Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orion űrhajó 1x07/2 - Az invázió

2008. november 26. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

A vezérkar figyelmen kívül hagyja a nagy tömegben közeledő varangy flottát és az Oriont továbbhaladásra kap parancsot. Villa irodájában és vezetésével összpontosul a puccsra készülő társaság. Mindenki parancsnok a közeledő űrhajókról kérdez, mit mondjanak? Jelentsék, hogy a kormány mindent tud és intézkedik. Nálunk erre törne ki a pánik. Tamara jelentkezik az ezredesnél és kérdőre vonja, talán az államrend erőszakos megdöntésére készülnek? Villa nem vitatja. Kényszeríti Tamarát, hogy a rövidesen jelentkező Orion hajónak előre megírt szöveget daráljon be. A szörnyű varangy flotta áthalad a képernyőn, nem kevesen vannak.

Az Orion fedélzetén Helga folyamatosan tájékoztat a varangyok inváziójáról. Közben a biztonság kedvéért letartóztatják Kranz főmérnököt és folyamatosan hívják a vezérkart. A hívást ismét a puccsra készülő biztonságiak fogadják. Womslert nem tudják adni, vonalban Tamara, akit közben halállal fenyegetnek. Ilyenek ezek a biztonságiak, ő akkor sem beszél az Orionnal.

Villa veszi át a társalgás fonalát. Közli az őrnaggyal, hogy Tamarát lassú lézerparázson sütik meg, ha nem engedelmeskedik. Az egyik állatias őr meglöki a hadnagyot. A nő mintegy véletlenül rátámaszkodik egy kapcsolóra, melyet már régebben kinézett magának.

Az egy kommunikációs kapcsoló volt, így beszélgetésük egyenesen a Segédtiszt irodájában hallatszik. Spring-Brauner épp alszik, illetve mélyen elgondolkodott, de most már figyel. Villa Kranz mérnököt hívja, hogy vegye át a parancsnokságot. Hehe, persze, átadom - röhigcsél McLane és Hasso, miközben lézerpisztolyt szorítanak vendégük oldalának. Villa számított ilyesmire: „Természetesen már megegyeztünk egy csak általunk ismert rejtjelben; ha ki akarnak játszani, azonnal megtudom”. Ezen már nem nevetnek. Villa visszaszámol, hogy döntésre sarkallja az őrnagyot, közben Atan lézerpisztolyt dugdos.

Spring-Brauner (akinek rendfokozata jelentős mértékben ingadozott a fordítások során, jelenleg hadnagy) intézkedik, futárokkal értesíti Womsler tábornokot. McLane hozza a „Ma olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?” formáját, szavazásra buzdítja a legénységet „Nem dönthetek egyedül!”. A többiek végre meggyőzik, adja már oda a pisztolyt Villa mérnökének. Odaadja. Atan is az övét, miután Kranz kiszúrta az eldugott fegyvert. Kranz azonosítja magát a megbeszélt kóddal. Tamarát egyelőre nem ölik meg, csak bebörtönzik. A vezérkanál mindenki ordítozik és intézkedik. Hiába, Villa felrobbantatja a kamerákat, parancsot ad a kilövőállásokat vízzel elárasztani! Látjuk is, amint a filmben látott egyetlen Orion hajódíszlet összedől a betörő víz nyomása alatt (ebből is látszik, nem terveztek további részeket).

Villa és Womsler is Alfa parancsokkal dobálódzik. Egyik visszaszólítja a flottát, a másik riadókészültséget rendel el és mi biztosak vagyunk benne, ez a fejetlenség messze nem különbözik a vezérkar általános működésétől. Sir Arthur tárgyalásokat javasol a kormánynak, mivel az ellenállás értelmetlen. A kormány hadbíróságot ígér és nem tárgyal. Spring-Brauner egy lézerpisztolyos osztag élén érkezik, hogy letartóztassa a titkos szolgákat. Villa csak mosolyog yodásan: elkéstek, uraim. A hadnagy azért letartóztatja, ki tudja, mit hoz a holnap. Kranz felügyelete alatt a legénység csendesen ténykedik. Mario érdeklődésére a főmérnök derűsen elmeséli, hogy át fogják formálni az agyukat, de nem fog fájni, nyugi.

Elektronikus zaj tölti be a hajóhidat. Hasso jelentkezik be a gépházból, beszámol néhány trafó meghibásodásáról. Ezután csak félgőzzel tudnak haladni. Kranz javításra utasítja és kilátásba helyezi, hogy kivégez néhány túszt. (Csak Helgát ne!) A földön a vezérkar csak tehetetlenkedik. Egyedüli megoldás a Gordon elpusztítása lenne (kigyulladó izzó ikon) rögvest telefonálnak is az Orionra, de azok nem veszik, Kranz megtiltotta. Időnként - egyre közelebbről - mutatják az inváziós varangyflottát, hogy ne legyen kétségünk: jönnek. Idézetek a vezérkar mindennapjaiból: Tamara „Tennünk kéne valamit!” Womsler tábornok, a flotta parancsnoka „Mégis, mit?”

Jókor jön Spring-Brauner az információval, hogy az Orion csak félsebességgel halad. Talán a közelben tartózkodó Hydra utolérhetné és megtámadhatná, hogy elterelje a túszejtő figyelmét. Ha még emlékszünk, ezt a hajót parancsnokolja a jócsaj Van Dyke tábornok, sajnos rég láttuk. Hasso űrcsavarhúzóval tekergeti az űrcsavarokat, de egyelőre nem működnek a trafók. Kranz idegösszeroppanás felé közeledik, feléjük pedig van Dyke hajója. Mintha fogyott volna a két résszel ezelőttihez képest és tűzparancsot ad. Persze módjával, csak kóstolgatja az Oriont. McLane kihasználja a helyzetet és ütéseket helyez el a főmérnök arcán, fegyverét is elveszi. Hívja a Hydrát és köszöni a támogatást. Van Dyke a Gordonra küldi őket, kicsit overkillezzék már meg a bázist.

A trafók azonnal megjavulnak, ahogy vártuk, hiszen csak szabotázs volt. Egy „hajlítottcső - közepén gömbbel” űrbázis tűzpárbajt vív az inváziós flottával, de kilövik. Odalenn a baromarcú marsallt okítja ki az igazságtalanul zaklatott Womsler. Kicsit feszült ma mindenki. El lehet engedni a fotel karfáját, az Orion sikerrel kilőtte a Gordont. Vágás után egy kormánytag tart előadást az akcióban résztvevő katonáknak. A történtek szigorúan bizalmasak, hogy (ne lássák, mekkora barmok vagytok) elkerüljék a zavargásokat. Villa nem bűnös, áldozat, egyeznek meg.

Hiányolhatnánk, hogy Baromarcú Marsall és a vezérkar egymást ellökdösve nyalják ki McLane fenekét a sikeres akcióért, de csak Womsler kéri maradásra őket. Némi szigorú bevezetés után (parancsmegtagadás volt a Gordonra repülni, az ilyet már meg sem hallják) következik McLane előléptetése ezredessé, na ez már jobban hangzik. És a szemétszedő flottából is elbocsátják őket, következzenek az izgalmas napok a gyorscirkáló hadtestnél! Van Dyke három hónapos, fizetett szabadságot engedélyez és reméli „később még összefutnak az este folyamán”. McLane helyében nem hagynám ki, bár még Tamara is sorára vár. Kicsit nosztalgiáznak, aztán jön a csók.

Helga (aki a vezérkar és a titkos szolgálat szerint titokban szerelmes az immár ezredes McLane parancsnokba) bukkan fel a három méteres kijelzőn. Nyert tíz üveg pezsgőt Mario-tól - újságolja. Ennyiben fogadtak, hogy egyszer még lecsókolják egymásról a sminket. További csókokkal ér véget az epizód és egyben az Orion fantasztikus kalandjainak története.

Jókat nevettünk a korabeli díszleteken, bosszankodtunk kicsit a forgatókönyv botlásain és csodáltuk a jócsajokat. Búcsúzóul egy honlap ajánló a „mindent az Orionról” jegyében: Orion8

Címkék: orion
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sharpy72hu 2008.11.26. 16:02:43

Kösz a munkát. Jó kis sorozat volt ez az adott korban.
süti beállítások módosítása