Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x12 - Téves nyomon

2008. november 19. 11:00 - Dr. Stein (törölt)

Kemény nap ez a fénymásoló részére. Minden nyomozó megkapja a civil vizsgáló sokszorosított jelentését. Vastag és kellemetlen. Maga a nagyfőnök vizitál Aceveda irodájában. Megnyirbálja a költségvetést, nincs túlóra, 20%-os létszámcsökkentés, csökken a nyugdíj. Magyar tanácsadói lehettek az öregnek. Aceveda először ellenkezik, de kínos lenne, ha a választások előtt rúgnák ki. Házi feladatot is kap, még ma legyen meg a menesztettek listája.

Tomas egy kerthelyiségben várja randevúra Julien rendőrt. Hármasban buliznak, mert Julien elhozta reorientációs segítőjét (antimeleg tanácsadó). Ő csak erősítésként érkezett, mikor a végleges szakításra terelődik a szó. Köszönés után azonnal. Tomas nemcsak kapcsolata miatt aggódik, nincs pénze, lakása.

Eddig is élősködés jeleit vélhettük felfedezni a srác életfilozófiájában, és Julien-hez való viszonyában, de most beleerősít. Jézus emlegetése csak olaj a tűzre, Tomas betakarja Kenny tanácsadót, majd elfut. Wagenbach teljes öt bekezdést kapott a híres irományban, ahogy futni hagyta a csonkolt kezű nő gyilkosait. Hiába a sikerlista, ezt most nem a legjobb ajánló. Egyébként helyszínelnek, egy megszökött vagy elveszett gyerek után nyomoznak.

A kommandó háza táján sem égnek örömtüzek. Az örmények előrehozták két héttel a pénzvonat felpakolását, holnapután már indul is a gazdag zsákmány. Mackey nem kockáztatna, egyelőre csak szaglászni engedi Ronnie és Lemansky nyomozókat. Danny és a közben szolgálatba lépett Julien az elveszett fiú fényképével kérdezősködik. Közben pedig szóba kerül az elbocsátási lista is, Danny aggódik. Jogosan, a leszúrt mexikói és a gyilkos fegyver szintén méltó helyet kapott a jelentésben. Egy boltos látta a srácot, amint zavartan kevergett a bolt előtt, aztán beszállt egy kocsiba. Wagenbach megtalálja benne a tökéletes áldozatot, akihez hasonlóból kettőt is találtak megerőszakolva és arcbalőve. A patológiai humor nem jön be az apának, leteperi kissé. Mackey csitítja le a férfit, akinek nem tetszik a fantáziálás, hogy „Egyetlen esélyünk, ha ez a perverz kikötözi néhány napra egy kerítéshez”. A közelben álldogáló rendőrfőkapitány figyelmes szemlélője az eseményeknek, hajrá Wagenbach!

A kommandó ráérő része csatlakozik Dutch nyomozásához és szexboltokba indulnak perverzet keresni. Tavon körbeszaglászik majd az anya után, ki tudja. Lem elszólja magát a pénzvonatról a jelenlétében, amit kínosan kijavítanak „pénzvonalra”, mint egy vígjátékban. Közben képet kapunk az új fiúval szembeni bizalmatlanságról, pedig mi tudjuk, jó arc. Nagyfőnök távozik az épületből és megkéri Claudette-t, kísérje már ki. Nem kertel, kinevezné a nőt kapitánynak. Claudette védi kicsit főnökét és nem akaródzik elvállalni a beosztást. Julien segítője igazán rendes fiú, Tomas csúnyán leütötte, mégis állítja, hogy nem látta támadóját, ezzel is Julient védi a kellemetlenségektől. A rendőrjárőrnek - aki felvette a vallomást és nevezzük őket a humoros fiúk csapatának - a becsületes Julien megadja Tomas adatait.

Mackey a szadoboltban csinálja a fesztivált, hogy szóra bírja az általában nem pletykás szadoárust. Félrehúz egy szadofüggönyt és szadobúvóhelyre talál néhány tűzvédelmi szabálytalansággal egyetemben. Kemények lehetnek a tűzoltók, mert ez szóra bírja a csinos nyakörvvel díszített boltost. Közben Wagenbach szerzett egy jó pontot, mert rávilágított egy idős nyomozó tévedésére, és rátalált egy nyilvántartott perverzre a számítógépes adatbázisban. Szemtanúk állítják: az ő kocsijába szállt be a fiú. Az tagad, néhány „hasonló beállítottságú egyénnel” vacsorázott akkor. Öntelt, pedofil szöveget hallgathatunk egy darabig, amitől ugyan Dutch gyomra felfordul, de meg is világosítja, hogy nem a férfi a tettes. Aceveda érkezik a hírrel, tényleg nem ő a tettes, mert egy 15 éves fiút épp az imént raboltak el. Julien kellemetlen pillanatokat él át a kapitányságon. Tomas-t hozzák be éppen, ő pedig szakítós rohamot rendez és kikiabálja kapcsolatukat.

Nem egy diszkrét ember, az oboázós rész különösen nagy figyelmet kelt a kapitányság teljes állományában. Mackey ügyvédjével tárgyal, rossz hírek. Corrine kiürítette a közös bankszámlát, elszánt. Így már nehezebb lesz. Sőt! Mackey elmegy a házához, ajtó bezárva, felesége éppen gyereket fürdet. Fia rohan át a lakáson sikítva. Mackey betöri az ajtót, megszólal a riasztó. Corrine otthagyja nagyobbik és kisebbik lányát. Amíg a riasztóval vesződnek és egymással ordítoznak, Cassidy magára hagyja húgát, aki leforrázza magát. Teljes a káosz, Cassidy elküldi apját gyorsan és keményen. Újabb nap a magányos apák klubjában.

Shane a pornóbolt tippjét összevetette a gépjármű nyilvántartással, egy sikeres találat. Aceveda engedélyt szerez a letartóztatáshoz. Beviszik a jókora monoklival kidekorált tagot. Nem együttműködő típus, közben hullát találnak a város szélén. A tarkónlőtt gyerek nem a Wagenbach által keresett fiú, akinek apja még mindig Mackey irodájában várakozik. Ronnie  a pénzvonat átütemezéséről számol be. Egy eddigieknél is zsírosabb küldeményt állítanak össze az örmények, de korábban a tervezettnél. Hiába, Mackey ki akar szállni. Aceveda mentora bosszús, mert az utóbbi választási programokra nem ment el jelöltje. Három halott gyerek után nyomoz, az most fontosabb, pedig már nyakán a másnapi előválasztás. Nincs tapsvihar.

Három óra kell, hogy a gyerekgyilkossággal gyanúsított férfi ujjlenyomatát elemezzék, viszont ügyvédje már útban van. Mackey ajánlja, adjanak neki öt percet kettesben. Claudette ellenkezése után új terv születik. Elengedik a férfit, Mackey pedig követi, hátha egyből a gyerekekhez indul. Egyelőre hazamegy, oda pedig nem követhetik. A humoros fiúk csapata rendőrjárőr Julien felől érdeklődik Danny-nál. Nem nagyon tanúsítanak megértést, a hirdetőtábla HIV betegségre és análszexre utaló feliratokkal telik meg. Persze, amennyiben utalásnak nevezhetjük Julien arcképét nyolc példányban, feliratozva. Aceveda arra jár és ugyanazt mondja a röpgyűlésnek, mint Danny: Viselkedjünk felnőttként.

A Mackey - Lemansky páros mellé Shane és az eltűnt fiú apja érkezik segédkezni. Vic kicsit megvezeti az apát. „A bíró nagyobb komcsi, mint Marx” - lehet, hogy egész nap várniuk kell az engedélyre - sugallja. Az apa persze türelmetlen, kezébe venné a dolgot és bemenne. A „csak egy apa, aki a fiát keresi” rohanvást tör be a gyanúsított házába és egy emberes ökölcsapással gyarapítja a monoklik számát. Hát, itt bűncselekmény készül, munkára fel - indul a kommandó is utána. Majdnem lekésik a  még kihallgatható állapotot, az apa keresés helyett puhított inkább. Félbeismerés születik, felvette a kocsijába, ígért neki húsz dollárt dolgokért, de az elővett és kést, elvette a pénzt és megkínálta egy fülessel, apja fia. Mackey előveszi a hirtelen haragú férfit. Ez a Jeffrey gyerek nem olyan ártatlan bárányka, mint állította. Késes rablás, drogkereskedés, mondjon már el mindent, mert soha nem lesz meg. Nem segít nekik „lecsukatni a fiát”, ezért rávezetésként az előzetesek közé zárják, hiszen bántalmazott egy ártatlan polgárt.

A századost felesége zaklatja, szintén az elhanyagolt választási kampány miatt. Claudette Mackey-nek ugrik, miután felkereste a péppé vert korábbi gyanúsítottat. A szóváltás Tavon szakítja meg, behozta Jeffrey egyetlen barátját. A csenevész kis gyökér rohadtzsaruzással üdvözli Mackey-t, rossz kezdet. Folytatásként egy öklömnyi horogkereszt tetkót fedeznek fel a mellén és elenged egy kis niggerezést, rossz folytatás Los Angelesben a sztárrá váláshoz. Beismeri, hogy gyakran és szívesen kirabolnak melegeket vagy pedokat Jeffrey barátjával. Mackey nem sokat tanult gyámügyes barátnőjétől a szellemi fogyatékos kiskorúak kezeléséről. Most például megmutatja neki a ketrecet, ahol csupa fekete, micsoda poén lenne félmeztelenül bezárni őt közéjük. Ez nem nagyon hatja meg, de Mackey megmutatja neki Jeffrey apját. A kis náci nem tudta, hogy barátja apja fekete és ezen aztán kiakad, pedig az árja már nem járja.

Így már nem is annyira szabódik és elmeséli, hol találják a fiút. Mackey már visszaszámol az ajtó betöréséhez, mikor lövés dördül az ajtón keresztül. Shane megsebesül, bentről folyamatosan lőnek. A horogkeresztekkel díszített lakásban Jeffrey lövöldözik, majd az ablakon beleső Lemansky-t veszi célba. Lem a gyorsabb. Az immár halott, szőkített nácinégernek komplett halállistája volt, de a végrehajtás meghiúsult. Sajnos a többi fiú gyilkosa továbbra is kinn mászkál. Ismeretlenek - sejtésünk szerint más rendőrök - keményen rászálltak Julien-re. Felhívták a fiát és kipletykálták nevelőapját. Míg Wagenbach ismét belemélyed a gyerekgyilkos aktáiba, Claudette felkeresi az éttermet, ahol a Nagyfőnök vacsorázik épp. Őt kereste, hogy most már elvállalná a munkát. Nem tetszik neki, ami mostanában folyik a kapitányságon, így tenne ellene, mint százados.

Shane jól van, a golyó rendesen mellbelökte, de megakadt a golyóálló mellényen. Előhozakodik a pénzvonattal, s most Mackey is benne van. A pénzvonat a védőhálójuk (anyagilag) és nemsokára talán szükség lesz rá. Ha Claudette lesz a főnök, akkor biztosan. Nagyfőnök ismét Aceveda irodájában, aki elkészítette a kirúgásra szántak listáját. A teljes kommandó és ő maga szerepel rajta. „A többiek rendes emberek, akik megdolgoznak a pénzükért.” - mondja. Tisztességes húzás egy főnök részéről, ám a főkapitány összegyűri a listát. Késő, mert a Times és néhány rádióadó is megkapta, Aceveda így akarja rábírni főnökét, hogy csináljon valamit a kommandóval végre. Mackey a jócskán lehangolt Julien rendőrt vigasztalja, mikor megjelenik két ismeretlen rendőr.

Corrine magánlaksértéssel vádolja. „Először is még a nejem, és az az én otthonom.” -válaszolja. Kevés, mert elveszik pisztolyát és bilincsbe verik. Nem kellemes út, de a megérkező kommandó kellően eltakarja a többiek szeme elől a bilincset.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása