de a segítségét kéri, hogy egy játszmában nyerjen helyette, veszteség nélkül, vagy minimális veszteséggel. Pete belemegy. Shelly is betér a bisztróba, Norma szabadkozik, hogy nem látogatta meg, de Hank nélkül kell tartania a frontot. Shelly szeretne ismét dolgozni, sőt itt érzi igazán biztonságban magát. Norma örömmel visszaveszi, Shelly pedig, bár fel van kötve a karja, rögtön be is áll. A seriff még megnyugtatja Normát, hogy Hank a kórházból egyenesen a börtönbe megy, két vád is van ellene, nem kell tartania tőle.

Eckhardt betoppan Catherine-hez. Josie nyit ajtót, levegőt sem kap az ijedtségtől. A kettős asztalhoz ül, amíg Josie a borral vacakol. Catherine nem sokáig jópofizik és bókol (a férfi magát Andrew-hoz hasonlóan művésznek és filozófusnak tartja), hamar rákérdez, hogy Eckhardt művészi önkifejezésből vagy csak anyagi érdekből ölette-e meg a bátyját. Eckhard: „A magamfajta, ha megengedi, inkább szerelemféltésből gyilkol, az elegánsabb.” Catherine erre a szerelem tárgyát, Josie-t kezdi méltatni, Eckhardtnak nyújtja a nő kezét, amire a férfi csókot lehet. Ezt a menetet Catherine nyerte, Eckhardt kezd kiesni a szerepéből, kívánja Josie-t. Catherine felajánlja, hogy eladja a nőt Eckhardtnak, ha jó ajánlatot tesz rá.

Evelyn még mindig szét van csúszva, whiskyt vedel, füstkarikákat fúj, küzd a lelkiismeretével. James lép be hozzá, és határozottan kérdőre vonja, hogy miért verte így át. A pénz miatt, vagy csak azért, mert Malcolm felhasználta. Evelyn a korábbi állításával szemben most magára vállalja a dolgot: ő szemelte ki Jamest, ő csalta a házhoz és tartotta ott, amíg Malcolm előkészítette a csapdát. Az ok a pénz volt és a félelem, meg egyszerűen így akarta. A nő azt is tudja, hogy James másmilyen vallomást várt, hogy Malcolm kihasználta őt, és ő megbánta a dolgot. Azért azt hozzáfűzi, hogy néha őszinte volt Jamesszel, jól érezte magát vele, sajnálja a jó, kedves, őszinte és becsületes srácot, ő viszont romlott. Ez van. Sprite. Csókolóznak, ekkor Malcolm hirtelen hátulról leüti Jamest egy pisztollyal. Evelyn tajtékzik, de Malcolm lefogja, és vázolja a tervét. Azt adják majd be a zsaruknak, hogy James a gyilkosság után visszatért, hogy Evelynnel is végezzen, a nő azonban önvédelemből lelőtte.

A szállodában egy díszletet rendeztek be, van fű és kartonra festett mező. Ben ide érkezik meg a kitömött szamarán a győztes csatából. Audrey is beöltözött, Scarlettként mutatkozik be (ugye Elfújta a szél), a szintén korabeli ruhában feszengő Jerry pedig az apjának adja ki magát. Grant tábornokra várnak, aki Bobby trombitaszólójára lép át a díszleten, őt a derék pszichiáter alakítja. Jacoby feladja északot. Ben emelkedett beszédet mond, aztán sorolja a megadási feltételeket, amiket mindketten elfogadnak. Jerry szájharmonikájának szólamára alá is írják a papírokat. A kézfogás után Ben összeesik, majd lassan normális önmagaként eszmél. Elmeséli, hogy furcsa álma volt, amiben a körülötte levők is benne voltak. Álmában Lee tábornok volt, és a zord körülmények ellenére is ő győzött. Ben csak azt nem érti, hogy a többiek „mi a frászt csinálnak ezekben a nevetséges maskarákban”.

Earle elmaszkírozza magát, kábé Dr. Watson fazonra, közben a régimódi iskolapadba ültetett Leóval levelet írat. Leo még nem egészen normális, nem tud írni. Earle újabb és újabb áramütésekkel és a keze vezetésével próbálja tanítani. Leo előtt három fénykép is fekszik, ők a címzettek, a „szép kislányok”, akik közül valaki „királynő” lesz: Donna, Shelly és Audrey. Végül Earle három részbe tépi a levelet, és az egyik fecnit borítékba teszi. Eközben Malcolm az ellenkező Evelyn kezébe erőszakolja a pisztolyt, hogy rajta legyen az ujjlenyomata. Donna az ablakon keresztül lesi a jelenetet, aztán berohan, könyörög, hogy hagyják már Jamest békén. Malcolm követeli vissza a pisztolyt, Donna azt kiabálja, hogy már kihívta a rendőrséget, Evelyn teljesen összezavarodva hátrál. Malcolm odamegy hozzá, hogy elvegye a pisztolyt, és ő végezzen Jamesszel, ekkor Evelyn kezében elsül a fegyver, Malcolmot lövi le.

A szállodában Cooper a liftre vár, közben Caroline fényképét nézegeti. Pont nem látja, amikor elmegy a háta mögött a lifttel érkező Earle, aki a recepción hagyja az Audreynak címzett levelét. Cooper a szobájában lefeküdni készül, amikor az ágyában egy világító szemű, fehér maszkot pillant meg. Amikor a Caroline arcát mintázó maszkot elveszi, beindul egy diktafon, és Earle a feleségéről beszél Coopernek, hogy milyen lélegzetelállító volt, és noha meghalt, még mindig szeretik mindketten. Így zárja: „Dale, jól figyelj arra, amit mondok: most te következel.”

Címkék: twin peaks
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása