Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 1x11 – Indián nyár

2008. november 24. 13:00 - santinocorleone

Nem mondom, igencsak felpörögtek itt az események az utóbbi napokban. Még ki sem hevertük a Sterling szívrohama okozta sokkot, és máris itt a következő tragédia. Don öccse gondosan becsomagolt egy rakás cuccot egy kis dobozba, átadta a portásnak, hogy adja fel, kitette a tesótól kapott pénzt a kisasztalra egy levél mellé, majd felakasztotta magát. Durva. De a többieknél megy tovább az élet, Peggy épp a mamával telefonozik, ami újabb indok, hogy Joan kötekedhessen. Most azonban nem tart soká a szájkarate, mert érkezik Don, s nyomában a vidám fiúk. Úgy tűnik, Sterling távollétében egyre több feladat hárul majd Draperre. Az újabb meló ezúttal egy másik ügynökségtől jött, szívességből. Bár, ahogy elnézem a cuccot, inkább csak ott sem tudtak mit kezdeni vele. Valami ostoba ketyere, övszerű bizbasz, amitől a nőknek fogyni kéne. Páran haza is vitték a feleségüknek, de a legtöbbjük azt sem tudta, hogy kell felvenni. Használni senkinek sem használt, de valamiért mégsem hagyták abba az asszonyok. Kapóra jön tehát Peggy, mert amellett hogy nő, van mit leadnia, ráadásul kellőképpen lelkes is a rúzs-projekt után.

A titkárnő tehát hazaviszi a munkát, s miközben lefekvéshez készülődve olvasgatja a tájékoztatót, még arra is jut ideje, hogy a rezsiről vitázzon a lakótársnőjével. Többet kéne bele adnia, pedig nem is használja a telefont. A másik kiscsaj ráadásul azt sem érti, hogy lehet munka után dolgozni. Peggy csak mosolyog. Aztán gondosan bezárja az ajtót, kiveszi az ágy alól a fekete bőröndöt, és felpróbálja ezt a hülyeséget. Azt még nem tudni, sikerül-e majd fogynia tőle, de az biztos, hogy a rezgés okán bejátszott egy röpke orgazmus. Mrs. Drapernek sajnos nincs ilyen szerencséje, nem hogy gyönyör, még társ sincs ma este. Hiába is várná az urát, az most épp Miss Menken orgazmusán szorgoskodik. S két menet között még azt is kitárgyalják, milyen nehéz most nekik. Nem hiszem, hogy túl sok jót jelent, ha valaki már az első együttlétek után a közös jövőt tervezi, de majd meglátjuk.

Másnap reggel Don kiveszi a fiókból az ilyen alkalmakra rendszeresített kifogástalan és vadi új fehér ingek egyikét, majd indul a nap, mintha mi sem történt volna. Érkezik is Peggy, meg is hozta az anyagot. Láthatóan nem szívesen beszélne az övről, azt mondja leírt mindent. Don értetlenkedik egy sort, mire a titkárnő kiböki végre, hogy mi a jó ebben a cuccban. Aha, mondja a góré, akkor ezzel megvolnánk, most már csak szavakba kell önteni. A feladat továbbra is a titkárnőé. A magam részéről nem bánnám, ha Betty is kapna egy ilyet, mert nagyon szarul néz ki ma reggel, látszik, hogy elhanyagolt. Ezt persze ő is tudja, és amikor a családi elvekkel ellentétesen beenged a házba egy klíma-ügynököt, egészen biztos vagyok benne, hogy a legszívesebben ráugrana a csávóra, letépné az ingét, majd minden mást is, de mielőtt felmérnék a terepet a hálóban, végül váratlanul elküldi a csávót. Ennek nyilván nem örülne Don, de most akad más baja is. A Lucky Strike beijedt attól, hogy Sterling kidől, és félő, hogy lelépnek, ezért Cooper holnapra behívja a szívbeteget, és Donra is szüksége lesz. Nem igazán értem, hogy miért Sterling a kulcsfigura, ha Draper a fő kreatív, de ugorjunk. Miss Menken egy elegáns étteremben ebédel, egy barátnője, vagy talán a testvére társaságában. Elmeséli, hogy még mindig találkozgat azzal a kereszténnyel, de persze nem történt semmi. Hogy is történne, hisz házas. Aha. Olyannyira az, hogy ma este otthon is alszik, az asszonnyal. Betty felveti, hogy milyen baromi meleg van, majd elmeséli, hogy itt járt ma egy ügynök. Donnak mindez kapóra jön, mert jól kiakadhat, hogy a neje beengedett egy idegent a házba, és ezzel lezárhatja a mai beszélgetést, amihez láthatóan nem sok kedve volt. Sterlinget másnap a felesége támogatja be az irodába, összvissz egy órát kap a pasi. Gyakorlatilag kirakatbábú lesz a Lucky Strike meetingen. Előbb azonban ki kell sminkelni, mert hullasápadt. Joan kapja a feladatot, és alapozás közben igencsak megküzd a könnyeivel. Nem csoda, hisz Sterling gyakorlatilag szerelmet vall neki. Betty és láncdohányos barátnője ezalatt a kertvárosban izzadnak az indián nyár okozta hőségtől. Úgy tűnik, a csaj megszült, és most a gyerekszobában várják, hogy felébredjen a kicsi. Kitárgyalják a klíma-ügynök esetét, de Betty nem őszinte, azt mondja, már megbánta, hogy beengedte a pasit. Szerintem inkább azt bánja, hogy mégsem nézték meg a hálót, de mindegy.

Mire Sterling sminkje elkészült, megérkeztek a Lucky Strike emberei is. Helyi ínyencségekkel kényeztetik őket, míg végre belép Roger és Don is. Sterling erősen kezd, próbálja lehengerelni a nagy embereket, elmagyarázza, hogy egy elvesztett per még nem a világ vége, van még legalább három évük, s ráérnek majd csak azután aggódni. Majd kicsattan a vidámságtól, tolja a kólát, a marhahúsos szendvót, és még rá is gyújt. Mindez így egyszerre kissé soknak bizonyult, erről egy újabb szívroham árulkodik. Még ott a tárgyalóban. Míg a mentőt várják, Mrs. Sterling elküldi Coopert a halál faszára. Az öregnek nincs sok ideje ezen rágódni, mentenie kell valahogy a helyzetet, és célozgat is bőszen a cigis górénak, miszerint Draper majd mindent kézben tart. Alig pár perccel később a vidám fiúk már a tárgyalóban tárgyalják a jövőt. Úgy vélik, Sterlingnek vége, s vélhetően Don lép majd a helyére. Erre mindenki másképp reagál. Sal már szétküldte az önéletrajzát mindenfelé, biztos ami biztos, a szemüveges csóka örül a dolognak, úgy tűnik, őt bírja a kreatív, ellenben Paul és Pete aggódnak kissé. Különösen utóbbi. Mondjuk, a helyében, a történtek után én is ezt tenném. Szegény Peggy, ő még mit sem sejt az egészről, valami családi baráttal randevúzik, kizárólag az anyja kedvéért. Még rá is gyújt, hogy még inkább előnytelennek tűnjön. Azt mondja, a munkahelyén szinte kötelező. Na, ez mondjuk szent igaz. A randi egyébiránt tökéletes kudarc, a szövegíró titkárnő és a kamionsofőr kínosan feszeng egymás mellett, nagyon nincsenek egy hullámhosszon, és még azelőtt egymás torkának ugranak, hogy kikérték volna a kaját. Peggy megsértődik, majd lelép. Don ma este is otthon alszik majd. Már lefekvéshez készülődnek az asszonnyal, amikor a ház ura úgy dönt, még megkérdi, hogy van Roger. Persze nem Sterlingéket, hanem a dilidokit, és kérdőre vonja, hogy lehet, hogy Betty napról napra rosszabb állapotban van, ahelyett, hogy javulna. Nem érti, miért boldogtalanabb, mint mielőtt a dokihoz ment. A fickó szerint ez egy hosszú folyamat, ráadásul, ha látványos eredményt akarnak, akkor át kéne térni a pszichoterápiáról pszichoanalízisre. Még több alkalom, és még több pénz, Don nézőpontjából legalábbis.

Másnap reggel a vidám fiúk már készenlétben várják Peggyt a tárgyalóban: most fogja nekik elmesélni, mire is jutott a fogyókúrás kéj-övvel. Egyre nagyobb a szája ennek a lánynak. Nem tetszik neki, hogy nem kapott széket, és azzal is problémája van, hogy ő csak utolsóként jöhetett, és így nem készülhetett fel kellőképp. Aztán elkezdi végre, és nem is rossz. Tetszik a többieknek, bár még nem tökéletes, alapvetően használható a koncepció. A valós hatásról persze most sem mer szót ejteni a kislány, de megteszi helyette Don, nem kell izgulni. A fiúk majdnem egymásnak ugranak, hisz kihagyhatatlan poén, hogy kinek a felesége nem akarta visszaadni a termékmintát, de Draper közbelép, és mindenki mehet a dolgára. Peggy még dolgozhat egy kicsit a tervein, de az irány egészen jó már. Betty közben a napi mosást intézi a mosókonyhában, s bár ő nem kapott termékmintát, megoldja anélkül. Épp a centrifugálástól ugráló mosógépet próbálja lefogni, amikor rádőlvén arra, megérzi a bizsergést. Érzi, tudja, hogy ez jó, és nem is hagyja abba, míg le nem jár a program. Ó, és persze hogy a klímaügynököt képzeli oda maga mellé. Gyanítom, eztán még több tiszta ruha lesz majd a Draper-házban.

Don az irodában iszogat, amikor bekopog Peggy, és minden kertelés nélkül közli, hogy saját asztalt szeretne, meg fizetésemelést. Heti szinten 15%-ot, mert ő most már nem csak titkárnő. Don kompromisszum késznek tűnik, de érkezik Cooper, így a téma véget ér. Bert Cooper, a lelketlen, ám lényeglátó nagyfőnök egyenesen Roger irodájába vezeti Drapert. A kreatív már-már azt hiszi, Sterling már a mennyországban kergeti a kis vöröskéket, de Cooper megnyugtatja, Roger jobban van, haza is engedték lábadozni. Ellenben ő még is úgy döntött, megteszi Dont is partnernek. A neve nem kerül fel a cégtáblára, de részesedést, és még nagyobb döntési jogkört kap. Elsőként például eldöntheti, ki legyen a részlegvezető. Draper annak ellenére is rögtön igent mond, hogy nem tartja túl etikusnak az eljárást. Alighogy Cooper távozik, már érkezik is Pete. Érdeklődik, majd gratulál, eztán pedig leginkább segget nyal. Végül közli, hogy itt most bizony ő is bedobja majd magát. Drapert ez sem zavarja különösebben, egész jó napja volt, ideje lelépni. Hazaküldi a titkárnőjét is, menjen ünnepelni, megkapja az emelést és a saját asztalt. Peggy boldog, de még valamit kér: szeretné, ha Joan tőle tudhatná meg a jó hírt. Mikor végre mindenkinek véget ér a meló, és hazafelé veszik az útjukat az alkalmazottak, Pete még tesz egy kis kitérőt, Draper üres és őrizetlen irodájába. Persze nem hazudtolja meg magát, a kisköcsög a titkárnője székén hagyja az üres poharát. Majd próbálgatja Don príma kis sarokirodáját. Lábak az asztalon, meg ami ilyenkor kell. Jön egy kifutófiú, és átadja a csomagot Pete-nek, amit a nyitójelenetben Draper öccse a portásnak adott. A kisköcsög először nem is törődik vele, elindul kifelé, majd mégis visszafordul, magához veszi a dobozt, és távozik. Draper erről mit sem sejt, hazamegy, és elújságolja Bettynek, hogy partner lett. A neje boldog, és bocsánatot kér, hogy beengedett egy idegent a házba. Na ja, azóta már rájött, hogy a mosógép is kéznél van. Peggy is melegségre vágyik a nagy nap után, úgyhogy miután a lakótársa már lefeküdt, ismét előkerül a kis fekete bőrönd az ágy alól. Nekünk pedig már csak két tényleg nagyszerű epizód van hátra.

Címkék: madmen
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiktaktiktak 2008.11.24. 13:59:58

hát bocs, de ezek a képek nem lettek eltalálva :( itt az összes csak Serlingrôl szól
hol van a mosógépes jelenet?
hol a kép a tesztelt termékrôl?

egyébként színvonalas hv

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.11.24. 20:55:05

Egy kérdés, ez a Peggy most csak hízik vagy terhes ?
süti beállítások módosítása