Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x21 - Mintaapa

2008. december 02. 09:00 - missparker

Ezen epizód angol címe 'Strange Bedfellows', amit a tv2 'Mintaapa'-ként adott le. Az előző rész (1x20) angol címe 'Fall from Grace', amit 'Kapj el, ha tudsz'-ként fordítottak, bár mg_b eltévesztette, és 'Mintaapa'-ként hogyvoltozta anno. Jól mutatja a fordítók fantáziáját, hogy tulajdonképpen arra a részre is ráillett volna a 'Mintaapa' cím...

Tipikus amerikai kertvárosban járunk, egy apa a fiával focizásból tér haza, a közös sátrazást tervezik. Rendőrség érkezik, az apát a földre teperik, letartóztatják, a fiút Isaac próbálná arrébb cibálni, Jackie-nek hívja, a gyerek meg Billy-nek mondja magát, egyre nagyobb a kavarodás. A gyerek igazi szülei is megérkeznek, a kölyök kétségbeesetten szabadulna féltő ölelésükből. Shark szigorú arccal nézi az eset felvételét. A szülők 4 évvel elrablása után találták meg a fiukat, egy névtelen betelefonáló segítségével. Shark szerint a pedofilok okosak is, nem csak őrültek, lássuk, mire megy egy felnőtt ellen a nyavalyás. Főcím.

A fiút szakértők vizsgálják, Shark már Jess-nek fogadkozik, hogy kicsinálja a tetűt. Apropó, tetvek, Jess ellenlábasa, Cutler elég keményen kampányol az államügyészi posztért, Shark Jess-re szavazna, Jess pedig igen demokratikusan tépné le Cutler ocsmány fejét.

A pedofil egyébként priuszmentes, a gyereken egy horzsolás sincs, marad a személyi szabadság megsértése. Raina háborog, a pali 25 évet érdemel, de Shark-nak tökmindegy, emberrablásért kap 15-öt, a pedofilrajongó börtöntársak meg majd gondoskodnak a többiről. Apró probléma, hogy emberrablásnál az áldozatot akarata ellenére viszik el, itt nem ez történt. Wallace, a pedofil meg azt mondja, a srác egyszerűen beköltözött hozzá. Csak a kölyök cáfolhatná mindezt. Ennek érdekében Shark előránt a cilinderéből egy gyermekpszichológusnőt. A csaj nem sokat tehet, egyelőre a gyerek ragaszkodik az 'apjához', a valódi szüleit nem kedveli.

Shark hazatér, a postája közt megtalálja Julie vizsgaértesítőjének üres borítékját, jó'van lányom, ha titkolózni akarsz, még gyakorolj. Apu ügyészi pályájának legrafkósabb keresztkérdésével faggatná a leányzót, 'nem akarsz nekem valamit elmondani?', a kicsi leány lepattintja. Lássuk, mások is ilyen bénák-e, Shark elmegy Jackie szüleihez. Bizony, ők is nehezen boldogulnak. Mikor elrabolták tőlük Jackie-t, azt hitték váltságdíjat fognak kérni, de sosem jelentkezett senki. Az, hogy a gyerek tanúskodjon, apunak nagyon nem tetszik, Shark győzködi. Kíméletlen nőszemély a pedofil ügyvédje, a szülőket fogja bemocskolni. Szóval, van valami mocsok? Nincs, hát persze. Lesz még itt meglepi szerintem. Jess-szel is egyeztetni kell a taktikát, de karcsú az ügy: a pedofil mindenki szerint mintaapa, tanúk nincsenek, bizonyíték nincs. Hivatalból jó lenne nyerni, lévén Jackie igazi apja nagy támogatója a városnak, jót tenne Jess újraválasztásának. Ráadásul szegény Jess a polgármester támogatását is hiába várja már 3 hónapja. Bájos pillarezegtetéssel és némi siránkozással ráébreszti Shark-ot, hogy hívni kéne a polgármestert, mert a hercegnő bajban van. Jess nem használná ki Sharkot, jaj dehogy, de azért köszi.

Tárgyalás, Shark győzködi az esküdteket, ugye kedves esküdtek, mindannyian imádkoztunk már éjszakákon át gyermekünkért? Wallace, a rohadék, az összes szülő rémálma, máglyára vele. Jön az ügyvédnő, ugye, bármivel szembeszállnának, hogy megmentsék egy gyerek életét? Wallace a brutális szülőktől mentette meg szegény védtelen gyereket, hát igen, a törvények ellenére, de ez akkor sem bűn. Vágás, este fennforgás a szülők házánál, a kölyök meglépett. Jess másnap fájdalmas képpel nyilatkozik a sajtónak, Jackie hallgat a Billy névre is, aki látja, hívja a rendőrséget, tisztára, mint aki az eltűnt kutyáját keresi. A szülők is nagyon könyörögnek, gyanús ez Shark-nak is.

Beszéljünk kicsit a pedofillal: hol a kölyök? Nem meglepő, hogy lelépett a szülőktől, a végén még kiderül, hogy tényleg nincs ügy. Ennek ellentmond, hogy az ügyvédnő alkudozik, ha az ügyfele segít előkeríteni a kölyköt, mit ajánlanak? Kellene valami konkrétum. Közben Shark újabb csatát bukott el, az esküdtek körbevezetése a pedofil otthonában nem jön jól, az ügyvédnő áll nyerésre. Anyu is odamegy a házhoz, Madeleine megengedi, hogy bemenjen, a bírói rendelkezés ellenére. Ebből még fejletépés is lehet, hé! Anyu megtekinti a srác volt szobáját, tipikus gyerekszoba, semmi rendkívüli nincs benne, brühühü, még az is lehet, hogy boldog volt itt az ő kis drágája.

Folytatódik a tárgyalás, a szülők magánnyomozóval is kerestették a fiút, hűde elszántak voltak. Az ügyvédnő rávilágít, hogy ezzel sem vagyunk beljebb, nincs rá bizonyíték, hogy erőszakkal vitte volna el a fiút.

Isaac következik, talán majd ő hoz valami eredményt. A pedofil szomszédságában kérdezősködik. A szomszédgyerek rendszeresen chatel Jackie-vel, majd így megtaláljuk! Tárgyalás újra, anyu sírdogál a tanúk padján, jajdeszereti a fiacskáját, igazi csoda volt, hogy egyáltalán gyereke lehetett. Ügyvédnő csúnya dolgokat hoz fel, a legcsúnyább, hogy négyévesen eltört a gyerek karja, összehorzsolta az arcát. A szülők magánnyomozója fizetett a gyereket ellátó nővérnek, hogy semmisítse meg a gyerek kartonját. Shark 'basszátok-meg'-fejet vág. Ezután az irodájában jól leüvölti a szülők fejét, nem megmondta, hogy mocskot fog keresni az ügyvédnő?!

Kicsit be is fenyíti őket, ha megtudja, hogy bántalmazták a gyereket, eltapossa őket. Apu kimagyarázza, Jackie-t baleset érte, egy pozíciót pályázott meg, ezért tüntette el a kartont. Shark elbattyog Julie tanárához, érdekli a vizsgaeredmény, de nem sok jót sejt. A tanár körberöhögi, a lányka a legjobbak egyike, szóval ne küldje kapálni, ha lehet. Shark ég, mint a benzines rongy, nem megy neki ez a szülősdi.

Tárgyalás, a pedofil az ügyvédnő kérdéseire előadja, hogy a kölyök odament hozzá sírva, a szülei verték, haza akarta küldeni, de néhány nap múlva megint megjelent. Nem szólt a hatóságoknak, mert tudta, hogy az apja befolyásos ember. Így új életet kezdett a gyerekkel. Most te jössz Shark, kapd már el végre! Miért is nem hívta a gyámügyet, miért nem kért segítséget? Szüksége volt egy gyerekre? Nincs barátnője? Ön pedofil? Az egész életét egy gyerek köré építi? Csak úgy, önzetlenül?

A szomszédkölyök közben szívatja Isaac-et, elsőre nem megfelelő felhasználónéven keresik Jackie-t. Raina felveti, hogy talán rossz oldalon állnak. Madeleine is így gondolja, Shark 'te is Szöszi' felkiáltással számolja össze, hogy nulla bizonyíték van erre. Este még találkozni kell a polgármesterrel is, Jess székét megóvandó. Némi whisky mellett a polgármester csak kimondja, hogy Jess-nek nem kell izgulnia.

Közben Jackie fellépett a chatre, pénzt kér a szomszéd gyerektől, találkozzanak, ez már jó nyom. A találkahelyen lesben áll az egész csapat, Shark-kal az élen. Aztán megjelenik egy másik, idősebb gyerek, jobb híján őt kapják el. A srác, Frank mesélget kicsit a pedofilról, ő is Wallace 'gyereke' volt. Csellengő volt, Wallace elrabolta, szép volt minden egy ideig, majd elmentek sátrazni, ott kezdődtek a bajok. Később odakerült Jackie, a szüleiről akkor még nem volt rossz élménye. Frank lelépett, de Jackie-re vigyázott, ő volt a névtelen telefonáló, ő rejtegeti most Jackie-t.

A bírónő irodájában feszült hangulat. Frank ügyét nem lehet most előcitálni, a pedofil Jackie ügyében vádlott, bocs. Legalább Jess-nek jó napja van, Shark elmondja, mit intézett a polgármesterrel. Majd küzd tovább, beszél Jackie-vel. A gyerek látta, hogy Frank-kel hogyan bánt Wallace. Neki azt mondta, hogy a szülei elutaztak, és költözzön hozzá. Ez már valami, irány a tárgyalóterem, győzelem! Végső heppiendként Frank is Jackie-ékhez költözik. Sőt, Shark Wallace-t még fajtalankodásért is elítélteti Frank segítségével.

Este, Julie hazaért, egy ajándék várja az asztalon, ügyes voltál lányom, büszke vagyok rád. Jön a vallomás, igen, utánadmásztam a suliba. Julie is bevallja, hogy ciki, de anyu már két napja tud a sikeres vizsgáról. Bocs apu, sosem leszek a tökéletes kis hercegnőd. Az új államügyész meg Cutler lett, a polgármester rohadjon meg. Shark szemébe nézett, és hazudott. A legviccesebb, hogy a polgármester felhívta Jess-t, hogy bocs, de a saját újraválasztását készítette elő. A közvélemény-kutatás szerint csak Jess lett volna vele versenyben. Ehhez képest Jess nem is akart polgármester lenni, így végképp letaglózva nézi a híreket.

Shark legalább most vigasztalgathatja Jess-t. Jess könnyekig hatódik, hiába vesztettek, Shark csak kiáll(t) mellette.

Címkék: shark
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mg_b 2008.12.02. 12:48:39

"mg_b eltévesztette, és 'Mintaapa'-ként hogyvoltozta anno"

Tévesztette a fene, épp csak a PORT.hu-ról néztem le akkoriban az epizódcímeket, ott meg ez volt megadva. Soha nem néztem magyarul ugyanis, szólni meg nem szóltak, hogy más volt a cím :-)

mg_b 2008.12.02. 12:54:00

Amúgy fura is lett volna, ha jövőbe látok, és már tavasszal saját kútfőből tudom, hogy a tv2 milyen címet ad majd egy ősszel adásba kerülő epizódnak :-))

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.12.02. 13:12:06

Oké, akkor elnézést, azt hittem, egy sorral lejjebb nézted az episode guide-ban :) Az epizódra meg ráillett a cím, tehát neked nem tűnt fel. Hozzáteszem, nekem sem, amíg nem néztem meg magyar hangsávval az avi-t, mert magyar epizódcímet kerestem.

I love port.hu szintén :)) Amit pl. a Kaméleon leírásával csinálnak, az helyszíni főbelövést ér. Pont ezért ott angolul írom az epizódcímeket.

Llew 2008.12.03. 08:37:23

Jess-t én is vigasztalnám.:) Azért Jery Ryan marad a soroztaban vagy ezzel ki is írták?

Llew 2008.12.03. 11:21:46

Szerintem ez annyira nem halálos spoiler, de így megnéztem imdb-n.
süti beállítások módosítása