Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x16 – The Rapes of Graff

2008. december 14. 14:00 - foxglove (törölt)

A Neptune High végzősei új feladatot kapnak: a „szabadság” fogalmáról kell esszét írniuk. A pályázat nyertese egy hétig Woody Goodman gyakornoka lehet, ezenkívül élő adásban robbanthatja fel a bontásra váró Shark Stadiont. Logan esetében a témaválasztás igazán testhezálló, ugyanis felmentették a vádak alól. Az előző rész végén említett „szörnyűség” tulajdonképpen azt jelentette, hogy elfogadta Griffith doki ajánlatát. Mivel a doki visszavonta a vallomását, már csak az alku rá vonatkozó része van vissza: a szakítás Hannah-val. Logan értelmezésében ez annyit tesz, mint bármiféle előkészítés vagy magyarázat nélkül, nyilvánosan dobni a lányt; és nem, ez most nem egy emberrablás elfedésére szolgáló műbalhé.

Úgy tűnik, Logan képes volt magától is lezárni az ügyet, ezért Veronica pár másodperc erejéig a saját életére is koncentrálhat, például arra, hogy részt vegyen a Hearst, azaz Neptune város főiskolájának nyílt napján. A Hearst egyébként egy nagyon jó hírű és rangos intézmény, csak egy gond vele: Neptune-ban van; megszegve Veronica továbbtanulási rangsorának egyetlen követelményét: a főiskola lehetőleg minél messzebb legyen a várostól. A Hearst-túra viszont remek alkalomnak ígérkezik, hogy Veronica eltölthessen Wallace-szal három laza, felhőtlen és mindenek előtt: bűnténymentes napot, hát persze.

Pedig a program kezdetben tényleg szórakoztatónak ígérkezik, a csoportvezető srác (az ő személyére sem lehet panasz: Michael Cera) unalmas és száraz tájékoztatók helyett rögtön egy ismerkedős játékra bíztatja a potenciális gólyákat. A 2 igazság 1 hazugság elnevezésű játék lényege értelemszerűen az, hogy az egyik félnek rá kell jönnie, hogy a beszélgetőpartnere három állítása közül melyik a hazugság, ez igazán Veronicának való feladat. Wallace rögtön lecsap az első szimpatikus csajra, így Veronicának maga Dean, a csoportvezető jut. Kettejük társalgását akár az egész epizódon keresztül elhallgatnám, de egy későn jövő résztvevőnek köszönhetően Veronicának is akad párja, mégpedig régi ismerősünk, Troy Vandegraff személyében.

Troy és Veronica finoman szólva nem a legbarátibb körülmények között váltak el ugye. A 2 igazság 1 hazugság játék szellemében a fiú három dolgot állít: 1. Troynak hívják. 2. Elismeri, hogy nagyon, de nagyon csúnyán viselkedett, de 1 év bentlakásos iskola után már minden bűnét őszintén bánja és jó útra tért. 3. Képes telepatikusan kommunikálni a tengeri élőlényekkel. Veronica üdvözli a lamantinokat, részéről a társalgás lezárva.

Este a leendő gólyák ízelőt kapnak egy egyetemi buliból is. Dean csoporvezető lelkesen ecsetelni kezdi, hogy a gimis bulik csak a sörről meg a csajokról szólnak, ellenben egy egyetemi bulin lehet intelligens társalgást is folytatni. Muhahaha, de tényleg. Veronica a Hearstes fiúkkal és az általuk kifejlesztett pontozási rendszerrel ismerkedik. Szőkeség: 30 pont. Természetes szőkeség: +20 pont! Szuperaranyosság: 50 pont! Gólyajelöltség: 80 pont. Plusz némi szeszélyesség, mint nehezítő körülmény (+30pont), az annyi mint 210 pont, ennyit érne Veronica annak, akinek sikerülne megdöntenie. Veronica reakciója minderre, hogy a srác arcába vág egy pohár sört. Kétszer. A fiú dühösen megragadja a karját és fenyegetni kezdi, amikor Troy, a hős megmentő közbelép, és felszólítja, hogy azonnal engedje el a hölgyet, különben… most jönne az a rész, hogy a hős megmentő testi fenyítéssel bírja ellenfelét jobb belátásra, de esetünkben ez fordítva történik, Troy kap egy nagyot az arcába. Veronica szerint az összeveretés csak a hülyeség egy újabb jele, de Troy szerencséjére azért vannak olyan női lények a bulin, akik értékelték a gesztust. Egyikükkel annyira sikerül is egymásra találniuk, hogy együtt távoznak a buliról.

A problémák másnap reggel kezdődnek. Troy hívása ébreszti Veronicát, a seriff hivatalból telefonál. Az előző esti lány, Stacy erőszak áldozata lett, és ő a gyanúsított. A lányt elkábították és utána leborotválták a haját. Stacynél Troytól származó haj-és szövetmintákat találtak, Troy ruháit pedig mind frissen mosva, amit a fiú azzal magyaráz, hogy Stacy lehányta őket, neki pedig ezek az egyetlen váltás ruhái, amit a Hearstre hozott. Az egyetlen, amit Troy fel tud hozni, hogy egy másik fiú, a Pi fiúszövetségből, nagyon csúnyán nézett rájuk, mikor látta őt és Stacyt együtt.

Mars-apukához ezalatt szintén befut egy sürgős hívás, Clifftől, aki a Neptune Grandbe rendeli, de részleteket nem hajlandó elárulni. A látvány a hotelszobában amúgy is önmagáért beszél: Cliff egy szál zokniban, az ágyhoz bilincselve várja Mars-apukát, köszönhetően egy magát orvosnak kiadó nőnek, aki mellesleg ellopta az aktatáskáját is. Mars-apuka, miután kiröhögte magát, megszerzi a Neptune Grand liftjének biztonsági kamerák által rögzített felvételeit (igazi puszipajtások lettek a biztonságiakkal, mióta Veronica a hotelbe járt randizni). A „doktornő” , távozóban a hotelből, a liftben még váltott néhány szót személyesen Lamb seriffel, végül bónuszként tanúi lehetünk Lambünk titkos liftes légyottjának is, méghozzá Madison Sinclairrel, nocsak-nocsak.

Madison ugye már a téli karnevál alkalmával bejelentette Dicknek, hogy talált valakit, aki minden szempontból kielégítőbb nála. Dick ezért Logannal együtt élvezi a szingli férfilét minden előnyét, azaz videojátékozni ájulásig és sörözni hányásig. Logan viszont nem igazán értékeli a programot, még mindig Hannah körül forognak a gondolatai. Nem is bírja sokáig, és bocsánatot kér tőle. Hannah ettől természetesen rögtön elolvad, annyira, hogy a következő jelenetben már Logan hotelszobájában szexuális tevékenységekkel ünnepelnék meg a békülést, azonban egy intim pillanatban Griffith doki majdhogynem rájuk töri az ajtót, és magával rángatja Hannah-t. Logan ebben a meglehetősen kínos szituációban inkább fülét-farkát behúzza (utóbbit gondolom szó szerint), és maradék méltóságával megpróbál a sarkára állni, és ráijeszteni a dokira, hogy márpedig nem tudja megakadályozni, hogy ezután is találkozzon a lányával. Pedig hogyne tudná, elég csak egy bentlakásos iskolába küldeni Hannah-t. Viszlát, Hannah, üdvözöljük Troyt, feltéve persze, hogy megússza ezt az ügyet.

A Pi fiúszövetség elnöke, Chip szerint a Troy által leírt srácnak egész éjjel a gyomrát mosták a kórházban, úgyhogy neki fix alibije van. Troy kezdi magát egyre kellemetlenebbül érezni, így gyorsan eszébe jut, hogy miután lelépett Stacytől, felírta a nevét és a telefonszámát a firkatáblára az ajtón, vajon miért tenne ilyet, miután megerőszakolta? A táblán három C betű alatt, elmosódva, de tényleg ott van a név és a szám, de ez még mindig nem bizonyít semmit. Valaki viszont az ajtó elé egy dobozt helyezett, a dobozban pedig női haj van, brr. Stacy a körülményekhez képest meglehetősen nyugodtan megállapítja, hogy ez nem az ő haja. Szóval, ha más haja volt a dobozban, akkor másvalaki is úgy járhatott, mint Stacy. Veronica egy parókaboltban próbál választ kapni a kérdéseire. Előtte jól rákészül a nagy alakításra, és minimum egy Emmy-jelölést megelőlegez magának (ha már Kristen Bell nem kapott!) Szomorú, szívszaggató történetet hallhatunk (hozzáillő, megható zenei aláfestéssel) egy lányról és a húgáról, aki a kemoterápiás kezelése után elszökött otthonról, miközben a család semmit sem tud a címéről, vagy arról, hogy khm.. milyen nevet használ éppen. Az eladónő szíve megesik Veronicán, egészen addig a pillanatig, amíg a nyilvántartásból rá nem jön, hogy a vevő hawaii volt. Ó.

A hawaii diákok felkutatása előtt Veronicának szemet szúr, hogy több kollégiumi ajtón is szerepelnek hasonló jelzések, mint Stacy tábláján. Dean fejti meg a rejtélyt, ezek a Pi-fiúk által kiosztott pontszámok, vagyis valaki 300 pontot zsebelt be Stacyért. A szabályok szerint a legalacsonyabb pontszámot elérő fiúnak büntetés jár, ami véletlenségből éppen a haj leborotválásával egyenlő. Amíg a szövetségi házban Wallace eltereli figyelmet, Veronica belopózik az alagsorba, hogy szemügyre vegye a titkos táblát, amin a fiúk a hódításaikat rögzítik. Először is döbbenten fedezi fel a saját fényképét „Bird Dog” relikviájaként, de a lényeg, hogy a 300 pont „Ice Mannek” jár. Ice Man hamar felfedi magát, ő Chip, és azt állítja, hogy nem Stacy megfektetéséért érdemelte ki a pontokat (hanem a dékán feleségét dugta meg). Vele együtt felbukkan Gordon, a srác, akit Troy látott Stacy körül ólálkodni, és mivel Gordon meglehetős hirtelenséggel szabadult meg a fürtjeitől, gyanús, hogy ő lett a verseny vesztese. Veronica hasonló eljárásra javasolja Bird Dogot is (azt a fiút, aki ráhajtott a bulin), és egyébként is: alul lett pontozva.

Veronica megtalálja a hawaii lány, és a sejtése igaznak bizonyult, őt is megerőszakolták egy hónappal ezelőtt. Ami hivatalosan is igazolja, hogy nem Troy követte el a bűntényt, hiszen ő akkor még javában élvezte a bentlakásos iskola vendégszeretetét. A haj a dobozban Gordoné, aki így akarta kifejezni Stacynek a sértetettségét, amiért miatta vesztett a játékban, ez a kis „ajándék” mehet is vissza a feladónak. A Pi-fiúk Veronica közbenjárására fél éves próbaidőt kaptak, se sör, se buli, valószínűleg alaposan megjegyezték azt a nevet, akinek ezt köszönhetik. Ahogy Wallace mondja, ha „jövőre idejössz, máris lesznek itt ellenségeid. Mintha otthon lennél.” Sokat sejtető mondat, ráadásul Wallace megkapta az ösztöndíjat, úgyhogy ő egészen biztosan a Hearsten fogja folytatni az új évadot évet. És hmm, a valódi tettes kiléte sem derült ki, ugye.

Közben Mars-apuka és Cliff megszorongatják egy kicsit Lamb seriffet, már előre röhögnek magukban, van is miért. Lamb seriff úgy törik meg, mint gyenge nádszál a szélben, mikor megpillantja a fotón saját magát na meg Madison lábait a deraka köré fonva. Az már csak apró figyelmesség, hogy a képet külön kinyomtatták neki választási kampányplakátként is, „18 fölött már törvényes” szlogennel. Szóval Lamb nyelve hamar megered, a hölgy Sugar Jones, prostituált „konzumhölgy”. Mars-apuka házhoz rendeli a nőt, (Veronica nyit ajtót: „Apa…? Megjött a kurvád.”) aki beismeri, hogy felbérelték arra, hogy lopja el Cliff iratait, de fogalma sincs arról, hogy ki volt az illető.

Veronica a bontásra ítélt Shark Stadionról beugrik egy kósza ötlet, meg kéne nézni azt a robbanóanyagot, amit ilyenkor használnak. Megint helyes volt a megérzés, a bontásnál C4et használnak, ugyanazt, amit a hangárban találtak, és ami a balesetért is felelős. Mielőtt Veronica megemészthetné az új infókat, az egyik építőmunkáson akad meg a szeme: Danny „Fitzpatrick” Boydon. A Fitzpatrickok innentől már a buszbaleset gyanúsítottjai közé is feliratkoztak.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsofek 2009.01.04. 11:40:31

ugye lesz még veronica mars hogyvolt? léccilécciiii :))

babó 2009.06.23. 09:32:21

helló, kérdés, bocs, hogy csak így a közepén:

valahol dicsértétek a feliratot, honnan lehet szerezni a 2. évadhoz? mert nem találtam, sajnos...

foxglove (törölt) 2009.06.23. 20:59:36

feliratok.hu, vmelyik mirrornak működnie kell.
süti beállítások módosítása