Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Twin Peaks 2x14 - Double Play

2008. december 12. 10:00 - Médiageci

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész végén abbamaradt. A doki az őrsön felfedezett holttest szájában egy sakkbábut talál. Cooper pontosan leírja, hogy hogyan, milyen irányból, mennyire precízen szúrták le az áldozatot. Miután a doki felhúzza a hulla ingjét, meglátják, hogy Cooper ráhibázott, persze nem először látja Earle kézjegyét. Kevés nyomot találnak, egy fenyőlevelet és egy lábnyomot, ami az őrs felé mélyebb, mivel terhet cipelt. Cooper azt is rekonstruálja, hogy Earle egy csavargót vett fel a kocsijával, a hegytetőn szúrta meg, a kocsit ott is hagyta. Természetesen az ő műve volt a robbantás és a gyújtogatás, hogy kiürüljön a rendőrőrs, és ő feltűnés nélkül bejuthasson. Cooper biztos benne, hogy nem találnak ujjlenyomatot, mert Earle „nem hibázik, mindenre gondol, minden pontosan ki van számítva: precizitás, intelligencia”. „Windom Earle egy zseni. Levette az első gyalogot egy elmebeteg játszmában.”

A szállodában sincs villany, minden tele van gyertyákkal. Az előtérben Audrey Bobbyt oktatja ki az üzleti élet szabályairól és az üzleti kapcsolatokról. A hosszabb, jégkockával is demonstrált mondandójának lényege, hogy Bobby ezentúl Audrey utasításait követi, a céljuk pedig az, hogy Ben eszét visszahozzák. Hiszen ettől függ a Horne birodalom sorsa, és közvetve így tehet majd szert Bobby is nagy zsére. Audrey elvárja, hogy Bobby erre az ügyre koncentráljon, és hanyagolja Shellyt.

Az emlegetett hölgy a sötét házban bujkál a férje elől. Leo hozzávág egy üveget, ami Shellyhez közel csapódik be. A nő rettegve szaladgál, rángatja a bezárt ajtót, és segítségért kiabál. Ez után az ablakon próbál kiszökni, de Leo az útjába löki a tolószékét, és Shelly elterül a földön. Leo most már sarokba szorította a feleségét, a jó öreg „szappan a zokniban” kombóval készül a bosszúra. Shelly egy kést kaparint meg, de amint üldözni kezdi, Leo eltűnik. A félkész ház egyik fala még csak átmeneti fólia, Shelly ezt vágja fel, Leo azonban hátulról elkapja. Ekkor érkezik Bobby, aki a helyzet felismerése után bemászik a résen, és dulakodni kezd a feleségéhez baltával közelítő Leóval. Végül a kamionos kerekedik felül, a balta nyelével a falhoz szegezi a srácot, Shelly azonban lábon szúrja a késsel. Erre Leo végre feladja, üvöltve kisántikál a nyíláson, és eltűnik az erdőben.

Reggel az őrsön elszállítják a hullát. A seriff megerősíti, hogy sehol nem találtak ujjlenyomatot. Cooper összefoglalja a saját ügye állását. A történtek és a Dennis által végzett elemzések után teljesen felmentették a vádak alól, ugyanakkor még nem kapta vissza a jelvényét, így marad a helyi rendőrség kötelékében. A seriff rábízza az Earle ügyet. Sólyom jelenti, hogy megtalálták a kocsit, Hank pedig azért nem volt ott a farmon, mert kórházban van, állítólag „elütötte egy busz”. Mindenesetre elég bizonyíték van ellene, visszakerül a rács mögé. Ezeken túl befutott a hír, hogy Leo rendbejött, rátámadt Shellyre, aztán elmenekült. Andy egy gumikesztyűvel bénázik, és előadja a Dickkel kiagyalt teóriáját Lucynak, hogy a kis Nicky szerintük megölte a szüleit. Lucy ezen nagyon felhúzza magát, kiakad, hogy a barátai ilyet feltételeznek egy ártatlan árváról.

James végre megismeri Evelyn férjét, Jeffreyt, aki egyáltalán nem tűnik veszedelmesnek. Egy kopaszodó, mackóalkatú, szabadidőruhás, bizalomgerjesztő ötvenes vállalkozó. Dicséri Jamest a munkája miatt, a srác ugyanakkor érezhetően távolságtartó vele. Jeffrey készül kipróbálni a megjavított járgányt, és a feleségével marasztalja Jamest. Miután elhajt, fékcsikorgást és egy nagy csattanást hallunk, miközben a kamera Evelyn halálosan nyugodt, rezzenéstelen arcát mutatja.

Ed Nadine-ről beszélget a dokival a bisztróban. A kérdés most az, hogy hogyan kezelje Ed azt a szituációt, hogy a megbuggyant felesége másokkal is le akar feküdni. Edben nyilván a féltékenység nem munkál túlságosan, hiszen Normát szereti, de aggódik, hogy Nadine kárt is tehet másokban. A doki rákérdez, hogy Nadine jelen állapotában aktív-e szexuálisan. Ed beavatja, hogy minden reggel úgy ébred, mintha átment volna rajta egy úthenger. A doki szerint hagyja, hogy Nadine kiszórakozza magát. Szóba kerül még, hogy Donna elindult Jameshez, aztán a doki lelép, Norma pedig csatlakozik Edhez. A férfi elmeséli az előző részben történteket, hogy a nő távozása után Hank rátámadt, aztán Nadine is hazaért, aki úgy megagyalta Hanket, hogy kórházba került. A seriff már szólt Normának, hogy Hank visszakerül a börtönbe, így a nő elérkezettnek látja az időt arra, hogy a férjét végleg leírja, és Eddel új életet kezdjen. Teljes az egyetértés, indulnak szobára.

Az őrsön Cooper a sakktáblán merengve elmondja a seriffnek, hogy mit jelent a sakk Earle számára, akivel három éven keresztül minden nap játszottak. Earle elmélete szerint „a táblán tisztán kirajzolódnak az élet igazi konfliktusai”. Cooper még hozzáteszi, hogy egyszer sem sikerült Earle-t legyőznie, és beavatja a seriffet is a pittsburghi történetbe. Earle volt az első társa, mindent tőle tanult. Négy éve egy FBI ügy koronatanújának, egy Caroline nevű nőnek a védelmével bízták meg őket. Cooper beleszeretett a nőbe, és amikor rájuk támadtak, nem volt elég éber. Megsebesült és elájult, a nőt pedig úgy ölték meg, mint a csavargót. Cooper felgyógyult, Earle pedig megőrült, intézetbe került, ahonnan nemrég szökött meg. Hősünk most mondja ki először, hogy Caroline Earle felesége volt. Ráadásul Earle ölte meg a nőt, és próbált végezni Cooperrel is, mi több, az eredeti bűntény elkövetője is ő lehetett, ami kapcsán a felesége tanúskodott volna. Cooper szerint „Windom Earle agya olyan, mint a gyémánt: hideg, kemény, ragyogó”, csak színlelte a betegségét, de átlépett egy határt, és tényleg megbomlott az elméje.

James úgy döntött, hogy továbbáll. Evelyn csókolózni kezd vele, de James lerázza. Evelyn kijátssza az utolsó kártyáját, könyörög a srácnak, hogy maradjon vele, védje meg. James lemegy a motorjához. Valamivel később Donna megérkezik a kocsmába, amit James Ednek megadott, ekkor már Evelyn is ott iszogat éppen. Amikor a lány James után érdeklődik, a nő csatlakozik hozzá, elmondja, hogy a srác dolgozott neki (hatásszünettel sejteti, hogy lefeküdtek), rendbe hozta a férje a kocsiját. Evelyn azt hazudja, hogy James már továbbállt, valószínűleg Mexikóba. Eközben James a közös dalt hallgatja, és a motorja mellett tépelődik, nem tudja, hogy menjen-e vagy maradjon.

Ben „Lee tábornok” Horne irodájában folytatódik a polgárháború, a déliek már Washington bevételére készülnek. Dr. Jacoby egy magas székről figyeli a katonákkal játszó szállodatulajdonost. Befut Audrey és Jerry is. Ben Jerryt nem ismeri fel, Stuart tábornokként azonosítja. Nadine esetéhez hasonlóan Bennél is a bolonddal együtt játszás a terápia. Jacoby szerint: „amit tesz, az nagyon is egészséges, hiszen azzal, hogy dél vereségéből az asztalon győzelmet kreál, saját érzelmi kudarcától igyekszik szabadulni”. Ben feláll, bekapcsolja a ventilátort, aztán lobogó déli zászlót vesz a kezébe. Győzelmi mámorban emelkedett beszédet intéz a katonáihoz, majd rázendít a Dixielandre. A többiek csatlakoznak a kórushoz.

Briggs őrnagy szédelegve esik be az őrsre, beszélni akar a seriffel, aztán Lucy pultjánál elájul. Pár perccel később már rendben van, megiszik egy kancsó vizet Cooperrel és a seriffel. Elmondja, hogy csalódott a légierőben, pedig azt hitte, hogy döntően olyan emberekből áll, akik az életüket a rossz elleni harcnak szentelték. Amikor a felettesei az eltűnéséről faggatták, rájött, hogy „a Fehér Barlang kutatásában a motivációjuk ideológiailag nem tiszta”. Most már abban is biztos, hogy az eltűnése alatt végig a Fehér Barlangban volt. Bár nem emlékszik semmire, olyan érzése van, hogy súlyos gondok elé néznek. Az őrnagy a távozásakor ígéri, hogy visszatér, ha többet tud mondani, addig az „árnyakban lesz”.

Andy behívja Coopert és a seriffet a tárgyalóba, ahol Lana ül egy széken. Jacoby doktor előadja, hogy egy egész napot együtt töltött az özveggyel, a polgármester kérésére vizsgálta, hogy boszorkány-e. Arra jutott, hogy Lana nem boszorkány, nem felelős a férje haláláért. „Ami viszont minden kétséget kizáróan a sajátja: a rendkívüli szexuális aktivitás, amely hihetetlen technikai tudással és anatómiai ismeretekkel párosul nála. Az érintés művészetét oly’ tökélyre fejlesztette, melyet csak keveseknek adatott meg élvezhetni, és hasonló virtuozitással viszonozhatni.” A férfiak megállapítják, hogy kissé meleg van a tárgyalóban, aztán Jacoby és Lana kéz a kézben „golyózni mennek”, jól láthatóan összejöttek. Azonban nem jutnak messzire, a rendőrőrs folyosóján a polgármester egy puskával megállítja őket. A tárgyalás nem vezet eredményre, végül Cooper elmés ötlettel menti meg a helyzetet: a polgármester maradjon kettesben Lanával. Az öreg vonakodva belemegy, visszavonulnak a tárgyalóba. A férfiak kint várnak, majd sok idő múlva Cooper úgy dönt, hogy minden eshetőségre felkészülve bemennek. A polgármester feje rúzsfoltokkal van tele, Lana az ölében ül. Elhatározták, hogy összeházasodnak, és egy gyereket is örökbe fogadnak.

Pete azon morgolódik, hogy lehagyta a virslit Josie bevásárló listájáról. A neje félrehívja, és bevezeti egy szobába, ahol a régen halottnak nyilvánított Andrew üdvözli a tátott szájú Pete-et. Catherine elmondja, hogy Andrew forralt ki mindent, beleértve Josie és Ben legyőzését is. Andrew elnézést kér a sógorától, hogy őt nem avatták be, és előadja, hogy az üzlettársa, Thomas Eckhardt próbálta megölni, hat év tervezés után. Josie is Eckhardt embere volt. Andrew megrendezett halála óta minden azért történt, hogy a zárkózott Eckhardtot ide csalogassák, az ő imádott Josie-ja a csali. Egy rövid jelenetben láthatjuk, hogy a csapda bevált: Eckhardt bejelentkezik a szállodába az asszisztensnőjével.

Az őrsön a seriff egy faxot mutat Coopernek, ami az ázsiai férfi halálhíréről tudósít. Mivel a férfi Eckhardt parancsára vitte magával Josie-t, aki időközben visszatért, kézenfekvő a feltételezés, hogy Josie a gyilkosa, így tudott megszökni. A seriff nem szeretne elfogult lenni az ügyben, ezért Cooperre bízza a nyomozást. Eközben Hayward doki szigorúan atyáskodva összetereli Dicket, Lucyt és Andyt. Lucy beszámolt neki, hogy Dick és Andy gyilkosnak hiszik a kis Nickyt, a doki ezért tiszta vizet önt a pohárba. Nicky anyja bevándorló volt, Ben szállodájában dolgozott, egy ismeretlen férfi erőszakolta meg az utcán, így esett teherbe. A doki kezelte a terhessége alatt, sajnos belehalt a szülésbe, az árva pedig otthonba került. Idővel rámosolygott a szerencse, egy kedves házaspár örökbe fogadta, ám az idillnek egy autóbaleset vetett végett, amiben mindkét nevelőszülő meghalt. A hatéves kissrác maga húzta ki a holttesteket a lángoló roncsból, és egyedül maradt, ahogy most is egyedül van. A szomorú történetet hallva Dick és Andy is bőgni kezd.

James csomagol, Evelyn marasztalja és szerelmet vall neki. Egy rendőrautó érkezik a házhoz. Evelyn elmondja Jamesnek, hogy balesetben meghalt a férje. Jamesnek végre leesik, hogy felültették. Mivel ő babrálta az autót, ő lesz a gyanúsított. Evelyn könnyek között bevallja, hogy Malcolm tervelte ki az egészet, és nem a bátyja. Azért jól láthatóan megkedvelte és megsajnálta Jamest, bíztatja, hogy meneküljön, amíg lehet, és keresse meg a lányt, akit szeret. A srác megfogadja a tanácsot, hátul oson ki, ahol nagy meglepetésre Donna várja. Együtt menekülnek az éjszakában.

Leo a sötét erdőben botladozik, zavartan, céltalanul. Fényt lát, ami egy kis kunyhóból szűrődik ki. Motyogva betámolyog az ajtón. Bent egy árnyékban álló alak pisztolyt vesz a kezébe, majd a bizalma jeleként le is teszi egy sakktábla mellé. Beinvitálja Leót, a neve felől érdeklődik, és ő is bemutatkozik: a neve Windom, Windom Earle.

Címkék: twin peaks
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása