Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orion űrhajó 1x07/1 - Az invázió

2008. november 19. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

McLane kihallgatáson Womslernél, téma még mindig az Orion mellőzött szerepe és minimálküldetéseik csekély kihívása. Az a fél év gyorsan elrepül - vigasztalja tábornoka, aztán visszamehet a gyorscirkáló-flottához. Futásban érkezik Segédtiszt: segélyhívás érkezett a Tau cirkálóról. Óriási fényviharba került, energia nincs, csak sodródnak. Womsler ideges, azon a cirkálón Villa és biztonsági csapata utazik. Átsodródunk a Tau fedélzetére, az őrülten villogó oszcilloszkópok birodalmába. Villa úgy kapaszkodik a billegő irányítópultba, mint egy hascsikarásos kis manó.

A rémülten kapaszkodó ezredes megsejtette az igazságot, ez nem fényvihar! Ezek gyorsan változó, kivergáló gravitációs hullámok! - közli. A parancsnok annyira megdöbben, hogy lefejeli a krómozott csapházakat, persze ebbe a megdőlt űrhajó is besegít. Át kell szállniuk a teknőcökbe, most az asztrogátor fejeli le a hátsó falat, azért vigyázhatnának magukra. Villa tájékoztatja a földet hullámairól, majd megszakad kapcsolatuk.

A titkosszolgálat vezetőjének az irodájában a helye, tamáskodik McLane, mégis merre járt a Villa? Womsler tájékozatlan, megbízza őrnagyát, hogy álljon készenlétben. McLane a közeli bárban állítja fel kétszemélyes válságstábját, azaz beül inni Tamarával. Udvariaskodik (közli, hogy Tamarát nem utálja a biztonságiak közül egyedül), de semmit sem sikerül megtudnia Villa útjáról. Az út végéről viszont információkat hoz egy küldönc: az ezredes és stábja „partra” vergődött a Teknőcökkel, viszont a Tau elveszett. Sir Arthur köszönti a csodálatosan megmenekült Villa ezredest, aki maga is csodálkozik, hogy jutottak ki a fényviharból.

Mi is kapcsolunk, Sir Arthur is, „Fééényviharból?” De hát a múltkor még gravitációs mezőkről beszélt - teszik szóvá többen is. Á, csak féltem, összevissza beszélhettem - magyarázkodik Villa. Ha nincs csavar a történetben, akkor a vezérkar egy csapat idiótából áll. Győzködik Villa-t, elhisszük persze, a sokk miatt változott meg gyökeresen a véleménye. Egyedül McLane fejezi ki kétségeit, ne már, vele pont ilyen történt az MZ4 mellett és abban könyékig benne volt a varangyok keze. Mivel a Tau legénysége nem tanúskodhat a történtekről, Womsler letorkollja az őrnagyot, pihentessen már.

Az erősködik kicsit, mondja már el, mit művelt arrafelé, de egyedül marad kíváncsiságával. Gyógyulást kívánnak hát a valószínűleg eltérített agyú biztonsági főnöknek (csak a vak és a vezérkar nem látja) és hazamennek békével. Womsler kérdőre vonja önfejűségéért, majd másnapi starttal elküldi szondát vizsgálni. Minden vita és szaglászás a fényvihar körzetében (Gordon) nem kívánatos és tilos. McLane sötét, tűnődő, sokat sejtető arckifejezését látjuk a következő másodpercekben.

Ismét kocsma (valószínűleg ezen gondolkodott olyan sokat), Helga alakját csodálhatjuk, ahogy közelebb libben a bárpultnál gyülekező legénységhez. Tamara jő, egy parancsot hozz főnökétől. Nem kell menniük sehová, a járőrfeladatot átveszi a titkosszolgálat. Mario örül és a szolgálaton kívüli legénység örömmel eltávozik kikapcsolódni (A kocsmából? Hova?). Tamara és Mclane maradnak, az utóbbi még mindig Villa fura viselkedéséről elmélkedik. Egy ittas ezredes kacsázik hozzájuk, első mondata, hogy mennyire utálja Villa-t, főleg tegnap óta. Mulligan a teher- és csataűrhajó-bázis parancsnoka volt, míg a biztonsági főnök le nem váltotta. A titkosszolgálat átvette az irányítást a csatahajók felett.

Szexközeli helyzet alakult ki McLane lakásán, pedig egyszerű beszélgetésnek indult. Tamara teljesíti McLane legfőbb kívánságát. Ábránduljunk ki közösen: egyelőre egy találkozó összehozásáról van szó Villa ezredessel. Tamara sikeres látogatást tesz főnökénél, majd behatol a titkosszolgálat számítógépes adatbázisába (egy korabeli NDK számológépen pötyög). Háta mögött kigyúl egy képernyő és az eddig lesben álló Villa jelentkezik. Tamara lebukott, elvezetik. McLane egy pszichológussal konzultál, egyelőre csak Villa megváltozott viselkedéséről. Lehet, hogy a varangyok átprogramozták az agyát, de előbb meg kellett szállniuk a Gordon bázist - hangzik a szakvélemény. Egyelőre azonban az őrnagyot fektetné be egy kivizsgálásra.

Jókor jön a hívás, (még mielőtt elővennék a hátulkötős kabátot) hogy a biztonsági főnök várja az irodájában. Megértően fogadja, hogy McLane a Gordon bázisra indulna. Megelőzvén a bajt, kapnak egy új, biztonsági erőteret, amit Kranz főmérnök fog beszerelni és üzemeltetni. Tamara pedig elment továbbképzésre, ne várják az induláskor - búcsúzik. Az Orionon vagyunk, a legénység fegyelmezetten intézi a felszállás teendőit.

Kranz ott nézelődik körülöttük. Közben halljuk, ahogy egy hajót várakozópályára állítanak, hiába erősködnek, hogy fontos híreket hoztak. Az űrhajó száll, Villa pedig épp a flotta távközlését béníttatja le irodájából. A hajókat is visszarendelik a földre. Hatékony szabotázsnak tűnik. Helga „rezgéskapcsolatot talált mozgó tárgyakkal.” Vele szívesen létesítenénk rezgéseken alapuló kapcsolatot, de ebben az esetben csak mozgó objektumokat fedez fel a távolban. Sokat.

Címkék: orion
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása