Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x22 - Wayne világa II./A visszavágó

2008. december 09. 09:00 - missparker

Gyors visszaemlékezés az előző részekből, magyarázandó, kicsoda is Wayne, majd egy lány holttestét fotózzák a helyszínelők az éjszakában. Egyébként se szemtanú, se érdemi nyom a helyszínen. Shark is megérkezik, ismerős jelek a holttesten, ő már tudja ki volt.

El is megy tehát Wayne dedikáló partijára, kér egy aláírást a "Kapitánynak". A könyv egyébként nagyon felkapott, arról szól, hogyan győzött Wayne Shark ellen. Shark egy nyomorult fényképészen tölti ki a mérgét. Másnap a csapatot instruálja, a másik öt ügyben felmentették Wayne-t, csak erre koncentrálhatnak. Kellene egy házkutatási parancs, Isaac is szaglásszon. Igen, ehhez alapos gyanú kell, hát gyártsatok egyet, hülyék. Magánéletileg sem mennek jól a dolgok, Julie-t felvették az ország legjobb nyári előkészítőre, 3 hét múlva elköltözik.

Raina és Casey az áldozat anyját hallgatják ki. A lány skizofrén volt, két évet töltött zárt osztályon, nemrég került ki. Csak a neten tartotta a kapcsolatot az emberekkel, de ott teljesen őszinte volt. Wayne így érhette el.

Jess pakol, de azt szeretné, ha Shark segítene Cutlernek is. Ez kb. annyira lehetetlen, mint ahogy Shark is hiába szeretné, ha Jess lefeküdne vele. Könnyű így, mostmár kockázat nélkül bizalmaskodhat a volt főnökkel. A jövőben akár még szembe is kerülhetnek egymással, mert Jessből ügyvéd lesz.

A kórboncnok meghatározta a lány támadójának alkatát, eléggé Wayne-re illik a leírás. Isaac talált egy tanút, aki látott a helyszínen valakit és az autóját is. Wayne-nek pont ilyen autója van, és a személyleírás is ráillik. Raina hiába szól, hogy ez kezdésnek jó, de kevés lesz az ítélethez, Shark leüvölti, ne emlékeztesse, hogy egyszer már elcseszte. Este, Wayne tévéinterjút ad, a könyvében a gyilkos szemszögéből írt az esetekről, mert akkora író is ő, hogy ezt is tudja hihetetlen fantáziájával, bizony. Azért Shark a reklámszünetben letartóztatja, majd beül a helyére, így folytatódik a talkshow.

Wayne megint a saját védelmét látja el, ez egyszer már bejött neki. Hiába is kapálóznak az ügyészek, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A kiadója fizeti a másfél milliós óvadékot. Affene, már pénze is van, és még gazdagabb lesz, mert mindenki interjút akar tőle, és a könyve is jól fogy. A stratégia ellene csak az lehet, ha a múltját is végignézik. Tanúvallomásra kell bírni, abba a múltkor is majdnem belebukott. Raina megint nyavalyog, hogy várni kellett volna, amíg több bizonyíték gyűlik össze, Shark a következő ilyen megnyilvánulásra beígéri a kirúgást. Madeleine talált egy régi folyóiratot Wayne novellájával. 23 évesen írta, arról szól, hogy egy elmebeteg halálra kínoz egy nőt, mert ugye mindenki arról ír, amihez ért. A gyilkosság leírása pontról pontra egyezik az esetekkel. Casey és Isaac megint elbaltázni készül az ügyet, elmentek az áldozat pasijához, de Sharknak nem szóltak, megint dühös.

Isaacnek leginkább a srác házioltárja nem tetszik, ami az áldozat képeivel van kitapétázva, ráadásul erőszakos múltja van. Casey már felmentő erejű bizonyítéknak tartja az oltárt, és kötelességük bemutatni a bíróságnak. Shark megint üvölt, a srác labilis, de nekik Wayne kell, ő a gyilkos, utána nyomozzanak, felejtsék el a kölyköt, a rohadt életbe.

Maga veszi kézbe az ügyet, meglátogatja a fickót. Nagy kegyesen elhiszi a srác meséjét, hogy az oltár csak terápia, és begyűjt tőle mindent, ami az áldozathoz köti. Ezek után még el is küldi jó messzire, hogy ne legyen képben. Madeleine a novellával próbálkozik a bírónál, sajna ebből nem lehet bizonyíték, mert elfogulttá tenné az esküdteket. Julie-t is le kellene beszélni az előkészítőről, a leányzó nem értékeli túlságosan apu ebbéli igyekezetét. Na, akkor gyerünk, kandallóba azzal a minioltárral, igaz, ez bűncselekmény, de mindent az Ügyért. Legalább ez legyen meg, ha már Julie mindenképpen elmegy.

Tárgyalás, Shark a szemtanút kérdezni, aki rámutat Wayne, és mintha kés lett volna a kezében. Wayne jól befenyíti, Janet öngyilkosságát emlegeti, amiért sokan Wayne-t teszik felelőssé. És igen, a szemtanú nem más, mint Janet féltestvére, muszáj visszakoznia. Madeleine már keresne más gyanúsítottat, Shark hallani sem akar róla, Wayne a gyilkos, már megmondta. Casey talált régebbi eseteket Wayne régi házától egy mérföldre, kössük össze azokkal, hátha lesz valami. Wayne Sharkot is tanúnak akarja, ez már a pofátlanság teteje, ráadásul egy tévéinterjút hozza fel azt bizonyítandó, hogy Shark elfogult. A bíró engedélyt ad rá, másnap Shark a tanúk padján válaszolgat Wayne-nek. Raina is kérdez, most itt az alkalom, hogy Shark a régi ügyekről beszéljen. A fagyi visszanyalt, Wayne. Sajna, nem teljes a siker, Wayne barátunk előszedte az áldozat pasiját, aki önzetlenül mesélgetett a begyűjtött cuccról is. Shark még azt is bevallja, hogy lefizette a fickót. A bíró üvölt, ez az ügy halott, kár a gőzért. A fickónak sziklaszilárd alibije van, így az ügyet nem érintette Shark trükkje, de a bíró kizárja Sharkot a perből, és ügyvédi kamarával fenyegetőzik. Kell egy új vezető ügyész, Jess pont jó lesz, Shark indul is meggyőzni. Kicsit kéreti magát, majd belemegy az alkuba.

Tárgyalás megint, Jess Wayne asszisztensét kérdezgeti. Hazudik a csaj a hazaútjáról, ráadásul a levelezése alapján bele van esve Wayne-be. Mostmár muszáj lesz Wayne-nek tanúskodni, Casey is begyűjtötte a legrégebbi hasonló, de felderítetlen gyilkosság anyagát. Jön Wayne vallomása, szegény meggyötört áldozatként tetszeleg az esküdtek előtt. Jess-é a következő kör, pár kérdés a könyvről, egy kis utalás a halott lány anyjára. Hopp, szóbakerül Wayne anyja, hüpp, meghalt rég, de előtte lelépett az apjától, otthagyva a gyerekeit, hüpp. Az apja folyton verte őt és a testvérét, alkoholista volt, idegen nőket hordott haza. Az egyik nő pont úgy végezte, mint a mostani áldozat, az apja ellen nem emeltek vádat. Jess addig hergeli, míg Wayne lekurvázza és megérdemelt büntetést emleget az "ilyen" nőknek, tulajdonképpen bevallja a gyilkosságokat. Megvagy!

Az esküdtek meghozták a döntést, Wayne bűnös. Shark elégedett, de nem boldog, csak feloldozást nyert a bűnéért, hogy feláldozta Janet-et annak idején. A bíró eltekint a fegyelmi eljárástól. Shark állást ajánl Jess-nek, de ő nemet mond. Utána beugrik Wayne-hez, aki a Moby Dick-ből idéz egy gondolatot a cápákról, vajh' miről jutott ez eszébe? Az igazat megvallva, Shark valóban úgy köröz körülötte. Most jön a csattanó. Shark kiküldi az őrt, kettesben maradnak. Shark azóta figyelte őt, hogy felmentették, kereste az új áldozatát ő is, hogy ott legyen, mikor Wayne akcióba lép. Aztán úgy döntött, felgyorsítja az eseményeket. A lány, akit az esküdtszék áldozatnak hitt, valójában öngyilkos lett, kipufogógázzal. A sebeket a kórboncnok ejtette rajta, már holtában, majd kitették a helyszínre a testét. A gyászoló anyát azzal győzte meg, hogy így legalább lesz értelme a lánya halálának. Wayne-nek tökéletes alibije volt, a szerető asszisztens, akiben bízott. Pedig ő is Shark embere volt és a legelső áldozat, Rhonda James hozzátartozója. Jess is dühös volt Wayne-re, könnyű volt bevonni a perbe. Már csak az ártatlan ügyészcsapatot kellett elvezetni Rhonda ügyéig. Egyedüli véletlen a házioltáros fickó volt, de azt is fel tudta használni megtévesztésre. Ezt mind beleírhatja a fellebbezésbe, de Shark nem hagy elvarratlan szálat. Se papírok, se egy e-mail, az áldozat holttestét elhamvasztották. Egyébként meg kit érdekel egy elmebeteg fegyenc zagyvasága?

Shark győzelemittas, de nem boldog. Rájött, hogy nemcsak a győzelem a fontos, méghozzá Julie miatt, így befizette őt az előkészítőre. Megint nagy apa-lánya vallomás, nagyon hiányozni fogsz, apa, kellesz nekem, kicsi lányom.

Itt az évad vége, de lesz még legalább egy évad ezután.

Címkék: shark
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása