Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x10 - Ünnepi hangulatban

2008. december 18. 14:27 - zaphodbb

Az úgy volt, hogy elfelejtettem kedden, hogy kedd van, így nem láttam magyarul a részt. Nanáhogy angolul megvan, ahhoz viszont se angol, se magyar felirat nincsen. Bár én érteni angol elég jó, de a Vészhelyzet nekem nehéz falat, úgyhogy simán félreérthettem dolgokat, pláne orvosi kifejezéseket, kéretik emiatt nem fikázni, hanem inkább aki késztetést érez, a kommentekben egészítse ki, javítsa ki amit kihagytam és félreértettem. Legközelebb nem felejtem el, hogy kedd van, ígérem.:)

Karácsony van, Abbyék lakásán nyitunk, Abby kis illatszeres üvegbe tölti át a vodkát, repülőre készül a túlélőcsomaggal, mennek Luka apukájának a temetésére. Luka közben Joe-val és az öccsével a gyerekszobában játszik. A kórházban is karácsonyi zene van, szörnyülködik mindenki, hogy milyen kavar van a táblán és hogy mennyi beteg van. A gyakornok elmeséli, hogy 142 beteget láttak el az éjszakai ügyelet alatt, amivel rekordot állított fel a sürgősségi. Morris beindul a dologra és kijelenti hogy 300-at is meg tudnak csinálni, Frank szól közbe, hogy 250-nél többet nem lehet 24 óra alatt csinálni, és 14 beteget kellene óránként ellátni, de ez nem fog menni úgyse. Morris bebuccan és fogadást ajánl, 300 dolcsiban fogadnak, hogy sikerül nekik a mai napon elérni a 300 beteg ellátása/napot.

A káplán sétál be a képbe, hogy ma karácsony alkalmával jöjjenek lelki életet élni Morrisék is, Tony persze benne van és Prattet és Morrist is agitálja, hogy menjenek vele, meg fognak világosodni. Pratt, Morris és Frank leveszik az infót, amikor ellibeg a nő, rápirítanak Tonyra, hogy tuti döngeti a káplánt. Tony kezdene mellébeszélni, de szerencséjére hoznak egy beteget, Sam tolja ki a liftből, légimentős cuccban van, ezek szerint sikerült a gyakorlat neki. Anyát és fiát hozzák, anya nincs magánál, a fiú down-kóros és magánál van.

Tony Haroldot szúrja ki a váró ajtajában, be van öltözve betlehemes cuccba és erősen liheg. Kint egy teve és mellette Neela és Dubenko várja ugyancsak beöltözve. Dubenkot megharapta a teve és most mintát kéne venni a nyálából, mármint a tevééből. Bénáznak egy sort, próbálkozik Tony, Frank, majd megint Tony, hogy egy marha nagy fülpiszkálóval vegyenek mintát, de a teve nem adja könnyen magát. Végül Neela menti meg a helyzetet, neki sikerül ami a férfiaknak nem. Közben csörög Neela telefonja, megkéri Haroldot, hogy vegye ki a farzsebéből és nézze meg ki az, Harold ezt üdvözült arccal, lassan, jól megvizsgálva Neela fenekét, teszi meg.

Abby ül az autóban és telefonál Neelának, aki ugye épp nem tudja felvenni a teve miatt, hogy be kéne ugrania hozzá, mert otthagyott valamit a lakásán és repülnek el Luka apja miatt és most kéne neki. A kórházban a helikopterrel hozott anyához megyünk Tonyval, Pratt már ott van és épp menteni próbálja. Sam akarja csinálni az intubálást, Pratt nem engedi első körben, aztán mégis. Morris az új CT gépet csodálja közben, amit az osztály karácsonyra kapott. Aztán Sam és Morris átmennek a fiúhoz, aki nem tudja megmondani hogy anya milyen gyógyszereket szedett és ki volt az orvosa. Neela és Dubenko jönnek ki egy kórteremből, Dubenko kórházi hálóingben, infúziót tolva sétál, az irodájába megy intézni a dolgait, már ellátták a teveharapást a lábán. Neela felvont szemöldökkel néz utána, mert a kórházi köpeny bizony nyitott, így megcsodálhatjuk Dubenko alsógatyás fenekét.

A káplán Samet is próbálja megfűzni, hogy menjen el a kis szeánszára, ami nem vallásos ceremónia lesz. Sam elég hajthatalan, közben ráadásul még egy mentős pasi is hívja, hogy menjen velük mentőzni, amin Sam nanáhogy kapva kap. Neela érkezik haza, nagy meglepetésére Abby ott ül a lakásán és tévézik. Észreveszi a piás üveget az asztalon, amit számokér tőle, hogy ezek szerint ez megy már hetek óta. Abby beidegesedik és felháborodik, vérig sérti Neelát, aki kirakja de hirtelen. Abby elveszti a barátait is szép sorban. A kórházban Pratt a down-kóros apját kíséri anyához. Kiderül, hogy anya úgy rendelkezett, hogy nem tehetik gépekre. Pratt meglepődik, hogy dehát a fiuk nem mondott erről semmit, amin meg a fickó hidal le, hogy milyen fiuk, neki nincs is fia. Megy a mentő Sammel és a mentőssel csevegnek kedélyesen, amikor a mentőbe rohan egy autó. Az autóban egy fickó ül, aki magánál van és csak annyit tud mondani hogy kislány. Egy kislány hever nem messze onnan, úgy tűnik jól van. Lincshanguilat kezd kialakulni, úgy tűnik az autós fickó ütötte el a kislányt. Kezd szép tömeg gyűlni köréjük. A fickó totál zavart.

A down-kóros fiú apja és Pratt ülnek le kint a folyosón a kórházban, apa kikérdezi a fiáról Prattet, hogy mégis mi a neve meg ilyenek. Megismerjük a történetüket: negyvenen túl voltak már mikor a nő teherbe esett, tudták, hogy down-kóros lesz a kölök emiatt intézetbe adták, ahol szakszerűen ellátták és most nem érti, hogy miért volt a feleségével az autóban a balesetkor a fiú. Begyalogol Abby és Prattet kérdezi a szőke dokinőről, hogy merre van, mert mennie kell Luka apjának a temetésére, mindjárt indul a gépük. Pratt nem tud semmiről, de neki is feltűnik, hogy Abbyvel valami nem okés. Váltunk Samre és az autóbalesetre, a fickó az autóból nyakmerevítővel fekszik a földön, Sam látja épp el. A felháborodott nép beszólogat neki, de a fickó zavart, nem ittas, hanem baja van neki, de ezek nem értik, mert ahhoz gondolkodni kéne, amihez meg egy kis agy kellene. Az egyik nagyon hülye elkezdi rugdosni a sérült fickó fejét, amire Sam bepöccen és lecsapja a mentős táskával, ami kurva nehéz lehet, mert a faszi eldől mint az ólajtó.

A kórházban Morris lép be két latin fickóval a pulthoz, még 200 beteg hiányzika rekordhoz, hozott még két kamu beteget, de ez nem lesz elég. Morris balra el a downos fiúhoz, aki a mamit keresi, aki minden szerdán megy hozzá az intézetbe. Abby a pihenőben doumentál, bejön a káplán és elhívja a szeánszra. Abby elutasító vele és ahogy beszél, abból leveszi a nő rögtön, hogy Abby szét van hullva apró darabokra. Felajánlja, hogy vele bármikor beszélhet, aztán elmesél neki egy sztorit egy kisfiúról, aki egy nehéz követ akart megemelni, de egyedül minden erejét összeszedve sem tudta megmozdítani, de anyával együtt, közös erővel fel tudták emelni. Finom célzás, hogy bármi is van Abbyvel, nem tud vele megbírkózni egyedül, kérjen segtséget.

Az utcán Luka és Neela ütközik össze, Neela részvétét fejezi ki, Luka meg keresi Abbyt. Neela nem árulja el, hogy Abby hol volt és mit csinált. Kezdődik a kórházban a szeánsz, végül mindenki odagyűlt, Neela és Luka is megérkezik, Abby már ott van és nem néz szépen. A káplán mindenkinek ad gyertyát, miközben a kivetítőn megy nevek hosszú sora, akik az ő pácienseik voltak. Arra kéri őket, hogy mindenki gondoljon egy betegére, aki valamiképpen megváltoztatta, befolyással volt rájuk. Mindenkinek eszébe jut valaki az előző részekből. Szép is lehetne az egész de persze közbejön a mentő, betegeket hoznak. Luka és Abby egyedül maradnak a pihenőben, Abby nem beszél Lukához, csak annyit mond arra, hogy Luka egész nap őt kereste, hogy ő végig itt volt. Az elütött kislányt hozták, összeomlik, már nincs jól. Nem lélegzik, Sam kikíséri anyát, aki kiborul, sír és ezt látja a downos fiú apja, aki ezen elgondolkodik.

Az utcán Abby és Luka vitatkoznak, Luka próbálja kihúzni belőle, hogy mi baja van. Nem szereti vagy mijafasz van. Abby annyit mond, hogy nehéz volt nélküle mindent kézben tartani, magára hagyva érezte magát és most nem tudja hogy rázódjon vissza. Luka érzi, hogy vetít, de Abby nem mond többet, úgyhogy Luka otthagyja. Az elütött kislányhoz vissza, próbálják megmenteni, őrülten csipog minden. Pratt és a downos apja állnak anya kórterme előtt és néznek befele, apa találkozni akar a fiával, aki ott ül anya ágya mellett. Pratt bekíséri, apa és fia pedig bemutatkoznak egymásnak, kezet fognak. Ez egy jó és emberi jelenet volt, nem a szokásos amerikai nyál. A kislányál Sam megmenti a helyzetet az előbb leüvöltötték a fejét, hogy mit akar csinálni, de most engedik neki, mivel gégemetszést nem lehet csinálni mert kicsi a lány hozzá, intubálni meg nem tudják az elzáródott légutak miatt, Samnek más ötlete van, ezt nem engedték neki az előbb, bedöf egy marha nagy tűt a csaj torkába, ezzel megmenti, van pulzus, ő nap hőse. Jihé.

A faszi, aki elütötte a csajt a másik vizsgálóban összeomlóban van, kapkodás megy ezerrel. Abby és a káplán a pultnál, Abby úgy tűnik elgondolkodott azon amit a káplán mondott. Pratt elhívja Abby mellől a káplánt, segítségül kell neki a downos esethez, ki van borulva, mert az anyája is meghalt, mikor gyerek volt, nehéz neki elmondani a fiúnak, hogy meg fog halni az anyja, mert muszáj levenni a lélegeztetőről. Beugrunk a fickóhoz aki elcsapta a kislányt, valami csontszilánk ékelődött az agyába vagy mi, attól készül épp meghalni. Nem volt idő rá, hogy a műtőbe vigyék, Neela fogta és meglékelte a fejét és most eltávolítja a csontszilánkot az agyából a sürgősségin. Ezen a ponton lép be a sebész, aki lehidal a látványtól, hogy agyműtét folyik épp. Sam visszatér a kislányhoz, ahova beront a faszi, aki rugdosta a sérült pali fejét, hogy mégis mit képzelt Sam, hogy megütötte őt. Odáig merészkedik, hogy megrángatja Sam karját, amire Tony ugrik elő, mint vérnyúl a bokorból és ráveti magát, leteperi a földre. Hogy tuti ott is maradjon, Harold gondol egyet és segít, ráül a palira és vigyorog.

Pratt próbálja elmagyarázni a downos fiúnak, hogy anyát már csak a gépek tartják életben, és hogy anya ki akarja venni a csövet a szájából. A fiú anyát is megkérdezi, anya is rábólint, mert még magánál van. A downos felfogni látszik, hogy itt anya ma meghal. Abby hazaér, Luka Joe-val játszik épp, Abby megpuszilgatja Luka nyakát és mellé telepedik, amin Luka ledöbben. Amikor már kettesben maradnak, Abby rászánja magát és kimondja, hogy szüksége van segítségre. Elmondja hogy elkezdett inni megint, amikor Joe leesett a mászókáról. Luka nem érti az egészet, hogy hogy fajulhatott idáig. Abbynek terve van, keresni fog egy helyet, ahol meggyógyítják, Luka segítsége abban kell, hogy elvigye Joe-t magával és hagyja őt egyedül végigcsinálni az egészet. Luka vitázik egy keveset, hogy ő mellette akar maradni. Rákérdez, hogy van-e még valami, amit el akar neki mondani, Abby bele is kezd, hogy elvesztette a kontrollt, de nem bírja elmondani a Morettis botlást, most nem. Luka kivan és magát okolja, Abby meg azt hajtogatja, hogy ez nem Luka hibája hanem az övé, jájjj, eléggé érfelvágós lett a hangulat.

A kórházban Sam megköszöni Tonynak, hogy megvédte, de szerinte erre semmi szükség. Morris robban közbe, hogy aki mellett állnak az új páciens-e, de nem az és ettől Morris rettenetesen csalódottnak tűnik. Már 263 páciensnél tartanak és csak 50 percük van hátra. Ezt a baromságot. Ebben a percben érkezik egy csapat hányós, ételmérgezett karácsonyozó, akiktől Morris extáziba esik, miután az egyik telibehányja a várónál az üveget. A downoshoz ugrunk, Pratt kiszedi anya szájából a csövet, aki elmondja apának, hogy nem tudta otthagyni a gyereket örökre és visszajárt hozzá az intézetbe. Apa megnyugtatja, hogy ő majd gondját viseli a fiúnak.

Vissza Frankhez és Morrishoz, Frank visszaszámlálásba kezd, 10 másodperc maradt hátra és 299 betegnél járnak. Morris őrül meg, de 4 másodpercnél ötlete támad és egy kurva nagy lexikonnal rácsap Frank pulton nyugvó kezére, aztán rögtön feliratja a táblára és máris számolja a pénzét örömtáncot lejtve, miközben Frank ugrál a fájdalomtól és a méregtől. Ez szép volt. Szeánsszal zárunk, a káplán a vízről beszél, hogy ez mindennek az alapja, odagyűlt megint mindenki, fogják a gyertyáikat, megmerítik a kezüket a vízben ezzel az meg lesz áldva a gyógyításra. Közben bevillannak többször Abbyék, ahogy Abby kiönti a piát a csapba, aztán pedig Luka karjaiban Joe-val elbocsátja Abbyt, aki elhajt az autóval.

Köszi az eddigi figyelmet, február környékén találkozunk megint Vészhelyzetileg.

Címkék: vészhelyzet
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.12.18. 15:52:37

A vészhelyzetbe mindig jutnak ilyen agyatlan idióták, mint a rugdosós faszi. Az ilyet helyben kéne lelőni.
Morris beteg szerzése nagy ötlet volt.
Végre valami elkezdődött a Abby alkoholista vonalon.
Köszi a hogyvoltokat, most egy darabig elfelejtheteted a keddet.

2008.12.18. 16:42:21

Még az első bekezdést olvasom (és persze nagyon vártam az öfót, mert én meg csak hézagosan láttam, és innen pótolnám a dolgokat ;-)
Na szóval, nekem irtó furcsa, hogy Abby a repcsire kitöltögeti a piát, mert az alkesz nem attól alkesz (is), hogy magának sem ismeri el, hogy a? Márpedig az ilyen felkészülés mi más, mint elismerése annak, hogy nem tud meglenni töltés nélkül?
Illetve, miért is nem tud meglenni töltés nélkül? Eddig alaposan körberágták az "Abby újra iszik" problematikát, de még igazán részegnek sem látszott (a bulin is inkább csak túl laza volt), most meg gyakorlatilag kiderül, hogy munka alatt, vezetés alatt, minden alatt iszik?
Azért ez meg már nagyon utolsó fázis, nem?
Persze, annak örülök, hogy legalább most úgy tűnik, hogy a szál lassan lezárul (vagy, ne igyak előre a medve bőrére)

2008.12.18. 16:55:39

A káplán akciója szép volt, én valahogy így képzelném a karácsonyi misét.
A down kóros szál is abszolút karácsonyi volt, tényleg kibírták nyál nélkül, és ezerszer többet mondott, mint máskor az agyonra cukrozott takony...
Amiért kár volt, az pl. hogy Luka magát vádolta azért, mert Abby inni kezdett.

Acron 2008.12.18. 22:17:36

Köszi a HV-kat mindet élveztem:) Majd februárig újra olvasom őket, és addig talán kibírom...
Egyébként már nagyon untam az Abby-s szálat, szerintem itt nagyot hibáztak a készítők, ill. bocsi: nekem volt túl nyálas.
A Down-kóros fiú esete viszont jól volt megcsinálva.
Még valami: Sam gyerekéről egész évadban nem volt szó, előkerül még egyáltalán?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.12.18. 22:44:06

Nagyon köszönjük. Úgy reméltem, hogy már januárban lesz...de akkor addig én is újraolvasom az eddigieket.:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.12.19. 08:01:06

Llew: bocs hogy pont most 'asztam el és nem tudtam teljeskörű hiánypótlást írni :)

Los Alamuszi: azon én is behánytam, ahogy májfoltoztak Abbyék, szinte minden amerikai cuccban feltűnik egyszer legalább, hogy az én hibám, nem az én hibám, maradjál már, mondom, hogy az én hibám, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

Acron, PuffCinq: pontos infóm nincs, de most visszanéztem a tavalyi hogyvoltokat és bizony dec. 19.-e után március 12.-én jött a következő rész, sokáig várhatunk még. Biztos Abby addigra tiszta lesz, visszavedlik jó anyává és szuper munkaerővé és akkor lehet előszedni Sam problémás fiát megint, hogy valaki azért mégiscsak szenvedjen már:))

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.12.20. 11:20:15

Én nem emlékszem semmire, amit kihagytál volna, köszönjük újra a hogyvoltot!
süti beállítások módosítása