Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x13 – Tank you (Évadzáró)

2008. november 21. 17:00 - Sigismundus

„ Én szeretem a Milánt.. meg fog érteni…” Annamari.

Levél és csomagosztás a körletben. Csoporterősítő tréning részeként Urbán javasolja, hogy hangosan olvassák fel egymás leveleit. Klammer kezdi Mammutéval, menyasszonya értesíti hogy ő lett Szeptember a Miss Nyírség aktnaptáron. Aztán Csergő kezdi Urbánéval egy fociszerződés, taxis leállítaná, de nem lehet a szabályt ő hozta, rá is vonatkozik. Az ajánlatban rózsadombi lakást, kétmilliót három év alatt ígérnek, de Urbán összetépi. Aztán Rabó kerül sorra, Annamari értesíti hogy bekerült egy Vágó-féle tévés vetélkedőbe, szombaton adás. Vőlegény szelíden kéri a szakaszt, addig semmi hülyeség, nem akar fogdát.

Alakulótér, Karádyt ünneplik, épp 15 éve szolgál, boldogítja a honvédeket. Kap is ajándékba egy robogót Tabajdytól. Kemény feladat következik, beszédet kell mondania, ami elég kusza, hiába no, nem üvölteni kell itt. Mégis sikerül nem belesülnie, de a megpróbáltatásoknak nincs vége. Mert az a csirkefogó szakasza tiszteletkört kiált, így Karády körbemotorozhatja a zászlóaljat, teljes zavarban. A szakasz Dezsőkét és Csergőt kíséri, valami adminisztratív hiba miatt szabadságot kaptak. Ingek a Nellynél, Urbán tábornokfit oktatja, tegye fel a szakasz pénzét Sótartóra, tuti tipp, Dezsőke megígéri, de nem akarja felírni füzetébe, megjegyzi ő, Hamutartó.

A többieknek gyakorlat. Most zajlik a zászlóaljon belüli BMP vezetési verseny. Urbán az első, de Géczi esélyes második, szóval közel a kettős szakaszgyőzelem. Csak sajnos az ex-tolvaj honvéd sikeres köre végeztével éppen az ünnepi motorra járt rá… Karádynak üvölteni sincs kedve gyászában, csak int, vigyék a roncstelepre.

A telepen Éder örömmel fedez fel egy kis nyomdagépet, mely működne, de még Urbán sem lát benne üzletet, hagyják. Éjjel Géczi ébreszti Urbánt, lopott Karádynak egy motort. Hogy ne legyen feltűnő, nem Vasbogdányból lopta, hanem innen 3 kilométerről. Urbán szerint ez szerencse, mert akkor reggelig vissza tudja vinni…. Szombat TV adás. Éder műve a harci periszkóp-távcső kombináció amivel adást lehet lopni. Középdöntő, a szakasz igézetten bámulja Annamarit, aki magabiztosan nyer. Rabó dagad a büszkeségtől, amíg Vágó műsorvezető úr meg nem kérdi a lánytól, házas-e? A válasz az hogy nem, de a menyasszonyságot sem vallja be. Rabó kiakad, most, most, mér nem? Bazsó viccelődne ezen, de vesztére, a vőlegény majdnem megöli.

Ekkor üt be a mennykő. Urbán a Turfban olvassa, Sótartó lesántult, Sóbányász indul aznap, egy kolbászgyári szökevény. Dezsőke biztos erre tesz fel mindent, tuti oda a készpénzük motorra. Nyomás alatt indul be az agy, taxis összerakja a képet, Mammut menyasszony aktkép+nyomdagép+laktanya= Bogdán Playboy. És kér neveket a szakasztól olyan lányokét akik hajlandók vetkőzni, de teljesen. Nelly győz, más név nincs, ő lesz az első hónap nője. Cikkeket Urbán, Klammer írja, fénykép Pós, és Géczi, nyomda, Éder és Rabó.

Éjjel a kapuőr Pósnak megjelenik a gonosz szellem. A minisztériumi ezredest kell beengednie. Utóbbi kicsit kérdezősködik a strandpapucsos honvéd láttán. Pós magyarázza hogy neki papírja van mivel hárfaművész, a pedálok miatt bütykeit kell óvnia. Pech, az ezredes járatos a hárfaművészetben és tudja, ehhez nem kell pedál, de ki tudja miért nem csinál ügyet. Reggel, körlet, Dezsőke tényleg Sóbányászra tett fel mindent, úgyhogy a Bogdány Playboy az egyetlen esély. Éder egy használaton kívüli emlékmű-tankba telepítette a nyomdát, a motorja hajtja majd gázolajjal a gépet. Nelly is rábólintott. Fotózás kezdődik a parancsnoki lapos tetején. Nelly vetkőzik ahogy kell, de a bugyira csak a 30 % veszi rá. Leveszi és dobja, egy csábító mozdulattal Klammer felé. Riadtszemü honvéd, érthető okból nem oda figyel és a bugyit szépen elkapja egy játszi szellő.

És befújja a parancsnoki ablakán… Itt időközben a pesti ezredes Tabajdyval és Kardossal vitázik, miért nem parancsolják meg Urbánnak hogy játsszon? A bogdányiak csak fejüket ingatják, nem olyan egyszerű az, kemény fickó, valami oka van. Ekkor landol a bugyi köztük. Erre már Tabajdy is dühös lesz, irány a tető. Itt épp időben sikerült elrejteni minden kelléket, és az érkező tiszteknek azt magyarázzák, egy bajtársuk rossz hírt kapott, és féltek hogy leveti magát. Majdnem sikerülne is a szokásos üvöltéssel megúszni, amikor az minisztériumi ezredes figyelmes lesz az üldögélő Mammutra. Megrántotta itt fenn a bokáját, ezért nem áll vigyázban. És a jobb kezét miért engedi le a tető pereme alá? Mammut kénytelen felemelni…. Nelly pedig edzett lány, az ereszcsatornába kapaszkodva, anyaszült meztelenül (a fél laktanya őt nézi) bemászik Karády szobájába. Őrmester sokáig nem tud azon töprengeni, hogy került ide a nő, az bedönti az ágyba, és szex.

A minisztériumi ezredes a parancsnokiban Urbán győzködi, ha nem focizik akkor fogda az egész szakasznak, Urbán nem alkuszik, kijelenti, ez tisztességtelen húzás, majd lelép. A bogdányi tisztek is rosszallóan néznek az ezredesre aki elárulja erre, mi is Urbán titka, a másik sérült focista barát…A körletben a fényképeket nézegetik, nem rosszak, csak hát ugyanaz a fej mindegyik, ezt így nem lehet. Klammer nem érti mi a hiba, hisz Nelly teste szép, mint bármelyik nőé, már amennyire ő ért hozzá ugyebár. Urbán fejére csap, itt a megoldás! Géczi körbejár és ellop mindenkitől csajos képeket, Pós pedig ráretusálja Nelly testére.

Éjjel Karády egyenruhába öltöztetve próbálja kicsempészni Nellyt. Butikos nagyon izgatott, olyan romantikus dolog ez. Aztán feltűnik a képlopásból visszatérő Géczi és Klammer. Takarodó után vagyunk két órával, Karády már küldené őket örömmel az ügyeletes tiszthez. Nelly azonban a szakasz haverja, előbbre lép a fénybe, hogy felismerhetővé váljék. Hoppá van… Karády álláspontja, mint az ellenzéké, úgy megváltozik egyik pillanatról a másikra…Küldi el őket, büntetés nélkül.

Körlet, újsággyártás. Sietni kell, Rabó a tankban már várja a nyomtatnivalót. A retusálás a fejekkel azonban nem lesz tökéletes Pós szerint, ha körömollóval dolgoznak, meg barna cipőpasztával, nincsen meg a megfelelő anyag. Urbán írt addig is pár cikket, csupa olyan lány nyilatkozik, akik az egyéjszakás kalandok nagy kedvelői, természetesen. Újabb gond, a Nelly látni akarja a képeket, s csak nehezen békül meg a fejek miatt….A minisztériumi ezredes most Karády veszi elő. Fejére olvassa hogy hanyag, hagyja az Urbánt azt csinálni amit akar. Karády azonban a védelmére kel, önfejű, de jó katona, egybentartja a szakaszt. Az ezredes ezután az őrmestert veszi célba. Nellyre is célozgat és követeli hogy Urbán játsszon a jövő héten, vagy nyilvános ügyet csinál.

Karády éjjel ébreszti Urbánt. Menetfelszereléssel irány az alakulótér, a tankemlékmű közelébe. Itt feszült beszélgetés kezdődik. Az őrmester felajánlja hogy senkit nem csukat le, nem kobozza el a lapjukat, a nyomdájukat sem, ha. Ha Urbán játszik. Honvéd ezt megtagadja, nem teheti. Karády nem lesz ideges, erre számított. Vállat von, és kijelenti, nem büntet senkit, nem kényszerit senkit, majd megteszi helyette más…Rabó a tankban élvezettel olvassa a cikkeket, csak azt szeretné tudni, honnan ez a sok jó nő, Éder nem akar válaszolni, a nyomdagéppel foglalkozik inkább. Rabó újabb cikkbe kezd, egy menyasszony szerint csak az lehet hűséges a férjéhez, aki előtte sok mindenkit kipróbált. Izomhonvéd jót kéjeleg ezen is, majd a mellékelt képre téved a szeme…és majdnem lenyeli a fogpiszkálóját… Éder épp hogy megússza a menekülést, mert Rabovics beindítja az ősöreg tankot, átgázol UAZon és kapun és irány Pest. Riadó a zászlóaljnak…Urbán is riadóztat, Csergőnek, Dezsőkének és Csöpinek, kerítsék elő Annamarit, ma volt kamerapróbája a TVben….A tankban Rabó dühöng és szórja szét a képeket, had lássa a világ. A zászlóalj tisztes távolból követi, de rajta kívül minden honvéd rájött már rég a titokra, hogy Nellyé a test, Rabó hogyhogy nem? Jó őrmester tudja a választ, Karády szerint az igazi  szerelem az vak, olajbogyók, de majd ezt is megtanulják!… Kardos is Felismeri, a minisztériumi ezredes kérdésére, hogy honnan is, nos zavart csend a válasz…

Egy kétmilliós nagyvárosban előkeríteni valakit, könnyebb mint gondolnánk. Egy körkérdés a taxisCBn, hová rendelt Vágó István több fuvart a TVtől? Játékvezető úr házibulit tart, a kutató hármas itt találja Annamarit is, egy játékostársával az ágyban. Öltözködés, irány a taxi. Hajnalban, valahol a városhatáron kívül találkozik a két menet. Menyasszonyát meglátva Rabó fenyegetően ráirányítja a löveget, de Annamari kiabál: az anyajegyet keresd! Rabó keresni kezdi, de nem találja a képen, ott ahol lennie kellene.

Felismeri végre ő is Nellyt, üti is fejét, majd kiugrik a tankból. Boldogan rohannak egymás felé, de találkozáskor Annamari egy nagy pofonnal várja vőlegényét, hát hogy is feltételezhetett róla ilyet, hogy másnak levetkőzik? Aztán ölelés, a zászlóalj megilletődötten néz….Fogda, az egész szakasznak, Rabó aránylag nyugodtan tűri, hogy nem látja a vetélkedő döntőjét. Kint közben zajlik a focimeccs, a Vasbogdányt egyenlőre veri a Hejőcsaba. Nyílik a fogdaajtó, az őrkatona egy tévét hoz, a Karády küldi, de erről kuss legyen ! Annamari mindent nyer persze, Rabó boldog. Aztán sporthírek, „Vadász, a Ferencváros megsérült futballistája csodával határos módon magához tért a kómából. Az orvosok szerint jó állapotban van, egy hónapon belül az alapozó edzéseket is megkezdheti…”

Urbán üvölt mint aki megbolondult, és úgy tűnik, meg is, mert a Karádyt hivatja. A félidei szünetről egy igen-igen elégedett őrmester tér vissza a tiszti lelátóra. A minisztériumi ezredes és Kardos már hagynák a meccset, tuti vereség ez, ekkor lép a pályára új játékosként 12-es, Urbán….

Nos, az első évadnak ezennel vége… második pedig nincs, sajna…. Mert a Kisvárost azért mégse nevezzük annak,inkább felejtsük el gyorsan.. Kösz a negyedéves figyelmet, külön köszönet Flankerr és hottentotta állandó kommentelőknek, de mindenki másnak is, aki egyet is hozzászólt, vagy csak olvasott hétről-hétre…

Címkék: angyalbőr
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.11.21. 17:01:17

Pár érdekesség még. A sorozat jelent meg könyvben is, még 1990-ben, sikerült beszereznem egyet, és az óta féltett kincsem. Most Hogyvoltírás közben is használtam és összehasonlítottam a sorozattal.

A könyv még jóval a forgatás előtt íródott a castingolás, szereplőválogatás előtt, ez lehetett a cselekményvázlat vagy csak terv.
Karády szerepét biztos hogy Uszticsra írták, Nellynek jó volt bármelyik vetkőzni hajlandó vörös, de több szereplő eltér a filmbeliektől. A játéktermet itt Rácz és Vella nevű enyves kezű technikusok vezetik, a könyvbeli Pósnál még nem történik semmi megjegyzés sötétebb bőrére, a filmben ugye annál több. Mammut a könyvben is nagydarab, de Bazsó itt szemüveges, Rabó pedig nem hasonlít Rambóra ennyire.

A fejezetek nagyrészt egyeznek a filmbeli epizódokkal, kisebb eltérések vannak, de néhány nagyobb is.
Az 1x01 Military butik kicsit másként ér véget, a könyv szerint a szitakötők miután ellopták a military készletet, ebbe öltözve siettek a tiszai árvízhez menteni, majd Kodályka bácsihoz mentek aludni. Reggelre róluk ázott le a festék, és ők néztek ki röhejesen, mint egy csomó gyerekpizsamás felnőtt, de ez ugyanúgy hozza a szakasz lebukását is... Az 1x07 Álca nélkül-ben Rabót nem sittelik le az elején, ő megy jót nudizni. Az 1x09ben Urbán úgy veszi rá Zsírost Karády és a szakasz szerepeltetésére, hogy megzsarolja, ugyanis a pesti éjszakában gyakran fuvarozta a rendező urat, de nem a feleségével… Az 1x13-ban pedig Annamarit nem egy játékostárssal, hanem magával Vágó István játékvezető úrral találják egy ágyban Dezsőkéék…

S van egy kis következetlenség is.. Az 1x03 Bőrtérképben tesznek pár megjegyzést a régész Sövegjártó Mireillére, aki csak az 1x10 Bogdánban kerül elő. De az mégsem lehet időrendileg a Bőrtérkép előtt, mert Bazsó a húgának itt is már vőlegényként mutatja be Urbánt. Taxis honvéd pedig csak az 1x03ban ismerkedett meg Szegő Zsuzsa főhadnaggyal…

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.11.21. 22:04:16

Köszönjük, hogy készítettél belőle hogyvolt! Jó volt olvasni! Ez a kiegészítés pedig a Hogyvolt-Extra kiadás! :-D

Flankerr 2008.11.21. 22:28:08

Én köszönöm, sose voltam még megemlítve postban..:) Élveztem a hogyvoltjaid minden pillanatát, nagyon átjött a hangulat.. Fiatal korom egyik legszebb élménye ez a sorozat. 11-12 voltam a vetítéskor, utána 2-3 évig 1x7-1x13 videókazettáról legalább 3-4x.. öcsém nekem azóta is Olajbogyó, a Hamletből azóta is csak az itt lévő mondatokat tudom.. de megérte minden másodperce...:)

Acron 2008.11.25. 17:55:34

Sigismundus, köszi:)
Én bizony végig olvastam az egészet, hétről-hétre, legfeljebb nem szóltam hozzá,de nem azért mert nem tetszett!
Még egyszer köszi:)

2008.11.27. 10:04:25

Sziasztok,
a könyv nekem is megvan, nem is tudtam, hogy kincsnek számít :)) De vagyok annyira fanatikus, hogy amikor DVD-n kiadták a sorozatot, megvettem az összeset :)
Gyermekkorom egyik kedvenc sorozata volt, és sorkatonai szolgálatom alatt is elég gyakran idéztünk belőle (bármennyire nem volt vidám az az időszak). A kisváros már tényleg csak gyenge utánérzés, fele ennyi ötlettel :(

hottentotta 2009.02.04. 13:53:49

Hínnye, pont a legjobb résznél nem kommenteltem :$ Ráadásul meg is lettem említve, amiért külön köszönet. Bár már hónapok elteltek az utolsó poszt óta, nekem így is örömet okozott, hogy újraolvastam :)

Maga a sorozat is király volt, és egy nagy-nagy RISZPEKT a hogyvolt elkészítéséért!

üdv

Roxerkriszta 2017.10.19. 13:17:05

Nemrég ismételték,így aztán feltűnt egy jókora baki. A hírekben azt mondják be,hogy magához tért a kómából Vadász a Ferencváros játékosa. Holott amikor megsérült az Újpestben játszott. Ezt a rész elején el is mondja a pesti ezredes. Most akkor leigazolták amíg kómában volt vagy mi? :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2017.10.19. 17:44:23

@Roxerkriszta: Üdv. Lehet hogy keverték :-) Végül is együtt kezdték Urbánnal a Fradi Kölyökben, majd Vadász igazolt át máshova és poén volt évente egyszer egymás ellen játszaniuk - Urbán szerint.

Roxerkriszta 2017.10.19. 18:56:06

@Sigismundus: nana a Honvéd kölyökben kezdtek együtt,ez nagyon nem mindegy ;) És Urbán végig ott is játszott. Ezért is akarták annyira a tisztek,hogy újra focizzon, mivel a Honvéd volt a katonacsapat ugye :)Egy Honvéd-Újpest meccsen történt a bizonyos ütközés. Amit az első részben mutattak is. Ami amúgy egy valós meccs előtt lett felvéve,valódi focistákkal és szurkolókkal 1989 őszén. Fradiról szó nem volt a történetben,eme utolsó tévé hírig :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2017.10.20. 08:26:53

@Roxerkriszta: Hm, igazad van megint ! Automatikusan írtam a Fradit, pedig katonaság-Honvédség, logikus.. Grat
süti beállítások módosítása