Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x06 – Szőkék előnyben

2008. december 08. 10:00 - Deana W.

Philadelphia, Pennsylvania. Egy fiatal szőkeség dühös telefonálásban van a gondnokkal, mert az egész lakásban villognak a lámpák. Szakavatott Odaát-nézők persze tudják, hogy ezzel a problémával holmi gondnokok nem tudnak mit kezdeni, de úgy tűnik, a hölgy nem nézi a sorozatot. Még akkor sem kezd gyanakodni, mikor valami fekete trutymó kezd csöpögni a plafonból. Ha nálam ilyen történne, valószínűleg azonnal kirohannék a lakásból, de az biztos, hogy nem néznék bele egy centiről a falból ömlő ismeretlen sűrű fekete folyadékba. Heti áldozatunk ennél erősebb idegzetű, csak akkor kap sikítófrászt, amikor a falból egy szempár néz vissza rá. ÁÁÁ.

Sam és Dean a Harvelle’s-nél készülődnek útjukra, és jobb úti cél híján Dean azzal próbálja rávenni öccsét egy los angeles-i túrára, hogy egy ördögi szekta által elrabolt lány esetét ecseteli (Katie Homes). Humor Haroldunkat a fogadóból kiszűrődő veszekedés hangjai szakítják félbe, és mivel egy női bunyót még L.A-nél is érdekesebbnek talál, ezért visszamennek a kocsmába.

Ellen és Jo ordibálnak egymással. Úgy tűnik, a lány menni akar a maga útjára, vadászgatni szeretne, amiért anyja nem annyira lelkesedik. Inkább látná lányát újra az iskolapadban, amiért meg Jo nincs oda, különben is, már korábban is kilógott a többi gyerek közül a késkollekciója miatt. Ez mégsem az a női pankráció, amire Dean számított, így azzal a lendülettel, amivel bejöttek, már fordulnának is vissza. Jo rájuk támad, hogy foglaljanak állást a vitában, ám ekkor egy egyenpólóba öltözött gyanútlan turista család tér be a kocsmába, ami véget vet az ordibálásnak. A telefon is megszólal, amit Ellen kénytelen kell felvesz, ezt az időt kihasználva Jo egy aktát ad át a srácoknak a gyanús philadelphiai esetről.

Jo profin összegyűjtött anyagából kiderül, hogy nem ez volt az első eset, az elmúlt 80 évben 6 nő is eltűnt ugyanabból az épületből – és mind fiatal szőkék voltak. Mivel az eltűnések között sok év telt el, a rendőrség nem gyanított összefüggést az esetek között. A srácok átveszik az ügyet, ha már Jo-t letiltotta róla az anyja, és nekivágnak a heti vadászatnak.

Sam és Dean Philadelphiába érve azonnal el is kezdik a nyomozást. A legutóbb eltűnt lány lakásában a csipogó ketyerével fél perc alatt meg is találják a fekete trutyit, ami nem más, mint ektoplazma. Ilyen cuccot pedig csak nagyon dühös szellem képes maga után hagyni. El is indulnak megkeresni a nőrabló szellemet a házban, de valaki közeledik a folyosón, így egy sarokba húzódnak. Nagy a meglepetés, amikor meglátják Jo-t és a gondnokot. Éppen egy lakást bérel ki a lány, és a döbbent arcú Winchester fiúkat is bevonja a hazugságba: Dean-t mint a csávóját, Sam-et meg mint a haverját mutatja be (hú de meglepődtem hogy nem fordítva…). Még mielőtt kérdezősködni kezdene, Jo egy köteg pénzt nyújt át a gondnoknak, ezzel meggyőzve, hogy nem is találhatna náluk jobb bérlőket. A lakás az övék.

Jo az anyjának azt hazudta, hogy Las Vegasba megy kirándulni, Ash-sel még hamis nyomokat is hagyatott maga után. Dean-nek nem tetszik ez a hazugság, főleg, hogy egy perc sem telik bele, és már csörög is a mobilja, Ellen hívja. De mivel jófej, belemegy a játékba, és azt mondja az ideges anyának, hogy nem látta a lányát, de amint feltűnik, vissza fogja vinni. Így most már nem csak a dühös szellemet kell levadászniuk, de még Jo-ra is vigyázniuk kell, hogy egészben hazaszállíthassák és ne bukjanak le.

Na, akkor folytassuk a nyomozást. Az épület 1924-ben épült, és pár hónappal ezelőttig raktárként funkcionált. Az előtt meg semmi nem volt itt, csak egy üres telek. Sam elmélete szerint ez azt jelenti, hogy valaki meghalt a házban és most visszatért a pokolból. Az okos kis Jo viszont már ennek is utánanézett, és kiderült, hogy az elmúlt 82 évben semmilyen erőszakos halálesetről nem tudni. Sebaj, Sam-nek van más ötlete is: bizonyára egy elátkozott tárgy van valahol az épületben, ami magával hozta a szellemet. Tehát akkor át kell vizsgálni az egész épületet.

Jo és Dean kutat a két felső szinten, ami kicsit idegesíti a lányt, de persze azért imponál is neki, hogy Dean nem hagyja magára. Hogy is hagyná, hiszen pont a szellem esete. Jo is épp erre gondolt, így újabb remek javaslattal áll elő: használják őt csalinak, hogy el tudják kapni a szellemet. Dean kb. röhögő görcsöt kap az ötlettől, amin persze Jo felháborodik, és hímsovinisztának nevezi testőrét. Persze Dean-nek nem azzal van baja, hogy Jo lány, sokkal inkább a tapasztalatot hiányolja. És különben sem érti, mit keres itt, mikor neki van választása és egyáltalán nem kellene ezt a munkát végeznie. Élhetné a hétköznapi emberek életét, ahelyett hogy feladja mindenét és vadásznak áll. Lelkifröccsöt hallhatunk arról, hogy jó dolog, ha az embernek van anyukája, aki aggódik érte és jobb sorsot szán neki. Úgyhogy Jo-nak el kéne gondolkodnia a jövőn, ha itt végeztek.

De most folytassuk a munkát. Tovább keresgélve Jo-nak furcsa érzése támad. Nem látta, hogy a falból, egy szellőzőn át egy redvás kéz nyúlt felé, de mivel különös szagot éreznek, megállnak körülnézni. A szagot egyelőre nem tudják beazonosítani. Szerencsére a szellőző közelében kiakad pirosra a szellemkereső műszer, úgyhogy megtalálják a szellem búvóhelyét. Gyorsan le is szerelik a rácsot, Dean pedig halálmegvető bátorsággal benyúl a falba, pedig ki tudja, mi van ott. Igaz, hogy nem fiatal szőke csaj, de akkor is. Kis tapogatózás után ki is húz valamit a szellőzőből: egy szőke skalpot.

Este van, egy újabb szőke hölgy lakásában vagyunk (ebben a házban csak fiatal szőkék laknak?). A lánynál is elkezd csöpögni a fekete trutyi a plafonból, majd az egész mennyezet kettéreped. A lány kicsit nézegeti a törést, aztán rájön, hogy inkább ki kéne mennie innen. Csakhogy nem tud, az ajtó nem nyílik, a telefon meg süket. A szellőzőrácson át kinyúl a redvás kéz és elkapja újabb áldozatát. Hiába is minden sikítás.

Reggel van, Dean kitekeredve ébredezik egy fotelban. Sam kávéért ment, Jo pedig még mindig az adatok felett ül és próbál rájönni a ház titkára. Közben pedig szüntelenül egy kicsi késsel játszik, ami már nagyon idegesíti Dean-t, ezért inkább ad neki egy nagyobb bökőt, annak legalább hasznát veheti. Jo erre szó nélkül átadja Dean-nek a kését, aki egyből észreveszi, hogy többről van szó, mint játékszerről. A kés élébe Jo apjának monogramja van belevésve, ez az ő öröksége. Úgyhogy visszacserélik a késeket és újra kezdik a lelkizést. Halott apákról merengenek, és végre kiderül, Jo azért akar vadász lenni, mert így tud közel maradni az apjához, aki mindig boldogságot varázsolt kis családjukba. Dean is elismeri, hogy ebben nincs semmi rossz.

Mielőtt könnyekbe fulladnánk, Sam ront be az ajtón. Kávét azt nem hozott, viszont rossz híreket igen: az éjjel egy újabb lány tűnt el a házból. Theresa lakásában repedéseket találtak a plafonon, falakon és ektoplazmát. Nos, legalább már annyit tudunk, hogy a szellemünk a falakból jön elő. Miután századszor nézik át a régi képeket, Jo-nak végre feltűnik valami. Az üres telek melletti épületnek rácsok vannak az ablakán – egy börtön volt a szomszédságban korábban.

Ismét Ash-től kérünk telefonos segítséget, és mivel ő a search engine császára, hamar meg is tudunk mindent, ami szükséges az ügy felgöngyölítéséhez. A Moyamensing börtön állt itt, de már 1963-ban lebontották. Működése során a mellette levő üres telket használták a halálra ítéltek kivégzésére. És naná hogy a kivégzettek névsora is úton van már a jó öreg Ash-től. Csakhogy a lista 157 nevet tartalmaz, ami egy kicsit sok ahhoz, hogy minden hullát kiássanak és elégessenek. Szerencsére Sam gyorsolvasónak bizonyul, mert scrollozás közben kiszúr egy ismerős nevet: Herman Webster Mudgett. Azaz H.H. Homes, akit a valaha volt első amerikai sorozatgyilkosként tartanak számon. Köszöntsük körünkben, Dr. Spencer Reid-et…

Kis böngészés után kiderül, hogy Holmes kedvenc áldozatai már életében is a szőke nők voltak, és hogy gyűjtötte a csontokat és a skalpokat. Sajnos elégetni nem lehet a csontjait, mert holttestét egy több tonnás betontömbbe öntve temették el. Ráadásul Holmes-nek volt egy háza Chicagoban, amit a gyilkosok kastélyának hívtak: tele volt csapóajtókkal és halálcsapdákkal, ide zárta be áldozatait és tartotta életben őket napokig. A falakba titkos folyosókat épített, éppen ahogy itt is valószínűleg. Tehát Theresa még életben lehet, irány falat bontani!

Dean és Jo ismét együtt keresgélnek, ezúttal a falakban sétálnak. Elérnek azonban egy szűkebb részhez, ahol csak Jo fér el, és persze nem is hagyja magát lebeszélni arról, hogy egyedül menjen tovább. A fal végén van egy lejárat az alsóbb szintre, oda is lemászik, míg Dean a lépcsőházban követi és tartja vele a kapcsolatot mobilon. A vétel hirtelen zavarossá válik és Jo ektoplazmával találja magát szemben. Sikít, de mire Dean beveri a falat, Holmes már őt is elrabolta.

Dean persze síkideg és magát okolja, amiért egyedül hagyta a lányt, de Sam megőrzi hidegvérét és próbál rájönni, hova viheti Holmes az áldozatait, ha nem a falakban tartja őket. Ráadásul Ellen ismét telefonál, mert Ash berúgott és mindent kipakolt. Ellen is síkideg és az sem segít a helyzeten, hogy Dean elmondja neki, Jo-t elrabolták. De megígéri, hogy visszahozzák és nem lesz semmi baj. Ellen ettől totál kiakad, állítólag nem ez az első eset, hogy ezt hallja egy Winchestertől, úgyhogy bejelenti, az első géppel a helyszínre repül. Úgyhogy van pár órájuk, hogy megtalálják az agyament lányát.

Szerencsére Sam ismét remekelt és már meg is találta a lehetséges helyet, ahol Holmes fogva tartja a lányokat. Régi kastélyában az alagsorban is voltak kínzókamrák, ami viszont itt nincs. Van viszont az épület alatt egy régi, használaton kívüli csatornahálózat, biztos ezt használja most pinceként. Dean már rohan is.

Eközben Jo egy igen szűk, koporsószerű kalitkában tér magához. A börtöne falán húzódó karmolás nyomok kis híján sírógörcsöt váltanak ki belőle, de összeszedi magát. Felfedez egy rést, amin keresztül kiabálni tud. Egy szomszédos zárkából a kétségbeesett Theresa szól vissza, akit azzal próbál megnyugtatni, hogy azért jött hogy megmentse. De legalábbis a barátai biztos jönnek majd… Ekkor megjelenik Holmes szelleme, a falon át megragadja Jo-t, és kitépi egy fürt haját.

Sam és Dean közben fémdetektorral keresik a föld alatt húzódó csatorna fedelét. Meg is találják, gyorsan kiássák, és már másznak is lefelé. Csak hason csúszva tudják megközelíteni a helyet, de a lényeg, hogy megtalálják a börtönt. Épp jókor érkeznek, mert Jo belevágta a kiskését Holmes kezébe a tipi-tapiért cserébe, ami annyira feldühítette a szellemet, hogy fojtogatni kezdi a lányt. Dean épp időben ereszt bele egy adag kősót, ami egy időre elkergeti a helyszínről.

A srácok ezt kihasználva kiszabadítják a lányokat, de mivel Holmes-t is el kéne kapni, Dean előrukkol Jo hülye ötletével, miszerint használhatnák őt csalinak. Mivel ez az egyetlen esélyük, Jo belemegy a dologba, és kissé remegve, de elszántan várja a szellemet, míg a többiek elrejtőznek. Kisvártatva fel is bukkan Holmes, de mielőtt bármit is tehetne, bezárják a már előkészített csapdába: a kör alakú termet vastagon körbesózták, épp csak annyi rést hagyva, hogy be tudjon lépni a körbe. Amikor középen van, egy jól irányzott lövéssel kiborítják a már odakészített sót, amivel bezáródik a kör. Jo beugrik a járatba, Holmes pedig kétségbeesve vergődik a csapdában, ahonnan nincs kiút számára. Biztos ami biztos alapon Dean még ellop, elnézést, kölcsön vesz egy betonkeverőt, és feltöltik a csatornát betonnal, hogy senki ne találhassa meg Homes szellemét még véletlenül se.

A hazafelé út igen rémes, Ellen néma haragja rányomja a bélyegét az egész útra. A fogadóba visszatérve Dean elnézést kér, amiért hazudott, de szerinte Jo jót cselekedett és az apja bizonyára büszke lenne rá. Ki tudja miért, ez még inkább feldühíti Ellent, és kizavarja a fiúkat, mert kettesben akar beszélni a lányával. Leginkább amiatt mérges, mert Jo hagyta, hogy a srácok csalinak használják. Veszekedés közben kiböki, hogy nem szabad rájuk bíznia az életét, mert az alma nem esett messze a fájától. Valami súlyos titok lappang itt, amit Jo unszolására Ellen könnyek közt mesél el.

Mi már csak annyit látunk, hogy Jo rohadt mérgesen kiviharzik a fogadóból és Dean-t elküldi melegebb éghajlatra. Hogy mitől ez a hirtelen pálfordulás? Mint kiderült, Jo apjának volt egy társa az utolsó vadászatán. Az öreg megbízott a társában, de ez hibának bizonyult: a fickó becsavarodott, Jo papát pedig ennek köszönhetően megölték. A társ pedig nem más volt, mint a nagy John Winchester. Hát ezért nem beszélt soha Ellenről a fiainak…

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.02.27. 22:20:55

Akkor nem látjuk többet Jo-t? :(
süti beállítások módosítása