Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x13 - A dominó-elv

2008. november 26. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

Shane győzködi a házába zárkózott Corrine feleséget, vonja már vissza a vádat az előzetesben raboskodó Mackey ellen. Nem mondja, de szükség van rá a pénzvonat akcióhoz, meg különben is. Corrine rikácsol egy sort, mindenesetre vágás után már ismét együtt a kommandó, teljes létszámban. Egyelőre ismeretlen az új berakóállomás címe, a régi helyszín tulajdonosán keresztül nyomoznák ki. Jobb is, ha mellékes után néznek, mert Aceveda - vagy más - kiszivárogtatta, hogy elbocsátaná őket. A választás napján nyilatkozva alkalmatlanságukat jelöli meg okként.

Mackey kihallgatáson a rendőrfőnöknél. A letartóztatások felét a kommandó hozta össze, csak nem egyeztették módszereiket a századossal - érvel a nyomozó. Rendőrfőnök szerint mindegy már, hogy mit mond Aceveda, ha megválasztják azért megy, ha nem, akkor azért. Tudnának-e törvénysértések nélkül ilyen letartóztatási arányt produkálni, kérdezi.

Miazhogy! Akkor úgy legyen - bocsátja el Nagyfőnök - különben tényleg repülnek. Mackey az utolsó napjára érkező századoson számon kéri, hogy majdnem kirúgatta őket. „Jó volt veled dolgozni!” - búcsúzik főnökétől némi szóváltás után. Claudette volt férje gyilkosság áldozata lett, egyetlen tanú a lánya. Az amúgy elfogultságot hangoztató Wagenbach kapja az ügyet, mivel a többiek „kicsit kevesen lesznek ma”. Hát, legalább nem bocsátották el Dutch fiút. A többiekkel megkezdődik a „személyi beszélgetés”, izgalmas pillanatok következnek a kapitányság számára. Sorslottó.

Lem és Shane követik a telektulajdonos autóját. Piros lámpánál belészalad egy mazsola és az örmény őket kéri meg tanúskodni a biztosítónál. Bemutatkoznak és telefonszámot cserélnek. Helybe jött az adat. Odabenn Mackey morgolódik Tavon társnak, sehol egy bandaügy, ahol lecsaphatnának, pedig most kéne bizonyítani. Tavon megemlíti Claudette ügyét, ez is jobb mint a semmi. Wagenbach örömmel átadja az aktákat. Claudette sugallmazza a lányának, hogy hivatalosan ne ismerje fel az elkövetőt, hanem csak neki mondja el, nehogy bajba kerüljön. Danny kérdőre vonja a humoros fiúk járőrt, mert rátelefonáltak Julien fiára és elmesélték apjuk homoszexuális előéletét. Fenyegetését menőmacsó mosollyal fogadják, bár Danny-val nem tanácsos ujjat húzni szerintem. Tavon kolléga hozott egy besúgót, kinek tudnak a bűnbarlangjáról, így szívesen mesél az Armadillo halála után megüresedett bandaversengésről.

 Jelenleg az E-ParkJohnnie csoport a legbuzgóbb, hogy átvegye a mexikóiak drogpiacát. A vamzer, miközben zavartan szedegeti a véletlenül elejtett füves zacskóit (a kapitányság udvarán), a Claudette ügy kapcsán említést tesz valami „Április bolondja party”-ról, többet nem tud. A lány is ezt a mondatot hallotta, azonban odaér Claudette és elhajtja a kérdezősködő Vic-et. Régi szokás az E-ParkJohnnie bandánál, hogy kisorsolnak egy tagot, aki szabadon választott járókelőket lő le a banda halottainak emlékére. Tíz éve nem játszanak ilyet, de újabban fontosnak tartják a hagyomány-ápolást. Tavont indul megszámolni a banda tavalyi halottait (ennyi áldozat várható) és a bandavezér elérhetőségét.

Lem és Shane nem követhették tovább az örményt, hiszen már ismerte őket - szabadkoznak. A mobilszámot engedély nem hallgathatják le, viszont van egy Radiohead nevű ismerősük, barkácsolós típus. Humoros fiúk járőr kérdőre vonja Julien-t. Felemlegetik, hogy pokrócpartit tartott egy hímprostinak, miközben maga is meleg. A rosszul indult beszélgetés majdnem verésbe fullad, a kigyúrt Julien-nek nem ellenfél két kis mitugrász. Wagenbach bizalmasan félrehívja társát és rákérdez ex-férjére, mit is keresett egy drogos utcában, Claudette szerint voltak hibái a férjének, de Dutch-nak nagyjából semmi köze ehhez. Radiohead a körzethatárig tudta követni az örmény mozgását, de ez már majdnem elegendő.

 Nagyrészt lakatlan ipari terület, ez lehet a berakóhely. Később Shane és Lem rábukkannak, már folynak az előkészületek. Felhívják Mackey főnököt, aki Tavonnal az E-ParkJohnnie főnökhöz igyekszik. Menjen a meló, egyeznek meg, majd benéznek a lakásba. Dominók hevernek az asztalon, micsoda véletlen. Hárman haltak meg a bandából ebben az évben, hol vannak a kisorsolt gyilkosok? Lops (gangstavezér) arcoskodik, mellébeszél, fenyeget, mire Tavon elővesz egy vélhetően azonosítatlan hatlövetűt, kiráz öt lőszert és orosz rulettezni hívja házigazdájukat. A második üresen csattant „lövés” után megtörik a fickó. Mackey értően figyeli a műveletet pusztán egy esőkabátot javasol ráteríteni Lops-ra, kisebb lesz a rendetlenség.

Aceveda Julien-t faggatja, mi történt az alagsorban? A rendőr megoldhatónak tartja a helyzetet, nem kíván panaszt tenni. Odakinn Mackey már indulna a pénzvonat akcióhoz, de ekkor beszól Lops, hogy késő, a gyilkos már a vásárban van, ahol majd leszed valami ártatlant. A fiúk aggódnak, már kezeslábasban pakolják a fegyvereket. Vic nélkül nehéz lesz, ha nem ér oda időben. Végül Lem dönti el a dolgot, akit pedig első körben kihagytak volna a buliból - derül ki. Szemeteskocsijuk begördül a serénykedő örményekkel teli gyártelepre. Ronnie a konténerrel együtt kiteszi Lem és Shane társakat, innen nincs visszaút.

Mackey-ék a gangsta lakásában talált fénykép alapján kutatják át a vásárt. Körhinta, vurstli, görbe légpuskák, tipikus vásári hangulat, csak a haknizó Koós János hiányzik. Lops rokona csak annyira hasonlít egy majomra, mint maga a bandavezér, könnyen kiszúrják. Szagot fog és némi kocogás után sikerül elkapni. Nála a dominó is. Most már tényleg indulni kell Mackey-nek, a többiek rémülten látják, ahogy a pakolómunkásokhoz végrehajtó érkezik. Na nem az APEH-től, hanem az a fejbelövős fajta. Valami elszámolási vita lehetett, a munkások gyorsabban rakodnak. Shane visszakozna, de nincs térerő, nem állíthatja le Ronnie cimborát. Danny megismétli az egyik humoros járőrtárs kijelentését a századosnak, hogy nem fedezik őket kinn az utcán többé. Ez van annyira kemény és veszélyes elhatározás, hogy tudassa főnökével.

Aceveda megköszöni, majd közli, hogy sajnálatos módon Nagyfőnök Danny-t is felírta a sajnálatos listára. Aceveda sajnálkozik, Danny is. Kiderül, hogy senki nem vizsgálja a Vic Mackey szálat a becsempészett gyilkos fegyver ügyében. A rendőrnő magára maradt, többen és csúnyán elárulták. A lefóliázott, többkilós bankjegyeket üres fémhordókba pakolják a maffia munkatársai. A Mackey nélküli csapat nem várhat tovább és akkor fut be egy furgonnal főnökük. Az örmények közben elkezdenek egymásra lövöldözni. A rendőrök is előugranak gépkarabélyokat lóbálva, szórványos lövöldözés következik figyelmeztető jelleggel, ettől elcsendesednek. Egy lábán sebesült férfi jajgat, több áldozat nincs.

Az utolsó furgon érkezik épp, de a földön fekvő örményeket meglátva tolatásba vált. Lem meggyőzi a csapatot, hogy mentsék meg a sebesültet, nehogy meghaljon már, előtte pakolni kezdenek. Claudette lánya hivatalosan nem nevezi meg a letartóztatott bandatagok közül a gyilkost, de utal rá, hogy ki tette. Wagenbach tudatja vele, aki elsőnek mártja be a többieket, az a nyerő az ügyész előtt és siessen, mert ki tudja, hol áll a többiek kihallgatása. Valami Maus a tettes - derül ki gyorsan. Mackey érkezik, tehát sikeresen elpakoltak. Először Danny szembesíti a késes üggyel, utána ő kérleli a századost, hogy csináljon már valamit. Danny jó rendőr, de a kés miatt a főnök kirúgta, tudsz valamit, vagy gyáva vagy? - kérdezi a nyomozót. Gyáva. Aceveda önelégülten néz.

Wagenbach végignézeti Maus gyanúsítottal, ahogy rávall cimborája. Nem ő volt, persze, és hajlandó viszontváddal élni. Elmondja, hová dugta amaz a pisztolyt, így Claudette lánya kimarad a tanúskodásból. Mackey ismételten szembesül vele, hogy Claudette ki nem állhatja. Egyezséget ajánl, hogy elkerülik egymást. A nő viszont kivágja az ászpókert, és termetes állával a búcsúzkodó Aceveda felé bök. Mackey veszi az adást, tehát Claudette lesz az új főnök és kommentár nélkül eltakarodik. Kipenderítették a humoros fiúkat is a rendőrségtől. Rosszul viselik elbocsátásukat és Julient-t okolják a történtekért. Danny szomorú ölelkezős búcsúja közben figyelmezteti egykori kopaszát, hogy vigyázzon magára a bosszúszomjas ex-rendőrök miatt.

Mackey visszatér csapatához, a sebesültet már kitették és rávették, hogy húzzon el, amilyen messzire csak tud, mert a maffia vadászni fog rá. Aceveda nyerte a választást, tanácstag lett egy 16 milliós városban, bravó. Mackey nem örül. Hat hónap múlva a Nagyfőnök főnöke lesz, leszámolásra keresve sem találna jobb alkalmat a kommandó ellen. Julien vacsi után kiviszi a szemetet, kinn négyen várnak rá és kiadós pokrócozás következik. Nem kell találgatnunk, hogy kicsodák. Mackey meaculpázik az asszonynál és időpontot kér az ügyvédje számára, a többit már a képviselőik megbeszélik.

Megható egyveleg következik, Aceveda ünnepel, Corrine sír a konyhaasztal mellett, Claudette lányával borul össze, Danny a lőtéren vezeti le a feszkót, Julien vérben fagyva hever, Wagenbach hullát azonosít, Vic Mackey és csapata pedig szemügyre veszi a dollárkötegekkel púpozottan megrakott, három köbméteres konténert, melyet lenyúltak az örmény maffiától. Mindenki másképp ünnepel.

Ünnepeljetek Ti is, én alkotói szabadságra megyek, mert kiürült a poénláda. Januárban sorozatunk folytatódik a harmadik évaddal, yeah!

Címkék: kemény zsaruk
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása