Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x14 – Versatile Toppings

2008. november 23. 14:00 - foxglove (törölt)

Nehéz idők járnak Neptune-ban a pizzafutárokra, mert valaki sorozatban megtámadja és kirabolja őket. Ryan, a négyes számú kirabolt pizzásfiú (a 2x08-ban szerepelt előzőleg), Veronica segítségét kéri: az ő támadásának van egy elég kínos következménye is. Szerencsétlenségére a rablás idején pont nála volt a Neptune High homoszexuális tanulóinak névsora (Ryan a szülőatyja az iskola meleg – és eddig anonim - közösségi oldalának). A támadónak persze kedve szottyant megzsarolni a listán szereplő személyeket: aki nem fizet neki 5000 dollárt, annak felfedi a titkát. Mint például egy Marlena nevű lánynak, akiről most már mindenki tudja, hogy leszbikus, és ami sokkal, de sokkal rosszabb, azt is, hogy pont Madison jön be neki. Bár, Marlénának még mindig jobb a helyzete, mint Dicknek, aki a múltkori kis afférja után a buzis viccek elsőrangú célpontjává vált.

Logan közben tovább játssza a játékait Hannah-val. Csak és kizárólag titokban hajlandó együtt lenni vele, hátha Mr. Griffith hm… rossz szemmel nézné a kapcsolatukat. Hannah megnyugtatja, hogy az apja egy árva szót sem szólt. Ezt hallva Logan lelkesedése látványosan megcsappan de Hannah megemlíti, hogy a szombat estét az apjánál tölti, ez elég is ahhoz, hogy a tűz visszatérjen a kapcsolatba. Persze, ez nem jelenti azt, hogy mások (pl. Dick) előtt ne nézze továbbra is levegőnek a lányt. Hannah kezdi sejteni, hogy ez a viselkedés nem egészen a fehér lovon érkező hercegekre vall. (Hogy kire, azt inkább nem fejteném ki.)

Egy újabb SHIP-tag (Student Homosexual Internet Posting) keresi meg Veronicát Ryan ajánlására, egy Kylie Marker nevű szurkolólány, és meglehetősen nyugodtan és vidáman bejelenti neki, hogy a.) leszbikus, b.) őt is megzsarolták. Veronica azt tanácsolja, hogy kérjen egy nap haladékot a zsarolótól, ő addig megpróbálja lenyomozni az emailcímet. A nyomozás eredménytelen, de igazából nincs is szükség rá, mert másnap Kylie, miután meginterjúvolta a Pizzafutár fosztogató újabb áldozatát, élő adásban coming outol. A Fosztogató egyébként most beújított, mert nem egy pizzásfiút támadott meg, hanem egy random diákot, ellopta a pénzét, óráját, még a kocsija felnijeit is. Véletlenségből ez a Kelly Kuzzio nevű fiú az egyike azoknak a baseball-játékosoknak, aki Dicket szívatták a transzvesztita barátnője miatt.

Kelly sztorijára senki nem kíváncsi, kit érdekel egy rablás, amikor egy leszbikus pár (Kylie és Marlena) sétálgat kézenfogva a folyosón. Dick a mennyországban érzi magát, csak Veronica megjelenése rontja el az örömét, akiből még akkor sem kérne, ha Veronica is leszbi lenne. „Jártál Logannel: letartóztatták. Jártál: Duncannel: körözik. Esküdt voltál Robby és Hunter perénél: a Chinoba kerültek. Te vagy a gazdag srácok kriptonitja.” És tényleg. A Dickkel folytatott tanulságos beszélgetés után Veronica elkezdi böngészni azt a listát, amin azok a címek szerepelnek, ahová a szerencsétlen pizzafutárokat csalta a Fosztogató. Az egyik név ismerősen cseng, Carmen az a 1x20-ból. Carmen hamar megoldja, hogy mi az összefüggés a különböző nevek közt: ők mindannyian „kókuszdiók” (ugye kívül barnák, belül fehérek), vagyis olyan személyek, akik latin-amerikai létükre nem általlanak fehérékkel járni, vagy fehérként viselkedni.

Szombat este van, és Logan a Griffith ház ajtaján csenget, mintha mi sem történt volna. Hannah egy kicsit más véleményen van. Logan szomorú kiskutyaszemekkel elmeséli, hogy az egyik barátnőjét megölték, a másikat pedig majdnem lelőtték miatta, és azzal, ha a nyilvánosság előtt le sem szarja Hannah-t, csak őt akarja megvédeni. Ez persze annyira meghatja Hannah-t, hogy rögtön fátylat is borít mindenre, így folytatódhat tovább a színjáték. Dr. Griffith most végre szemtől szembe láthatja, ahogy a fiú meghitten ölelkezik a lányával, és a látvány el is éri a kívánt hatást. Az aggódó apa arra utasítja Logant, hogy hagyja békén Hannah-t. Addig nem, feleli Logan, amíg a doki át nem gondolja még egyszer, hogy mit látott a hídon. Logan elégedetten távozik, dr. Griffith pedig úgy dönt, hogy ideje felvilágosítani a lányát az újdonsült barátja múltjáról.

Mars-apuka eközben Terrence Cook ártatlanságát próbálja bizonyítani, ami nem lesz egyszerű menet. Először is a férfinek nincs biztos alibije, csak homályos emlékei arról, hogy valószínűleg kaszinózott a baleset időpontjában. Ez remek, mondja Mars-apuka, akkor lesznek felvételek arról, hogy ott járt. Nem, nem az, mondja Terrence Cook, mert éppen a kaszinó vezetőjének, Leonard Lobonak tartozik milliókkal. Lobo szintén nem egy könnyű ember, mert hozott is ajándékot, meg nem is; át is adja a felvételeket, meg nem is: éppen az a kérdéses 5 perc hiányzik, ami Cook ártatlanságát igazolhatná. A jó hír viszont az, hogy a kaszinó 30 méteres körzetében blokkolják a hívásokat a hamiskártyások miatt, és bizonyítéknak ez is megteszi. Terrence Cook kicsit aggódik, hogy mi lesz, ha kiderül a kapcsolata Lobóval, a sportolói karrierjének annyi. Mars-apuka nagyvonalúan legyint egyet, ő tudja, hogy kell kezelni Lamb-seriffet, majd ő elintézi ezt vele. Hahaha.

Ezalatt a Cho pizzériába befutott egy újabb rendelés, méghozzá egy kókuszdió címére, úgyhogy akció van. Corny, az ötös számú kirabolt pizzásfiú nemcsak hogy készen áll a csali szerepére, hanem egyenesen azt állítja magáról, hogy ő a csalik mestere (master bait:)). A masterbaiton annyira jól sikerült, hogy a fosztogató egyből Corny horgára akadt, de mint kiderül, az elkövető nem éppen egy bűnöző lángelme, hanem egy egyszerű elsőéves kissrác, aki így akar bizonyítani a motorosoknak. Veronica ennek ellenére nem kegyelmez neki, és stílusosan felragasztják a srácot egy póznára (Neptune-ban jövedelmező üzlet lehet a ragasztószalag-forgalmazás), még egy vallomást tartalmazó felvételt is mellékelnek hozzá, eléggé megkönnyítve Sacks helyettes dolgát.

Ezek után nyilvánvaló, hogy a fosztogató és a zsaroló két különböző személy, a kérdés már csak az, hogy ki az utóbbi. A további infókért Veronica be akar jutni a SHIP fórumára, és ehhez Mac segítségét kéri. Ami neki nem is okoz különösebb nehézséget, mert ő hozta létre az oldalt Ryan kérésére. A bejegyzések áttanulmányozása után Veronica kezdi azt feltételezni, hogy a zsaroló valójában az egyik fórumozó, Mizz P. Veronica megosztja a gyanúját Ryannel, aki rögtön el is oszlatja: Miz P, vagyis Peter Ferrer meghalt, ő is azon a bizonyos buszon volt. Viszont a zsaroló időközben újabb SHIPest szúrt ki magának.

Logan újra Hannah-t ostromolja, de mióta az apja kitálalt neki, Hannah valahogy nem vevő erre. Meglepő módon semmi nem kezd hisztizni vagy kiabálni amiatt, hogy csak kihasználták, hanem szomorúan közli a fiúval, hogy részéről ennyi volt. Logan válaszul meggyőzi, hogy amikor találkoztak, fogalma sem volt arról, hogy ki Hannah valójában, ellenben az apja egy hazug féreg, aki az összes pénzüket kokainra költötte és a Fitzpatrick családnak dolgozik. Ha nem hiszi, járjon utána. (És a bizonyítékokat adja át neki, persze.) Érdekesen próbál bevágódni, az biztos. Mindenesetre hatásos volt, Hannah-nak hazatérve első dolga, hogy belenézzen az apja telefonjának híváslistájába, ahol a Stix és a Fitzpatrick név elég sűrűn szerepel. A fürdőszobában pedig elrejtett kokaint talál.

Veronica Kelly rendszámának és az egyik SHIPes felhasználó nicknevének hasonlóságából rájön, hogy Kelly is meleg. Megrendezte a saját kirablását, hogy a pénzből fizetni tudja a zsarolót. Ő, ellentétben Kylie-val, nagyon is szeretne abban a bizonyos szekrényben maradni. Kelly átadja Veronicának a levelet, amit a zsarolótól kapott, benne a címet, ahová a pénzt kellett volna küldenie. A cím hamis, a Veronica által elküldött, nyomkövetővel felszerelt álcsomag a postán vesztegelt egy darabig, aztán valahogy mégis mozgásba lendült, hogy aztán végül Kylie Marker lakásán kössön ki.

Másnap Kylie visszaadja Veronicának a nyomkövetőt, és megmagyaráz neki pár dolgot. Először is, az anyja a postán dolgozik, ezért tudta elvinni a pénzt. Másodszor, Kelly pénzéből akarta megalapozni az új életét a főiskolán. Harmadszor, azért buktatta le Marlénát, mert a barátnője nem akarta felvállalni magát és a kapcsolatukat, holott Kylie csak azt szerette volna, hogy kézenfogva sétálhassanak mindenki előtt. Mintegy végszóra, Logan vonul végig Hannah-val a folyosón kéz a kézben, demonstrálva, hogy ők most hivatalosan is együtt vannak, dacolva a körülményekkel, stb. Legalábbis Hannah ezt hiszi. Hogy Logan mit miért csinál, az már egy másik kérdés. Mindegy, a zene megint jó. Veronica, aki szemtanúja a nagy egymásra találásnak, Mactől kérdezi, hogy ki a csaj. Mac csak annyit válaszol, hogy valamilyen plasztikai sebész lánya. Veronicának szinte rögtön leesik, hogy miről is van szó, és az a pillanat, ahogy döbbenten és aggódó tekintettel visszafordul Logan és Hannah után, hát az megint csak priceless.

Mars-apuka Terrence Cookkal az oldalán bemutatja a bizonyítékokat Lamb seriffnek, aki pont a vártnak megfelelően viselkedik: rohadtul nem érdekli. Mars-apuka bedobja a titkost fegyvert, a Lamb kontra Cook zsarolóbeszélgetés felvételét. Terrence Cook kicsit elbizakodott arccal megfenyegeti Lambet, hogy ha vádat emel ellene, a felvétel napvilágra kerül. Aha, mondja Lamb seriff, szóval ha ő elveszti az évi ötvenezres fizetését, Terrence pedig a Hall of Fame-be kiküzdött helyét, a vendégkommentátori állását, a reklámszerződéseit, na akkor végül is melyikük fog szarul járni? Terrence Cook sűrűn hallgat, ez a blöff most nagyon nem jött be.

Amíg Mars-apuka Terrence Cook-kal időzik, Veronica Jackie társaságát élvezi. Jackie előzőleg felajánlotta, hogy elviszi Wallace meccsére az autójával, pontosabban kölcsönveszi az apja egyik luxusautóját abból a hangárból, amit Woody Goodman engedett át Terrencenek. Visszatérve a meccsről észreveszik, hogy a kocsiban meghibásodott valami, ezért Veronica körbenéz a hangárban, hogy szerszámokat keressen, csakhogy szerszámok helyett robbanószert talál, detonátorral.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása